FC Twente uit de beker na nederlaag tegen PSV

Door een 1-2 nederlaag na verlenging is FC Twente donderdagavond door PSV uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. Na een matige eerste helft en een sterke tweede helft van FC Twente was het na 90 minuten nog altijd 0-0. In de verlenging kwamen de gasten uit Eindhoven op 0-1. De gelijkmaker van FC Twente kwam van Marc Janko uit een strafschop. Een grote fout van Douglas leidde vervolgens tot de beslissende 1-2 van PSV. Tot zover de feiten. Wij drinken er nog één en kruipen onder de wol.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

64 reacties op “FC Twente uit de beker na nederlaag tegen PSV

 1. Merry Christmas (Hahaha)

  Matavz aan de bal hij loopt naar voren komt dat schot ja ja GOAlLLlllLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL ha ha ha

    /   Beantwoorden  / 
  1. jan-o

   SS

     /   Beantwoorden  / 
  2. Banie

   Eindelijk een keer iets te vieren? Jammer dat jullie aan het eind van het seisoen weer met lege handen staan, tenzij jullie Rutten 10 wedstrijden voor het einde de laan uit sturen…. Rutten is alleen maar goed in de eerste 75% van de competitie…

     /   Beantwoorden  / 
 2. '73

  BOEHOE :( Dan maar een goede ‘beker’ grolsch voor de kerstdagen

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jan

  We hoeven nu niet bang te zijn dat we Douglas al in de winter kwijtraken.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Red Alert

  Doelman Mihaylov uitstekend geprobeert zijn doel schoon te houden. Het uiterste proberen deze keeper te behouden, je weet nu immers wat je in huis hebt. Nieuwe aankoop /verkoop van hem is nu niet aan de orde. Eerst zorgen dat de lijn van vorig jaar wordt hervat. Foutje Douglas kan iedereen gebeuren, met vlagen uitstekend gevoetbald. Alleen moet Twente / dus ome Joop goed begrijpen dat na mijn mening Co niets extra’s meer kan toevoegen aan het elftal. Co kan er wel mooi over heen lullen dat er geen strubbelingen zijn doormiddel van over nieuwe aankopen te praten, maar hij heeft al lang zijn kruid verschoten. By Co

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jos V

   Inderdaad goede keeper, en ben benieuwd of hij wel langer wil blijven.
   De manier waarop de 0-1 gemaakt wordt…. daar keep je dan een wereld pot voor;om zo in de steek gelaaten te worden door je verdedigers (Tiendalli die Matavz laat lopen in de 16…..)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Bj

    Boschker had die tweede goal van Matavz wel voorkomen. Helaas is Mihaylov minder in een één-op-één situatie! Ondanks alle goede reddingen in deze wedstrijd vind ik dat hij heeft gefaald. Op dit soort momenten moet hij er staan en dat mis ik te vaak bij hem.

      /   Beantwoorden  / 
   2. FCTim

    Tiendalli………..tjongejongejonge, het word gewoon lachwekkend.
    Moet je hem zien bij dat 1e doelpunt wat een drama ,hoop dat Kuiper snel weer fit is.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jorn

     BENGTSSON, ondanks CV beter dan Tiendalli

       /   Beantwoorden  / 
 5. jorik

  Ik vnd Willem Janssen erg goed spelen. Je merkt gewoon dat door de vele wisselingen iedere keer, er geen ingespeeld elftal staat! Dat is Co aan te rekenen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. willie

   Inderdaad eindelijk een speler die in de kaats diepgang wil zoeken , alleen jammer dat Brama dat nog niet door heeft zoals in de 1e helft.

     /   Beantwoorden  / 
   1. TWENTE-FAN

    Nee, dat klopt wat Brama betreft, Brama is alleen maar balletje breed. Ik dacht dat ik er geen kijk op heb, maar zelfs voetbalkenner Kenneth Perez zegt het.

      /   Beantwoorden  / 
 6. Tukker 72

  Het elftal zoals het er stond tegen psv laten staan en alles komt goed.
  Duss met een middenveld Brama, Fer en Janssen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. schalke04

  Tukkers zijn toch een apart volk..Een volk met manieren! Een fantastisch afscheid van Theo Janssen.
  Prima wedstrijd, als je zo op de been blijft tegen PSV dat gewoon kampioen moet worden (met zulke aankopen!) dan doe je gewoon nog mee!
  Hoop dat Steve McClaren komt, door hem ben ik (dankzij Co) het verdedigen gaan waarderen.
  Fijne feestdagen!

    /   Beantwoorden  / 
 8. Mars

  Foutje kan iedereen gebeuren maar Twente is kampioen 2e helft spelen en niet vanaf t begin dominant. Vlgs mij zit tussen de oren en is de 1e transfer een nwe trainer ; Steve mc Laren of ralf rangnick ( die weer wil trainen)

    /   Beantwoorden  / 
 9. willie

  Hoop op een mooi 2012 met heel veel hoogte punten.

    /   Beantwoorden  / 
 10. frank

  Ik hoop dat Bajrami heeeeeeeeeeeel snel verkocht wordt aan emmen of almere city….. goeiendag wat erger ik me aan die gast, wat is die slecht zeg

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rene

   Hij hoeft helemaal niet verkocht te worden, stuur hem maar gratis terug naar Zweden. Ben je er snel van af.

     /   Beantwoorden  / 
  2. dj

   Die bamibal heeft vanaf het eerste begin al helemaal niets goeds gedaan.
   Gratis af te halen wie wil hem?
   En wat Co betrefd we willen voetbal zien en geen anti voetbal hij maakt onze club kapot.
   Kan me het eerste intervieuw nog voorstellen met Co Janko is een wereldspits als je die goed bediend is het een wereldspits.
   Waaarom dan alleen maar invallen als je dat vind als coach en je stelt je wereldspits nooit op dan snap je volgens mij niets van het spelletje.
   Je moet winnen en wij willen winnen. TOCH???

   STEVE COME BACK PLEASE!!!

     /   Beantwoorden  / 
  3. 0049

   Die jongen heeft een inzet dat klinkt als een klok. Soms denk ik dat het een ADHD klantje is. Maar in zijn overmoed loopt hij acties te maken waar geen hond iets van snapt, laat staan zijn medespelers. Heeft ook totaal geen overzicht wat er links en rechts om hem heen gebeurd. Hij is niet het type speler waarop we zitten te wachten. Helaas. In die anderhalf jaar heeft hij gewoon te weinig laten zien. Mensen die tot voor kort nog aangaven om hem een kans te geven hoor ik nu ook niet meer. Dus ongeschikt voor dit Twente, dus verkopen in de winterstop.

     /   Beantwoorden  / 
 11. 0049

  Weer praktisch geen fatsoenlijke aanval gezien. Hoorde Co vd week op de radio raaskallen dat hij in een gespreid bedje terechtkwam en dat hij alleen maar hoefde ‘te onderhouden’ Ik weet niet wat hij onderhoud, maar dat is in ieder geval niet het combinatiespel. Ik zie pvd geen enkele lijn meer in het twentespel. Alle vaste patronen heeft hij eruit geslepen en wat overblijft is een team zonder enig zelfvertrouwen. Let maar op, zijn contract wordt straks niet verlengd en zijn opvolger kan helemaal opnieuw beginnen. Tis toch een teken aan de wand dat we bang moeten zijn dat we in de winterstop zonder keeper zouden kwijtraken. Joop nogmaals; neem in godsnaam ZSM afscheid van deze trainert!!!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Wim B

  Twente mist een speler met passing op het middenveld. Janssen en Fer moeten op het middenveld. Misschien moet Brama maar goed verkocht worden en kunnen we van dat geld plus het geld wat er nog is een goede passende speler halen. Als Twente echt omhoog wil, zal Fer op zijn stekkie moeten spelen ten faveure van Brama. Brama heeft helaas net het nivo niet van een topper. Co gaat weg. Want je zag aan de lichaamstaal van de bestuurders van Twente op eind dat ze Co negeerden. Ook enkele spelers deden dat. Dat zegt meer dan genoeg. En Psv ging gisteren terecht door in de beker. Het was net en iets beter ingespeelde ploeg met Strootman als kopman. Was die 600.000 euro nou teveel voor deze jongen, toen we hem van Sparta konden kopen. Nog één dingetje en tip: Neem die Wildschut van RKC ipv Bayrami als wissel op de bank. Dat is een speler met toekomst en potentie, maar moet wel goed begeleidt worden ivm gedragsproblemen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. aks

   Er moet een alcohol onderzoek komen op spelers van FC Twente Twente moet dit zelf gaan onderzoeken, ik weet meer maar ik zeg voorlopig niets.

     /   Beantwoorden  / 
 13. ed apeldoorn

  om te beginnen moet co op de trein worden gezet en een enkeltje fantasie land ten tweede mag douglas van mij wel oprotten met zijn soms kindelijke fouten die lijden tot een nederlaag een controlerende middenvelder er bij .en een goeie spits een echte killer en ja verbeek als trainer er bij dit zou het moeten worden wil je hoge ogen gooien anders zie ik twente buiten de top 3 vallen en wie weet nog niet eens bij de eerste 5

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank

   ik neem elke reacties serieus maar deze kun je niet serieus nemen… douglas mag oprotten?
   heb liever dat jij weg gaat bij twente….

     /   Beantwoorden  / 
   1. eef fct

    Idd Frank!!!!

      /   Beantwoorden  / 
 14. ed apeldoorn

  om te beginnen moet co op de trein worden gezet en een enkeltje fantasie land ten tweede mag douglas van mij wel oprotten met zijn soms kindelijke fouten die lijden tot een nederlaag een controlerende middenvelder er bij .en een goeie spits een echte killer en ja verbeek als trainer er bij dit zou het moeten worden wil je hoge ogen gooien anders zie ik twente buiten de top 3 vallen en wie weet nog niet eens bij de eerste 5 nou dan kunnen ze beter direct de tweede ring er weer van afhalen

    /   Beantwoorden  / 
  1. 0049

   tjonge, ik weet niet of jij de laatste tijd op Douglas gelet hebt, maar hij was de enige die zijn normale niveau haalde en er soms met kop en schouders bovenuit stak. Die foutjes die hij maakt weegt absoluut niet op tegen de fouten die hij van zijn medespelers moet gladstrijken!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Moeke

    Zeg ik ook al een aantal weken. Dit kun je hem niet kwalijk nemen.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Wim B

    Douglas scoorde voor mij een dikke 8, alleen jammer van dat ene dure en kostbare fout.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Banie

   Je naam zegt het al. Blijf aub in Apeldoorn en ga lekker naar AGOVV kijken! Daar heb je namelijk geen verstand voor nodig.

     /   Beantwoorden  / 
   1. ed apeldoorn

    om te beginnen ben ik een tukker maar woon in apeldoorn ivm met werk en sukkel als je zo tegen iedereen praat want jij moest is weten hoeveel twente supporters er nog in apeldoorn en deventer wonen mar ja je weet niet beter kun je ook niks aan doen .maar waarom worden bepaalde personen altijd de hand boven het hoofd gehouden douglas maakt gewoon een fout die doorslaggevend is en dat is niet de eerste keer als je al die fouten in punten zou verwisselen stond twente nu al lang en breed boven aan

      /   Beantwoorden  / 
    1. 0049

     Als we alle fouten van die andere spelers bij elkaar op zouden tellen houden we geen elftal meer over. Trouwens heb jij een geschikte vervanger voor Douglas dan? en dan moet je niet met Bengtsson aankomen……nou? zeg het maar? ik heb nog niet gelachen vandaag. Misschien lukt het jou?

       /   Beantwoorden  / 
     1. Edwin

      Ze hebben al een Deen gekocht, die kan in januari 2012 komen.

        /  
    2. eef fct

     Oke Ed,kom eens met een alternatief voor onze beste verdediger sinds jaren.noem eens wat!!!

       /   Beantwoorden  / 
     1. haha

      Als Ajax de fouten van Verthongen in punten zou omwisselen zouden ze ook bovenaan staan..

      Zegt allemaal weinig, een fout van een verdediger is snel een goal. Een fout van een aanvaller wordt vaak gecorrigeerd. Of kan je niet verder kijken dan je neus land is? @ ed apeldoorn

        /  
     2. haha

      dan je neus lang is *

        /  
 15. ProCo

  Co is de beste. Hij haalt Fc Twente uit het slop. Hulde.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Banie

   @ ProCo. Of je zit zwaar onder de mediceinen of je bedoelt een andere CO… De stand nu is dat CO twente juist in het slop helpt. En daar is hij in een half jaar aardig in geslaagd. Ik zie het nog niet gebeuren dat hij FCT er ook weer uit haalt en als het hem wel lukt dan is het nog geen hulde waard dat je je eigen blunder hersteld. Hij had FCT naar een nog hoger niveau moeten brengen of in ieder geval het niveau moeten stabiliseren. Dat lukt hem niet dus wat mij betreft mag hij oprotten. Wat mij het meest stoort aan die gast is dat hij doet of hij niet wordt beinvloed door de media maar ondertussen is hij wel door de media van zijn Janko geloof afgevallen terwijl de tender Janko de Jong aan de lopende band scoorde. Vanaf het moment dat hij weer is gaan experimenteren en de tender uit elkaar heeft gehaald is het dramatisch met over het algemeen weinig goals. Hoe je het ook went of keert, als Janko in de punt staat dan laat de tegenstander het wel om heel aanvallend te gaan spelen en op dit moment worden we gewoon in ons eigen stadion weg gespeelt en dat is een schande!

     /   Beantwoorden  / 
 16. Moeke

  Ook gisteravond helaas de bevestiging van wat we al langer zien. Dit Twente mist patronen in het spel, de durf om vooruit met lef te voetballen is er niet en enkele spelers hebben onvoldoende kwaliteit. Ik zag opnieuw een Brama die cruciale fouten maakt, eigenlijk een totaal onzichtbaar middenveld en aanval. In de 2e helft ging het even wat beter maar dat duurde echt maar een kwartiertje. Hoe is het mogelijk dat je met dit materiaal bijna niet in staat bent in de 16 van de tegenstander te komen en de tegenstander op te jagen.
  Erg zorgelijk en Co gaat dit tij niet keren vrees ik.

    /   Beantwoorden  / 
  1. 0049

   Je legt precies de vinger op de zere plek.

     /   Beantwoorden  / 
 17. Edwin

  Ik vond dat er eindelijk weer eens een team stond. Echter sommige individuele spelers kunnen het niveau niet meer aan.
  Op het middenveld moet de heilig verklaarde Brama maar eens over zijn positie nadenken. Hij werkt hard, maar komt creativiteit en snelheid te kort. Over Tiendali is al genoeg gezegd. Hij blaast het item : “Tiekkie terug Jaap “nieuw leven in. Douglas moet leren om 90+ minuten geconcentreerd te spelen. John op rechts valt tegen. Wisgerhof is over de top.

    /   Beantwoorden  / 
  1. 0049

   Je spreekt jezelf tegen Edwin. Je vond dat er eindelijk weer eens een team in het veld stond en tegelijk noem je 5 (!) spelers op die tegenvielen. Dat strookt toch niet helemaal? Of bedoel je gewoon dat er 11 spelers i.h. veld stonden, want in dat geval kan ik je geen ongelijk geven :-)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Edwin

    Er werd met meer passie gespeeld vergeleken met de wedstrijd tegen Feyenoord. Tevens stond het middenveld goed, alleen ik vind Brama niet de man van bijvoorbeeld een steekpas. Met 2 sterke lopers is Brama eigenlijk overbodig. Zie dan liever een type als Perez.

      /   Beantwoorden  / 
 18. Harm

  Achteruit voetballen is een teken van angst en gebrek aan zelfvertrouwen. Dat is een trainer aan te rekenen.
  Heel snel weg met die man en met een nieuwe ambitieuze trainer gaan bouwen aan een nieuw team.
  We moeten dan als supporters maar even accepteren dat het wat minder gaat.
  Als we met dit team verder moeten vrees ik het ergste voor de toekomst en ben ik bang dat we Europees voetbal dit seizoen niet eens veilig stellen.
  Zeker 5 spelers komen gewoon kwaliteit tekort en moeten heel snel worden vervangen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. 0049

   Ik ben het met je eens, maar is het ook niet zo dat van die 5 spelers er zekers 3 beter zouden gaan voetballen als er een andere, betere trainer voor de groep zou staan. Eentje die hun wel zelfvertrouwen kan geven, want op een enkeling na kunnen ze toch in principe allemaal goed voetballen, dat is toch wel bewezen?! Dacht van de week zomaar ineens aan een Ernst Faber…..

     /   Beantwoorden  / 
   1. frank

    Waarom Faber met relatief weinig ervaring, ook al loopt hij ook bij het Nederlands elftal… en zal het echt wel een goede trainer gaan worden… maar ik zou Schreuder eens proberen… die weet hoe het er bij twente aan toe gaat en ik denk dat de spelers voor hem ook wel door het vuur zullen gaan….

      /   Beantwoorden  / 
    1. 0049

     Wat zegt mij ervaring? Dat heeft Alfred ook niet. Gaat erom dat er iemand voor de groep komt te staan die de jongens weer vertrouwen geeft maar vooral het voetbal weer terugbrengt. Maar dat mag ook Alfred Schreuder zijn hoor. Ik vraag mij soms af wat al die assistenten toevoegen op de bank en tribune met al hun kladblokjes. Voetbal moet je simpel houden en is geen hogere wiskunde.

       /   Beantwoorden  / 
     1. frank

      ik bedoel te zeggen waarom voor faber gaan, als je schreuder in huis hebt….

      denk trouwens ook dat faber een grote trainer gaat worden, maar heb dat gevoel ook bij schreuder die nu al tijdje mee loopt….

        /  
    2. 0049

     We kennen allemaal wel die meneer uit Engeland die graag wel weer in Nederland a.d. slag wil. Maak hem manager en Alfredo veldtrainert. Wat die B. Pahlplatz toevoegt is mij een raadsel. Dat lijkt mij een softie 1e klas. Maar wat Twente ook doet; doorgaan met Co lijkt me niet de beste oplossing, maar ik hoop heel erg dat ik het heel erg mis heb aan het eind vh seizoen.

       /   Beantwoorden  / 
 19. haha

  Steve is coming to town! Hulde!

    /   Beantwoorden  / 
 20. tukkerwolf

  Heb gisteren in ieder geval passie gezien van een paar spelers! Met name onze nieuwelingen Fer en Janssen verdienen een grote pluim voor hun inzet. Over de inzet van Douglas hoeven we nooit te twijfelen. helaas maakte hij een fout die ons de wedstrijd koste maar daarvoor hebben we genoeg kansen gehad die om zeep zijn geholpen. Luuk heeft al langer niet de goede vorm te pakken en dat breekt ons ook op.
  Janko had een paar van die kansen wel benut denk ik. Janko is koelbloediger als de jong en heeft meer overzicht vaak en moet dus ook veel meer spelen.
  Uithalen en nu maar richten op de andere twee competities waar we in meedoen. Hopelijk treffen we Schalke nog! wordt wer een mooi weerzien met onze vrienden uit Deutschland!

    /   Beantwoorden  / 
  1. tukkerwolf

   uithalen moet dus uithuilen zijn!

     /   Beantwoorden  / 
 21. sjoerd

  hoe lang is het eigenlijk geleden dat twente 3x op rij verloor (wisla, feyenoord, beker) … ik denk erg lang

    /   Beantwoorden  / 
 22. GJ

  Gaat Gladstony wat doen op het middenveld?
  Janssen en Fer in ieder geval laten staan.

    /   Beantwoorden  / 
 23. 'BK

  blablabla, als vink beter gefloten had waren er penalty’s gekomen en dat is een knappe prestatie tegen veruit de beste ploeg van nederland.

  het was wel een kutpot

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gijnesen

   Vink: affluiten bij een veelbelovende aanval van twente omdat iemand een bal in het gezicht krijgt. Professioneel voetbal hebben we het over.
   Laat die man lekker de f-jes fluiten, dan mag hij altijd het spel stilleggen als iemand auwa heeft gedaan.

     /   Beantwoorden  / 
 24. brutus

  Dat er geen chemie is tussen spelers en coach is duidelijk; de spelers muiten a.h.w. in het veld en daarom gaat het slecht en geven ze gewoon niet alles.
  Tiendalli heb ik een paar keer verguisd de afgelopen tijd maar gister was ie in ieder geval weer aanwezig.
  Brama = Drama, Bak bami naar Zweden sturen op een boot en overboord laten springen en de Jong moet eens wat aan krachttraining gaan doen zodat hij eens duels wint.
  Ola kan nog geen heel seizoen brengen wat ie wil.
  Middenveld met Fer en Janssen is OK maar dan maar met de Jong op tien en Janko in de spits.
  Wisgerhof vervangen,is over de top.

    /   Beantwoorden  / 
 25. anusje

  complete afgang van fc t in het jaar 2011
  Joop bedankt….ligt het nu aan co,nee aan de miljoenen die verkwanselt zijn door missers en meer niet oleeeeeeee

    /   Beantwoorden  / 
 26. twentemax

  Tja, k had al zo n gevoel. Er zit geen flow in. Maar ik neem niemand iets kwalijk er komen wel weer betere tijden en och er zijn wel slechtere tijden geweest, toch!! Gewoon bliem staon aj veur Twente bint!!

    /   Beantwoorden  / 
 27. Mark020

  Op twitter: Adriaanse per direct opgestapt als trainer van twente, McClaren opvolger….

  Geruchtenstroom op Twitter meldt het per direct opstappen #adriaanse bij #fctwente en komst van Steve #McLaren .

    /   Beantwoorden  / 
 28. Wim B

  geeuw, snurk……..pas na de feestdagen gebeurt er wat.

    /   Beantwoorden  / 
 29. twentemax

  Oei, verliezen doet zeer! Maar geef ons een grote pot met geld en we kopen in als PSV! We hebben een ploeg met mindere voetballers en een trainer die een schoolmeester nadoet en geen Tukker kan zijn in geen 100 jaar! En toch ik geloof in Twente , ik zie ons zo kampioen worden. Met een heleboel geluk en een trainer die goede keuzes kan maken en de spelers wel in de voetbalflow krijgt.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.