FC Twente zonder Castaignos en Promes tegen Heerenveen

Na twee bekerdagen staan vanavond de laatste duels in tweede ronde van de KNVB-beker op het programma. FC Twente gaat op bezoek bij SC Heerenveen. Luc Castaignos is geschorst en Quincy Promes heeft een blessure aan zijn knie, overgehouden aan een botsing met Remko Pasveer van Heracles Almelo afgelopen zaterdag. Robbert Schilder en Jesus Corona zijn in ieder geval wel inzetbaar. De aftrap in het Abe Lenstra-stadion is vanavond om 18.45 uur.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

65 reacties op “FC Twente zonder Castaignos en Promes tegen Heerenveen

 1. FCTim

  Come on Luca, show us what you got!!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Haldamir

  Van en voor Promes vind ik het jammer. Wel ben ik héél blij dat Luc geschorst is en Djordjevic nu kan laten zien wat hij kan in de spits.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   @haldamir, pas op, je maakt zo geen vrienden bij Joop op dit bloq :-)

     /   Beantwoorden  / 
 3. twentemax

  Benieuwd naar Mokthar. Vanavond scoort hij zn eerste voor ons!.

    /   Beantwoorden  / 
 4. twentemax

  Beide ploegen zijn aardig aan elkaar gewaagd. Maar ik heb wel weer eens zin in een bustocht naar de Kuip. Dus…Come on Twente!!!

    /   Beantwoorden  / 
 5. ber

  bengston wéér zn man kwijt!!

    /   Beantwoorden  / 
 6. twentemax

  1-0. Slecht verdedigd!

    /   Beantwoorden  / 
 7. twentemax

  Vink is niet blind. Rosales wat dom!

    /   Beantwoorden  / 
 8. johan

  wat on-ge-loof-lijk dom. Je weet dat Vink graag rood geeft aan Twente, laat hem dan die kans niet zo makkelijk krijgen, tjongejonge

    /   Beantwoorden  / 
 9. Joop

  Wees gerust dinkel, haldamir nam ik al niet serieus.. Mijn gedachte bij supporter zijn is anders dan die van hem.. En wel meer mensen hier.. Dat kan, hebben we mee te maken nu we groter zijn geworden.. Zondag staat Luc er gewoon weer in en scoort ie weer

    /   Beantwoorden  / 
 10. johan

  en toch zegt iets me dat deze wedstrijd toch nog zal kantelen, zodat het toch nog spannend wordt

    /   Beantwoorden  / 
 11. ber

  over én sluiten…
  2-0

    /   Beantwoorden  / 
 12. Joop

  11-10 dan moet je corona brengen als hij echt zo goed is is het weer 11-11 en houdt hij 2 spelers bezig… Maar nee hoor we brengen schilder… Dan geef je je wel gewonnen ja

    /   Beantwoorden  / 
  1. johan

   eens. let op Corona komt,stel je voor legendarische invalbeurt 3-4

     /   Beantwoorden  / 
 13. twentemax

  3-0 helemaal over en uit. Zonde.

    /   Beantwoorden  / 
 14. twentemax

  Jesus dr in. Maakt nou toch niet meer uit. Wonderen bestaan wel.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Moeke

  vreemd hoeveel ontzag Twente lijkt te hebben voor Heerenveen. toch jammer dat er op het oog weinig strijdlust in zit.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Joop

  Schakel je nu pas in ofzo moeke? Wat een aparte opmerking… Wel over nagedacht? Of denk je gewoon wat te moeten zeggen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Moeke

   Joop doe ff normaal, ik geef weer wat ik zie op televisie. Mag dat ook niet meer van jou? Het valt mij tegen dat Twente, juist met 10, niet wat meer energie en wil in het spel legt zoals ze dat de eerste paar wedstrijden hadden. Zeker als het nog slechts 1-0 staat.
   Ik snap ook wel dat je na de 2-0 mentaal het allemaal moeilijker kunt opbrengen.
   Vertel eens, wat zag jij dan vanaf je roze wolk?

     /   Beantwoorden  / 
 17. johan

  2e geel was wel dom van Rosales, maar er zijn genoeg scheidsen die de 2e gele niet geven,was een lichte overtreding, helaas Vink niet, maar dat wisten we. Op zich waren we de betere ploeg met 11-11, jammer dat het zo liep.

    /   Beantwoorden  / 
 18. twentemax

  Ik ben het deels wel eens met Moeke. Twente kon met 10 man niet veel beginnen. En het oogt wat slap.. Ik vind het teleurstellend dat Twente zo uit de beker vliegt. Het is net of ze overdonderd zijn. Vanavond geen wonder. Beware we voor de competitie.Marco v. B heeft de boel goed staan. En Rosales had uit zn doppen moeten kijken.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Harm

  Matchfixing inmiddels ook Enschede bereikt?
  Lijkt er toch aardig op.

    /   Beantwoorden  / 
 20. Hans

  iedereen heeft het over de sterke voorhoede van Twente, maar niemand heeft het over de achterhoede. Bjelland, Koppers en Bengtson.
  wat een zootje ongeregeld! die kunnen geen van 3 voetballen, laat staan verdedigen. Dit gaat al weken, maar valt niet op omdat Twente meestal voorin voetbalt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Herman

   helemaal mee eens.
   als je ziet hoe makkelijk die friezen scoren.
   dat zijn toch belachelijke fouten van de Twentse achterhoede.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Moeke

   in potentie een goede aanval maar geen killers.

     /   Beantwoorden  / 
 21. Harm

  Michel Janssen waar blijf je nu met je lulverhalen over de harten van de fans stelen? De harten van de fans breken zul je bedoelen.
  Flikker toch gauw op man zakkenvullende meeloper.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Moeke

   Harm, dit slaat nergens op, maar wat Twente vandaag en ook jongstleden zaterdag heeft laten zien doet mijn hart vooralsnog niet sneller kloppen. Dat deed het wel in de wedstrijden daarvoor. Duidelijk een mindere periode, maar vandaag natuurlijk vooral veroorzaakt door een domme en onvolwassen Rosales. Mag niet voor een verdediger die nu al weer een paar jaar meeloopt hier. Maar ook een Tadic is geen type die de boel ff bij de hand neemt. Dat is denk ik het grootste gemis van deze ploeg. En het wisselbeleid vanavond was ook niet je van het…..
   Zondag weer een opportunity voor het team……
   Ik hoop dat deze kater wordt weggevoetbald.

     /   Beantwoorden  / 
 22. Joop

  Ja sorry hoor moeke! Maar het begin was gewoon erg goed! Dus ze gingen ervoor en hadden geen ontzag! Dan komt die rode kaart dan weet je dat ze ff de organisatie kwijt zijn en dat Heerenveen sterker wordt… Je haalt met 1-0 de rust dus je mag hopen op een wonder.. Maar ja als het dan al heel snel 2-0 is dan zakt de moed in je schoenen… Toen schilder kwam ipv corona toen wistn de spelers ook wel: ok, we zijn klaar! De bekende handdoek… Maar ik snap niet dat je dan kunt afvragen of ze ontzag enzo hadden want tot aan die rode kaart was het alleen maar Twente dat speelde…. Gewoon pech/dom… En als ik nu al dat negatieve weer zie hier haha begint gewoon lachwekkend te worden… Paar dagen terug na PSV en Heracles iedereen weer blij en hosanna en nu weer eens een tegenslag en nu zijn we weer helemaal niets haha… Oh nee dan ben ik positief en zit op een roze wolk… Wat jullie willen… Zondag niet weer polonaise lopen hè na de 3-0 tegen grunn?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Moeke

   Je sorry geaccepteerd hoor, ik had er gewoon meer van verwacht, ook met 10 man. Vond het tot de rode kaart ook best behoorlijk maar er sloop toen al wel weer slordigheid in het spel en voorin kon het best wat scherper. Dan sta je nl. met 1-0 voor!
   Ik zal geen polonaise lopen zondag, deed ik na de 3-0 in Almelo ook al niet….

     /   Beantwoorden  / 
 23. Joop

  Harm jongen blijf nou toch lekker weg is je al zo vaak verteld… Is beter, voor iedereen…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Harm

   De waarheid is soms hard Joop.
   Probeer me ook nog even wijs te maken dat we nu een wereldspits in huis hebben met die slungel die van Zenit is gehuurd.
   Sorry, maar deze jongen is nog erger dan Luc Castaignos.
   Of heb ik toevallig naar een andere wedstrijd gekeken dan jij?

     /   Beantwoorden  / 
 24. Joop

  Ok dat kan en jullie blijven voorzichtig na de 2 teleurstellingen van voorgaande seizoenen snap ik. Maar ik ben ervan overtuigd dat het een mooi seizoen wordt.. En ben blij dat Luc er zondag weer bij is!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   Djrordevic en Castaignos zijn één pot nat, heb ik de indruk. Weet je wat dit jonge team nodig heeft? Een type Theo Janssen die deze kleuters bij de hand neemt en op de juiste plek zet. Iemand die een wedstrijd kan lezen in de breedste zin van het woord. Er zit best potentie in deze groep, maar het zullen grillige uitslagen worden op deze manier.

     /   Beantwoorden  / 
 25. Joop

  Geweldig hoe Harmpie al zijn spelers af kan kraken he… moeilijke jeugd gehad denk ik… niets of niemand deugt! fuck de wereld!
  Wat zullen de mensen in jouw omgeving moe worden zeg

    /   Beantwoorden  / 
 26. Dinkeltukker

  Twente begon vrij goed aan de wedstrijd moet ik zeggen. Vooral Echan had veel ruimte en had kunnen scoren. Dan krijg je die oliedomme aktie van Rosales en het is over en sluiten. Dan zie je bij heel heel partijen van 11 tegen 10 dat die 10 man helemaal niet minder zijn. De mouwen worden opgestroopt en de trainer laat ze lekker inzakken om de ruimtes klein te houden, want een F-pupil weet nog dat je in kleine ruimtes dichter op je man komt te staan en daardoor een grotere kans hebt om je duels te winnen. Maar dit Twente bleef het veld groot houden, mede doordat Djordevic feilloos Castaignos kopieerde door als een blinde vink maar voorin te blijven lopen en in zijn uppie proberen die bal van 4 verdedigers af te pakken. Dan speel je dus al met 9 man…Op de bank zagen ze het met lede ogen aan en lieten het braaf toe. Dus voor de technische staf ook een zware, zware onvoldoende. En dan weeeeeer Tadic rechtsbuiten zetten. Why?????

    /   Beantwoorden  / 
 27. Joop

  Welke waarheid bedoel je?
  De waarheid is dat Twente tot aan die rode kaart de bovenliggende partij was, en dat zo n rode kaart funest is voor de wedstrijd.
  Dus ja om hier nou weer een beeld over te schetsen dat die er geen hout van kan en die niet en die niet enz… tja doe lekker je ding!
  Maar zondag 3-0 winnen van Groningen dan is het weer hosanna… of volgens mij ben jij ook nog wel iemand die stel ze spelen zondag een weergaloze wedstrijd en winnen 4-0 dat je gewoon moppert zit te lullen: gelukje! groningen stelde geen drol voor enz enz

    /   Beantwoorden  / 
 28. Moeke

  precies, positioneel komt Twente vooral verdedigend tekort, niet alleen gisteravond trouwens. en binnen de ploeg is er geen leider die dat oppakt.
  daar moet dus flink aan worden gewerkt, bovendien ziet het er soms veel te vrijblijvend uit allemaal, ook voorin.

    /   Beantwoorden  / 
 29. Joop

  @Dinkeltukker, het zullen sowieso grillige uitslagen worden dit seizoen ook als je er een type Theo Janssen erbij hebt… dat hou je bij jonkies… zeiden we volgens mij ook allemaal wel in het begin toch?
  Ben blij dat we het gelukkig wel eens zijn over dat Tadic niet op rechtsbuiten moet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   Daarom ben ik zo teleurgesteld in die brede technische staf. Hoe vaak hebben ze Tadic al wel niet rechtsbuiten gezet en hoe vaak heeft dat weinig tot niks opgeleverd en toch maar weer proberen. Bedrijfsblind, noem ik dat! Geef die Tadic de aanvoerdsband en zet hem tussen dat jonge spul op het middenveld als een echte 10 en laat hem de lijnen uitzetten.

     /   Beantwoorden  / 
 30. Joop

  Ai zijn we het eens over Tadic niet op rechtsbuiten, maak jij ervan dat hij op 10 moet. Dat vind ik dan weer totaal niet, gewoon linksbuiten netzoals bij Groningen daar heeft hij het het meest laten zien en ging het de 1e wedstrijd dit seizoen ook super in combinatie met Koppers.

    /   Beantwoorden  / 
 31. Joop

  Ebecilio word de grote regisseur op het middenveld.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Harm

   Ebecilio? Ja, die was ook grandioos gisteravond.
   Joop wees nu gewoon eens een keer objectief en vraag jezelf nu gewoon eens af of dit Twente wel zo goed is als iedereen denkt.

     /   Beantwoorden  / 
   1. FCTim

    Pfffff, jij kan ook alleen maar ZEIKEN. Als het goed gaat hoor meneer niet ,je verliest een potje en dan komt de grote wijze en vooral alwetende Harm met al z’n (levens) ervaring ineens weer vertellen hoe het allemaal beter kan. Donder op man!!!

      /   Beantwoorden  / 
 32. Joop

  Alle discussies hier hebben te maken met verschil van: verwachtingen! Jij verwacht van Twente dat ze kampioen worden! Ik verwacht van Twente dat ze leuk aantrekkelijk voetbal spelen, europees voetbal halen, en spelers opleiden om met dikke winst te verkopen… Ik lig op schema, jij ligt achter op schema… Dat is het hele verschil! Jij gaat teleurgesteld worden, ik niet!

    /   Beantwoorden  / 
 33. Joop

  Pffff michel Jansen, daar vraag je me toch wat zeg! Samen positief met onze supporters zondag? Oei oei dat wordt een zware kluif…. Dat komt niet voor in het woordenboek van vele bloggers hier

    /   Beantwoorden  / 
  1. FCTim

   Ik ben positief zondag Joop, heb er nu al zin aan.

     /   Beantwoorden  / 
 34. ber

  jopie … laat t los ouwe zeiksnor ! ieder zn mening! loat goan ! anders heb je géén discussie ! daar is een blog voor bedoeld!

    /   Beantwoorden  / 
 35. Rob Roy uit Groningen

  Op naar Zondag mannen. Hoop dat het een leuke pot wordt en dat de beste moge winnen!!! :D

    /   Beantwoorden  / 
 36. Rob Roy uit Groningen

  Hoop dat het een leuke pot voetbal wordt en dat de beste mag winnen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. paul

   En dat de beste de mooiste pot van zijn leven mag worden

     /   Beantwoorden  / 
 37. Paul

  Nou even serieus boeren hollaanders .Gaan die Brusselse Maffia VARKENSKOPPEN oplichters tegen die domme Mark Rutte zeggen ;nou 3 procent hoef niet zo precies .En nu zeggen ze:als jullie niet aan onze verwachtingen voldoen BOETE VAN 1.3 Miljard Euro dat is bijna 3 Miljard Gulden …Als ik ministerpresident van Nederland ben geworden GOOI IK EERST EEN RAKET NAAR BRUSSEL.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paul

   Allemaal huichelaars in Haag .Net als Geert Mien Belgen Peert ….geertje wilders …tegen Brussel …maar ondertussen zitten de mensen van de geertje wilders partij ook gewoon lekker 300 duizend euro gratis op te smokkelen in hun portemonee. JAAAAAA Geert Wilders is overal tegen .Ja jaja mijn partij genoten zitten ook in Brussel Europarlement hun maandloon te tellen jajajajajajajaja .Weet je wie gelijk zal krijgen IK,IK Paul Hilgenberg

     /   Beantwoorden  / 
 38. Paul

  Wees maar blij dat ik van God gezonden ben met de mooiste blauwe ogen na Jezus Christus . Komen jullie ook weer in normaal water terecht op aarde geboren .Want tegenwoordig is het in Haag een WATERVAL

    /   Beantwoorden  / 
 39. Paul

  jullie gaan je maar voor de spiegel een schijt stront in je hersenen lachen om Paul Hilgenberg whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    /   Beantwoorden  / 
 40. Paul

  Mark Rutte maakt jullie dromen helemaal waar .HIJ IS DE BOEL AAN HET AFROMEN .de geld hitler

    /   Beantwoorden  / 
 41. Paul

  PS4 wil ik wel kopen ,alleen voor GTA V ,en als GTA V niet op PS 4 komt…………..dan zet ik er een VISSEKOM OP

    /   Beantwoorden  / 
 42. Paul

  Wat een teringslijdersbedrijf uit Goor .Zijn ze kabels aan het leggen in de kastanjestraat in Oldenzaal .Heeft die zakkenwasser nadat de kabels waren geleg en de tegels weer terug geplaats en mijn blauwe ogen had gezien ,,en ik dacht s morgens;nou ik ga maar een paar uur pitten…..sloeg hij zo hard op de straat tegels langs mijn raam dat de deur in huis trilde ……….doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    /   Beantwoorden  / 
 43. Paul

  Paul Hilgenberg……………..idiote hollanders…….wakker worden in het leven…………………………………….

    /   Beantwoorden  / 
 44. Paul

  Jack doet mij er straks weer af …de gestapo man van twente blog…hoera hoera hoera …leve de koning

    /   Beantwoorden  / 
 45. Paul

  Jack jj bent een zielige jongen……………………

    /   Beantwoorden  / 
 46. Paul

  Bij de Telegraaf in Amsterdam zit ook zo n zielig ventje dat witte voetjes wil halen bij die huichelaar dikke gehaktbal directeur van een scheurhond vlegel Juul Paradijs …hij heet van achternaam Paradijs,maar voor de rest WEET HIJ NIETS OP AARDE

    /   Beantwoorden  / 
 47. Paul

  Al die FUCK TROEP kranten de hele dag het zelfde propaganda gezeur…of we nu in noord kut korea wonen of in nederland of we horen het op hilversum 1,,,,,,,,,,,,,allemaal slijm kut propaganda als het politiek betref……………1x kut plus 1 maal kut is driemaal kut

    /   Beantwoorden  / 
 48. Paul

  En de rest van jullie zielepootjes der opdat je naar haagse hitlers ddr zult luisteren ………..op naar het gemeentehuis lopen opdat jullie je vingers afgeven op stadhuis voor paspoort……ZIJN JULLIE NOG WEL LEKKER IN JULLIE HOOFD………STELLETJE ACHTERLIJKE HONDEN

    /   Beantwoorden  / 
 49. Rene uit het oosten

  Het is alien

    /   Beantwoorden  / 
 50. Paul

  Vanmiddag om halfvijf bij de aftrap scheids ohohoh even wachten hoor;even belletje in de bal douwen ,,ja hoor eens even heren voetballers de peuneveu ,,,ik wil hier vanmiddag geen Luxemburgse toestanden ja .Begrepen,heren gehaktballen .

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.