FC Twente na strafschoppen door in beker

FC Twente heeft woensdagavond laat de vierde ronde van het KNVB-beker toernooi bereikt. In Deventer werd Go Ahaead Eagles na strafschoppen verslagen. Het oogde allemaal beter dan afgelopen zondag tegen Excelsior, zowel qua instelling als gecreëerde kansen. FC Twente mocht zichzelf echter aanrekenen dat het uitliep op een verlenging en zelfs strafschoppen. Go Ahead Eagles speelde namelijk vanaf de 55e minuut met een man minder, nadat Schenk zijn tweede gele kaart had gekregen. Sonny Stevens werd uiteindelijk de held van de avond door de eerste Deventer strafschop te keren. Die klap kwamen de gastheren niet meer te boven. Wat hen rest zijn de complimenten voor de mooie bekersfeer in de Adelaarshorst. Wij Tukkers gaan vanavond de ballenbak in voor de loting.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

20 reacties op “FC Twente na strafschoppen door in beker

 1. Tukker 72

  En nu nog hopen dat ze die clown van Marsman in Deventer hebben achtergelaten. Lijkt me toch wel duidelijk naar gisterenavond. 93% van de Twentefans vindt dat Stevens onder de lat moet. Vrees echter dat Schreuder het weer anders ziet.
  We gaan het zaterdagavond zien.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Wallace

  Wakker worden en je geen ene rot kloten meer kunnen herinneren van alweer een zaaddodende pot breien van Twente. Steeds-maar-weer.

    /   Beantwoorden  / 
 3. dinkeltukker

  Veel aan de bal. Weinig verkwikkende ideeën. Spelers schuiven bal en dus verantwoordelijkheid naar elkaar toe. Niemand die initiatief onderneemt.rechtsbuiten die stijf links is een 99% vd ballen terugkaatst. Linksbuiten die rechtsbenig is en constant op eigen succes uit is. Een spits die weer onbesuisd op de bal kijkt ipv over de bal,daardoor niet ziet waar zich de verre hoek bevindt.middenvelders als slappe vaatdoeken. Tegen 10 man linksback voor linksback wisselen .etc etc etc etc. Ook nog iets positief? Ja, de nul gehouden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Joop

   Koppers had ook pijntjes/blessure

     /   Beantwoorden  / 
   1. dinkeltukker

    Ja en? Eagles speelde toen al met 10 man en een halve spits tegenover vier verdedigers. By the way..het elftal zat gisteravond hoognodig te springen om een speler met een uitstekende aktie. Is dat niet een Bilal?!?! H
    Ik zie weinig logica bij deze trainert.

      /   Beantwoorden  / 
    1. joop

     Tja als de trainer nou ook al kritiek krijgt omdat hij geblesseerde/niet fitte spelers wisselt… wat moet je dan nog zeggen? Je kan ook zeggen: eagles speelde met man minder, waren niet gevaarlijk dan nemen we geen risico meer met corona dat is een belangrijke speler we vertrouwen erop dat we de klus nu klaren… maar het is wederom maar net wat je wil zien. Als twente verliest van excelsior dan heeft wallace een fijn weekend want dan mag hij weer nu is twente door en is wallace niet blij meer… hopen op een mooie loting vanavond!

       /   Beantwoorden  / 
     1. dinkeltukker

      Niet meer fit of plotseling ongesteld is natuurlijk wisselen, maar dan zou ik als trainer er een middenvelder of aanvaller er bij-in gooien en geen back voor een back. Maar daarover kun je van mening verschillen,joop.

        /  
   2. Wallace

    Koppers en Corona waren en zijn topfit. Ze speelden echter veel te aanvallend in de poep en pies-visie van de dorpspastoor en moesten dus bloeden. ANGST en PARANOIA en CONTROLE !

      /   Beantwoorden  / 
 4. Loes

  Als telt niet, maar als die ballen op de paal erin gegaan waren had iedereen gesproken over een makkelijk zege.

    /   Beantwoorden  / 
  1. dinkeltukker

   Als……die keeper niet duikt op de pingel van Schilder. Het gaat om het totaalbeeld en dat was gewoon te stroperig. Geen kraak nog smaak.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Paul

  Zaterdagavond hebben wij van Cafe Fc Statisch een verrassing in petto voor de toeschouwers . Als wij dan tegen de Swiftboys uit Heerenveen gaan voetballen komen wij met een breiwerkje het veld op . Alfredje zei vandaag;zaterdagavond gaan wij breien ,nou ,daar hebben de Swiftboys uut Heerenveen geen vat op . Daar zullen de supporters nog van opkijken . Bengtson Engelenhaar en Castanjeboom zijn de andere spelers al voor gegaan . Deze 3 waren vanmiddag na de training al een uurtje op de breiles . Box to box voetballen leek Alfredje niet z n goed idee voor zaterdagavond . Daar de spelers voor de wedstrijd electrisch worden opgeladen . En met electrisch laden moet je alles goed in de gaten houden . Kan zo maar leeg geraken ,dat weten we van electrische auto s . Nou ,je zult als voetballer in de 75tigste minuut toch maar plotseling stilstaan . Aangezien je niet binnen het voetbalveld een speler mag bijladen zullen we dus heel zorgvuldig langzaam gaan lopen . Maar dat deden we al .Dat zijn we al tijden gewend .Box to box voetballen .Steeds kijken we met verbazing naar de Engelse voetballers .Hoe kan het toch dat die lui negentig minuten lang als dolle stieren over het veld kunnen rennen .Zelfs de Engelse vierde divisie heeft meer conditie dan ons . Maar wij zijn veel slimmer . Wij laten onze tegenstanders in onze achterhoede altijd een poepie ruiken .Zoals wij de bal achterin kunnen rondspelen dat kan werkelijk niemand op de hele wereld . Zaterdagavond kunnen jullie het derde wereldwonder weer aanschouwen . En mochten er bij de Swiftboys 2 rode kaarten gaan vallen,je weet maar nooit ,dan zet Alfredje lekker extra 2 achterhoede spelers er bij . Om de tegenstander in verwarring te brengen .Laat dat maar aan Alfredje over .Alfredje heeft niet voor niets een zwemdiploma met een 10 er op .

    /   Beantwoorden  / 
 6. sgt.pepper

  Gertjan Verbeek geen trainer bij Nac!!

    /   Beantwoorden  / 
 7. phenix

  ik vond engelaar eigenlijk best wel goed invallen.mohktar/kusk/ das nog nie wat.voor de rest eagles hebben geen enkele kans gehad.koppers speelde een goede partij en die corona das wel een klasbak

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Engelaar ? Ha ha, de oale spekgetty sliert werd nergens onder druk gezet. Kon de bal vragen, traagjes aannemen, de tuinstoel uitklappen, zijn kont afkrabben, de barbecue aansteken, het fleisch marineren en daarna eens gaan nadenken aan wie hij de bal breed zou geven. Dat deed hij niet slecht, een ongedekte verdediger de bal breed geven.
   Het leek het 8e van Vosta wel. Wat ‘ne armoede.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Joop

   Klopt Phenix, Engelaar viel goed in voor dit soort wedstrijden / momenten kun je Engelaar dus prima gebruiken. Hij is nu toch al van waarde geweest hoe je het ook wil lullen :)
   Wedstrijden waarbij het tempo hoog ligt denk ik ook dat het hem de pet te boven gaat, maar als je thuis speelt en je hebt de tegenstander onder druk dan kun je hem er prima bij hebben.

     /   Beantwoorden  / 
   1. aks

    @ Joop je blijft maar dom lullen er komt nooit iets zinnigs uit je texten, je wordt zo langzamerhand oer vervelend met je live begins at the end of my comfort zone, ging er maar eens een olifant door je perceleinkast, dan zie je de werkelijkheid van deze Twentse selectie, want een
    Leeg gespeelde selectie wordt misschien ooit een selectie met mogelijkheden.
    Wat jij doet is achter de kudde van munsterman aanlopen, maar dan loop je wel altijd in de shit.

      /   Beantwoorden  / 
 8. Bertje

  Het enige positieve was inderdaad dat de nul gehouden is.
  Van Halst gaf bij FOX terecht aan, waar het bij balverlies aan schort: niet strak genoeg op de man verdedigen waardoor je makkelijk het middenveld bij Twente over steekt. Dit hebben we de laatste tijd veel vaker gezien en aangegeven.
  Ebecilio wandelt bij balverlies gewoon of staat stil en Mokotjo had gisteren erg veel last van een verkeerde balbehandeling, kon de bal niet eens fatsoenlijk stoppen.
  Met 11 tegen 10 wist men niet wat te doen en bleef maar breien in plaats van een individuele aktie waar je Bilal best bij had kunnen gebruiken.

    /   Beantwoorden  / 
 9. sgt.pepper

  Dank zij Engelaar! gaan wij toch wel weer een ronde verder!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Joop

   Eens! Hij moet ervarenheid etc brengen, en hij pakt toch mooi de verantwoordelijkheid. Als hij gemist zou hebben zou hij de schlemiel zijn geweest en ik zag de reacties alweer verschijnen, hij doet het toch maar ff. Petje af, hij stond op.

     /   Beantwoorden  / 
 10. aks

  FC Twente mist een grote leider
  Grote leiders zeggen niet wat je moet doen, maar ze laten zien hoe het moet.
  Het volgende filmpje laat zien hoe het niet moet, aan deze balverliefde straatvoetballer heb je niets en hij is geen leider.
  http://www.youtube.com/watch?v=fwM6GPJcc_4

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.