FC Twente ontvangt AZ in kwartfinale beker

Bodemprijzen en het laten vallen van de clubcardverplichting moeten er voor zorgen dat er dinsdagavond iets van een passende beker-entourage ontstaat in de Grolsch Veste. Dan ontvangt FC Twente namelijk AZ in de kwartfinale van het KNVB-beker toernooi. Met de overdaad aan aandacht voor dit duel wordt de indruk gewekt dat het met de kaartverkoop nog niet zo wil vlotten, maar dat is natuurlijk speculatie. Anderzijds is het natuurlijk zo dat de rol van ons Tukkers in de competitie wel zo’n beetje uitgespeeld is en de beker is natuurlijk een mooie prijs én een snelle weg naar Europa. Hoe dan ook, morgen om 20.45 uur wordt er afgetrapt. Uw analyses vooraf lezen we natuurlijk weer graag in de comments. Hup Twente!

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

21 reacties op “FC Twente ontvangt AZ in kwartfinale beker

 1. Ber

  Ik hoop toch echt dat de jongens doorhebben dat je zomaar de finale kan halen dit seizoen… Alles moet nu hierop gefocust worden door de TS…. (ai….) Daarmee pak ik de kern waar het gehele seizoen al wankele wedstrijdjes worden gespeeld… 60 miljoen schuld (ik weet, das geen roodstand…) maar het lijkt wel alsof de club naar de kloten gaat… hoe kom ik van dat gevoel af? Wie helpt me ‘omdenken’??

  Tegen AZ kan het drama compleet worden…. of een boost geven richting een beter gevoel van eigenwaarde binnen de selectie…

  ik ga voor 120 minuten… 2-1
  ’18 0-1 Gudelj
  ’43 1-1 Luc
  ’119 2-1 Bjelland

  Daarna de loting… Roda thuis.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Piet

   Ber, elke euro schuld is nooit fijn, maar als er een plan ligt van experts om het af te lossen, dan verdient dat oprechte aandacht en niet zoals sommigen doen zonder verstand van zaken domme dingen roepen. Ik heb nog nooit een gedetailleerd verhaal gehoord over de inkomsten/uitgaven, maar twente komt wel naar buiten met dat het van een schuld van 90 naar een schuld van 60 miljoen is gegaan. dan is er veel reden om op basis van de feiten die op tafel liggen helemaal niet in paniek te raken. helaas doen de meeste ‘onkritische’ grootdenkers van de fans dat tegen alle informatie in, wel, zonder ueberhaupt ook maar een moment zich af te vragen hoe, om maar mee te beginnen, de financiele wereld eruit zou kunnen zien waarin twente zit.
   Daarnaast wordt altijd maar weer vergeten welke opiniemakers slaafs achterna gehold wordt. 90% van de belangrijkste opiniemakers in het Nederlandse voetbal hangt rond bij de ‘traditionale top drie’. die hebben er dus belang bij om twente negatief in het nieuws te brengen, op achterstand te zetten. dat gebeurt door middel van schrikreacties, overdrijvinkjes. en waarom? omdat ze weten dat de gemiddelde supporter het allemaal wel geloofd, en daarmee wordt onrust gecreeerd bij de concurrent.
   denk dat jij dit wel begrijpt, maar ik voel toch de noodzaak om mij nog weer eens van mijn ideeele kant te laten zien. veel plezier met az allen!

     /   Beantwoorden  / 
   1. ber

    DAt is idd zo… die onduidelijkheid irriteert me vandaar mijn vraag. Thanks voor je antwoord!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Piet

     tja, boeien eigenlijk. in plaats dat ze nou eens gingen voetballen alsof het hun laatste keer was!

       /   Beantwoorden  / 
     1. Piet

      prima, jongn´s

        /  
 2. twente madmax

  Zin in dagje Kuip heb ik wel! Het kan! Maar ik ben realistisch! AZ voetbalt goed,
  Maar ik ben dr dus ik zal het zien. Voorspellen doe ik niet, Maar hopen zeker,
  Mochten ze doorgaan hoop ik Zwolle uit en dan Groningen in de Kuip. Europees voetbal lijkt nog erg ongeloofwaardig. Maar you never know!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Geld…geld…geld…geld…geld…geld…geld…en alweer alleen maar over geld dat ontbreekt. Voetbal ? BIJZAAK.

     /   Beantwoorden  / 
 3. twente madmax

  Maar op de lange duur het stadion in eigen beheer. Is toch wel lange termijn denken. Maar stadion zonder een beetje team en zonder supporters? ?? Het zal de gulden middenweg worden denk ik. Ik weet niet hoe het met die Doyens zit? Niet afhankelijk worden van zulke investeerders die toch geen hart voor de club hebben. We zullen zien. ..

    /   Beantwoorden  / 
  1. dinkeltukker

   We zitten straks met een eigen stadion met daarin nog een paar harde kern supporters. De diehards. De echte voetballiefhebber is dan al lang afgehaakt onder deze warrige trainer en overige slappe Tinussen.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Paul

  Door de week voetballen .Dat zijn die jongens niet meer gewend. De jongens trainen zich elke dag de klaplazerus ? .Alfred is zich suf aan het rekenen of hij niet met 12 man mag beginnen opdat hij dan 8 verdedigende ingestelde spelers kan opstellen .Want morgen komt Fc Barcealkmaar op bezoek . Waar bij Fc Barcealkmaar toch wel 3 D spelers rondlopen .Zeg maar een half soort Messie s . Een aanval 1 goal . Niet verder vertellen aan Alfred hoor . Anders schijt Alfred nou al zijn broek vol en gaat hij anderhalf uur voor de pot liggen . Want bekervoetbal is natuurlijk anders dan competitsie voetbal . In het uiterste geval kun je dan ook nog op peulnalties rekoefeningen gaan doen.Tuurlijk,lekker spannend.Lekker 130 minuten voetbal voor een kaartje .Als dat niet goedkoop is . Joop heeft liever geen verlenging,want dan zijn de carterings kosten bijna opgelost in lucht mocht je ook nog een half uur peulnalties krijgen . Maar Joop zei al vanavond Alfred is goed HEEEEL goed . Nou heeft Joop gelukkig niet zo heel veel verstand van voetballen . Maar dar zegt iedereen altijd MIJN BAAS IS HARTSTIKKE GOED zodra ze ontslagen worden zeggen ze toch altijd plots iets anders . Maar als Joop morgenavond weer dat gestrui over het veld ziet waggelen kan hij het beste een diep zwart matglas gegrilde zonnebril opzetten .Krijg Joop toch nog verstand van voetballen . Je kunt ook met een zonnebril aan een dood paard gaan trekken . Beter is het nog om een onkunde voetballer aan een dood paard laten trekken,blijkt een goede warmingup te zijn .Morgen ook zullen ze vanaf de dug-out wel weer met de afstandsbediening incluis het aansturen van nieuwe uit te proberen batterijtjes in de schoenen van Engelhaar .De vorige batterijtjes bevielen niet zo erg . Die waren gauw leeg .En die batterijtjes hadden ook niet zo veel kracht getuige het geschuivel .Alle spelers krijgen morgen ook een signaal in hun voetbalschoenen dat afgaat als ze zoals zovaak hun man niet dekken en in niemansland dromende te lopen .Maar niet verder vertellen aan Alfred want Alfred weet het nog niet . Het is namelijk nog een verrassing .

    /   Beantwoorden  / 
 5. Wallace

  Joop zegt de zaak met een gerust gevoel achter te laten. De nieuwe structuur is erdoor, de organisatie aangepast en is klaar voor de toekomst…wat-een-gelul ! Je kunt je organogram nog zo mooi inkleuren, als de kwaliteit van de – technische – poppetjes DRAMATISCH is, dondert je hele VOETBALbedrijf in mekaar en dat is momenteel van toepassing op de club. Joop kan de kwaliteit van zijn voetbalmensen niet eens bij benadering duiden…De komst van een sterke TD is op korte termijn echt van het allergrootste belang. Het huidige trainerscollectief incl. Zoutmans alsmede de ingedutte leidinggevenden van het scoutingsapparaat zijn op geen enkele manier goed genoeg, laat staan van toegevoegde waarde. Door selecteren die lauwe ambtenaren !!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. dinkeltukker

   Klopt Wallace. Zeiden wij 3 jaar geleden niet al dat een TD bittere noodzaak was en dat het Jopie allemaal boven zijn petje ging groeien? Alfred,Youri,Boutwein,kees en Michel.5 ingedutte zombies. Als je deze vijf zou inruilen voor een fatsoenlijke trainer en max.2 assistenten dan zijn we er toch al? Drie man moeten toch pvd dat team aan het spelen kunnen krijgen? En een goede TD betaalt zich altijd terug. Jan van Halst lijkt mij een geschikte kandidaat, maar daarover kunnen we discusseren.

     /   Beantwoorden  / 
 6. sgt.pepper

  FC Twente en Schreuder jullie waren SUPER vanavond!! Geweldig Trots Trots Trots. Ga zo doorrrrr.

    /   Beantwoorden  / 
 7. twentemax

  Genoten van mooi voetbal en goede sfeer. Voor het eerst sinds tijden TEVREDEN !

  En nou niet zeggen dat AZ slecht was, nee, wij voetbalden met passie, strijd en inzet!

    /   Beantwoorden  / 
 8. Paul

  AZ voetbalde zielloos.Doelloos.Inspiratieloos.Futloos. Hu spits stond steeds moederziel alleen en er kwam niet echt aandrang van de andere AZ spelers om hun spits te ondersteunen .Zeg maar AZ speelde zoals Twente het hele seizoen pleegt te doen .Zonder engelenhaar is het spel gelukkig sneller .En eerlijk is eerlijk de 2 afstandsschoten waren een schoonheid .Maar doelpunten door afstandsschoten houdt wel in dat ze in de 16 eigenlijk weinig klaarmaken .Je ziet nooit een tweetjes bij de 16 meter of in de 16 meter.Daarvoor moet er meer op een kluitje zonder angst verder vooruit worden gebald .En minder angst dat de verdediging steeds weer op eigen helft blijft staan in afwachting dat de tegenstander wel eens de bal kan hebben om een aanval te plaatsen . Deze Twente verdedigers leren het NOOIT .Steeds stond de AZ spits in de 16 vrij achter Bjelland . Nou weten ze nog steeds niet dat je de tegenstander aan de binnenkant in de 16 moet verdedigen en er niet 2 meter voor moet gaan staan . Maar gelukkig waren de buitenspelers van AZ futloos en kreeg hun spits bijna geen ene aanspeelbal .Gelukkig futloos,net zoals de al maandenlange futloos spelende bijna verwelkte Mokhtar en de kleurloos spelende Mokotjo dat je denkt HEEE deed die dan ook mee .Of meneer Martina die over 4.80 meter zijn medespeler de bal niet in zijn voeten kan plaatsen .Dus niet zo enorm hosanna graag . Er zal minder angstig en korter en sneller op elkander afgestemd voetbal moeten worden gespeeld en zeker tegen Cambuur dat gewoon fris en fruitig DROP of geen VRETEN gaat spelen . Als je dat goed door staat kun je voorzichtig met meer zelfvertrouwen ook nog aan een bekerfinale denken .

    /   Beantwoorden  / 
 9. Paul

  Zinedine Zidane heeft 11 miljoen euro is 22 miljoen gulden gekregen van Blatter om op Bid Qatar te gaan stemmen .Nou heeft Zidane snel het geld op zijn eigen stichting gezet zodat het lijkt of hij zelf niets heeft .Die Sepke Blatter,wat is dat toch een aardige kerel he . Wij hadden allemaal wel z n gulle oom willen hebben met een rijke oom uit Qatar . Bij Twente zouden ze ook halsrijkend uitkijken als er morgen een rijke oom uit Qatar voor de deur stond met een koffer vol geld . Hadden ze bij Twente geen slapeloze nachten meer van de schulden .

    /   Beantwoorden  / 
 10. Wallace

  Met de bek een eind los zitten kijken. Ik dacht dat het er niet meer in zat, maar kijk toch eens…wat een drive, een overtuiging, agressie en vooral wat een spelvreugde. Dit is dus het systeem waarbij de kwaliteit van de spelers het best benut wordt, Alfred. Tapia is de missing link op het middenveld, waardoor de linies korter kunnen aansluiten en de opbouw veel gevarieerder verloopt. Lachman uitstekend in de combi met Bjelland die zich eindelijk niet meer om de mummie Bengtsson hoeft te bekommeren. Corona en Ziyech speelden werkelijk briljant. Nogmaals, ik was totaal overdonderd, heerlijke avond ! Deze basis verfijnen en aanscherpen en dat gaan er nog heel veel punten deze kant op komen. Schreuder ontdooit, laat de teugels vieren en ziedaar, de sfeer in de Veste is weer anderhalf uur opperbest. Daar is helemaal geen flyer voor nodig.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Johan

  Tapi-JA!!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.