FC Twente wint oefenduel van FC Den Bosch

Gelukkig. Tekenen van herstel in de tot nu toe nog moeizame voorbereiding van FC Twente. Woensdag werd Jupiler League-club FC Den Bosch met 0-4 verslagen. De doelpunten kwamen op naam van Felipe Gutierrez, Willem Janssen, Luc Castaignos en Youri. Youri? Youri Mulder? Nee, Youri Yakovenko, een spits uit Oekraïne die op proef is bij FC Twente. Overigens was het ondergetekende even ontgaan dat deze oefenwedstrijd gepland stond. En er mochten ook geen FC Twente-supporters komen kijken. Was onderdeel van de vergunning of zoiets. Fuck de beperking van de bewegingsvrijheid van voetbalsupporters!

18 reacties op “FC Twente wint oefenduel van FC Den Bosch

 1. Gert

  Twente ontvangt de transfersom van Norwich City i.z.Fer in 4 termijnen, vraag mij af hoe wij de transfers de laatste jaren hebben betaald? Ik wou dat er eens iets meer naar buiten zou komen van onze FC, dan zou er misschien wat meer begrip voor het handelen van Joop c.s. zijn. Nu weten we niets, en hebben daardoor grote vragen over waar de centen allemaal gebleven zijn. Met andere woorden: wanneer Joop iets meer openheid toont dan tonen de fans ook wat meer begrip en krijgt hij met veel minder kritiek te maken, al moet ik zeggen dat hij wel heel grote fouten heeft gemaakt met het aanstellen van trainers en spelers (al dan niet ingefluistert door onze scouting) het roepen van flinke teksten in de media (we willen bij de top 20- 25 van Europa horen) het samenwerkingsverband met Manchester United, zijn ommezwaai met trainers, moesten eerst Europese top zijn en nu mogen lieden aan het werk die zelfs ongediplomeerd zijn. Ik denk dat Joop de laatste jaren een iets te grote broek heeft aangetrokken en nu zit Fc Twente op zwart zaad. Dure jongens moeten vertrekken zowel in de spelersgroep als ook in de begeleiding en die gaten worden opgevuld met goedkope jongens met nog geen enkele Eredivisie ervaring en dat terwijl FC Twente zich wil meten met de Nederlandse top 5. Van het hele FC Twente plan wat Joop ons en de buitenwacht heeft voorgespiegeld komt niets terecht. Af en toe denk ik wel eens aan die ex voorzitter van Vitesse die vaak ook aan het dagdromen was. Ik moet er echter ook bij vertellen dat Joop ook veel goeds heeft gedaan, en hoeft voor mij ook het veld niet te ruimen maar het zou verstandig zijn van hem en zijn bestuur voetbalkennis in huis te halen die de Fc Twente rode draad in de gaten houdt en ik blijf erbij dat Fred Rutten daar de meest geschikte man voor is. Laat hij het technische beleid maar uitstippelen en mensen aanstellen waarvan hij denkt dat zij daarvoor geschkit zijn. En Joop…. die moet het uithangbord zijn voor de club, Jan van Halst moet commercieel direkteur worden, want het scheelt nogal wat als Jan zijn hoofd laat zien dan met alle respect ene Marco Berends. Ik hoop echt dat we weer een eredivisie waardig elftal krijgen die kan meestrijden in de top van Nederland maar op dit moment liggen Ajax, PSV, Feijenoord, Vitesse, Utrecht en AZ ons al mijlenver voor…………

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jan

   Gert, mooi gesproken. Ik ben het alleen niet met je eens dat we mijlenver achterliggen. Waar baseer je dat op? De selectie is zo slecht nog niet. Chadli is de enige speler die we echt gaan missen. Ik heb veel vertrouwen in jonge spelers als Prommes, Hollscher en Guitierrez, Twente moet sowieso nog een eredivisiewaardige spits halen want Castaignos kan me nog altijd niet bekoren.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Edwin

   Kan ik min jaarkaart ook in 4 termijnen betalen of koppelen aan een bonusregeling? In die constructies van Joop scheelt mij dat een hoop duiten.

     /   Beantwoorden  / 
 2. ber

  Gert.. mooi gesproken.. meer openheid lijkt me écht op zn plaats.. in 4 termijnen? Bron??

    /   Beantwoorden  / 
 3. ber

  Vi.nl

  sorry gert..

  schandalig!! Hoe bedenk je het? én dan ook nog zeggen dat het geld in schulden wordt gestoken.. in diezelfde termijnen joop? Wat een kutconstructie !!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Gert

  Wees eens ietsje duidelijker Ber, ik begrijp je reactie niet, of ligt dat aan mij? Misschien vanwege de warmte?

    /   Beantwoorden  / 
 5. ber

  Kijk hij zegt dat het geld wat hij ontvangt voor Fer niet in het aantrekken van spelers wordt gestoken maar om schulden af te lossen o.i.d. Dit geld komt in 4 termijnen van een jaar(!) Dus bovenstaand argument komt te vervallen (terugbetalen schuld) want Dat moet dan ook in 4 jaar? Nee, joop heeft gewoon géén zin om te vertellen dat het geld in termijnen komt dus zegt hij iets over terugbetalen van schulden.. gelul in de ruimte wat mij betreft én weer.géén openheid van zaken.. Hoeft van mij ook niet volledig maar iets? Voor de beeldvorming erg slecht dit….
  Zeg waar het op staat, jongens we konden 7 mio krijgen in 4 jaar of 2.5 per direct… bijvoorbeeld.
  Zo duidelijker Gert? ;)

    /   Beantwoorden  / 
 6. fred

  Citeer Joop: Corona nooit een prioriteit geweest, makienok is te duur voor ons (2,6 mlj), die argentijnse middenvelder ken ik niet, Gudelj hebben we niet nodig we hebben al genoeg middenvelders, Wuytens hebben we maar van af gezien, we hebben Bengsyon en Bjerland al. Moktar te duur, Janssen te duur.

    /   Beantwoorden  / 
 7. johan

  Joop kom eens met een simpel plussen en minnen lijstje van mien club, stadion vol, mooie transfers qua geld van luc en ola, ik weet fer tadic en castaignos gekocht, maar dan nog houd ik over. .. waarom is er geen geld om staf +selectie fatsoenlijk neer te zetten? Zijn we nu al in crisis? Wat is er aan de hand? leg het uit waarom er geen geld is of leg uit wanneer je dat uit gaat leggen ook goed, maar snap niks van huidige situatie, is er geblunderd, gegokt of belegd of wat? Houd zelf ook van op de centen letten maar heb jaren gehoord dat twente zo financieel gezond was, dat huidige geluid van twente dat niks kan uit de lucht komt vallen

    /   Beantwoorden  / 
 8. Dinkeltukker

  Heren, het is toch heel erg simpel. Joop heeft de Club uit het slob gehaald, waarvoor niks dan hulde. Nu de Club fantastische jaren achter de rug heeft denkt Joop ook verstand van transfers te hebben. Niets is minder waar. alle uitgaande Transfers laat meneer de Clubs in termijnen betalen, Dat was al met Ola en Luuk en nu weer dat gekloot met Fer. Luuk werd met bonussen verkocht als Gladbach dit en dat zou halen. Vorig jaar voorspelde ik al, dat Gladbach een dergelijk seiyoen niet weer zou draaien. Helaas klopte dit, dus weg bonussen. Nu worden we constant lekker gemaakt met spelers die eventueel naar Enschede komen. Maar de werkelijkheid is, dat de pot gewoon leeg is door het slechte financiele Management van ome Joop!!!!!Dan heb ik het nog niet eens over de Soap met Chadli. Die mag op zn dooie akkertje alle prachtige aanbiedingen naast zich neerleggen en ondertussen kan twente niks. Mihailov van hetzelfde pak ook een laken. Joop als puinruimer uitstekend, Maar als gekwiekste voorzitter een waar Drama!!!Gedane zaken nehmen geen keer,maar ik neem het hem ontzettend kwalijk dat hij de touwtjes nog steeds zelf in handen will houden, na 2010 had hij een TD moeten aanstellen en gewoon moeten zeggen dat hij de ballen verstand heeft van grote Transfers. psv verkoopt die trage strootman voor 18 miljoen, hij Fer nog niet eens voor de helft. tis gvd een grote schade waar Joop de Alleenheerser mee bezig is.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Dinkeltukker

  Vreemd dat er slechts 1 voorzitter is in het betaalde voetbal die constant zit te janken dat het crisis is. vreemd dat dan net onze voorzitter is die jarenlang schreeuwde dat we zo gezond waren. vreemd dat twente overal het volle Pond moet betalen en dat ze bij twente in vage termijnen moeten betalen. als mijn bass mijn salaris ook nog eens over termijnen ging uitsmeren terwijl mijn vaste lasten ineens moet worden voldaan, dan ben ik binnen een half jaar………precies.platzak!!!

    /   Beantwoorden  / 
 10. fred

  Muduro sluit eredivisie niet uit.
  Dit is de ideale man voor Twente, kan zowel verdedigende middenvelder als centrale verdediger spelen. Sterk in de opbouw en heeft ervaring

    /   Beantwoorden  / 
 11. Hahahaha

  Ik ken een mop FC TWENTE

    /   Beantwoorden  / 
 12. phenix

  dinkeltukker twente is nog steeds gezond alleen het is precies wat jij zegt,ze zeggen gewoon nie meer dat ze geld hebben. alles komt goed s6supporters{sommigen dan}

    /   Beantwoorden  / 
 13. Ijscoman

  Ik wordt daar zo moe van Succes supporters!!!!!Degene die jij-phenix- succes supporters noemt zijn nog misschien wel meer betrokken bij de club dan jij.Het gaat hun aan het hart dat het niet goed gaat met de club!!!!!Succes supporters bestaan niet,of toch misschien degene die zoals afgelopen seizoen in de thuiswedstrijd tegen Willem II een kwartier later het stadion binnen komen!!!!Zat jij daar ook toevallig tussen??

    /   Beantwoorden  / 
 14. phenix

  jullie klagen alleen maar,waar is het geld gebleven,munsterman maakt er een zooitje van,blablabla. man ik was al met me 4de bij twente en nooit meer weg geweest,ook nie toen ze gedegradeerd waren. ik bedoel we staan er gewoon goed voor alleen 2 schijtjaren gehad,nou dat heeft alax ook gehad,feyenoord nog meer en over psv maar helemaal nie te praten.zo gaat dat in het voetbal.take it or leave it. ok s6supporters,ik zal het woord nie meer gebruiken. en ja twente gaat mij ook aan het hart,come on twente enschede

    /   Beantwoorden  / 
 15. ber

  @phenix
  ik denk de hele dag aan Fct… maar ben een kritisch persoon… de één relativeert de ander bekritiseert.. allemaal met Fct in het hart.. dus allemaal fan…

    /   Beantwoorden  / 
 16. phenix

  klopt,,

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.