FC Twente speelt hoopgevend oefenduel tegen Osasuna

FC Twente heeft dinsdagavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen het Spaanse Osasuna Pamplona. In een veel te warme Grolsch Veste zagen amper 6000 toeschouwers een jeugdig en fris en FC Twente dat bij tijd en wijle heel aardig combineerde. Tot doelpunten leidde dat dus niet, maar wel tot wat gekalmeerde gemoederen bij de achterban. Een eventuele huur van Oussama Assaidi zou hieraan nog verder kunnen bijdragen. Vrijdagavond speelt FC Twente nog één oefenwedstrijd, tegen Aberdeen, alvorens op 3 augustus het seizoen wordt afgetrapt tegen RKC Waalwijk.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

41 reacties op “FC Twente speelt hoopgevend oefenduel tegen Osasuna

 1. Remy

  Heb een FcTwente gezien dat wil strijden! en na de uitleg van Joop Munsterman heb ik zelfs een nog duidelijker beeld gekregen van ons FcTwente. Laten we zorgen dat de sfeer weer terugkomt in de veste ipv snel gemor. plaats 1-5 ga ik voor!!, 6-8 is reeel. FORZA TWENTE!

    /   Beantwoorden  / 
  1. chocolade sjakie

   Ik vraag me af of sommigen verstand hebben van het spelletje of lukraak maar wat roepen om hun club.Twente speelde tegen een zeer bedroevend Osasuna.Die kwamen om lekker een potje te ballen.Hadden niet de intentie om aan te vallen.Plek 1-5.Ik hoop het, maar die hoop is ijdel.Er zit niets in, alles is gebasseerd op de gunfactor.

     /   Beantwoorden  / 
 2. boris

  zo is dat en wat we nu besparen met aflossen is later weer mooi meegenomen

    /   Beantwoorden  / 
 3. weltevree

  waar zijn al die mosterbekjes?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Diek_Man

  Het verhaal van Joop gaf een hoop duidelijkheid en dit was denk ik waar veel supporters op zaten te wachten. Onduidelijkheid die door Joop zelf is veroorzaakt. Denk dat er nog steeds wel onduidelijkheden zijn maar in ieder geval dat Joop meer duidelijkheid heeft gegeven over de financiële huishouding.

  De posititie waar we dit jaar eindigen zal me eigenlijk een zorg zijn ik hoop vooral op attractief en vlammend voetbal. En kritiek mag je op forums als dit hebben maar in het stadion hoop ik dat iedereen weer achter het elftal staat en de sfeer van een paar jaar geleden weer terug komt.

    /   Beantwoorden  / 
 5. ber

  @weltevree
  ik denk dat.gert bij het item Munsterman geeft uitleg het prima uitlegt.. zoals ik al eerder zei, het gaat niet om de spelers maar om wat joop qua duidelijkheid verschaft.. dus ik vind je MOSTERDBEKJES een beetje.flauw eerlijk gezegd.

    /   Beantwoorden  / 
 6. ber

  Oja.. als Antonia van go ahead maar niet komt… die man kan écht helemaal niets…

    /   Beantwoorden  / 
 7. Twent7623

  Mijn enigste zorg is nog de spitspositie, ook gisteren was het weer erg mager wat castaignos daar liet zien. Ja hij werkt keihard, maar hij staat daar om de ballen binnen te knikken. Is hij wel de juist de spits. Voor de rest biedt het elftal wel perspectief voor de toekomst.
  Er is weer honger naar de bal.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Twent7623

  Laat Janko maar terug komen, knikt ze wel binnen. Zit in Turkije op een dood spoor, dus………….

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Planko heeft nooit anders dan op een dood spoor gezeten. Behalve toen die keer in de shop van Lowie Fietton, die net de laatste collectie polstassen in de etalaas had uitgestald…O, MY GOD…
   Wedstrijd van gisteren stelde werkelijk helemaal niks voor. Met weemoed dacht ik terug aan het kampioenselftal…wat een armoede nu, daarmee vergeleken. Doorsnee getalenteerde schooljochies die opeens de kar moeten trekken. Een doods centraal defensief duo, kleurloos en zonder greintje personality…Veel tamme jongetjes die een beetje door elkaar heen liepen, een spits die er weer helemaal geen zin aan had, een regelrechte verschutting die Castaignos, echt verschrikkelijk. Dit Twente is kanonnenvoer voor top en subtop. Een schoolploegje. Kansloos.

     /   Beantwoorden  / 
   1. rene

    Ga dan lekker ergens anders heen kansloos figuur. We zijn geen bayern of barcelona, maar waarschijnlijk vind je dat ook kansloos voetbal. Trouwens met het kampioenselftal was het vaak ook niet best. Ik heb redelijk voetbal gezien waar je dit jaar weer mee verder kan. Alleen voorin blijft het een beetje knap. Daar moet wat bij komen

      /   Beantwoorden  / 
    1. TegenIedereen

     Ik heb redelijk voetbal gezien waar je dit jaar weer mee verder kan klinkt heel vaag. Eigenlijk heel kansloos……………mee verder, een 6e plaats.

       /   Beantwoorden  / 
 9. Gert

  Ik heb gisteren hoopgevend voetbal gezien van ons cluppie, ik wist al heel lang dat onze jonkies goed kunnen ballen maar dan moeten ze wel de kansen krijgen. Wat de voorzitter betreft, ik ben blij met zijn uitleg, daar zaten veel supporters op te wachten. wat eerder openheid van zaken geven bespaart de voorzitter een hele hoop kritiek. Wel moeten er nog wat versterkingen komen want met name voorin schort er nog wel wat aan, maar ik heb genoten van met name Promes en Sadrach terwijl Bouma het ook niet onverdienstelijk deed en Tanda is ook een jonge speler die er wel komt. Wel een kanttekening: Asasuna speelde erg zwak, maar dat neemt niet weg dat ik met een tevreden gevoel terug kijk op deze wedstrijd.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Bouma niet onverdienstelijk…? Legde 6 ballen breed en kon toen terugkijken op een uit-ste-kende pot volgens de akelig snel tevreden gestelde aanhang, die de lat der verwachtingen meterdiep in de grond heeft begraven. Bouma is stijf rechts en zal nooit een bruikbare linksback zijn, op geen enkel niveau. Maar omdat zwammer Joop het wil, geloven we allemaal dat het ergens op leek. Twente takelt af, schijt mateloos in en komt komend seizoen in sportief zeer zwaar weer terecht. Er zit niks in.

     /   Beantwoorden  / 
 10. Wim B

  Wat Shadrach af en toe liet zien. Hem aanspelen, wenden en/of keren en direct de voorwaartsen aanspelen. dat hebben we nodig. Hij is alleen nog wat onstuimig, maar laat die jongen 5 tot 7 wedstrijden staan en hij zal daarin groeien. Ook een balvaste spits hebben we nodig. Niet zoals “kasanjos”, want dat is een aanfuiting aan het worden, maar een type El Hamdaoui zou ik graag willen zien.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Eghan was een lichtpuntje, soms. niet de hele wedstrijd. Een talentje. Maar in tijden van diepe ellende en chronische crisis worden lichtpuntjes meteen sterren genoemd. Belachelijk. Zo’n jongetje moet je harden in het tweedes, tegen De Graafschap en Oss. Net als die omhoog geschreven Holscher, ook een zgn. belofte, maar gisteren deed hij alles fout. Twente kan het zich niet permitteren om met zoveel jeugd wekelijks op de bek te gaan, en dat gaat geheid gebeuren als er geen kwalitatieve ervaring bij komt. Jeugd breek sporadisch door met vallen opstaan. Wat Joop nu doet is zelfmoord. En zijn zwabberende beleidsvoering zal ervoor zorgen dat het duo Schreuder-Jansen onder enorme druk zal komen te staan.

     /   Beantwoorden  / 
   1. 特温特足球

    Wallace,
    Voor jou word het tijd voor vakantie.
    Je zit duidelijk aan je tax.
    Mr positivo

      /   Beantwoorden  / 
    1. Pluimpje

     Wallace is een trol met een hopeloze frustratie jegens Munasterman. Kneuzengedrag.

       /   Beantwoorden  / 
   2. Pluimpje

    Wallace is een trol met een grenzeloze frustratie jegens Joop. Vooral niet serieus nemen deze psychopathische kneus.

      /   Beantwoorden  / 
 11. phenix

  inderdaad chinees,pfffff. echt het is allemaal nie zo slecht. 1of2 spelers erbij en we doen mee

    /   Beantwoorden  / 
  1. 特温特足球

   Thanks!
   Voorin iets er bij en we staan er beter voor dan vorigjaar.
   Team van vorig jaar zouden het op papier moeten kunnen maar waren drukker met €!!

   Deze groep moet krijgt een kans om zich naar het grote geld toe tespelen.

     /   Beantwoorden  / 
 12. Edwin

  Een spits en een linker vleugelspits erbij en dan Kiek’n wat wort.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Pijnacker

  Ik denk serieus dat ik het als spits beter doe als dat jongetje wat er nu verwaarloosd bij loopt. Luc + 2 miljoen aanbieden bij alle clubs en dan maar hopen dat er 1 intrapt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. hendrik

   ‘t Is hem niet en ‘t wordt het ook nooit niet, Twente kan straks nog zo mooi spelen maar als er niet gescoord wordt, tegen Aberdeen een andere spits de kans geven.

     /   Beantwoorden  / 
 14. Gert

  Het is treurig om te constateren maar Castaignos mist gewoon de techniek die een profvoetballer bij Fc Twente nodig heeft. Hij kan daar verder niets aan doen, ja trainen, maar een Belgische knol wordt NOOIT een springpaard. Ook kan hij er niets aan doen dat Twente voor zo’n beperkte voetballer 6 miljoen heeft betaald. Natuurlijk hij zal er best nog wel eens 1 inschieten maar het blijft een matige voetballer die te veel techniek mist om te slagen als spits bij Twente of een andere Eredivisie club.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Y.Mulder

  Janko was ook een matige voetballer en mistte ook techniek en wordt nu als oplossing gezien voor ons “spitsenprobleem”

  20 jaar is die jongen! vorig seizoen in een “matig” seizoen topscorer met 13 doelpunten.
  Waar een Luuk de Jong wel de tijd krijgt omdat hij 9 ton kostte krijgt een Luc Castaignos dit niet omdat hij 6 miljoen kostte.

  Een Tanda van 18 jaar krijgt alle veren in de kont gedrukt die er zijn omdat hij op 18 jaar foutloos een bal kan inspelen naar iemand van dezelfde ploeg.
  Een Castaignos van 20 jaar die er al 13 in heeft liggen al met de grote jongens van Inter heeft meegetraind word aan alle kanten afgebrand omdat er weleens iets fout gaat.

  Als het dit jaar weer matig is met zijn techniek, en hij komt op laten we zeggen 10 doelpunten dan word hij wederom afgebrand en moet hij vertrekken: met 21 jaar?
  Zonde dan gaan we weer zien dat een speler bij een andere club hele mooie dingen gaat laten zien.

    /   Beantwoorden  / 
  1. 特温特足球

   Ik geef hem nog wel weer eenkans maar er moet wel een stijgende lijn in zijn spel zitten.
   En ja de positie bepaalt natuurlijk ook sterk het aantal doelpunten.
   13 op die plak met het materiaal dat er om heen liep , was natuurlijk niet echt top.
   Mar gezien de leeftijd ook weer niet slecht.
   Vind alleen dat hij wat moet doen aan zijn uitstraling, zoek het ook eens bij je zelf , of zeur niet.
   De Chinees.

     /   Beantwoorden  / 
 16. Ijscoman

  Beetje overdreven al die positieve reacties op de wedstrijd tegen Ossasuna.Tegenstander die er niet veel aan doet,en hoeveel kansen kreeg FC Twente nu.
  Dit is een matig elftal dat gewoon eindigt op plek 8 tot 10.Wanneer er een spits en buitenspeler bij komt kun je nog wat stijgen.Want die Kastanjos kan er werkelijk niks van.Kan die Mulder niet eens wat gaan doen voor zijn centen en hem wat bijschaven??Verder vraag ik mij af hoellang het goed gaat met dit trainers duo,Schreuder was duidelijk de baas terwijl dit niet mag.Komt ook nog wel heibel over!!

    /   Beantwoorden  / 
 17. Harm

  Gewoon plichtmatig, saai en kleurloos computer voetbal. En maar met z’n allen achter meneer Joop aanlopen. Het wordt nodig tijd dat er eens een nieuwe voetbalwind gaat waaien in de Veste. Ben er, na die laatste toelichting van Munsterman, dan ook helemaal klaar mee en er absoluut niet rouwig om dat ik mijn jaarkaart beschikbaar gesteld heb.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Meneer Joop moet plaats maken voor een sterke voetbalman, een technisch zwaargewicht is wat deze inkakkende club er bovenop kan helpen. In de media maakt Joop steeds een onbeholpen, armzalige indruk. Kiest zijn woorden slecht, luklt zich vast in eigenste leugens en verdraaiingen. Een aanfluiting, en dat is dan je president en je woordvoerder. Droefheid troef. Tijd voor een nieuw geluid ! Bij FC Twente TV kunnen ze net zo lang plakken en knippen tot er een enigszins geloofwaardig item’pje bij malkander is gemonteerd, in de grote mensenwereld zakt Joop met zijn zwakke presentatie keer op keer door het ijs. Een gevaar voor zijn eigenste CPM-ranking, inmiddels.

     /   Beantwoorden  / 
  2. 特温特足球

   We zullen het zien.
   Veel plezier bij het sjoelen!!

     /   Beantwoorden  / 
 18. Joop

  Inkakkende voetbalclub? 30 miljoen al afgelost op je voetbalstadion, 7e jaar op rij zwarte cijfers schrijven (welke club kan dat ook zeggen?) Yup, we mogen blij zijn dat Harm en Wallace geen verstand hebben van het runnen van een voetbalclub.
  Die kijken alleen maar naar de stand op de ranglijst.
  Geef het nou maar op, we gaan niet meedoen om de titel dit seizoen: we spelen om plek 5!
  Ik weet dat dit niet genoeg is voor jullie, dus lekker inleveren die kaart! Adios!

    /   Beantwoorden  / 
  1. rene

   Ben blij dat tenminste 1 persoon het zo ziet

     /   Beantwoorden  / 
 19. Harm

  Volgens mij gaat het spelletje VOETBAL nog altijd om punten en niet om zwarte cijfers. Duurt niet zo heel lang meer dan zit Joop alleen in zijn Enschedese voetbaltempel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. rene

   Tja ben daarom blij dat jij geen voorzitter bent. Dan zou Twente niet lang meer bestaan

     /   Beantwoorden  / 
 20. Joop

  Harm weet volgens mij niet goed wat hij nou precies wil.
  Vorig seizoen altijd maar zeiken dat het spel niet om aan te gluren was, nu krijgt komend seizoen de jeugd de kans en kan het zomaar heel leuk en fris voetbal opleveren (met de ene week een uitschieter en de andere week een uitglijder) en dan is het ook niet goed?
  Het gaat Harm volgens mij om kampioen worden met mooi voetbal, en dat word bedoeld door de mensen hier met dat onze supporters verwend zijn geworden! Harm is er zo 1!
  Dus Harm, we verklappen het vast: de titel gaan we de eerste 3 jaar sowieso niet meer halen dus kom tegen die tijd maar terug.
  Je spreekt jezelf tegen, je wil leuk voetbal zien maar zit nu wel te zeiken terwijl er waarschijnlijk weer leuk en fris gevoetbald gaat worden.
  Hoezo zeg je duurt niet lang of Joop zit alleen in zijn tempel? Waarom zouden de fans wegblijven? Omdat het spel niet om aan te gluren zou zijn? Dat was vorig seizoen! Je ziet nu toch dat het anders gaat worden? Of denk je dat de mensen wegblijven omdat we niet om de titel gaan spelen?
  We zijn een beetje kwijt wat je allemaal bedoeld Harm, weet jezelf nog wel goed wat je nou eigenlijk wil/verlangt?

    /   Beantwoorden  / 
 21. Gert

  Ook ik heb een heleboel kritiek gehad op Joop c.s. En terecht denk ik, want er zijn heel veel fouten gemaakt in het beleid de afgelopen jaren. Ik hoef alle missers hier niet meer te noemen want dan wordt mijn stukkie te lang. Zij (het bestuur) hebben ook veel goeds gedaan, maar de supporters weten te weinig wat er b.v. transfer inkomsten wordt gedaan en kijken vervolgens naar wat er op het veld staat. En daar wrikt hem de schoen! Het voetbal was gewoon slecht de laatste jaren en wij supporters riepen om het hardst dat onze eigen talentvolle jeugd dat uiteindelijk kampioen van Nederland was geworden kansen moest krijgen i.p.v. dure zich topvoetballer noemende volgevreten profs te halen die vervolgens met een dikke portemonnee op het veld niets klaarstoomden. Het roer moest om, heb ik ook geschreven. Nu, het roer is om en ik heb gezien dat we talenten in huis hebben, die over een paar jaar vele miljoenen waard zijn. Maar eerst gaan we zelf genieten van deze talenten die daarbij onze steun moeten krijgen. Enkele spelers er nog bij (spits en linker/ rechter aanvaller) en we gaan voor plek 5-8.

    /   Beantwoorden  / 
  1. 特温特足球

   Die plek kon ook nog wel eens meevallen.
   We kunnen maximal gaan voor de competitie, de andere clubs spelen europees en laten hierdoor punten liggen.
   Komt het voordeel van minder kans op blesures enz.
   Als Feyenoord het kon met spelers die bij de jeugd geen nederlands kampioen zijn geworden, waarom kunnen wij het ditjaar dan niet?
   De Chinees,

     /   Beantwoorden  / 
 22. chocolade sjakie

  Ik lees het al, wallace loopt mijlenver voor op de meeste members hier.Die zien alles nog niet zo helder, het lijken de talenten van Twente wel.Het gaat met vallen en opstaan.SUCCES.

    /   Beantwoorden  / 
 23. Bertje

  Probeer onze castaignos ergens te slijten want het gebrek aan techniek kan je niet aanleren.
  Dertien doelpunten is oké maar als je een balvaste spits hebt maak je er meer.
  Joop moet dan na de verkoop van Castaignos de portemonnee maar weer trekken voor een centrumspits die balvaste is en een linkerspits.
  Dan heb ik meer vertrouwen in een hoge klassering en hoeft Joop ook niet elke keer zo zielig te doen.
  Joop, kom op, daden , verkopen en kopen en spreek als een kerel.
  Trots op Twente.

    /   Beantwoorden  / 
 24. ber

  chocolade sjakie = wallace

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.