En weer dubbele cijfers voor FC Twente

Zo, ook in de derde oefenwedstrijd heeft FC Twente de dubbele cijfers aangetikt. Weliswaar weer tegen een samengestelde regioselectie van ongetrainde amateurs, maar de balletjes moeten desalniettemin wel gewoon in het netje. De doelpuntenmakers vindt u hier, evenals een fraaie foto van een groot spandoek voor Michel Jansen die ons vorig seizoen zo fraai naar Europees voetbal leidde. Volgende tegenstander is van een meer serieus kaliber, FC Emmen.

49 reacties op “En weer dubbele cijfers voor FC Twente

 1. Ron

  Waarom deed Börven niet mee?

    /   Beantwoorden  / 
  1. aks

   Dat weet ik ook niet Ron, voor mij is het ook een raadsel, misschien een blesure of ziek ?
   mischien weet iemand anders waarom Borven niet speelde.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Wallace

  aks, wat heb jij over Promes gehoord ? Er schijnt nog steeds ontzettend aan hem getrokken te worden door een handvol grote Europese clubs. Het feit dat Twente ook vooral aan allerlei wildvreemde vleugelspelers gelinkt wordt duidt er mogelijk op dat er voortdurend wat speelt rond Quincy, anders blijf je niet loeren op buitenspelers… Zie hem ondanks eerdere toezeggingen ook wel vertrekken. Zelfde geldt alleszins ook voor Gutiérrez, vanzelf. Het echte spel moet nog beginnen. Feyenoord gaat straks ook helemaal los gezien die onstuitbare leegloop. Een complete kermis dreigt het te worden. Bórven is een leuke tweede spits, maar ik zie die magere krielkip erg weinig potten breken in de punt. In de EL sla je er gewoon een moddderfiguur mee, is er fysiek natuurlijk lang niet klaar voor.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Joop

  Feyenoord richt zich op spelers als Dost, Atsu
  Psv haalt Luuk de Jong.
  En wij gaan wat rustiger aan doen.
  Als we nou eens beginnen hier als fans zijnde, dat we ons richten op plek 4-8 (dat is playoffs geloof ik?) Dan kunnen de jonge gasten in alle rust vertrouwen krijgen en een goed gevoel ontwikkelen en stijg je maybe wel weer boven jezelf uit.
  Als we nu echt denken mee te kunnen gaan doen met Ajax Psv en Feyenoord dan zal het weer een lastig verhaal gaan worden denk ik.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Jongensjongensjongens, dat is weer jouw typische praat van een kleurloze dorpspastoor. Wat nou plek 4-8 ? Schreuder en Jansen hebben al aangegeven dat de prestatieve lat omhoog gaat, dat er meer eisen gesteld zullen gaan worden aan de boys, dat er ook van Jong Twente overwinningen geëist gaan worden. WINNEN ! Niet dat lauwe gepamper wat Twente al zolang kenmerkt, maar van meet af de kritische blik erop en zonodig onmiddellijk de zaag erover. Daar wordt je een grote jongen van, kijk maar naar Van Gaal en zijn jonge WK-schoolklas ! Hard en duidelijk zijn. Als het aan jou ligt stuurt Joop onze volgevroten woestijnrat Corona gewoon elke dag met een tientje naar de Mac om zijn gezwollen ballug nog verder op te rekken…omdat Twente zo’n rustige, warme club is. Mijn reet, ja.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Joop

    Je vergeet 1 ding allemaal wel leuk en aardig maar van Gaal had ook 0,0 druk! want het verwachtingspatroon was 0,0 ;)
    En als wij dat hier ook creeeren dan kunnen die jonge gasten die wij hebben ook boven zichzelf uitstijgen. Als knakkers als jij meteen weer gaan schreeuwen: kampioenschap! dan wordt het niets. Het jaar dat we kampioen werden hadden we dat verwachtingspatroon toch ook niet?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Joop

     Wat vindt jij Dinkeltukker?

       /   Beantwoorden  / 
     1. Dinkeltukker

      @Joop, ik had hier al neergezet dat ik voor komend seizoen helemaal niets verwacht. Vorig jaar om deze tijd zag ik het helemaal niet zitten. Twente heeft mij echter positief verrast met een derde plek.Dus laat ik het maar op mij afkomen. Tussen dat jonge spul had ik graag weer typetjes Perez/Janssen gezien. De klok wordt wel heel radicaal op ‘jeugd’ gezet. Vind het wel jammer dat er al zo vroeg ‘afscheid’van Corona wordt genomen. Schreuder komt bij mij over als een trainer die alleen zwart of wit kent en geen gulden middenweg. Mocht hij dat nog niet gedaan hebben, dan is het misschien verstandig wat meer energie in die Corona te steken. Dat ‘kapitaal’ laat je niet futloos aankloten bij de jeugd, want ik mag toch aannemen dat zijn scoutingsrapporten lovend waren? Het klinkt lullig wat ik zeg en menigeen zal de schouders optrekken, maar ik heb die Schreuder nog nooit zien lachen. In Duistland zouden ze zeggen ‘Der lacht im Keller’ Ik bedoel er mee aan te geven; straal gezag uit waar nodig, maar straal ook plezier uit als daar aanleiding voor is, want dat straalt dan ook weer op de groep af. Ik krijg de indruk dat Alfredje zich koste wat het kost wil bewijzen en dat daar alles voor moet wijken. Op dat vlak heb ik echt mijn bedenkingen en dat dit negatief over gaat slaan naar de spelersgroep.

        /  
     2. Joop

      @Dinkel, je weet toch wel hoe dat gaat. Het is ff een signaal naar hem van dat de knop om moet. Zo n jongen ff scherp maken zeg maar net zoiets als wat v Gaal bij Sneijder gedaan heeft. Straks als de competitie begonnen is zit Corona snel weer bij de boys hoor.
      Zal in zijn geval ook heus niet dat hij zo zwaar is als Theo Janssen, nee maar wel iets zwaarder dan was afgesproken zo gaan die dingen.
      De keren dat ik Corona nu in levende lijve gezien heb waren indd ook met een broodje beenham of bij de Mac dus zal wel kern van waarheid in zitten.
      Wordt tijd dat Twentemax met hem aan gaat pappen en hem dagelijks een goed bord gezond eten voorzet :)

        /  
   2. Joop

    Echt Wallace, je bent een naar mannetje. Ga nou eens gewoon inhoudelijk in op wat mensen zeggen en doe niet de hele tijd alsof mensen iets zeggen. Dat van als het aan mij lag kon Corona….. dat zijn jouw woorden, niet de mijne. Maar ja je hoopt wat raaks te schreeuwen zodat je volgers krijgt.
    Reageer eens inhoudelijk op wat gezegd wordt zoals Dinkeltukker bijvoorbeeld doet.
    Als je je eigen flauwekul graag wil vertellen dan schrijf maar weer een collum ofzo.

      /   Beantwoorden  / 
 4. ber

  ik verwacht Idd 4-8.
  Ik verwacht volledige inzet
  ik verwacht dat mijn club bij bovenverwacht presteren haar doelstelling verandert en uitspreekt
  ik verwacht ook lekkere discussies hier
  ik verwacht dat wallace in supercollums
  ik verwachtvan joop zijn positivismo
  ik verwacht van max iets met witte leggings
  ik verwacht van een grote groep een zeer kritisch geluid
  ik verwacht mijn club een killerstopsportmentaliteit

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   Ik verwacht helemaal niks. Dan kan het alleen maar meevallen. Wel hoop ik dat onze trainer dat ‘zuurpruim’ masker eens afzet. Een (glim) lach af en toe er tegenaan en gaan met die banaan.

     /   Beantwoorden  / 
   1. aks

    Sporting geinteresserd in Jerson Gabral

      /   Beantwoorden  / 
 5. aks

  @Walace
  Het enigste wat ik weet is dat Promes plezier wil hebben in het voetbal anders hoeft het voor hem niet.
  Watt ik wel weet is dat Feyenoord leeg loopt.
  Pelle southampton
  Daryl Janmaat NewCastel U
  lazio Verhoogd bod op de Vrij
  en Boulahrous naar feyenoord

    /   Beantwoorden  / 
 6. aks

  @Walace
  heb internet afgezocht en het enigste wat ik kon vinden was dat Napoli,Juventus, Benfica en Dortmund interessse tonen.maar er is nog niemand die een bod uit heeft gebracht.

    /   Beantwoorden  / 
 7. LangeJan

  Corona niet mee op trainingskamp Herzlake
  Martins Indi en Clasie naar Portugese club ?
  Bas Dost naar Feyenoord ?

    /   Beantwoorden  / 
 8. twentemax

  Zo het Oranje spektakel is achter de rug. En ik moet zeggen dat het me meer dan 100% is mee gevallen. Dus kan de transfer markt in alle hevigheid losbarsten. Ik verwacht een mager jaar voor Twente want de financien zijn erg magertjes. De SCC schijnen niet allemaal verkocht te worden. Ik kreeg nota bene een brief van Boschker himself of ik alsjeblieft geen kaart wou kopen. Dan mag ik zelf mn plek uitzoeken en wordt hij ook nog eens overhandigd door een Twente speler. Heel leuk en creatief bedacht maar helaas ga ik niet op het aanbod in. Ik met mn weekenden werken begin niet aan een SCC. Een CC is zat. Kan ik nog wedstrijden genoeg mee maken. Vooral nu er gaten vallen in het eerder goed uit verkochte stadion heb ik kansen zat op een mooie plek. De magere jaren komen na de paar vette!! Ik ben benieuwd naar het nieuwe eredivisie seizoen. Ik verwacht geen kampioenschap maar hoop wel op mooi voetbal en een club die de draad weer op pakt op een manier die bij ons Tukkers past! En dat betekent onder meer helderheid en openheid naar de supporters toe. Want ik blijf natuurlijk juichen in mn witte legging, die ik al voor het tweede seizoen aan heb. T kruus is niet helder meer! Maar stekt niks want de beenham prijs blijft gelijk! Ondanks dat het bier duurder wordt kom ik toch wel. Want ik blief toch wel achter Twente stoan in veur en tegenspoed. Mekkeren en vloeken mag best! Aj toch ok ma plezeer hebt….

    /   Beantwoorden  / 
 9. Wallace

  De afgetrapte stofzuiger met de ontplofte filterzak Brama zonder contract of verzekering is allicht op kosten van de steenrijke (…) club wél mee op trainingskamp.Transfer Kusk staat op springen onder tijdsdruk, Denen willen de stekker uittrekken en noemen Twente respectloos en onprofessioneel. Next.

    /   Beantwoorden  / 
 10. aks

  Wie O wie heeft er tijdelijk 700.000 euro-tjes
  een privé chauffeur hebben we ook nodig om kasper Kusk snel naar het trainingskamp in Herzlake te brengen.
  misschien is er wel geld voor benzine.
  declaratie mogelijk in 2015 categorie 2

    /   Beantwoorden  / 
 11. twentemax

  Ik lees dat Cabral in de belangstelling staat van Sporting????? SSTT niks zeggen laat ze maar denken dat t wat is. Dan kunnen ze Brama er ook wel bij krijgen. Hij wacht op iets groots geloof ik. Tja dan zit ie er volgend seizoen nog wel. Wachten kan lang duren. Tot je een ons weegt zelfs.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Joop

   Brama heeft ook wel door dat bij Twente blijven betekend: bank warm houden achter Ebecilio en Guttierez en die jongen wil nou eenmaal graag voetballen. Snap het wel.
   Weet alleen niet in hoeverre Twente daar zo lang in mee moet gaan.

     /   Beantwoorden  / 
 12. LangeJan

  Borven – Cataignos 1-0

    /   Beantwoorden  / 
  1. Joop

   Bijzonder hoe onze “fans” onjuiste dingen vertellen waarschijnlijk dat ook echt zo zien. Bij mij is de stand Borven – Luc 4-6 in de voorbereiding.
   Maar je moet toch wat roepen he.
   Ow wacht je vergat tralalalalallala zo konden we niet zien dat je weer onzin uit kraamde :)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Dinkeltukker

    Borven komt bij mij ook nog niet over als een spits die er ineens een stuk of 23 intrapt. Ben wel benieuwd of Schreudert het aandurft om die dure Castaignos eventueel op de bank neer te planten. Lijkt mij wel een no nonsence trainer

      /   Beantwoorden  / 
    1. Joop

     Ik heb nog zitten denken over je gedachtes over Schreuder Dinkel, maar ik zat me te bedenken er is toch niets veranderd ten opzichte van vorig seizoen? Ze blijven het toch met dezelfde staf doen? Vorig jaar was het Schreuder ook al hoor en was Jansen gewoon ff voor de buitenwacht. Het kwam beetje op me over alsof je nu vindt dat we een nieuw persoon aan het roer hebben staan en hoe dat allemaal wel niet zal gaan? Maar volgens mij veranderd er niet zo veel hoor.
     Nu zeg je ook weer dat je benieuwd bent of hij Luc op de bank durft te zeggen maar dat heb je vorig seizoen toch kunnen zien? Dat bepaalde Schreuder allemaal hoor, die 3e plek die je mooi vond heb je ook mede aan hem te danken. De staf van Twente doet het met zn allen wat ik wel mooi vindt. Alleen Borven zal nu verder zijn dan vorig seizoen dus als Luc het niet goed doet vaker de kans krijgen. Maar vorig jaar was Borven ook nog niet zo ver en dat mag je ook nog niet verwachten in zo n korte tijd dus vond ik allemaal wel logisch.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Joop

      Verklaar je nader Dinkel want hoe ik het nu zie of lees is dat je net doet alsof er een compleet nieuwe trainer komt te staan :)

        /  
     2. Dinkeltukker

      Dan formuleer ik het anders; ben benieuwd of Schreuder het aandurft om Luc voor LANGERE tijd op de bank te zetten en dat Borven ook 2 seizoenen de kans krijgt om te laten zien wat hij kan.

        /  
    2. Joop

     Maar dan nog vraag ik me af waarom je telkens je afvraagt hoe Schreuder het gaat doen, terwijl er niets veranderd is ten opzichte van vorig seizoen :)

       /   Beantwoorden  / 
    3. Joop

     Niet alleen met wat je nu zei over Luc/Borven maar van de week ook al keer over dat Schreuder op jou overkwam als dat hij het wel ff zou willen maken ofzo…. terwijl ze het gewoon met dezelfde staf blijven doen… denk dus niet dat hij dingen echt anders zal gaan doen..

       /   Beantwoorden  / 
     1. Dinkeltukker

      Nou…ff zou willen maken klinkt zo arrogant. Zo heb ik het niet bedoeld. Hij heeft nu dat felbegeerde papiertje binnen en wil zich nog meer profileren. Hij wil koste wat het kost slagen in het trainerswereldje en met zo’n ambitie is helemaal niks mis mee. Alleen ben ik er bang voor dat Alfred dat fanatisme niet gaat mengen met een gezonde dosis humor. Als ik hem op tv zie of op foto’s dan kan ik niet bepaald zeggen dat de (spel)vreugde ervan afstraalt. Ik heb zelf ook jarenlang in selectie-elftallen gespeeld maar een trainer die alleen maar fanatiek was en nooit eens ouwehoerde die werd na een paar maanden al door de spelers uitgekotst. Maar misschien heeft Alfred daar juist Youri Mulder wel voor rondlopen….

        /  
 13. ron

  Wat ik apart vind is dat twente(in het geheim) speelt tegen meppen terwijl ze een samenwerkingsverband hebben met osnabruck, je zou dan verwachten dat ze daar tegen spelen. Ook gaat Jesgarzewski er mogelijk voetballen eerder hebben ze Gebben al aangetrokken. Vind ik wel opmerkelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 14. aks

  @Ron
  dat heb je goed opgemerkt Ron, ik heb geen andere verklaring dan dat ze eerst denken te oefenen tegen wat zwakkere tegenspelers.
  Maar wat Joop weer uitkraamt alsof er niets is veranderd ik lach me helemaal de barsten om zijn domme gedachten.
  Er is wel degelijk heel veel verandert
  twente probeert nog steeds om de selectie uit te dunnen
  en hebben ze hun sterspeler Tadic verkocht een hele aderlating, maar zo op het gevoel hebben ze een aardige vervanger Kasper Kusk aangetrokken, eigenlijk is de selectie breed genoeg, maar uit goede bron verneem ik dat men bezig is om kostic van Groningen aan te trekken, welke middenvelder wordt daardoor weer geofferd naar het 2e team of de reserve bank.
  Bengtson en castaignos wilden niet weg dit kan van negatieve invloed zijn op de rest van de spelersgroep.
  Want het zijn twee duurbetalers die niet voldoende presteren de reden hiervan is zoals ik al zo vaak beweerde een gebrek aan kwaliteit
  Neem Bengtson hij mist inzicht in spelsituaties reageert dan vaak te laat waardoor hij achter de feiten aan loopt.
  Castaignos is te langzaam op de eerste meters heeft ook gebrek aan spelinzicht en zijn timing is gewoon slecht te noemen, bovendien mist hij de rust om te kunnen scoren.
  Nee geef mij Borven maar dat is een natuur talent.
  en tot slot denk ik dat Michael Jansen het zo goed heeft gedaan dat dit nauwelijks door schreuder is te verbeteren

    /   Beantwoorden  / 
  1. JOop

   Wie heeft hier nu domme gedachten je hebt volgens mij de gesprekken tussen mij en dinkel niet eens gelezen. Als je dat gedaan had dan had je gezien dat ik het over de trainersstaf had. Jammer leuk geprobeerd maar weer onzin uitgekraamd. Helemaal grappig ook dat je zegt dat michel jansen het zo goed gedaan heeft want vorig jaar was je alleen maar kritisch op de gang van zaken. Em bovendien schreuder bepaalde vorig seizoen ook al of is dat ineens alleen de verdienste van jansen…. zucht

     /   Beantwoorden  / 
   1. aks

    Jammer dat je mijn berichten vorig jaar niet goed gelezen hebt ik was nooit kritisch op Jansen maar wel op Schreuder welke hoedmaat heeft hij eigenlijk moet speciaal gemaakt worden, dat kost tijd en wat de hersen inhoud (insite), dat valt wel tegen, hij had veel te veel tijd nodig om zijn diploma licentie te halen, vandaar dat Jansen bijna al het werk heeft gedaan, ook Youri Mulder was vaak niet aanwezig, liep de kantjes eraf, hij moet ook nog steeds zijn diploma halen, maar hij heeft altijd wel een grote bek als of hij het is.
    Schreuder zelf was maar een gemiddelde speler vegelijkbaar met Brama, Schreuder had ook maar een tempo en verder was het werken voor het elftal.
    Dat je zegt dat ik negatief was, dat ben ik nog steeds want het zijn nog steeds dezelfde twee spelers waar ik kritiek op heb en had, n.l. Castaignos en Bengtson
    Dus wie heeft de en mijn berichten nu niet goed gelezen, nee Joop je blijft een lachertje want jij hoort er ook nog bij waar ik kritiek op had en heb.

      /   Beantwoorden  / 
  2. JOop

   Haha geniaal dat je een goede bron denkt te hebben dat twente met kostic bezig is hahahaha geniaal dat je je domheid toch weer zo prachtig bevestigd. Maar goed het is dan ook warm he. Goed blijven drinken neem jij wel heel letterlijk

     /   Beantwoorden  / 
   1. aks

    Kostic staat bij FC Twente hoog op het verlanglijstje verder staat Filip Kostic in de belangstelling van FC Porto, vfb Stutgart Sporting Lissabon, PSV en Anzhi
    Kostic heeft bij Groningen nog een contract tot medio 2015 met nog een optie voor twee seizoenen, Twente heeft Kusk dus kan FC twente beter het geld in hun zaken houden

      /   Beantwoorden  / 
    1. joop

     Jongen twente kan ziyech al niet eens binnen hengelen laat staan kostic. Praat toch niet zo dom

       /   Beantwoorden  / 
     1. aks

      Ik had je vader wel kunnen wezen, het blijkt nu echt dat je een hersenloze dakpan bent
      bovendien vroegen ze voor Ziyech 5 miljoen, vraagprijs Kostic lag op de helft daarvan, dus het had wel gekund maar Twente heeft hem niet nodig, ze hebben eigen talent genoeg.
      Dus moet je toch een beter gaan lezen, misschien is je Nederlands niet goed genoeg.

        /  
     2. Joop

      Haha vraagprijs van Kostic ligt op de helft van 5 miljoen Ziyech?
      Ziyech moet 3-4 miljoen opbrengen en Kostic had Nijland laatst al aangegeven moet meer op gaan leveren dan Tadic. Maak er maar het dubbele van Ziyech van ipv de helft.
      Je had mijn vader kunnen wezen omdat blijkt dat ik een hersenloze dakpan ben? Dan ben je ook niet heel erg aardig voor jezelf of wel Aks! Wel zelfkennis, dat siert je!
      Maar geloof me dat had nooit gekund hoor, mijn moeder heeft wel hersens namelijk.

        /  
 15. joop

  Wat zou david lafata van sparta praag moeten kosten? Goede spits. Niet dat luc van mij weg moet maar met dit flutpubliek waar het tegenwoordig normaal voor is om je eigen spelers af te kraken zal het wel weer een lastige samenwerking worden en terecht…

    /   Beantwoorden  / 
 16. joop

  Heb eerlijk waar nog nooit een blog gezien waar mensen zo proberen voor een ander te praten en dan compleet andere dingen te zeggen dan die persoon zegt. Is dat proberen anderen achter je te krijgen en tegen iemand op te zetten? Is wel herkenbaar want zo doen die mensen dat ook tegen hun eigen spelers. Ik sluit echter ook niet uit dat het met iq of liever gezegd het gebrek daaraan kan liggen.

    /   Beantwoorden  / 
 17. joop

  Maar ik zie het nut van een blog niet meer in… als je iets zegt en men vervolgens compleet over andere dingen beginnen (die dingen die ze zeggen kloppen dan soms weleens alleen ging het inhoudelijk totaal ergens anders over maar lijkt het wel alsof zij gelijk hebben) en dat je moet kletsen met mensen die gewoon totaal geen verstand van zaken hebben… hoe moet je daar mee discussieren/kletsen/gedachtes wisselen? Kan toch niet? Neem nu aks… we hebben het hele jaar erover gehad dat jansen een stroman van schreuder was dat schreuder de man was… en nu beweerd meneer weer dat schreuder het niet beter kan gaan doen dan jansen. Tja dan is het het bloggen niet meer waard…. heeft geen zin dan ;) dan kun je bezig blijven

    /   Beantwoorden  / 
 18. joop

  Maar ook hiervan weet ik alweer dat van alles gezegd wordt behalve over het inhoudelijke ;)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Leo

   Afgelopen jaar was Jansen in samenspraak met Schreuder. Het komende jaar is schreuder in samenspraak met Jansen. Beiden zijn verschillend.
   Hoe ik dat weet? Ik ken Michel persoonlijk!
   Dat gelul over een stroman.

     /   Beantwoorden  / 
 19. LangJan

  Precies Leo, er zullen weer mensen zijn die beweren dat het geen verschil is en dat er niets verandert is, het is wat je zegt gelul, een ding is zeker binnen de spelersgroep is een meerderheid die liever Jansen hadden gehouden als hoofdtrainer, omdat hij duidelijk, nuchter eerlijk en rustig is, dat heeft een spelersgroep nodig.

    /   Beantwoorden  / 
 20. LangeJan

  ligt het nou aan mij of is het werkelijk zo, het lijkt erop dat het Joop allemaal teveel wordt, hij haalt alles door elkaar, ziet door het bos de bomen niet meer, Joop heb je last van een zonnesteek ?

    /   Beantwoorden  / 
  1. joop

   Mooi inhoudelijk gereageerd. …. not

     /   Beantwoorden  / 
 21. aks

  Joop nu ook aktief op Feyenoord.blog.nl
  Hij lult om te lullen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Joop

   jammer weer

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.