FC Twente verslaat Sporting Lissabon

Oefenwedstrijden, ze zeggen natuurlijk weinig tot niks. Uiteindelijk gaat het erom dat er gewonnen wordt als het er echt omgaat. Maar toch, het voelt lekker als een gerenomeerde naam aan de zegekar wordt gebonden. En dat deed FC Twente maandagavond in Vriezenveen. Daar werd Sporting Lissabon met 2-0 verslagen. Doelpunten kwamen op naam van Luc Castaignos en Quincy Promes, in de 4e en de 90e minuut. Komende zaterdag staat nog een oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach op het programma.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

11 reacties op “FC Twente verslaat Sporting Lissabon

 1. Appe

  Dat was een aardige pot. Vrijwel niets weggegeven en uit een handvol kansen 2 keer gescoord.

  Schilder komt wat te kort voor een rol op het middenveld ben ik bang.

  Daarnaast gaat Marsman dit seizoen ongetwijfeld een keer in de fout als hij zo blijft stunten als er spelers op hem doorjagen.

  Ik zie in Mohktar nog steeds geen basisspeler jammer genoeg. Af en toe een leuke actie, maar echte dreiging komt er meestal niet af.

  Martina en Bjelland stonden goed centraal achterin. Martina compenseerd de wat tragere Bjelland namelijk goed.

  Breukers gaat ons punten kosten als daar niemand anders voor komt. Gisteren was er welliswaar weinig buitenspel (of bijna buitenspel) voor Sporting, maar Breukers staat constant een meter achter de rest van de verdediging buitenspel op te heffen. Gelukkig wist Sporting hier niet van te profiteren (of ze zagen het niet). Ik heb het idee dat Breukers dat doet om niet overlopen te worden en alvast een meter te smokkelen als het op een sprintduel aankomt.

  Ebecillio speelde goed en haald er geregeld een aanval uit voordat het gevaarlijk wordt. Nuttige speler.

  Promes is soms nog ietwat overmoedig, maar verreweg de beste speler van dit Twente.

  Castaignos, tja wellicht krijgt hij nu wat meer voorzetten omdat er met Mohktar en Kusk wel 2 echte buitenspelers staan, maar hij is geen geweldige kopper. Al rondde hij na een mooie aaval de 1-0 goed af.

  Kusk kan denk ik beter dan hij liet zien, maar moet nog wennen.

  Als laatste basisspeler Koppers. Speelde goed, kan in aanvallend opzicht misschien wat vaker gebruikt worden. Hij moet ook gewoon durven die bal de zestien in te slingeren. Hij krijgt daar wel vaak de ruimte voor.

  Van de invallers valt weinig te zeggen. Hopen dat met name Tapia en Ould-Chikh dit seizoen een verassing zullen worden. Wellicht dat tapia direct Schilder kan vervangen nu Gutierrez geblesseerd is. Of zal Brama toch bijtekenen…

  Ould-Chikh kan leuk ballen, maar ik ben bang dat hij op dit moment nog iets te weinig fysiek heeft. Acties zien er altijd gevaarlijk uit. Wordt een goeie als hij z’n kop erbij houdt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. aks

   @appe
   probeer je even duidelijk te maken dat de vleugel verdedigers rugdekking moesten geven (opdracht)aan de centrum verdedigers, dat wil zeggen als er over de rechter vleugel wordt gespeeld dan moest Breukers zich een meter laten zakken, via de andere zijkant moest knoppers zich laten zakken Breukers deed dit beter dan Koppers.

     /   Beantwoorden  / 
 2. twentemax

  Mooi verslag! Ik heb mn twijfels bij Schilder en Breukers. Vind deze twee niet echt de power hebben om en de competitie en de KNVB beker en de EL in te gaan. Veel pech met Gutierrez, als we die een paar maand moeten missen!! Niet best. Misschien dat Brama toch van belang kan zijn op het middenveld. Nog wel het een en ander onduidelijk voor het nieuwe seizoen. Wachten tot september maar. Nog altijd idioot dat de competitie al een maand bezig is en de transfer markt zo lang nog open. We zullen zien wat het wordt. Ik heb geen verwachtingen voor dit seizoen. Ik zie wel wat het wordt. Hoop dat ze in de EL terecht komen en wat moois laten zien en dat geld ook voor de beker. Zo vroeg eruit was toch ook niet wat! En Joop, t is puur mijn mening en tegen kritiek moet je toch kunnen vind ik!! Sorrry dat ik je zo hard op je …gerapt heb. Was ook de bedoeling niet hoor! Maar ik blijf wel bij wat ik getikt heb.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hahaha

  Dat voelt zeker lekker winnen tegen een gerenomeerde naam die al 12 jaar geen kampioen zijn geworden en dezelfde begroting heeft als Heracles.

    /   Beantwoorden  / 
  1. appe

   Hahaha wat een domme reactie hahaha. Sukkeltje ga knikkeren…

     /   Beantwoorden  / 
  2. LangeJan

   alweer zo’n Feyenoord eikel

     /   Beantwoorden  / 
 4. Bertje

  Hahaha is uit de doden herrezen, het is een geest en als de geest is uit de fles nou dan weet je het wel, alleen maar gezwets.
  Een geest bestaat niet echt, dus niets van aantrekken.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Jantje Doedel

  Word het eens geen tijd om Marsman als veldspeler op te stellen,en Stevens onder de lat ??

    /   Beantwoorden  / 
  1. LangeJan

   Fc Twente meld zich bij de zaakwaarnemers van Mokotjo en van Polen

     /   Beantwoorden  / 
   1. Wallace

    Dit prima op malkander ingestelde koppel zou ons in één klap verlossen van Duo Catastrofe & Rampspoed. Je weet zelf. Blijft bestaan ons grootste probleengeval, de centrumspits.
    Maar alleen het feit al dat Twente zich officieel meldt bij de zaakwaarnemers is weer een bewijs dat er nog monneten zat in omloop zijn bij de club. Of zijn er plotseling zoveel suikerspinnen en shits verkocht tijdens de Open Middag ? Joop, Joop, Joop, wat hard weglopen met de waarheid weer …

      /   Beantwoorden  / 
 6. Wallace

  En zojuist, heet van de naald, meldt VI dat Twente Promes verkoopt aan Spartak Moskou. De allerlaatste smaakmaker in de Veste onderhandelt in Rome met de Ruski’s…lekker, hoor. Wie nog een seizoenskaart ?!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.