FC Twente wint van Aberdeen

FC Twente is deze week, zonder de internationals, voor een korte oefentrip afgereisd naar Schotland. Daar werd vrijdagavond een oefenwedstrijd afgewerkt tegen Aberdeen, een wedstrijd die een jubileumwedstrijd was voor een speler van de thuisclub. FC Twente won door doelpunten van Hakim Ziyech en Shadrach Eghan met 1-2 van de Schotten. Een beetje vertrouwen tanken in een Europees duel kan nooit kwaad.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

23 reacties op “FC Twente wint van Aberdeen

 1. twente madmax

  Jubileum boek besteld via de Tubantia. Lijkt me de moeite waard!
  Elftal aller tijden kun je aan mee doen!
  Ook leuk er komen heel wat namen voorbij waarvan je denkt waren ze er nog maar!
  Maar in die 50 jaar waren er ups en downs.
  Zal nooit anders worden! !
  Voor mij zelf weet ik dat er maar een club is waar ik met hart en ziel aan verknocht ben en dat is Twente!
  Dat het op dit moment flut is is een feit maar over tien jaar is het weer super. Zo is het en blijft het.

    /   Beantwoorden  / 
  1. aks

   Ik heb het boek ook besteld max

     /   Beantwoorden  / 
   1. Wallace

    Aks, zeg eens, hoe…ziet dat book er oet ? Is de omslag mooi ? Wat…steet er in ? Wie is de schrijver ervan en heb je foto’s gezien ? Verhalen, verslagen, analyses, commentaren, columnen ? Is het gebonden met een touw of gewoonweg gelijmd ? Wanneer is de…presentatie ? Vertel even zo’n beetje wat er in staat, welke prenten je verwachten mag, dan koop ik de pille ook.

      /   Beantwoorden  / 
    1. aks

     na de bestelling heb ik het nog niet ontvangen Wallace.

       /   Beantwoorden  / 
     1. aks

      Ik heb het boek via mijn zwager besteld/ingetekend en ik krijg het dan 20 euro goedkoper voor 59 euro.
      Als het bezorgt wordt krijg ik bericht van hem.
      Ik denk dat het niet eerder dan eind november uitkomt, mooi kerstcadeau, misschien krijg ik het wel gratis van hem.
      De meeste ontslagen en faillissementen vallen altijd voor de kerst.

        /  
     2. Wallace

      Je bedoelt dat je het book…nog nooit gezien hebt ? Hoe is het mogelijk dat je een book besteld, waar nog niks van bekend is…ik bedoel: je lijkt Joop wel. Spöllers halen voor miljoenen die niemand ooit heeft zien voetballen !? Waarom zou je een book kopen dat niemand kent…het zal best bestaan dat book, maar ik denk dat het gaat tegenvallen, zoals alles dat met Twente te maken heeft. 80 klotenballen voor een book aftikken dat nog eens niet…bestaat ! Als ik ‘ne biefsteak haal bij’n C1000, wil ik de lap wel zien, niet pas over 3 maand. Rare zaken.

        /  
 2. robbert

  Als je door een storm loopt
  hou dan je hoofd omhoog
  en wees in het donker niet bang
  want aan het einde van de storm is gouden licht
  daar hoor je het lied van de leeuwerik

  Je zult daar nooit alleen lopen

  loop door, door de wind
  loop door, door de regen
  slechte dromen worden weggeblazen
  loop door, loop door, met hoop in je hart
  en je zult nooit alleen lopen
  je zult nooit alleen lopen

  loop door, loop door, met hoop in je hart
  en je zult nooit alleen lopen
  je zult nooit alleen lopen

  zolang er hoop is, is er leven
  dus ook voor FC Twente
  you’ll never walk alone

    /   Beantwoorden  / 
 3. Wallace

  De jeugd heb de toekomst, vooral als er geen cent meer is voor doldwaze, exotische miskopen. Hup Jari !

    /   Beantwoorden  / 
  1. aks

   Wallace nog even wat het boek betreft, ik weet dat ik risico neem, ik laat me verassen.
   Als Hiddink j.l. zaterdag lef had getoond was hij begonnen met een opstelling met Quincy Promes en met Jordy Clasie en Daryl Janmaat op rechts.
   Dan was er ook op de rechterkant gespeeld en niet alleen op links of door het midden.
   v.d. Wiel, de Jong en Afellay hadden op de bank moeten beginnen, ze hadden ook op de tribune mogen zitten.
   Ook had ik de Jong ingezet in plaats van Dost want die kan er voetballend geen hout van.
   Maar Hiddink koos voor zijn zogenaamde zekerheid, voor de wedstrijd zonk hem al de moed in de schoenen.
   Dus Wallace durf de gok te wagen misschien valt het boek wel mee.
   Ik speelde in 1964 in SC Enschede A 1 samen met Kalle Oranen, Jan Jeuring, Benno Huve en Gerrit Gusman en Aad te Veldhuis.
   Boven genoemde spelers gingen naar FC Twente in ’65
   Laatst genoemde twee werden weer terug gestuurd omdat ze er geen hout van konden, maar dat wist ik al, tja die scouts, soms spelen er meer dingen dan alleen voetbal.
   Zelf belande ik in de Duitse regionaal liga bij Tus Celle samen met de Nederlander Leliveld van de Graafschap afkomstig en later bij Armenia Hannover voetbalde ik samen met Woutje van Meteren, waarna ik na zes jaar weer terugkeerde bij SC Enschede.
   Toch heb ik in al die jaren een leuke tijd gehad, ook dat was een risico toen mijn keuze viel op Tus Celle en later op Armenia Hannover.
   Blessures heb ik bijna niet gehad omdat ik op de eerste vijf meter bijzonder snel was, ik was altijd een halve schoen eerder bij de bal dan de tegenspeler, dus begon bij mij de aanval en moesten tegen spelers achter mij aan lopen.
   Kon Castaignos dat ook maar zeggen dat hij snel was op de eerste vijf meter, want als hij dat was scoorde hij aan de lopende band.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Wallace

    Dat is een serieuze carriere geweest. Vanaf nu mag de mening van aks niet langer onderschat worden op dit blog. Voorwaar een kenner en een praktijkjongen met jarenlange ervaring in de harde en meedogenloze Deutsche onderbond. Ik herinner mij die onderbond van de vele gravelvelden waar de Jungs op pillen. Pillen op gravelvelden en steentjes in je vel als je een sliding maakte of over je eigenste lompe poten stuikte. Zelf heb ik in de 80′er jaren onmeunig vaak op die gravelplätze gepild. Toernooien en voorwedstrijden. Bijvoorbeeld tegen TSV Wanne-Eickel. Vroeger heb ik onder meer tegen Maurizio Gaudino gepild, die destijds al als een zeer beloftevolle Mittelfeldakteur bij Eintracht Frankfurt gold. Helaas voor hem schopte ik hem finaal de pot uit. Dat was immers onderdeel van mijn taak als controlerende middenvelder. De befaamde Koreaanse geelhuid Bum Kun Cha stond destijds langs de lijn te kijken naar das Spiel. Wat een kop, daar moest ik geen autogramm van. Zo ging dat toen. Wat ging het er altijd op in de Pruiss. Maar dat hoef ik je niet te vertellen, blijkt nu wel. Guten appentit.

      /   Beantwoorden  / 
    1. aks

     Voor gravelvelden hoefde je niet naar mofrika, toen SC Enschede van het van Heek’s park naar het Diekman ging,hadden ze daar ook zo’n gravelplatz aangelegd om te trainen, ik weet ‘t nog goed ik trainde onder mister Robinson, als je je best niet deed dan begon hij te schelden in een combinatie taal, dat ging ongeveer zo ” you bluddie fokking idiot, going football playing on the station sotemieter op, drie rondje’s over de afrastering van een speelveld, er onder door en er weer overheen en je was weer helemaal geconcentreerd.
     Maar als je goed je best deed dan begon hij over de duiven te praten, heeft je vader ook duiven en win he prices with the duffs en als je goed naar hem luisterde dan was je man of the match, “go on John, well done John” en was je verzekerd van een basisplaats, iedereen was dan John zijn enigste voornaam die hij in z’n enthousiasme kende en als je tijdens de wedstrijd harder moest lopen dan was het “come on John”
     Eindeloze schiet oefeningen deden we, hij gooide de ballen van achter het doel zo kloten richting de 16 meter lijn en je moest hoe dan ook tegen die bal op het doel schieten, hij zei “niet geschoten is altijd mis ” schoot je de bal over de twee hekken het zwembad in dan moest je de bal ophalen over twee hekken met prikkeldraad aan de bovenkant en weer terug en we deden het gewoon zo gek waren we vroeger.
     Naar later bleek was een gravelplatz niet goed voor de gewrichten en de voeten, het werd medisch afgeraden.

       /   Beantwoorden  / 
   2. eddy35

    Aks………Dan heb jij ook nog met Harry de Vlugt gespeeld? Die heeft mijn vader toen naar Eilermark gehaald en is later via Meppen naar RW Essen gegaan.
    Dat was ook een geval apart. Speelde bij Essen samen met Willy Lippens ( Ente ) en die konden elkaars bloed wel drinken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. aks

     ja, ik ken Harry van sc Enschede en heb in Duitsland tegen hem gespeeld, zijn bijnaam was pele, af en toe was hij een pingel eend en Willy Lippens was een duitse pingel eend en dat botst.
     Harry zei tegen Willy du kanst mir der pukkel abrutsen

       /   Beantwoorden  / 
 4. twente madmax

  Op een boek als dit is het heel gewoon om in te tekenen. Niks aparts. En het is een JUBILEUM boek dus steet er wat in oaver Twente. Zie het maar als een collectes item. Twintig euro korting ja t noe besteld. Ik wil t hebbn as pronkstuk in miene kaste. Kan dr mie noe a op verheugen. Boetn is t koalt en ik zit heerlijk bie de kachel met t boek.
  En aj t neet hem wilt mum t neet koopn. Zo simpel is dat.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Zo pissig als u het hier stelt, zo heb ik het niet bedoeld, mevrouw. Ik wil maar zeggen dat ik persoonlijk er nog liever 20 ballen extra bij leg zodra het book…in te zien valt. Bij het Bookhoes of de Bruna Bruinewald hier in de Wesselerbronx. Dat je er eerst een kwartier in kan staan loeren en de foto’s op waarde schat en dat je de stijl van schrijven een beetje ontdekt – bijvoorbeeld dat het complete kutstijl is of een stijl als van de Griekse filosofen – enzovoort, en dat je dan beslist: ik haal hem ofwel haal ik hem gewoonweg niet. Dat wilde maar zeggen. Maar neem de gok gerust, pissig ben ik er echt niet van. Veel wachtplezier.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Robbert

  FC Twente Online, 31 maart 16 uur ·
  Bekerwinst levert minimaal 2,4 miljoen euro op
  Doordat de winnaar van beker zich sinds dit jaar rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League plaatst is het sportief en financieel aantrekkelijker dan ooit. Vanmiddag maakte de UEFA het prijzengeld bekend en alleen de startpremie is al 2,4 miljoen euro. Per punt wordt er ook nog eens 120.000 euro uitgekeerd, wat betekent dat een overwinning 360.000 euro oplevert. Overigens lijkt er voor Twente behalve de twee te winnen duels nog een extra hindernis te zijn: vanwege de financiële malaise bestaat de kans dat de UEFA FC Twente geen licentie toekent om in de Europa League uit te komen. Maar eerst komende dinsdag maar aan de bak. Zoals bekend belangrijker dan ooit!
  Prijzengeld Europa League 2015/2016:
  Startpremie groepsfase: 2,4 miljoen
  Winst groepsduel: 360.000 euro/ 120.000 euro bij gelijkspel
  Groepswinst: 500.000 euro / tweede plaats 250.000 euro
  Behalen zestiende finale: 500.000 euro
  Behalen achtste finale: 750.000 euro
  Behalen kwartfinale: 1 miljoen
  Behalen halve finale: 1,5 miljoen
  Behalen finale: 3,5 miljoen
  Eindwinst: 6,5 miljoen

    /   Beantwoorden  / 
 6. Wallace

  Munsterman heeft de EO een brief gestuurd met het dringende verzoek of hij alstebleef het witte kruis mocht helpen dragen tijdens The Passion, het massa-evnement dat morgen door de stad heen trekt. De EO heeft zijn verzoek pertinent afgewezen. Wel zou Joop eventueel in aanmerking komen voor de rol van apostel Judas…

    /   Beantwoorden  / 
 7. twente madmax

  Humor! Ik zie t zo voor me! Vraag meteen morgen of ze Passion op t veld achterlaten. Kunnen we wel gebruiken!

    /   Beantwoorden  / 
  1. aks

   eigenlijk max had het groot verlichte kruus van uut de grolsch veste moetn komn en had Wallace eigenlijk de Jesus moetn vertolken, dat wief van Munsterman is dan Maria, den mot dan met de kont veur Wallace goan stoan en v.d.Laan kan dan mooi veur Pilatus spoln, wat dag ie van Joop as Judas en dan treed Gerald op as verteller
   wat n dag word dat, dit muzikale evenement the passion van uut de grolsch veste over de laatste uren van Jezus’ leven, zijn lijden en opstanding. Een verhaal over eenzaamheid en verbinding; en live op TV kan dan heel Nederland kiekn dat alle grote zonden die Joop hef be goan deur de KNVB word vergeven
   dat wordt toch n echt TV spektakel.

     /   Beantwoorden  / 
   1. twente madmax

    Je kunt er een gelijkenis in vinden.
    Hosanna halleluja!
    Ik vind het wel grappig.

      /   Beantwoorden  / 
 8. twente madmax

  In feite is de Grolsch Veste onze tempel en FC Twente ons geloof!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Duizenden idioten liepen blind achter Jopie Miskopie aan. De man had eindeloos veel krediet onder zijn monddode, kleurloze volgelingen, wat voor hem een vrijbrief was om de complete santekraam naar de kloten te helpen. Joop Munsterman heeft de club gered, opgebouwd, afgebroken en kapot gemaakt.
   Het zomerse trainingskamp op de vergane Wageningse Berg komt voor Twente te laat, wij hebben ons eigen Golgotha. Er kan een kruis over, we raken de licentie kwijt en scharen ons onder de legendarische gevallenen FC Amsterdam, Vlaardingen, RBC en SC Veendam. Een leven zonder Twente is begonnen zonder dat we het weten. Joop, die weet het wel. Vot is-ie. Zeet ‘m goan. D’r achter an !

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.