Opinie: Touma

Jullie mogen het best van me weten: Sharbel Touma is mijn absolute favoriet in het elftal van FC Twente. Al sinds zijn komst in 2004. Met zijn kwikzilverachtige acties, zijn snelheid en zijn aanhoudende dreiging is hij een plaag voor menig verdediger. Naast mij op de tribune kunnen medesupporters mijn tot in den treuren herhaalde woorden zo langzamerhand wel dromen: “Touma is in potentie de beste voetballer van de selectie”. Op de golven van het succes dit seizoen
maakt hij die woorden steeds meer waar. Toch is enige nuancering van mijn superlatieven op zijn plaats.

Sharbel Touma is namelijk niet alleen een pijlsnelle, lichtvoetige ballerina maar ook een beetje een sikkeneurige vedette. Ik ken hem dan wel niet persoonlijk, maar non-verbaal straalt hij een zekere desinteresse uit. Alsof het hem allemaal niet zo kan boeien. Ook nu het zo goed gaat met FC Twente. Bovendien lijkt het er op dat hij niet van plan is bij te tekenen. Al maanden lees ik dat er onderhandelingen zijn en er spoedig uitsluitsel komt, maar nog altijd is er geen duidelijkheid. Steeds vaker bekruipt mij dan ook het gevoel dat Sharbel aast op een transfer naar een grotere club. Het is niet zo dat ik het hem niet gun, maar ik denk toch dat menig topclub vraagtekens zet bij de enorme hoeveel kansen die hij wekelijks om zeep helpt.

Tegenstrijdig is het wel. Ik ben verscheurd van binnen. Want als Touma vanaf komend weekend begint te scoren is hij écht niet meer te behouden voor de club. En dat maakt van hem de ware vedette: ik houd van hem maar weet dat het niet wederzijds is. De eenzijdige liefde duurt nog 9 wedstrijden.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

Eén reactie op “Opinie: Touma

 1. Sharbel Touma

  @ Jack

  Geweldig stuk!

  En ik mag je inderdaad niet…

  Grt Sharbel

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.