ChristenUnie wil Twente op zaterdag

Het competitieschema van dit seizoen staat inmiddels vast, maar als het aan de Enschedese tak van de ChristenUnie ligt gaat Twente in de toekomst zo min mogelijk op zondag voetballen.

"Dan worden ook minder christenen die in dienende beroepen, zoals bij de politie, werkzaam zijn verplicht om vanwege hun werkzaamheden rondom een wedstrijd, hun kerkdiensten te missen", staat te lezen in de nieuwsbrief van de ChristenUnie.

Hoeveel supporters, stewards en agenten in gewetensbezwaren komen door de wedstrijden op zondag weet ik niet, maar er gaat natuurlijk niks boven de zaterdag als speelavond. Ook Twente voetbalt het liefst op zaterdag, verzuchtte voorzitter Munsterman bij de laatste supportersavond: "Zondag speelt je amateurclub of je moet zelf voetballen. Je wordt er gek van."

Toch staan -mede door de Europese duels- wedstrijden van Twente dit seizoen 17 (!) keer op zondag gepland, waaronder 9 thuiswedstrijden. Je zou haast op de ChristenUnie gaan stemmen…

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

15 reacties op “ChristenUnie wil Twente op zaterdag

 1. Bazzie

  Hehehe…. Die Christenunie toch…

    /   Beantwoorden  / 
 2. dominique

  als je zelf ook op zondagmiddag voetbald is het wel een voordeel:)

    /   Beantwoorden  / 
 3. jelle

  aanstellen….

    /   Beantwoorden  / 
 4. proud-to-be-a-tukker

  wat maakt het uit op zondag of zaterdag als fct maar wint :P

    /   Beantwoorden  / 
 5. Desmond

  Tuurlijk vind ik zaterdag avond veel mooier. Eerst naar twente, daarna in het home blijven hangen met al je vrienden en dan stappen in enschede of hengelo. Wat is nog mooier dan zoiets. Maar ja zondag lekker in de blote bast voetbal kijken is ook niet verkeerd

    /   Beantwoorden  / 
 6. Vak 22

  Laat ze Gvd met politiek bemoeien en Twente met rust laten. Wat een geneuzel !!!

    /   Beantwoorden  / 
 7. Repelsteeltje

  Nu de nieuwe lening van de Gemeente Enschede akkoord is, wil dat nog niet zeggen dat de politiek zich met het beleid van FC Twente mag bemoeien! Eerst bemoeien met de naam van het stadion en nu weer bemoeien met de speeldag. Politiek handen af van onze club. En wat die lening betreft, dat is ook geen gunst,want alles moet terugbetaald worden, met rente. Enige voordeel is dat de rente lager is dan bij de bank.

    /   Beantwoorden  / 
 8. JackJack

  Het zou fijn zijn als de kerk en haar politieke vertakkingen zich verre houdt van dat wat van het volk is. Het is al erg genoeg dat ze in gemeente kennelijk een stem hebben.

    /   Beantwoorden  / 
 9. vak - p Su

  WET IK VEL , WAT MAAKT MIE DAT NOE UUT

    /   Beantwoorden  / 
 10. Remy L

  Volgens mij zit degene die dit zegt zo onder de plak bij zijn vrouw dat die zondag niet de deur uit mag..terwijl die dit zo graag wil en hij natuurlijk het hemelse verfrissende voetbal van Twente niet wil missen dat je soms wel eens gekke uitspraken doet…….Zaterdags vind ik zelf ook mooier maar in de zomer speel ik liever Zondags

    /   Beantwoorden  / 
 11. Marc B

  Euh.. laat ze mooi oprotten met hun zaterdag voetbal!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Rene Boumeester

  Nou FCTWente doe mij een plezier.Ik heb geen geloof.Maar speel alle wedstrijden op de zaterdag of vrijdag.Aanvang 20.00uur.Het is toch S.Vonds veel gezelliger.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Tim D

  Euh.. Oprotten!

    /   Beantwoorden  / 
 14. Lisette Borkens

  Die (schijn)heilige boontjes moeten niet zeuren. Sport is veel belangrijker dan zondags naar de kerk gaan. Heb een hekel aan mensen met ouderwetse gedachten. Zou het leifst zien dat we helemaal teruggaan naar de zondag als speelmiddag, heb ik liever dan vrijdag af zaterdagavond.

    /   Beantwoorden  / 
 15. jelle

  ik niet.. wand vrijdag en zaterdag is’t meestal gezelliger in de stadions..

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.