“Lef van Luinge, maar hij had rood moeten geven”

Dat FC Twente – PSV ondanks het gebrek aan doelpunten een bijzonder aardige wedstrijd was, daar was iedereen het achteraf wel over eens. Over de beslissing van Roelof Luinge om een toegekende strafschop ineens terug te draaien zijn de meningen echter verdeeld.

Stein Huysegems liet voor de camera al weten dat hij vrede met de beslissing heeft, maar hoe denkt 'forumscheids' Billy over de merkwaardige situatie kort voor rust?

"Het nadeel van een wedstrijd fluiten is dat je als scheidsrechter op één of twee foutjes wordt afgerekend. Een voetballer die 2 beslissende foutjes maakt (bijvoorbeeld Jaap Stam gisteren) krijgt lang niet zoveel kritiek.

Dat hij de penalty voor de thuisploeg terugdraaide getuigt eigenlijk van lef. En laten we eerlijk zijn, de overtreding werd ook buiten de 16-meter ingezet.

De enige fout die Luinge in mijn optiek eigenlijk maakte was dat hij Salcido geel gaf in plaats van rood. Maar zelfs de forumscheidsrechters onderling zijn het hier niet over eens, kun je nagaan.

Naar mijn mening is hier ook niet eens zozeer sprake van het neerleggen van een doorgebroken speler, maar meer van het ontnemen van een vrije scoringskans. Huysegems had een fractie van een seconde later verwoestend kunnen uithalen."

22 reacties op ““Lef van Luinge, maar hij had rood moeten geven”

 1. Fawkes

  Helemaal mee eens, overigens vond ik Luinge verder een goede wedstrijd fluiten.

    /   Beantwoorden  / 
 2. jeroen

  ik had ook rood gegeven , ben zelf scheidsrechter.
  maarja, iedereen kan fouten maken, floot wel goed

    /   Beantwoorden  / 
 3. Wouter

  Een penalty geven en hem daarna weer terug trekken dat heb ik nog nooit meegemaakt? heel appart, de overtreding werd idd buiten het 16 meter gemaakt, ik sprak de grensrechter de volgende dag nog bij neo waar hij leider is van het 1e, hij vond dat hij nog steeds gelijk had na het vele commentaar. Ik zat op de zelfde lijn als de scheidsrechter en ik kon niet zien of die er binnen of er buiten was, naar mijn mening de grensrechter ook niet.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Billy

  Je moet natuurlijk wel meenemen in je oordeel dat een grensrechter anders naar een situatie kijkt dan jij. Jij kijkt met een Twentebrilletje en ziet een overtreding, en ziet Huysegems in het strafschopgebied neervallen. Een grensrechter is “getraind” om specifiek naar de situatie te kijken, en realiseert zich in een split-second dat hij er buiten werd vastgepakt.

    /   Beantwoorden  / 
 5. ollllleeeee fffcccttt

  Luinge en die vlagger zien gwn KUT

    /   Beantwoorden  / 
 6. Wim

  Als je de beelden goed bekijkt worden er twee overtredingen gemaakt:
  1. Salcido trekt aan het shirt (buiten de 16)
  2. Kromkamp legt de hand op de schouder van Hysegems (binnen de 16).

  Wat heeft Luinge gezien en waar heeft hij nu voor gefloten? Als hij, voor het hervatten van het spel, een pingel kan terugdraaien dan kan hij dus om dezelfde reden ook een gele kaart intrekken en alsnog rood geven. De grens neem ik niets kwalijk, want ik hoop dat hij andersom ook vlagt. De manier waarop Luinge met deze situatie is omgegaan is op zijn minst merkwaardig.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Michel Tangelder

  Hoezo hypocriet Nederland. Vorige week bij het tweede doelpunt van FC Utrecht protesteerd Robbie Wielaart voor een overtreding en krijgt voor het protesteren gelijk geel. Nu protesteren er een aantal van een club uit de top drie en wordt er geen kaart getrokken, nee de beslissing wordt zelfs teruggedraaid. Ook al is de eerste overtreding erbuiten, andersom of tegen een club niet uit de top drie was de beslissing nooit teruggedraaid. En Luinge zegt wel een signaal te hebben gekregen van de heer Olde Olthof, maar deze stond al op de achterlijn de penalty af te wachten. Hij had dus aan de zijlijn moeten blijven staan met de vlag omhoog als hij vond dat de overtreding buiten de 16 was. Nee andersom was de beslissing nooit terug gedraaid.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Michel Tangelder

  Hoezo hypocriet Nederland. Vorige week bij het tweede doelpunt van FC Utrecht protesteerd Robbie Wielaart voor een overtreding en krijgt voor het protesteren gelijk geel. Nu protesteren er een aantal van een club uit de top drie en wordt er geen kaart getrokken, nee de beslissing wordt zelfs teruggedraaid. Ook al is de eerste overtreding erbuiten, andersom of tegen een club niet uit de top drie was de beslissing nooit teruggedraaid. En Luinge zegt wel een signaal te hebben gekregen van de heer Olde Olthof, maar deze stond al op de achterlijn de penalty af te wachten. Hij had dus aan de zijlijn moeten blijven staan met de vlag omhoog als hij vond dat de overtreding buiten de 16 was. Nee andersom was de beslissing nooit terug gedraaid.

    /   Beantwoorden  / 
 9. driethoes

  Olde Olthof? lijkt me twents toch? N.E.O Borne?

  gewoon strafschop

    /   Beantwoorden  / 
 10. driethoes

  Olde Olthof? lijkt me twents toch? N.E.O Borne?

  gewoon strafschop

    /   Beantwoorden  / 
 11. Robert

  Heren. Bij de wedstrijd ajakkes-Heerenveen werd een speler van Heerenveen gevloerd door Jaap Stam, was een duiderlijke pennelty. Dick Jol durfde geen stafschop te geven, hij wilde ajakkes helpen met de punten.Met andere woorden.De scheidsrechters zijn voor de grotere clubs.

  Aldus F.C.TWENTE fan

    /   Beantwoorden  / 
 12. Robert

  Heren. Bij de wedstrijd ajakkes-Heerenveen werd een speler van Heerenveen gevloerd door Jaap Stam, was een duiderlijke pennelty. Dick Jol durfde geen stafschop te geven, hij wilde ajakkes helpen met de punten.Met andere woorden.De scheidsrechters zijn voor de grotere clubs.

  Aldus F.C.TWENTE fan

    /   Beantwoorden  / 
 13. 28

  Olde Olthof.. ik heb de beelden wel 10 keer teruggezien, en het spant er echt om wel of geen strafschop.. en als de scheids die er 2 meter van afstaat een strafschop toekent, wie ben jij dan om voor 13,200 twente supporters ons een waarschijnlijke overwinning te ontnemen op de kampioen ?? Als je het mij vraagt ben je gewoon een waardeloze LUL die geen grijntje twente hart heeft, het moment is te schamiel om 100 procent zeker te zijn van het toekennen van GEEN strafschop, want er werden inderdaad 2 overtredingen ingezet, Salcido en Kromkamp die ook huysegems tegenhield verder te lopen IN de 16! En dan de kaartkleur? Die had absoluut rood moeten zijn als stein had kunnen doorlopen had die bal 95% zeker gezeten aangezien hij dan vrij voor de keeper had gestaan! Hopelijk denkt Uilenberg er hetzelfde over, het moet maar eens zijn afgelopen met dat gebillenkruip bij de ”TOP”ploegen! Olde Olthof jij bent het ZWIJN van twente geen goed woord voor jou!!

    /   Beantwoorden  / 
 14. 28

  Olde Olthof.. ik heb de beelden wel 10 keer teruggezien, en het spant er echt om wel of geen strafschop.. en als de scheids die er 2 meter van afstaat een strafschop toekent, wie ben jij dan om voor 13,200 twente supporters ons een waarschijnlijke overwinning te ontnemen op de kampioen ?? Als je het mij vraagt ben je gewoon een waardeloze LUL die geen grijntje twente hart heeft, het moment is te schamiel om 100 procent zeker te zijn van het toekennen van GEEN strafschop, want er werden inderdaad 2 overtredingen ingezet, Salcido en Kromkamp die ook huysegems tegenhield verder te lopen IN de 16! En dan de kaartkleur? Die had absoluut rood moeten zijn als stein had kunnen doorlopen had die bal 95% zeker gezeten aangezien hij dan vrij voor de keeper had gestaan! Hopelijk denkt Uilenberg er hetzelfde over, het moet maar eens zijn afgelopen met dat gebillenkruip bij de ”TOP”ploegen! Olde Olthof jij bent het ZWIJN van twente geen goed woord voor jou!!

    /   Beantwoorden  / 
 15. Mark v.B

  Je had duerwaarder moeten worden. Als Jol of Luinge bij Feyenoord fluiten en Twente is op bezoek, dan worden wij in dergelijke situaties er wel ingefloten en wordt echt niks terug gedraaid. Olde Olthof is voor mij een kontekruiper naar Jaap Uilenberg toe en naar PSV. Wat doen ze bij NEO met zo’n bal gehakt.? Opeten…..bah.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Mark v.B

  Je had duerwaarder moeten worden. Als Jol of Luinge bij Feyenoord fluiten en Twente is op bezoek, dan worden wij in dergelijke situaties er wel ingefloten en wordt echt niks terug gedraaid. Olde Olthof is voor mij een kontekruiper naar Jaap Uilenberg toe en naar PSV. Wat doen ze bij NEO met zo’n bal gehakt.? Opeten…..bah.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Pegasus

  Ik heb het gisteravond nog een keer op herhaling gezien en het is echt een tijfelgeval. De overtreding werd welliswaar net voor de “16″ ingezet maar binnen de “16″ werd zijn shirt nog steeds vastgehouden. Dus de opmerking van olde Olthof dat het 1000% geen penalty was is bullshit. Deze overijverige scheidsrechter uit Borne “ist zum Kotsen”" .

    /   Beantwoorden  / 
 18. Pegasus

  Ik heb het gisteravond nog een keer op herhaling gezien en het is echt een tijfelgeval. De overtreding werd welliswaar net voor de “16″ ingezet maar binnen de “16″ werd zijn shirt nog steeds vastgehouden. Dus de opmerking van olde Olthof dat het 1000% geen penalty was is bullshit. Deze overijverige scheidsrechter uit Borne “ist zum Kotsen”" .

    /   Beantwoorden  / 
 19. jeroen

  hij kan beter bij NEO de papiertjes blijven invullen

    /   Beantwoorden  / 
 20. jeroen

  hij kan beter bij NEO de papiertjes blijven invullen

    /   Beantwoorden  / 
 21. driethoes

  je mag blijkbaar een speler vanaf de middenlijn schoppen, maar als hij in de 16 valt, dan wordt de bal dus vlak buiten de 16 neergelegd, ik wordt hier zo moe van, olde olthof is een ongeloofwaardig dier

    /   Beantwoorden  / 
 22. driethoes

  je mag blijkbaar een speler vanaf de middenlijn schoppen, maar als hij in de 16 valt, dan wordt de bal dus vlak buiten de 16 neergelegd, ik wordt hier zo moe van, olde olthof is een ongeloofwaardig dier

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.