Middelvinger

Even voor iedereen die meent dat Blaise Nkufo schuldig is aan de uitschakeling afgelopen donderdag: keurige manier om met een spits om te gaan die in een paar jaar zoveel voor de club heeft betekend. Chapeau! En misschien dat het geen rol speelde, maar ik kan me eigenlijk best voorstellen dat Blaise niet helemaal lekker in zijn vel zat, aangezien er een paar uur voor de wedstrijd een vrachtvliegtuig op zijn geboortestad neerstortte.

En dan even voor de honderden lieden (misschien nog wel meer) die na de gelijkmaker van Getafe zich zo snel mogelijk uit de voeten maakten: ik begrijp jullie absoluut niet en ik vind het op geen enkele manier goed te praten! Uitbreiding van het stadion lijkt me persoonlijk niet van belang zo lang er types zoals jullie zitten. Ik kan niet om de gezangen van Vak P heen: gaat u alstublieft weg en kom nooit meer terug!

Tenslotte nog even een mededeling voor de UEFA: met het laten dichtdraaien van bierkranen (alcohol-arm!) is ook maar weer eens duidelijk geworden dat jullie een commercieel televisieproduct verhandelen, waarin het live aanwezige publiek slechts als klapvee mag figureren. Tegen beter weten in hoop ik dat het tij ooit keert en dat de ware supporter zijn sport en de bijbehorende ambiance terug krijgt.

Ik ben trots op het elftal van FC Twente, dat werkelijk fantastisch heeft gestreden. Op basis daarvan had ik ze zoveel meer gegund. Maar als je dan toch uitgeschakeld moet worden, dan maar zo. Diep, diep respect jongens!

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

41 reacties op “Middelvinger

 1. Jan

  100% waarheid Jack! Een geweldige avond, dat was het. En dat het resultaat in dit geval niet goed genoeg is is gewoon een optelsommetje van diverse factoren (waaronder natuurlijk wel het voetballen met 10 man)en een vracht domme pech. De sfeer was super en de getoonde strijd maakt me een trotse tukker. Het enige vraagteken voor mij is waarom Rutten zo laat ging wisselen. Chapeau Twente!

    /   Beantwoorden  / 
 2. jelle

  nkufo is ook weer geselecteerd voor zwitserland.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jan

  Tot z’n rode kaart speelde hij ook echt niet slecht. Ook hij liet zien dat er gewerkt moest worden.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Boske (redacteur SC Heerenveen Blog)

  Hey FC Twente-blogger en bezoekers,

  Sterk stukje dit. Stoor me persoonlijk ook altijd aan die mensen die bij Heerenveen de tribune afdalen nog voor het laatste fluitsignaal is geweest. Dit onder de noemer: ik wil niet in de file staan… Lekker belangrijk!! Blijf dan thuis!!

  Zo, dat even ter ondersteuning! En hulde: FC Twente is tenminste strijdend ten onder gegaan gisteren, dat kunnen wij van Heerenveen niet zeggen… Zonde, Tukkers, jullie waren er dichtbij.

    /   Beantwoorden  / 
 5. proud-to-be-a-tukker

  was egt super wedstrijd jammer dat ze er uit zijn wsas niet verdind

  en beetje rare regel dat toen de verlenging kwam ( 0-1 uit 1-0 thuis ) en dat dan ook de uitgaols nog tellen in de verlenging eigelijk niet eerlijk maar ja anders moest fct nog penalties doen en dan weet je ook niet of ze gewonnen hadden maar : I am proud te be a tukker ( egt hoe ze gespeeld hebbenb met 10 man )

    /   Beantwoorden  / 
 6. michel

  Dat er (namaak) supporters eerder weg zullen gaan zal alleen maar toenemen bij onze FC. Want straks in ons nieuwe verbouwde Epi Drost stadion moeten de jarenlang trouwe supporters ook gaan wijken voor de bobo’s die geen clubgevoel hebben. Nee hoor verstandig straks de trouwe supporters op de tweede ring en lege plekken op de eerste ring omdat deze lieden een drankje gezelliger zullen vinden dan de club te ondersteunen. Ja maar de jaarkaarten zullen volgend jaar voor vak 21 geen 280 eurp meer zijn maar 2800 euro wordt er dan door FC Twente gezegd. Heel goed Fc, net als Ajax het geld op de bank en de sfeer weg. Ik hoop dat de heer Picorni ook voor de trouwe supporters aan de lange zijde op zal komen want we hebben je nodig.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Ultras GE

  Mooi gesproken! Deze man betekent zoveel voor onze club dat je hem hier niet op mag en kunt afrekenen. Sommige mensen hebben stront in de ogen en zien alleen het negatieve. KUFO OLÉ!

    /   Beantwoorden  / 
 8. Kay

  heeft er niks mee temaken..
  je kan wel 1000 excuusjes opnoemen, maar de enige schuldige aan deze uitschakeling is BLAISE NKUFO.

  punt.

    /   Beantwoorden  / 
 9. jeroen

  ben ik het niet mee eens, hele team is dr schuldig aan op boschker na,
  als kufo scoort ben je gewoon door,
  als wielaert en zomer/heubach goed verdedigen komen ze er ook niet door voor 1-1
  dus allemaal schuldig inclusief rutten voro zn late (106e e n110e minuut) 3 wissels

    /   Beantwoorden  / 
 10. DJ

  In dit perspectief zou Vak P zich eens openlijk moeten distantieren van de ‘types’ die zich de hele wedstrijd in de gracht ophouden. Over namaaksupporters gesproken. Verder niets dan respect voor het team en de strijd die is geleverd.

    /   Beantwoorden  / 
 11. bjorn

  je kan niemand de schuld geven!!

  Twente heeft gewoon hard geknokt en kunnen met een opgevenheven hoofd het uefa cup toernooi verlaten hoe vervelend dit voor iedereen ook is!

  nu maar hopen dat het volgend jaar beter gaat!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Dalton1

  Natuurlijk was het de schuld van N’Kufo. Niet dat hij die penalty miste, maar omdat hij zich met al z’n routine liet provoceren en iets deed waarvan hij wist dat daarmee z’n hele team en de supporters in de steek zou laten. Dat hoef je niet door de vingers te zien en dat staat helemaal los van welke staat van dienst dan ook. Op een goede tweede plaats staat meneer Rutten die zich tactisch erg zwak opstelde. Zijn wisselbeleid was erg ondoordacht. Dit werd trouwens aangetoond door de wissels zelf in de laatste 10 minuten. Rutten had in de reguliere speeltijd de 2-0 moeten forceren omdat hij wist dat een verlenging met 10 man bijna onmogelijk zou worden om te doorstaan. Maar ja…. misschien mag je Fred dit niet aanrekenen omdat hij het vorig jaar zo goed heeft gedaan en omdat hij vroeger bij ons zoveel wedstrijden heeft gespeeld!

    /   Beantwoorden  / 
 13. Dalton1

  @Michel

  Het is meneer Porcu, meneer Picorni was van een andere club.

    /   Beantwoorden  / 
 14. steve

  Ik heb nog steeds geen slaande beweging van Kufo gezien, wat ik zag was dat Kufo zijn tegenstander wegduwde, die hem om de nek hing en duidelijk deze reactie uitlokte.
  Ik vond het optreden van het arbitrale trio uberhaupt erg twijfelachtig.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Penningmeester Vak-P

  Vak-P distantieert zicht al jaren van de lieden die zich tijdens de wedstrijd in de gracht ophouden. Wij hebben liever dat ze hun SCC aan echte supporter overdoen en zelf lekker in een bar gaan zitten. DJ “over namaaksupporters” gesproken; waarom is het home van de Vriendenkring tijdens de wedstrijd geopend??? Zeker voor namaaksupporters???

    /   Beantwoorden  / 
 16. 28

  Perfect geschreven stuk, heb er zelfs niks meer aan toe te voegen. Misschien alleen nog dat het publiek dat zich na de gelijkmaker van Getafe in het hoofd haalde naar huis te gaan, KOOP SVP EEN JAARKAART in Jodendam 020 wel te verstaan daar zijn dat soort tafarelen heel gebruikelijk in Enschede niet !! Aanpassen of Oprotten !!

    /   Beantwoorden  / 
 17. jankees

  En al die lui die lekker in de gracht een drankje nuttigen en niet naar de wedstrijd kijken mogen wel terugkomen????

  Grote onzin!!!! Mensen gaan als ze willen. Ook ik was over de zeik en ben na de 1-1 vertrokken. Moest nog bijna 2 uur rijden om weer thuis te komen!!

    /   Beantwoorden  / 
 18. Penningmeester Vak-P

  Volgende keer lekker thuis blijven, Jankees. Er zijn genoeg supporters (!) die graag op jouw plekje de hele wedstrijd afkijken. Gut oh gut, 2 uur rijden. Het is toch wat zeg. Echt afzien hoor….
  Tot het eind van de wedstrijd blijven heeft met respect te maken, maar dat zul je wel niet snappen. Diep triest, zulke mensen.

    /   Beantwoorden  / 
 19. 28

  Ja JANKKEES je naam zegt het eigenlijk al..
  2 uur rijden echt mega drama…, dat kwartiertje langer voor het team dat notabene nog maar met 10 man op het veld staat… ”IK” moet nog 2 uur rijden.. Kom op joh.. Zoek het uit je woont waarschijnlijk in de buurt van Amsterdam koop daar lekker een kaartje !!

    /   Beantwoorden  / 
 20. Michel Tangelder

  Sorry dr.P. Natuurlijk bedoel ik ook de heer Porcu. En over Blaise gesproken, hij is tegenwoordig 1 van de boegbeelden van onze FC. Waar slaat het op hem verantwoordelijk te houden voor de uitschakeling. Zeker die kans vergeten van Huysegems in de eerste wedstrijd. Maar ook hij is niet verantwoordelijk. Winnen en verliezen doe je met zijn allen. Dus met alle spelers, de gehele trainerstaf en de gehele 12e man. Nkufo ole en hopelijk zorg je ervoor dat al die supporters die denken dat jij verantwoordelijk bent vanmiddag tegen Roda JC weer met tranen in de ogen je naam scanderen na weer een goede actie of doelpunt.

    /   Beantwoorden  / 
 21. Wibi

  @PenningmeesterVakP.

  Heb jij het over respect? Net zoals we ook respect moeten hebben voor die hersenloze figuren die op vakP met bier en aanstekers gooien en niet gecorrigeerd worden door de rest van vakP ? Dat lijkt me als bestuurslid van van vakP iets waar je je drukker om zou moeten maken dan om wat mensen van andere vakken die eerder weggaan.

    /   Beantwoorden  / 
 22. Anoniem

  Jack, je hebt helemaal gelijk. Ik vind het laf als je 10 minuten voor het einde weggaat. Dan ben je gewoon geen goede supporter. Ook vind ik dat de mensen niet zo moeten zeuren over het feit dat Twente is uitgeschakeld. Ze hebben er hard voor gewerkt en ze hebben zelfs thuis gewonnen. Alleen ze komen net iets te kort tegen Getafe. Hier hoeven ze zich absoluut niet voor te schamen, want Getafe verliest slechts met 1-0 van Real Madrid en ze hebben zeer goede spelers. Ik ben het kortom 100% met Jack eens.

    /   Beantwoorden  / 
 23. jankees

  Had deze reaktie natuurlijk wel verwacht. Je geeft echter geen antwoord op de vraag of al die lui tijdens de wedstrijd in de gracht staan, wel mogen blijven komen?

  Daar zal je waarschijnlijk geen moeite mee hebben?!

    /   Beantwoorden  / 
 24. jankees

  Jankkees!!!! Lekker origineel! zelf verzonnen?

  Kun je niet normaal reageren zonder te schelden? En gebruik je naam als je reageert. Wel erg gemakkelijk reageren zo.

    /   Beantwoorden  / 
 25. Wibi

  Dus als ik het goed begrijp gaan de échte vakP-supporters bepalen wie er wel of geen échte supporters zijn ? Dus straks wordt er gezanikt over de mensen die niet in het rood zijn uitgedost. En daarna op iedereen die geen vakP-tattoo heeft ?

  Loat goan !

    /   Beantwoorden  / 
 26. Penningmeester Vak-P

  Beste stuurlui staan aan wal Wibi. ( welk bestuur zit jij?)
  En over namen gesproken, jankees en wibi is net zo anoniem als de rest…
  Ik ben niet diegene die bepaalt welke supporter wel en welke supporter geen SCC mag kopen. Ik bepaal ook niet wie er wel en wie er niet in de gracht mag staan. Ik bepaal ook niet of het home van de Vriendenkring tijdens de wedstrijd open of dicht moet…. Maar onze Jankkees bepaalt wel zelf dat ie 20 minuten voor het einde van de wedstrijd naar huis gaat. Dan ben je dus wel degelijk een waardeloze supporter. Niet meer en niet minder.

  Groeten,

  Gerrit Kuipers, Enschede
  Penningmeester Vak-P

  ps: ja ik ben ook diegene die zich in Getafe zo heeft lopen opwinden over al die Vriendenkring “supporters” die onze ploeg zo onzettend verbaal hebben ondersteund. Helemaal geweldig. Grootste gedeelte van de wedstrijd lekker de kaken op elkaar.
  Jankkees was er niet, was namelijk iets langer dan 2 uur vliegen….
  Gegroet en prettige discussie verder.

    /   Beantwoorden  / 
 27. Wibi

  Dat is nou net het hele probleem, je opwinden over andere mensen, terwijl je gewoon je energie beter kunt steken in het ondersteunen van je team.

  Ook gegroet.

    /   Beantwoorden  / 
 28. jankees

  Beste Gerrit,

  Ik was weldegelijk in Madrid maar dat doet er niet toe.

  Toch jammer dat de vriendenkring supporters het weer gedaan hebben. Weet je wat waardeloze supporters zijn? Diegene die andere FCT supporters uitschelden en uitfluiten!

  Maar goed; deze discussie wordt oeverloos. Ik houd ermee op.

    /   Beantwoorden  / 
 29. Erik-B vak31

  ik was ziek en kon niet naar de wedstrijd.heb met een kutgevoel mjn kaart moeten verkopen.maar wat een wedstrijd alles zat er in en wat had twente het moeilijk met 10 man.maar wat een strijd.en dat nkufo faalde vergeef ik hem.hij weet zelf ook hoeveel dit voor de club betekende.en dan in de verlenging nog terugkomen met 10 man.snap alleen de late wissels niet.had arnoutivic er eerder in gezet om de bal voorin vast te houden.en de spanjaarden zijn gewoon leper in overtredingen uitlokken.hoeveel spanjaarden liepen er met een gele kaart?zoek die dan op ;-) volgend jaar beter.and i,m proud2btukker!!!

    /   Beantwoorden  / 
 30. erik

  Hoewel ik me aardig in de tekst van Gerrit, de penningmeester, kan vinden vind ik dat hij gewoon persoonlijk zijn mening moet geven, en niet als pennignmeester van. En of iemand nou Vriendenkring, Vak p- of gewoon Twentesupporter is, zal me een zorg wezen. Maar een echte supporter blijft wel tot het eind kijken!!!

    /   Beantwoorden  / 
 31. chico

  Zal onze nieuwe stadionmanager blij mee zijn, met wie jij hem vergelijkt eeuhhhhhhhh

    /   Beantwoorden  / 
 32. chico

  Zal onze nieuwe stadionmanager blij mee zijn, met wie jij hem vergelijkt eeuhhhhhhhh

    /   Beantwoorden  / 
 33. 28

  Om eerlijk te zijn, ben ik het wel eens met het statement dat ”supporters” die de hele wedstrijd niks anders doen dan in de gracht staan ook geen ”echte” supporters zijn! zij verneuken het voor mensen die twente graag zien voetballen, maar van de andere kant dit zijn vaak jongens die al jaar en dag bij de club komen, en niet meer alleen voor het voetbal deze mensen maken deel uit van een cultuur rondom vak P en weet niet of dat wel verkeerd is, in ieder geval kun je van hun niet zeggen dat ze vroegtijdig naar huis gaan, sterker nog deze mensen blijven vaak het langs en zitten na de wedstrijd in het home! En vak P zit echt vol, Ik ben er zelfs blij mee dat er mensen in de gracht staan dan is er iets meer ruimte over om te staan boven, Maar dit alles doet niks af aan het feit dat je je club hoort te steunen op welke manier dan ook, het zij door lawaai, het zij door aanwezig te zijn, maar je club de rug toe keren op pijnlijke momenten dat is een teken van zwakte en geen club gevoel, samen winnen, samen verliezen!!

    /   Beantwoorden  / 
 34. langezijde

  Hee Penningmeester Vak-P. Ik zit altijd in de vriendenkring en ben ook lid van de vrienden club (vanwege het lekkere bier!). Moet ik me nu ook aangesproken voelen. als je weg gaat ga je weg en als je in de gracht wil staan dan doe je dat, wil je staan dan ga je staan en als je zitten wil dan …. Niet iedereen over 1 kam scheren. Da’s niet netjes.

    /   Beantwoorden  / 
 35. Penningmeester Vak-P

  Langezijde, zoals ik al eerder heb aangegeven bepaalt ook Jankkees dat ie 20 minuten voor afloop van Twente-Getafe naar huis gaat. Dat moet ie inderdaad zelf weten, maar in mijn ogen ontbreekt het je dan aan fatsoen en ben je een waardeloze supporter. Dat geldt ook voor mensen die de hele wedstrijd in de gracht staan. Voor hun SCC zouden anderen een moord doen….

    /   Beantwoorden  / 
 36. langezijde

  Maar waarom dan dirigerende woorden als “Vriendenkring supporters” gebruiken? Net alsof alle mensen die van de vriendenkring lid zijn eerder naar huis gaan wat niet zo is. Dat is hetzelfde als ik zeg dat heel vak P tuig is omdat er met allerlei attributen op het veld wordt gesmeten Slaat toch ook nergens op. Bovendien hoorde ik tijdens Twente – Roda JC veel mensen (niet allemaal) achter de goal Twente uitfluiten terwijl het einde van de wedstrijd naderde. Moet de lange-zijde dan ook massaal namaaksupporters gaan zingen? Ik snap verder best wel wat je bedoeld en daar kan ik mij wel in vinden, maar je uitspraken begrijp ik niet.

    /   Beantwoorden  / 
 37. Fct óle

  Wat maakt het nou uit als je staat, zit, zint, in de gracht bent..zolang je die seizoenskaart maar betaald…steun je Twente tenminste een beetje. Maar ook al worden we afgedroog met 0-5 of we winnen met 1-0. De ereronde ben ik er ook altijd bij..Vindt het toch wel getuige van respect dat je er in goede en slechte tijden staat.

    /   Beantwoorden  / 
 38. Penningmeester Vak-P

  Langezijde, wat zijn in vredesnaam dirigerende woorden??? Waarschijnlijk bedoel je denigrerende woorden? Als je moeilijke woorden gebruikt moet je wel weten hoe je ze schrijft. Is maar even een tip. Bovendien heb ik het nergens in mijn berichten over “vriendenkring supporters”. Lees mijn berichten maar na. Waarschijnlijk ben je zelf een VK supporter en voel je je aangesproken door mijn berichten. Ik heb trouwens helemaal niks tegen de VK. Mijn mening is dat iedere supporter lid moet kunnen worden van de supportersvereniging waar hij/zij zich het meest thuis voelt. Wel ben ik van mening dat een supportershome tijdens de wedstrijd dicht hoort te zijn. Mensen die in de gracht blijven staan zijn namelijk net zo waardeloos als mensen die in het home blijven zitten, tijdens de wedstrijd. Wil je tijdens de wedstrijd toch even een biertje halen, dan ga je even naar één van de verkooppunten in de gracht. Voor alle duidelijkheid; Jankkees vind ik een waardeloze supporter, omdat hij 20 minuten voor het einde van Twente-Getafe naar huis gaat, omdat hij nog 2 uur in de auto moet zitten. Zo’n actie getuigt van weinig respect en fatsoen.
  Dat jij mijn uitspraken verder niet begrijpt, is jouw probleem. Denk dat Jankkees het nu wel duidelijk is en daar gaat het mij om.

    /   Beantwoorden  / 
 39. langezijde

  ps: ja ik ben ook diegene die zich in Getafe zo heeft lopen opwinden over al die Vriendenkring “supporters” die onze ploeg zo onzettend verbaal hebben ondersteund. Helemaal geweldig. Grootste gedeelte van de wedstrijd lekker de kaken op elkaar.
  Jankkees was er niet, was namelijk iets langer dan 2 uur vliegen….
  Gegroet en prettige discussie verder.

  ff goed doorlezen Penningmeester.Waarschijnlijk weet je zelf niet wat je schrijf maar als je al iets hier neerzet kun je het beter maar onthouden (Is maar even een tip).Al die Vriendenkring “supporters”, Dat is de uitspraak die ik niet snap. Maar misschien dat al die vak p’ers het wel begrijpen.

    /   Beantwoorden  / 
 40. Penningmeester Vak-P

  Dat klopt langezijde; de vak-p-ers zullen het zeker begrijpen. Jij niet.
  Zou je eigenlijk wel moeten begrijpen als je bij Getafe-Twente bent geweest….

    /   Beantwoorden  / 
 41. erik

  Man, het lijkt hier wel het Feyenoord van vorig seizoen. Die gingen ook onderling op de vuist….
  Hopelijk zijn we het na een mooie pot zaterdag weer met elkaar eens!!!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.