Het oproer kraait in Enschede en omstreken

Je kon erop wachten. Na het debacle van zondagmiddag in Zwolle wachtte een groep heethoofden de spelersbus van FC Twente op bij het trainingscomplex in Hengelo. Er werd geroepen, gevloekt en getierd en er sneuvelde apparatuur van een fotograaf. Steve McClaren en Edson Braafheid gingen uiteindelijk met een delegatie van de opgewonden standjes in gesprek. Ze noemen zich vast en zeker supporters maar op erg veel realiteitszin zijn ze niet te betrappen. Eigenlijk is namelijk het hele seizoen al duidelijk dat van de huidige spelersgroep alleen Nikolay Mihaylov, Dusan Tadic, Leroy Fer, Douglas en de breekbare Nacer Chadli voldoen aan de standaarden die we er tegenwoordig voor onze club op na houden. En daarmee is eens te meer aangetoond dat het makkelijker is aan de top te komen dan er te blijven. Dat zijn de harde lessen die FC Twente en dus ook haar supporters nu leren. In tijden van ‘tegenspoed’ kan het helpen je te realiseren waar FC Twente vandaan komt: de asgrijze middenmoot. Als je dat tenminste als supporter hebt meegemaakt en je je niet een paar jaar geleden bij een nieuwe topclub bent komen aansluiten. Voor degenen voor wie het laatste geldt – en dat is een aanzienlijke groep –  zijn het nu inderdaad barre tijden.

68 reacties op “Het oproer kraait in Enschede en omstreken

 1. twentemax

  ALs je je club ziet afzakken naar een inderdaad grijze middenmoter dan wil je degene aanspreken die verantwoordelijk is. Deze manier is niet des Twentes maar komt wel over. En natuurlijk blijft de echte supporter! Ook al wordt het degradatie voetbal ik kom nog! Zo lang mn potemonnee het trekt..

    /   Beantwoorden  / 
 2. twentemax

  Ook zie je hier op het blog mensen die betere opstellingen geven dan de trainer/staf! Ook de wissels zijn niet altijd te volgen. Daar strookt het toch ook zou ik zeggen. Hoe krijg je het anders? Juist door de goede kijk op voetbal en die is er nu niet.

    /   Beantwoorden  / 
 3. johan

  stom stuk hierboven zeg.ben vanaf Diekman supporter,met heel wat minder materiaal,konden we nog wel een fatsoenlijke pot voetbal op de mat leggen.Vol met fouten soms,geregeld verlies maar met passie en met een IDEE.Steve laat ze ideeloos,zielloos, laf en bang spelen

    /   Beantwoorden  / 
 4. FCTim

  Oh we komen uit de asgrijse middenmoot en dan moet je je bek maar houden als je je club de afgrond in ziet glijden voor het 2e seizoen op rij?!?!?!

    /   Beantwoorden  / 
 5. FCTim

  Amen

    /   Beantwoorden  / 
 6. Fred Rutten

  @ twentemax…
  Als we 10e zouden staan dan spreek je over een grijze middenmoter….

  en je geeft aan dat mensen hier een betere opstelling maken, maar wie bedoel je dan? want ik zie ook mensen die zeggen we doen: Guttierez in de spits, of Holscher in een voorhoede met: Gyasi, Holscher, Guttierez ofzo… nou dat is ook de oplossing niet hoor.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Fred Rutten

  Nu zeurt men om Braafheid in het centrum… maar Braafheid of Wisgerhof is om het even hoor… Gewoon kwaliteit te kort…

    /   Beantwoorden  / 
 8. Fred Rutten

  Breukers
  Wisgerhof
  Braafheid
  Bengtsson
  Janssen
  Landzaat
  Bulykin

  is wat mij betreft allemaal niet het niveau wat we nastreven, afscheid van nemen.

    /   Beantwoorden  / 
 9. rene

  Stom en onnozel stuk. Ok laten we nu een minder team hebben (ben ik het dus niet mee eens), maar dan kunnen ze in ieder geval wel strijd en bezieling tonen. Maar je kunt me goffer toch niet zeggen dat Zwolle betere spelers heeft dan dit Twente. Tevens kun je ook niet zeggen dat dit spel van de laatste weken is, goffer dit duurt al een jaar. Moet zeggen dat de supp. van Twente er lang over hebben gedaan om verhaal te halen. Dus kom me niet met zon onnozel stuk als hierboven

    /   Beantwoorden  / 
 10. Fred Rutten

  Fernandes afscheid van nemen, aangezien Boschker zijn contract verlengd krijgt… en we namen als Gomes horen zal het wel niets worden.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Fred Rutten

  Gyasi? kan het duidelijk nog niet aan…. rustiger gaan brengen, af en toe invalbeurtje… weet wel dat het nu niet anders kan… maar dit zijn tips voor de nieuwe trainer die er volgend jaar vast wel zal zijn, want dit wordt beetje onhoudbare situatie op deze manier.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Fred Rutten

  @Rene,

  Heb jezelf weleens gevoetbald? Als jij een aardig balletje kan trappen en je hebt een paar flapdrollen om je heen die nog geen bal in je voeten kunnen spelen, of weer eens een bal over de zijlijn laten glippen, dan wordt je moedeloos en denk je van: pffff dus wordt het automatisch allemaal beetje minder…

    /   Beantwoorden  / 
 13. Loes

  Je kunt het ook omdraaien: toch knap dat we met zo’n matig team nog altijd mee doen om de titel.Voor alle duidelijkheid: ik heb me gisteren ook ge ergerd voor de buis, maar zaterdag ben ik er weer bij. Come on Twente Enschede!

    /   Beantwoorden  / 
 14. rene

  Dus Fred jij wilt zeggen dat bij pec zwolle betere voetballers rondlopen dan bij Twente. Want Twente werd vinaal overlopen gister. Nee hoor die gasten gingen er vol op en Twente had niet de mogelijkheid en sde tijd om een normale aanval op te z\etten. Daar komt nog bij dat ik de 2e helft tegen Utrecht wel een strijdend elftal heb gezien en waar we met 10 man beter waren dan Utrecht

    /   Beantwoorden  / 
 15. twentemax

  Fred Rutten, ik kan niet rreageren op je stukje dus doe ik het zo…

    /   Beantwoorden  / 
 16. twentemax

  Ik zou het niet erg vinden om tien jaar terug in de tijd te moeten… Twente was gezellig, de sfeer meer dan goed, de voetbal mooi om naar te kijken , de mentaliteit was er zoals het hoorde te wezen. Je stond achter je club, in goede en slechte tijden. Nu worden de tijden slechter…..

    /   Beantwoorden  / 
 17. twentemax

  …maar ik blijf wel achter mn club staan. Ik wil lol hebben on het voetbal een stadion zien waar sfeer hangt en niet gefloten wordt en waar de mensen blijven zitten tot de laatste minuut van de wedstrijd..

    /   Beantwoorden  / 
 18. tukkerwolf

  zijn precies de namen die ik in een niet geplaatst stukje had geschreven!

  De rest is niet voldoende voor Twente of moet nog rijpen zoals Gutierez en Gyasi. En ondanks alle kritieken zie ik ook breukers nog wel verder komen. hij speelde helemaal niet slecht tegen Utrecht.

  Het middenveld was er gisteren totaal niet en daar zit ons probleem. verdedigend hebben we genoeg en aanvallend ook. maar het middenveld hebben we niet in handen gehad gisteren. Dan wordt Brama erg gemist blijkbaar om alle gaten dicht te lopen en om de boel neer te zetten!

    /   Beantwoorden  / 
 19. Fred Rutten

  @ Loes haha dat zeg ik indd ook wel om me te verdedigen naar mijn collega s…. we spelen het slechtst van allemaal en doen nog steeds mee… maar goed dat maakt het ook weer wrang… wat als we goed waren geweest? ;)

    /   Beantwoorden  / 
 20. Fred Rutten

  Ik denk dat die spelers die ik net opnoemden indd niet veel verschillen met het niveau van de spelers van Zwolle, Roda, Nec enzo indd…

    /   Beantwoorden  / 
 21. rene

  Helemaal mee eens twentemax, maar ik vind wel dat er veel op is gebouwd bij mijn cluppie, en dat het zonde zou zijn als dat zo allemaal word weggesmeten. En die mensen die de laatste 10 minuten weglopen die had je vroeger ook wel.

    /   Beantwoorden  / 
 22. Fred Rutten

  dat was mijn reactie op rene trouwens,

  We zijn te afhankelijk van Douglas achterin, en Tadic en Chadli voorin.

    /   Beantwoorden  / 
 23. Fred Rutten

  @ twentemax, ik snap je wel en dat vindt ik natuurlijk ook… alleen je zei dat twente aan het afzakken is naar een grijze middenmoter maar dat is tikkeltje overdreven he :P dan zouden we 10e staan ;)

    /   Beantwoorden  / 
 24. twentemax

  Waarom de doelen niet bijstellen en gaan voor fris voetbal . Alles is zo opgeblazen en groot! Stop meer geld in jeugd en goede staf dan in een nog groter stadion. Twente is mijn mooie club en hoeft geen CL en schalen elk jaar. Dat dit allemaal zonder MCC beter gaat is duidelijk. Voetbalinzicht/ motivatie in de staf en bij de spelers en rust i.p.v elke week dat gemekker dat het zo slecht is. Een soort Heubach in t veld en Boschker in t doel. waar is de tijd van doe maar gewoon dan doe j gek genoeg????

    /   Beantwoorden  / 
 25. rene

  Tja Fred ben bang dat dat ook niet lang meer gaat duren. Helaas. Want ik zie echt geen aanknopingspunten meer. Ik zie dit Twente het volgende week nog moeilijk krijgen tegen Willem2

    /   Beantwoorden  / 
 26. Fred Rutten

  @ twentemax…. dat is leuk, maar zo denken jij en echt nog wel veel anderen die denken aan hoe het vroeger was, en wat de basis is… maar dan is de andere helft van dat het gaat om de prijzenkast en de knikkers weer ongelukkig! dan krijg je weer commentaar op dat je met spelers als Boschker en je eigen jeugd maar 8e wordt…en dat je niet om de prijzen speelt… kortom: het is nooit goed ;) ja alleen als je mooi voetbal speelt en om de prijzen speelt ;)

    /   Beantwoorden  / 
 27. WW

  Er klopt iets niet met de onderlinge verhouding tussen de spelers! Drie bepalende spelers die destijds betrokken waren bij de malaise van Feijenoord zitten nu bij Fc Twente. Wellicht wilde men daarom van Fer af (binnen 1,5 jaar na aankoop) id winterstop. Ik zie een patroon.

    /   Beantwoorden  / 
 28. WW

  Het is iig raar dat Fer Cabral en Castaignos al 4 seizoenen in een niet draaiende ploeg spelen.

    /   Beantwoorden  / 
 29. Hans

  Deels eens met het stuk. Maar vergeet niet dat het vooral het gebrek aan werklust is bij Twente wat stof doet opwaaien. Zo’n debacle tegen PEC kan en mag niet.

  Supporters zijn FC Twente, dus wat dat betreft zijn zij ook degenen die de spelers/bestuur ter verantwoordig mogen roepen. Maar feit is dat dit een paar schreeuwende bondkraagjes zijn, die enkele emotioneel kunnen reageren. Triest dat m’n club zo in het nieuws moet komen, we zijn toch zeker Feyenoord niet?

    /   Beantwoorden  / 
 30. johan

  Zwolle heeft een betere trainer!

    /   Beantwoorden  / 
 31. johan

  was bedoeld @rene

    /   Beantwoorden  / 
 32. sjoerd

  150 maar? zaterdagavond komen 30.000 man verhaal halen! (nou ja 20.000 dan, de rest zit al thuis)

    /   Beantwoorden  / 
 33. McLEAVE

  Mclaren Mclaren die doet hier maar wat,
  Mclaren Mclaren we zijn je meer dan zat.
  Mclaren Mclaren die weet niet wat hij doet,
  Mclaren Mclaren die moet voorgoed naar Engeland toe.

    /   Beantwoorden  / 
 34. twentemax

  En Fred Rutten, jaren terug waren we middenmoot en met deze spelers en trainer zakken we zo hard dat we voor je het weet een middenmoter worden! Willem II heeft wel pit en passie op t moment.

    /   Beantwoorden  / 
 35. RV19567890

  Ik stond er bij in het uitvak, voel me gewoon in de steek gelaten, ze doen er gewoon helemaal niets aan…

    /   Beantwoorden  / 
 36. Tukje

  Ik ben hartstikke trots op mn cluppie, maar geen 1 kans creeeren in de tweede helft, of je nou eerste of laatste staat, is echt schandalig. Ik kan het gewoon niet meer aanzien, te erg voor woorden dit! Maakt niet uit voor wie je bent, als je team zo’n wanprestatie als Twente gister levert, moet elke supporter ontevreden zijn geweest.

    /   Beantwoorden  / 
 37. Tukje

  Ben je dat niet dan ben je in ieder geval geen voetbal liefhebber… Er is maar 1 iemand die dit op zijn geweten heeft, benadrukt door “de wissel” en dat is Steve.
  Steve opzouten!
  (Moest stuk in twee delen plaatsen anders accepteert dit geweldige blog het niet).

    /   Beantwoorden  / 
 38. rob

  Als je een groep spelers niet kan motiveren,kan je alles proberen het zal niet beter worden.Vorig seizoen was dat ook al zo.De trainer werd niet weggestuurd. Dus tot eind van dit seizoen ongemotiveerde spelers bij FC Twente.

    /   Beantwoorden  / 
 39. Aaltink

  Hier sluit ik me bij aan twentemax. Maar vroeger was alles beter.
  Nu draait het alleen maar om geld geld geld.

    /   Beantwoorden  / 
 40. willie

  Ze hebben elkaar de waarheid gezegd eb het ging er hard aan toe.
  Kijken of het heeft geholpen en dat zien we zondag

    /   Beantwoorden  / 
 41. Dennis

  Zaterdag!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 42. HB

  ik wil gewoon weer een leuke wedstrijd zien…verliezen is niet erg, maar wel met een paar doelkansen of zoiets…erg treurig om te zien dat we gewoon niet eens doelpogingen kunnen zien. dat behoudende gedoe, ben er wel een beetje klaar mee.

    /   Beantwoorden  / 
 43. vvv

  Volgens mij is er maar één wet in de voetballerij en dat is de trainer eruit. Statistisch gezien helpt dat echter geen moer en dat is bewezen.Het is dus nooit goed als je maar loopt te roepen dat je de berste vleugelspeler van Nederland hebt aangetrokken en de beste box to box player.Zeg gewoon dat je hoopt dat jouw aankoopt veel brengt.eerst zien en dan geloven toch…

    /   Beantwoorden  / 
 44. FCTim

  Nou ze hebben elkaar verteld dat het beter moet. Ze zullen de pannen wel van het dak voetballen zaterdag…………pffffffffffff.

    /   Beantwoorden  / 
 45. Twent7623

  1ste tekst niet geplaatst
  Lekker stel daar, iedereen verschuilt zich achter elkaar ze hebben elkaar de waarheid verteld, ja zal wel, ze hebben al vaker gepraat, maar er gebeurt niets.Slappe hap.

    /   Beantwoorden  / 
 46. Twent7623

  Waarom niet niet presteren zoniet dan maar op de bank en de jeugd erin. Ze worden er riant voor betaald. Maar het meest pijnlijk, Steve kan het kennelijk niet meer aan de praat krijgen en mag blijven. Zal wel de “vriend” zijn van Munsterman.
  Als ik mijn werk niet goed doe kun je een waarschuwing krijgen en een volgende keer, zoek maar een andere baas.

    /   Beantwoorden  / 
 47. Red Alert

  En iemand na 9 trouwe dienstjaren (v. Halst) de plek in het stadion onrzeggen. Laffe honden treed dan nu ook op als er dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 48. FCTim

  Dat verhaal zal ongetwijfeld 2 kanten hebben, denk je niet?

    /   Beantwoorden  / 
 49. phenix

  en het verhaal klopt ook niet.

    /   Beantwoorden  / 
 50. rene

  pffff ben wel opgelucht nu de spelers met elkaar gepraat hebben. Kan ik in ieder geval weer rustig slapen

    /   Beantwoorden  / 
 51. phenix

  ze moeten eens gaan voetballen. dat gelul de hele tijd. volgevreten miljonairs,,,laat zien dat je graag voor onze club wil spelen anders oprotten

    /   Beantwoorden  / 
 52. Herman

  Hoe kan een ploeg die 13 wedstrijden bovenaan heeft gestaan zo in elkaar klappen het zijn dezelfde spelers.oorzaak is volgens mij het voor iedereen onbegrijpelijke wisselbeleid van Steve.Ik snap niet wat Schreuder en Palplatz en Mulder van inbreng hebben.Wat mij ook erger is dat er geen enkele jongere doorstroomt.Gisteren was het diep bedroefd wat onze F.c Twente liet zien.Ik heb het gezien in Zwolle.

    /   Beantwoorden  / 
 53. Red Alert

  Tuurlijk twee verhalen/twee waarheden. Maar het begint er ook aardig op te lijken dat Twente de dans iedere keer ook probeert te omzeilen als de geboren onschuld. Een keer toegeven mag ook gerust & is geen schande.

    /   Beantwoorden  / 
 54. rene

  Maak je niet druk.. ze hebben nu gepraat

    /   Beantwoorden  / 
 55. Red Alert

  Als supporters de noodklok luiden (door de spelersbus op te wachten) moet bij de Raad v. Bestuur een keer de doppen opengaan. Spelers moeten met elkaar praten maar………Is er dan op de bank geen Pahlplatz, Schroder en Mulder aanwezig die Steve op de vingers tikt en dat er in ieder geval juist ingegrepen moet worden. Of vind daar iedereen het ook wel welletjes daar??????
  Zeg het maar…………want ik sta versteld en vol ongeloof te kijken welke verrassing hij nu weer uit z’n hoed toverd.

    /   Beantwoorden  / 
 56. Red Alert

  Beste @rene, nu hebben ze wel met elkaar gepraat maar weten ze nu nog wel dat ze dit weekend weer met elkaar samen moeten spelen?

    /   Beantwoorden  / 
 57. rene

  Beste Red Alert, dit was van mij sarcastisch bedoeld.
  Ik geloof er never en nooit niet aan dat dit Twente dit jaar nog normaal gaat voetballen. Ok misschien maar dan ook misschien winnen ze van willem 2, maar daarna heerenveen uit en ajax en vitesse thuis. Nee ik geloof er niet meer in

    /   Beantwoorden  / 
 58. Rick053

  Jack, je kan mij van alles maar dan ook alles wijsmaken, maar het spel van de afgelopen tijden valt onder de cattegorie pré bijna faillissement voetbal…

    /   Beantwoorden  / 
 59. Red Alert

  Beste @rene,
  Dat het sarcastisch bedoelt was had ik ook wel begrepen, daarom vraag ik ook of ze nog wel weten dat ze met elkaar dit weekend nog in de wei moeten staan ?
  Ze lullen meer dan ze presteren, zakkenvullers zijn het angevoerd door een clown van circus Renz

    /   Beantwoorden  / 
 60. Arjan

  Laat van Halst zijn onderwereld vriendjes van verzuimreductie maar een keer met de spelers laten praten. Misschien motiveert dat een beetje. doet hij ook nog wat goeds voor de club.

    /   Beantwoorden  / 
 61. twentemax

  Ik snap eigenlijk niet wat de scc van Jan van Halst met het slechte spel van Twente te maken heeft. Stomme Jack van Gelder. Die vind bonje en rottigheid bij een club geloof ik leuk!

    /   Beantwoorden  / 
 62. Ber

  Aanstaande zondag 0-0.
  Maar je speelt dan ook tegen WII, the squad in wich each player is willing to die for one another… thats football, we didn’t find a way to win but were still in the game, we have to give a reaction next week against heerenveen, the club with potential Champions league material. We will put 8 defenders in, maybe get a point…
  Then there will be Ajax, my favorite club, you want to win but we will never win, i’m scared of them and there trainer….

    /   Beantwoorden  / 
 63. twentemax

  Neem jij de taken van Steve ook maar over, kan nooit slechter worden, haha

    /   Beantwoorden  / 
 64. Ber

  Ik begin het serieus te overwegen die sollicitatie te plaatsen! ;)

    /   Beantwoorden  / 
 65. Methew

  De tijd waar Jack over praat is ver in het verleden..
  Zelfs jaren terug voetbalde Twente nog om de bovenste plaatsen..
  Heel andere mentaliteit.. andere trainer en minder oftewel geen geld..
  DIKKE bullshit Jack beetje domme shit hier neerkalken.
  Face it en probeer de supporters niet aan te vallen of ben je soms ajaxied? Jij vind het wel leuk ofnie mol? Dit had je daar ff recht in den smoeletjes moeten zeggen. Held

    /   Beantwoorden  / 
 66. twentemax

  Gewoon doen!

    /   Beantwoorden  / 
 67. twentemax

  Die was dus voor jou bedoeld Ber!

    /   Beantwoorden  / 
 68. ber

  twentemax Thanks!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.