FC Twente in crisis: het pijnlijke carnavalstoeval

We zijn in crisis. En niet omdat we voor de beker met 2-5 verloren hebben van Fortuna Sittard. Of omdat we voor het zoveelste jaar geen kans maken op deelname aan het UEFA-Cup toernooi. Nee, deze keer is het menens. Onze titelkansen zijn geslonken, en niet zo’n beetje ook. En dat ook nog door ongeïnspireerd, allerbelabberdst voetbal. De crisis die niet kon uitblijven en die bovendien onder de oppervlakte al tijden smeulde kwam precies tot uitbarsting in het weekend dat op meerdere plekken in Twente een carnavalswagen memoreerde aan de historische 2e mei van 2010. Die dag dat alles voorgoed veranderde voor FC Twente. Vooral het verwachtingspatroon. Gelukkig hebben de spelers elkaar maandag eens goed de waarheid gezegd. Zoals het hoort in crisistijd. Een eerste stap naar betere tijden?

Bron foto: Frank Hillen.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

75 reacties op “FC Twente in crisis: het pijnlijke carnavalstoeval

 1. Mars

  Eindelijk, spelers aan zet. Maar nu aan mc Laren om vastigheid en zelfvertrouwen te coachen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. johan

  (ik zal een aantal korte stukjes doen, want lange tekst pakt het blog niet) Wat is dat toch met die domme teksten steeds hierboven. Toon is steeds hetzelfde: wij de domme supporters hebben een te hoog verwachtingspatroon, wij zijn maar Twente hoor.

    /   Beantwoorden  / 
 3. johan

  HEt lijkt wel of Steve himself de stukjes schrijft. Kom op: Je kunt je miljoenen aankopen veroorloven, je hebt entreeprijzen die tot de hoogste behoren van de eredivisie, en het lukt niet een fatsoenlijk wedstrijd te spelen tegen bijv. PEC en RKC

    /   Beantwoorden  / 
 4. johan

  in de europaleaugue is verder komen ook niet echt een must, zodat je kunt focussen op hetg kampioenschap. En wat krijg je dan als supporter voor je duurbetaalde kaartjes, maandenlang, ja maanden lang klotevoetbal zonder dat je een lijn met verbetering ziet

    /   Beantwoorden  / 
 5. johan

  maar dan is mijn verwachtingpatroon te hoog?? Vind het prima hoor als ik niveau VVV, PEC, Excelsior moet zien als ik naar de Veste kom, dat heb ik al eerder meegemaakt, maar dan wel als we een begroting hebben die net zo hoog is als die van hun.

    /   Beantwoorden  / 
 6. johann

  er vallen nog steeds stukjes weg op het blog waaronder: in de knvb beker laat je je uitschakelen door den bosch door bewust al je reserves op te stellen, in een stadion vol jeugdige potentiële nieuwe jaarkaarthouders (wie verzint dat…)

    /   Beantwoorden  / 
 7. johann

  er is maar 1 conclusie mogelijk:de techn.staf levert al maanden wanprestaies door niets uit de miljoenenselectie te halen en geen voetbalvisie over te brengen. Helaas wordt dat dit keer niet gecompenseerd door tactisch vernuft van Perez,Kufo,Ruiz of Theo

    /   Beantwoorden  / 
 8. eef fct

  Goed verwoordt Johan!!!!!word weer eens tijd dat we weer eens zien dat er een poging ,ja poging wordt gedaan om aan te vallen,wat de uitslag dan is zien we dan wel,dan hebben we het in ieder geval niet zo koud op de koude stoeltjes.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Supporter

  Joop graaft zijn eigen graf als hij niet gauw afscheid neemt van Mc Larren.
  Toch zonde dat hij ze niet meer weet te motiveren.
  Als je met die man op de bank begint ,sta je al met 2-0 achter.
  Kijk naar de club’s die hij eerder onder zijn hoede had.
  Ik vind het zo jammer voor die trouwe supporters van FC.
  Als je ze het lied hoort zingen,ga je er toch voor ??
  Ik wens Joop veel wijsheid toe.
  Beter ten halve gekeerd dan ten hele ge….
  Gr.Supporter.

    /   Beantwoorden  / 
 10. twentemax

  Johan mooi gezegd. Tja, de supporters geven het aan en het is maar afwachten wat er nu gebeurd. Hoop dat ze trainen op ,, hoe houden we balbezit of hoe komt een bal gericht bij een medespeler! Trouwens prachtige praalwagens, dikke pluim hiervoor. Super creatief en knap gemaakt.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Edwin

  Volgens Brama = Steve McClaren nog steeds dezelfde Steve McClaren als drie jaar geleden, toen we landskampioen met hem werden. Is hij dus 3 jaar stil blijven staan in zijn voetbal ontwikkeling.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Edwin

  McClaren als hoofdverantwoordelijke en Technische Staf krijgen FC Twente niet aan de praat. Niet alleen bezem door selectie, maar ook door TC.

    /   Beantwoorden  / 
 13. hendrik

  Twente is op dit moment een stuurloos schip, niemand neemt verantwoording, er is geen leider zowel op het veld als bij de technische staf, directie cq voorzitter van de club.
  Welke trainer zou een spits zoveel wedstrijden achterelkaar in het veld laten staan die zo slecht speelt ? Hier moet meer aan de hand zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 14. twentemax

  Mee eens! Het lijkt of het voetbalinzicht er niet meer is. Dat moeten ze eens goed onder de loep nemen. Op dit blog zie ik betere opstellingen dan dat er op het veld staan. Ga solliciteren , wie weet!

    /   Beantwoorden  / 
 15. Ber

  Nog niet geplaatst op de website van vi.nl maar wel gehoord door Peter Wekking: Zaterdag laatste kans voor McLaren…

    /   Beantwoorden  / 
 16. hennik

  pfff het is McClaren, maar ik had ook liever een McLaren :)

    /   Beantwoorden  / 
 17. mm

  Misschien moet je maar een eigen blog beginnen, Johan. Dan hoeven wij deze bagger ook niet te lezen.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Tukje

  Pff laatste kans tegen willem II. Daar zou ik zelfs nog van kunnen winnen.
  Dus niet alleen resultaat telt, we willen mooi voetbal zien!

    /   Beantwoorden  / 
 19. twentemax

  Ik zeg FC Twente Willem II 3-1 Wat een lef om zo n voorspelling te doen of niet dan. Ik ga gewoon voor de kracht van de 12e man.

    /   Beantwoorden  / 
 20. johan

  ja misschien wel, deze blog kun je niet normaal 1 stukje op kwijt, als je iets meer wil dan oe en aa roepen

    /   Beantwoorden  / 
 21. Dinkeltukker

  Kort maar krachtig; na die regelrechte wanprestatie heb ik het gehad en kijk geen wedstrijden meer zolang die Tommy Cooper nog op de bank zit.

    /   Beantwoorden  / 
 22. twentemax

  Hey Dinkeltukker, ben je het echt zo zat? Ik meer dan dat maar ik krijg nu de kriebels al voor zaterdag! Ik WIL gewoon dat ze winnen gvd! Ik vloek niet gauw maar nu wel. Zit wel te denken ga ik of niet??? De t.v uitzetten kan snel genoeg……. wedden dat je wel kijkt!!??

    /   Beantwoorden  / 
 23. sjoerd

  Jong Twente keek tot drie keer toe tegen een achterstand aan, maar knokte zich steeds terug. Cabral scoorde uit een vrije trap, Born vond na rust het net. Zusschen maakte een kwartier voor tijd de eerste van zijn twee treffers.

    /   Beantwoorden  / 
 24. hendrik

  Kom op Actie, Steve 6 weken met vakantie, Kluivert per direct voor de groep. Hij is beter dan Advocaat, de Boer en Koeman.

    /   Beantwoorden  / 
 25. hendrik

  Voorhoede van Jong Twente ook zaterdag de wei in, Cabral, Holscher en Zschusschen.

    /   Beantwoorden  / 
 26. Fred Rutten

  hahahahahaha die hendrik… altijd lachen zo op de vroege ochtend met hem

    /   Beantwoorden  / 
 27. Fred Rutten

  bedoel je hem twentemax? met dat je zulke goede opstellingen ziet hier op het blog? :)

    /   Beantwoorden  / 
 28. Fred Rutten

  @Dinkeltukker

  Dat noemen ze nog eens supporters! dat zijn de echte! Twentefans: de beste fans!
  Doe je dat ook zo in je huwelijk? :)

    /   Beantwoorden  / 
 29. Moeke

  Het enige positieve is dat Twente zaterdagavond speelt ipv zondag. Zullen ze vast een boost van krijgen!
  Ik houd me hart vast maar hoop natuurlijk op een leuke pot en 3 punten.

    /   Beantwoorden  / 
 30. Dinkeltukker

  @Twentemax, ja. Ik ben het spuugzat. We hebben een ruiter op ons trotse twentse ros die totaal geen idee heeft waar hij zijn paard naar toe moet leiden. Ik ben zo fanatiek als de pest, zit te tieren voor de buis en int stadion,omdat zoveel logische dingen kinderlijk misgaan. Mijn omgeving vind mij niet te genieten tijdens de wedstrijd en dat wil ik ze echt niet meer aandoen. Mijn stoeltje blijft leef zaterdag, net zolang totdat hij vertrokken is.

    /   Beantwoorden  / 
 31. Dinkeltukker

  Heeft niks met supporter te maken. Stel, jij bent mijn leraar en al sinds april 2012 probeer jij mij uit te leggen dat 1+1=2 is en ik vul constant 3 in. Willem 2 kan zijn dat ze die winnen en dat jij weer hoog vd toren blaast hiero, maar het is een structureel probleem.

    /   Beantwoorden  / 
 32. Gert

  Jij lacht maar onnozele, zou deze voorhoede van Hendrik zo veel minder zijn dan die miljoenen kostende voorhoede van heden waar we met zijn allen ons het hele seizoen al groen en geel aan ergeren.

    /   Beantwoorden  / 
 33. Gert

  Jopie krijgt de rekening aan het begin van het volgende seizoen gepresenteerd, lege tribunes in de Veste!! Nou, gefeliciteerd Joop en Aldo. Neem een wijs besluit: Donder die clown uit Engeland eruit voor het seizoen weer helemaal naar de gallemiezen is.

    /   Beantwoorden  / 
 34. Dinkeltukker

  @ Gert, helemaal gelijk jongen. Het heeft geen zin om nu met opstellingen te komen cq jeugdspelers. De wortel moet bij het kwaad worden aangepakt en van daaruit maar weer opnieuw beginnen. Dus Joop; even gezichtsverlies lijden maar de meeste supporters zullen je er dankbaar voor zijn! Steve weg.Ik terug :-)

    /   Beantwoorden  / 
 35. Fred Rutten

  @ Gert,

  Hoeveel kansen krijgen onze aanvallers dan in een wedstrijd? we creeeren 0 kansen! Is dat hun fout? vindt jij dat zij zelf kansen moeten creeeren? Dat kan alleen ene Messi ;)
  Vitesse en Ajax hebben met vd Heijden en Janssen en Alderwereild iemand die een mooie pass hebben.. wij hebben Wisgerhof….

    /   Beantwoorden  / 
 36. Fred Rutten

  Psv heeft Strootman op het middenveld, wij hebben hardloopspecialist Willem Janssen… het is te makkelijk om onze aanval de schuld te geven…

    /   Beantwoorden  / 
 37. Fred Rutten

  en dan denken jullie dat 3 jeugdige gastjes het ervaren professionele verdedigers wel meteen lastig maken? Jeugdige spelers moet je rustig laten komen.. als je 2-0 voor staat ofzo… zie Gyasi… die bakt er ook vrij weinig van.

    /   Beantwoorden  / 
 38. Fred Rutten

  @dinkeltukker… had je maar telkens een 3 ingevuld… had je geld kunnen verdienen! :)

    /   Beantwoorden  / 
 39. Fred Rutten

  @Dinkeltukker….

  Als je op je werk 15 leuke collega s hebt en 1 eikel… ga je dan weg?
  Als je een leuke vrouw ontmoet en ze heeft een eikel van een vader… haak je dan af?

    /   Beantwoorden  / 
 40. Fred Rutten

  Het loopt niet met je cluppie… en jij laat ze stikken… prima, moet je zelf weten… is de club denk ik ook beter bij gebaat dat we zaterdag dan maar liever met 15.000 man zitten, maar wel 15.000 die ze wel steunen en hopen dat zetje in de rug te kunnen geven.

    /   Beantwoorden  / 
 41. Fred Rutten

  En maar mopperen over een dure seizoenskaart…. maar je laat wel zo ff een wedstrijdje schieten… het is ook maar net hoe dingen uit komen he :)
  Seizoenskaart mag nog wel duurder worden als je er zo makkelijk vanaf ziet :)

    /   Beantwoorden  / 
 42. Dinkeltukker

  @ fred Rutten. In mijn ogen, en ik denk met mij velen, functioneert de ploeg niet omdat de trainer totaal ongeschikt is.Ik kan en heb hier al vele voorbeelden aangehaald waarom hij ongeschikt is.Ga dit niet nog een keer doen. Hij mag van mij de grootste eikel zijn die er is, als hij zijn ploeg maar met een visie laat spelen, logische opstellingen maakt en logisch gaat wisselen en spelers uit vorm op de bank zet. Niks van dat alles en bij zoveel blindheid, noem het maar domheid, haak ik af.

    /   Beantwoorden  / 
 43. hennik

  Steve heeft geholpen het Twentse ros nog trotser te laten zijn door zijn prestaties in 2010, maar nu is het tijd de dierenbescherming in te zetten wegen extreme maandenlange verwaarlozing en een omgangsverbod in te stellen voor de vrantwoordelijken: Steve goodbye!

    /   Beantwoorden  / 
 44. Fred Rutten

  Ja ik weet wel dat je de trainer weg wilt hebben, en hij mag van mij ook vertrekken na dit seizoen… maar goed dat is toch geen reden om FC Twente niet te bezoeken? Je bezoekt FC Twente… niet Steve McClaren

    /   Beantwoorden  / 
 45. Fred Rutten

  Hoe heb je dat gedaan ten tijde van John van het Schip dan? ook thuis gebleven? en met de bekerwinst voorop in de polonaise? Tja is een manier, maar gewoon niet de mijne zeg maar… supporter ben je voor het leven…

    /   Beantwoorden  / 
 46. hennik

  velen met mij hebben tig anderen dingen te doen in het weekend: (vrouw/kids/sport/werk etc etc en zijn blij dat het hun weer gelukt is om in de Veste te zitten, maar ja als je dan 11 man te zien krijgt die ploeteren omdat de trainer geen plan heeft, en ze niet motiveert, tja..

    /   Beantwoorden  / 
 47. hennik

  @Dinkeltukker op 13 februari 2013 om 9:28
  Juustem!

    /   Beantwoorden  / 
 48. Dinkeltukker

  @ Fred, je moet niet te lang aan een dood paard blijven trekken en NU doorpakken. Niet over 3 maanden want dan is het stadion al half leeg, maar jij snapt de hele essentie vh verhaal niet, dus hou ik er maar mee op.

    /   Beantwoorden  / 
 49. hennik

  @Fred Rutten.en jij bent zeker zo dat na een belabberde pot en een moizame 2-0 tegen de hekkesluiter,doet of er niks aan de hand is.Ik wil een plan zien op het veld, maar volgens mij lukt het Steve zelfs zonder tegenstander niet een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen

    /   Beantwoorden  / 
 50. Dinkeltukker

  @ Hennik: juustem :-)

    /   Beantwoorden  / 
 51. Fred Rutten

  @Dinkeltukker… en jullie reageren niet op voetbalzaken als ik hierboven uitleg waarom het te makkelijk is om onze aanvallers de schuld te geven en dit uitleg met voetbalzaken dan wordt daar niet op gereageerd… maar wel schreeuwen van het moet zo en zo…

    /   Beantwoorden  / 
 52. Fred Rutten

  en dan komt er een voetbalantwoord op, en daar krijg je geen antwoord op… terwijl dit een voetbalblog is…. maar als er ook maar 1 kansje is iets af te zeiken… dan BAM daar zijn we!
  Heb mijn vriend schalke04 hier ook niet meer gezien… die zal hetzelfde wel zijn opgevallen.

    /   Beantwoorden  / 
 53. Dinkeltukker

  @ Fred, ik geef helemaal de aanvallers niet de schuld maar de trainer. Die ‘grandioze’ trainer die een totaal uit vorm zijnde spits tegen utrecht linksbuiten laat spelen…dan zak je toch geweldig door het ijs als trainer en dan nemen jou de spelers toch ook niet meer serieus en dat is op dit moment het proces waarin onze fc zich bevindt.

    /   Beantwoorden  / 
 54. Moeke

  @Fred, het is volgens mij te makkelijk om te stellen dat de aanvallers niet renderen vanwege gebrek aan aanvoer. In ieder geval speelt de speelwijze en met name het gebrek aan voetbalvisie een rol. Je noemt overigens spelers van andere clubs en vervolgens bij ons slechts Wisgerhof en Janssen die lang niet altijd spelen.

  Ik durf te beweren, als het over aanvallers gaat, dat niet het gebrek aan aanvoer maar het schromelijke gebrek aan kwaliteiten van de heer L. Castaignos een grote rol speelt waarom dit Twente zo weinig creeert en geen pepernoot vasthoudt. Luc komt nooit in de bal, rent altijd maar ergens naar toe en staat 9 van de 10 keer buitenspel.

    /   Beantwoorden  / 
 55. Moeke

  Fred, mijn voetbalantwoord komt er niet op. Sorry, maar het blog zakt net zover weg als ons cluppie. Steve, heet je ook al Jack?

    /   Beantwoorden  / 
 56. Fred Rutten

  @dinkeltukker…
  En tegen az uit was het een briljante zet… want dan kreeg hij meer ruimte….
  Volgens mij waren er tegen utrecht en zwolle wel 9 a 10 spelers uit vorm ;)

    /   Beantwoorden  / 
 57. Dinkeltukker

  @ Fred, tegen Heracles en AZ had Tommy Cooper eindelijk de algemen opinie opgevolgd door Tadic op het middenveld te posteren. Om na de winterstop hem even zo vrolijk weer op de linker en/of rechtervleugel te zetten. Dan ben je niet een klein beetje dom…

    /   Beantwoorden  / 
 58. Fred Rutten

  Volgens mij speelde hij tegen rkc anders gewoon op 10 hoor…en ja met het wegvallen van chadli is het logisch dat je tadic op linksbuiten zet…kon je tegen utrecht (2e helft) en zwolle wel zien…dat hij daar ook op zijn best is.

    /   Beantwoorden  / 
 59. Fred Rutten

  Volgens mij speelde hij tegen rkc anders gewoon op 10 hoor..en ja met het wegvallen van chadli is het logisch dat je tadic op linksbuiten zet..kon je tegen utrecht (2e helft) en zwolle wel zien..dat hij daar ook op zijn best is!

    /   Beantwoorden  / 
 60. Fred Rutten

  Je kan wel Cabral, Gyasi of een jeugdspeler ofzo doen maar aangezien het met Luc nog niet loopt dan heb je niemand voorin die het verschil kan maken.. Als Chadli niet geblesseerd zou zijn geraakt dan had Tadic nog wel op 10 gestaan hoor. Wederom: beetje makkelijk…

    /   Beantwoorden  / 
 61. Dinkeltukker

  @Fred, Tadic was de ontbrekende schakel op het middenveld.Toen vielen de puzzelstukjes goed in elkaar. Chadli raakt geblesseerd, oké. Dan gewoon daar Gyasi of Cabral neerzetten! vertel mij eens waarom Castaignos week in week uit als een drol mag spelen en het vertrouwen volledig beschaamd? Waarom mag een Gyasi of Cabral dan niet langere tijd het vertrouwen krijgen?????

    /   Beantwoorden  / 
 62. Fred Rutten

  Om diezelfde reden als waarom jullie verwachtingen zo hoog zijn van Castaignos… en waarom hij van jullie geen tijd krijgt… omdat hij 6 miljoen gekost heeft… dat is ook de reden waarom hij blijft staan… anders heb je kapitaalvernietiging!
  En dat nog niet eens je kunt geen appels met peren gaan vergelijken… Castaignos is centrumspits… die andere 2 flankspelers..

    /   Beantwoorden  / 
 63. Fred Rutten

  Tadic op 10 liep ook voor geen meter tegen rkc thuis…

    /   Beantwoorden  / 
 64. Dinkeltukker

  @ Fred, met jou over voetbal praten heeft totaal geen zin. Jij ziet zelfs midden in de nacht de zon nog schijnen.

    /   Beantwoorden  / 
 65. Twent7623

  Man kapitaalvernietiging is het als je met castaignos die geen perpernoot raakt speelt voor plek 7 ipv 2 of 3.
  Dan maar zo groot zijn om je verlies te nemen en een jonkie erin. Castaignos is niets en zal het ook niet worden. Jammer maar helaas, hij heeft het zelf bewezen.

    /   Beantwoorden  / 
 66. Moeke

  Ben het wel eens met Fred dat het logisch is dat Tadic naar 10 is vehuisd ivm blessure Chadli. Dat de puzaelstukjes in elkaar vielen met hem op 10 vind ik overdreven. Twente won weliswaar tegen AZ en 05490 maar dat waren allerminst overtuigende wedstrijden.

    /   Beantwoorden  / 
 67. Dinkeltukker

  @Moeke, Tadic speelde voor de blessure van Chadli ook al op 10 en die partijen waren in ieder geval aantrekkelijker om te zien dan die zaadpartijen tegen Utrecht en Zwolle. Tegen RKC moest hij na één helft alweer naar de flank. Daar steekt bepaald geen visie achter. Maar ieder mag zijn mening hebben. Ik ben in ieder geval klaar met die trainer, maar dat was ik al sinds het voorjaar van 2012. Ze hadden hem nooit moeten terughalen.

    /   Beantwoorden  / 
 68. Moeke

  Dinkel, sorry, ik heb het verkeerd opgeschreven. Ik bedoelde dat ik wel snap dat Tadic op de plek van Chadli is komen te spelen en niet op 10.
  Verder eens met je hoor, zeker wat betreft de trainert. Om de echte Tommy Cooper kan ik gelukkig nog wel lachen. Deze Steve maakt me echt aan het huilen.

    /   Beantwoorden  / 
 69. twentemax

  Dinkeltukker, ik denk dat ik net zo (Twente) gek ben als jij. Als ik in het stadion ben wil mn zoon niet naast me zitten want hij schaamt zich dood voor mij. En thuis schijnen de buren altijd wel te horen als Twente scoort en als ze slecht spelen sta ik buiten een heel pakkie peuken op te roken, haha. Ik heb ook altijd een kloten gevoel als ze verliezen. We hebben een slechte tijd, zucht…

    /   Beantwoorden  / 
 70. Mars

  Op onze luuk is ook veel scepsis in Duitsland, is deze man 15 mln waard? Zo ervaart luc ook de druk als de man van 6 mln. Ik wed dat als jullie zijn inzet waarderen en hem toejuichen, hij volgend seizoen er 25 inschiet! Wie durft

    /   Beantwoorden  / 
 71. twentemax

  Ik wil wel, en volgens mij zingen we hem geregeld toe hoor!! Maar het is net of het vast zit en niet van de grond komt bij hem! Tja en de andere Luuk was mn favoriet en als het aan mij gelegen had en aan iedereen was hij er nog geweest. Maar ja, het is niet anders als een speler zelf weg wil. Het nadeel voor Twente is dat er ook geen vervangende goede spits is. Bulykin hadden ze nooit moeten halen, dat vind ik gedane glorie en Ajax was allang blij dat we hem overnamen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.