De contouren van het nieuwe FC Twente worden zichtbaar

En hoewel Leroy Fer tijdens zijn vakantie inmiddels geen oog meer dicht doet, smachtend naar zijn droomtransfer, wordt bij FC Twente onverstoorbaar aan de toekomst gewerkt. Onze prachtclub gaat de komende jaren een andere koers varen. Deels is dat noodgedwongen, omdat het grote geld bij FC Twente wel zo’n beetje op is. Dat betekent dat de doorstroom van spelers uit de jeugdopleiding een speerpunt wordt. Om dat te bewerkstelligen wordt onder andere gewerkt aan continuïteit in de technische staf, met contracten voor onbepaalde tijd voor  Cees Lok, Kees van Wonderen en Alfred Schreuder. De eerste sportieve doelstelling: komend seizoen Europees voetbal halen. Wat velen al vermoedden is dus realiteit. De Twentse titelaspiraties gaan tot nader orde de koelkast in.

22 reacties op “De contouren van het nieuwe FC Twente worden zichtbaar

 1. johan

  niet zo lullig doen in dit stukje over smachten naar droomtransfer. Fer had die mogelijke transfer zelf verdiend na een sterke 1e seizoenshelft. De inzet in de 2e seizoenhelft leek natuurlijk he-le-maal nergens op en was eigenlijk gewoon schandalig, maar schuld van verkloten van die transfer ligt meer bij Joop c.s. dan bij Fer. En verder, smacht ik ook naar die droomtransfer van Fer….

    /   Beantwoorden  / 
 2. Willie

  Niet helemaal mee eens.
  Die engelsen wilden niet het bedrag ineens overmaken maar in gedeeltes en het transfeer bedrag zou qua hoogte afhankelijk zijn van de aantal wedstrijden die hij zou spelen ivm met zijn knie.
  Vind het verstandig van Joop dat dit niet door ging ondanks dat het voor Fer wel jammer is.

    /   Beantwoorden  / 
 3. janneman

  Het klopt helemaal niet dat Fer vorig jaar een sterke 1e seizoenshelft heeft gespeeld. Hij heeft welgeteld 4 competitiewedstrijden gespeeld plus een paar EuropaLeague wedstrijden. De meeste EL wedstrijden waren ook nog eens niemendalletjes. Toen raakte hij geblesseerd bij Oranje op 10 september en daarna heeft hij geen bal meer getrapt tot aan de winterstop.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jan

  Leroy Fer is een psychisch wrak! Hij is voer voor psychologen met zijn narcistische persoonlijkheid.
  Dat in combinatie met zijn IQ maakt hem een tikkende tijdbom in de selectie van Twente.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Dinkeltukker

  Fer roept blijkbaar ontzettend veel weerstand op bij menig supporter, maar ik denk dat de technische staf ook niet geheel vrijuit gaat. Die hadden hem een tijdlang gewoon op de bank moeten zetten, maar nee, dan maken ze hem ook nog eens aanvoerder als Woutje geblesseerd raakt. Dan ben je natuurlijk al gauw de kop van Jut, ook als je na afloop nog eens de leuke rapper gaat uithangen in de kleedkamer. Misschien valt daarin nog wel een boterham voor hem te verdienen. Kan Cabral mooi elk weekend met zijn apparatuur slepen :-)

    /   Beantwoorden  / 
 6. joop

  klopt dinkeltukker, de staf had hem op de bank moeten zetten en liet dit na. verder heeft meneer fer natuurlijk zelf ook geen kloot meer uitgevoerd. Knieblessure hielp daarin ook niet, tis te hopen dat twente zijn transfersom nog terugverdient. Verder baal ik dat er geen werk gemaakt word van echte versterkingen en duurt het me te lang met chadli,michailov,douglas enco die weg willen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Red Alert

  Nou nou nou, in 2009/2010 nog landskampioen en alle touwtjes in handen om door te dauwen naar een goede toekomst om bij de vaste eerste drie te horen van Nederland, ik hoor Joop het nog zo zeggen. En nu (vier jaar later) hopen op de Europa-league en meedoen om de landstitel gaat in de ijskast. Nou nou nou, beste Joop ……dan zijn je ambities best vervlogen de laatste jaren.
  En zelf zit je altijd maar te zeuren over dat wij (Twente) geen geld hebben om mee te doen.
  Waar is al dat geld dan gebleven beste Joop ?
  Wie heeft al die miljoenen overboord gegooid ?
  DOE JIJ ZO ZIELIG (JOOP) OF STAAN WIJ (TWENTE) ER WERKELIJK ZO SLECHT VOOR ?????

    /   Beantwoorden  / 
  1. johan

   snap er inderdaad helemaal niks van. eerst kost de EL alleen maar geld en is het ons te min. Nu kost het ons 3 miljoen, hebben we trainers die vast geen Adriaanse salaris toucheren, hebben we wel het eea uitgegeven maar ook aardig verkocht gehad.Hoe kan dat in zo’n korte tijd? Ik vraag me ook af waar het geld is gebleven? Of komt er nog geld binnen van het dakongeluk waar we verzekeringstechnisch op moeten wachten? Joop heeft toch geen villa gebouwd ergens in verweggistan hoop ik toch?

     /   Beantwoorden  / 
 8. Ijscoman

  Ja Red Alert Joop heeft er de laatste jaren een puinhoop van gemaakt en gaat rustig verder op de ingeslagen weg.En niemand die hem tegen spreekt want ze zitten lekker hoog en droog.Komend seizoen plek 8 tot 10 en dat met de derde begroting!!!

    /   Beantwoorden  / 
 9. Ijscoman

  Ja Red Alert Joop heeft er de laatste jaren een puinhoop van gemaakte en gaat rustig verder op de ingeslagen weg.Niemand houd hem tegen want ze zitten lekker hoog en droog.Komend seizoen plek 8 tot 10 en dat met de derde begroting!!

    /   Beantwoorden  / 
 10. erik

  Helemaal met Red alert eens!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 11. Jan

  Leuk om te horen! Ik heb alvast een eredivisie preview voor aankomend seizoen gemaakt!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Mike B

  @ Red Alert… overdrijven we niet een beetje? Joop heeft Twente gezond gemaakt en gehouden. Laatste 2 seizoenen waren niet best, zeker waar. Maar je bent ook van veel afhankelijk. Gaat de nieuwe trainer werken? Zijn alle spelers fit etc? En in die 2 gebieden hebben we ook pech gehad. Ik denk dat als PreudHomme was gebleven dat het de laatste seizoenen er anders uit hadden gezien.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tukker 72

   Beste Mike B,
   Red Alert overdrijft zeker niet!!!!!!!!!!
   Joop loopt te klagen dat er bijna harakiri was gepleegd.
   Men had Tadic en Bjelland al gekocht er vanuit gaand dat Douglas en Chadli verkocht zouden worden.
   Doordat dit niet gebeurde werd het financieel trikkie!!
   Maar niet vertellen dat De Jong en John voor 25 miljoe van de hand werden gedaan.
   Waar is verdomme al dit geld.
   Joop heeft er een jan boel van gemaakt!!!!!!!!!!!

     /   Beantwoorden  / 
   1. goaly

    als je het verhaal in VI goed leest is bijv. het geld voor John pas over twee jaar helemaal binnen. deze constructies komen vaker voor en gebeurde bij Fer/Everton ook.
    het bedrag voor Tadic zou al wel helemaal betaald zijn. dan zit je dus met een gat.
    Joop heeft een fout gemaakt door dure spelers te kopen en daardoor mee te kunnen doen om het kampioenschap. Het had gekund maar good old Steve heeft er een puinhoop van gemaakt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. schalke04

     Heb je de resultaten na McClaren niet gezien? Dan blijkt dat hij gewoon het maximale eruit heeft gehaald. Wat een kutspelers heeft Twente ertussen lopen zeg.. Waarom deed Schilder niets meer na de winterstop? Voorbereiding briljant, competitie zwaar kut. Fer helemaal een puinhoop. Braafheid kan over 5 meter nog geen bal recht inspelen..

       /   Beantwoorden  / 
 13. Bertje

  Lees net dat Vitesse Leerdam wil hebben; afgezien van het feit of hij naar Twente moet , Joop zegt geen geld te hebben en heeft pas naar 2 jaar geld van ola op de bankrekening en
  Betaalt wel ineens het geld van Tadic.
  Erg dom Joop!
  We hebben in Overijjssel 4 eredivisieclubs en drie hebben er problemen : geen trainer of te weinig spelers. Nou wat een prestatie!
  Volgend jaar nog twee Eredivisie teams?!
  Joop kom op de pof spelers kopen!

    /   Beantwoorden  / 
 14. Moeke

  Lijkt me dat Joop wederom een rookgordijntje optrekt naar buiten want jaren achtereen van de daken schreeuwen dat je de gezondste club van NL bent met flink vet op het been en nu pas op de plaats moet maken kan niet tenzij je er een puinhoop van maakt!

    /   Beantwoorden  / 
 15. WW

  ik denk niet dat Joop een rookgordijn optrekt of zielig speelt. Twente heeft last van de crisis in combinatie met inspiratieloos voetbal vd afgelopen 2 seizoenen. Behalve dat de scc verkoop achterblijft, heeft Twente grote moeite met de verkoop van de zeer lucratieve business seats en skyboxen. Ook blijven veel sponsoren weg of worden sponsor contracten niet verlengd. (saillant detail, sinds Jan v Halst is vertrokken, destijds commercieel verantwoordelijk, zijn de inkomsten uit sponsoring en business seats terug gelopen. Toeval of direct verband?)

    /   Beantwoorden  / 
 16. oz

  het heeft allemaal niet zoveel zin om Joop af te kraken terwijl niemand er het fijne van af weet. Het zou ook niet handig van Joop zijn om te zeggen dat we geld over hebben, want dan betaal je voor die Deense spits ook weer de hoofdprijs, net als toen met die amateur van Inter.trouwens, die informatie zal je ook nooit krijgen, want twente is gewoon een bedrijf, geen volkomen democratische instelling. wat opvalt is dat vele supporters gefrustreerd zijn terwijl ze in hun handjes zouden moeten knijpen met wat er de afgelopen 5 jaar is gerealiseerd. snap ook niet dat zoveel supporters nu ineens graag met twente in de EL willen zitten. Lekkere partijtjes tegen clubs waarvan je de naam vaak niet eens kan spellen. Het is duidelijk dat Twente bezig is een stabiele topclub te worden, heb je betere ideeen, ga dan eens met de club praten of zet het hier op het blog. maar dat gekanker kost koppen en pas dan zitten we straks weer in de middenmoot, niet door het bestuur zelf.

    /   Beantwoorden  / 
  1. johan

   jij bent er zo een die blind is voor alle domme beslissingen van de afgelopen 2 jaar. Het is echt een enorme prestatie om een groot deel van het twente publiek dat echt geen jaarlijks kampioenschap eist, uit je stadion te spelen… was ook helemaal niet nodig geweest, met gezond BOEREN vertand. En hoezo moet ik in mijn handjes knijpen? Jij bent de ware succsporters, want wat een gelul zeg, ik ben al jaren vette sponsor van mijn club met dure scc’s , en ontelbare kaarten voor inderdaad ja elke onbenullige wedstrijden , ook van clubs waarvan ik de naam nit kan spellen.

     /   Beantwoorden  / 
 17. oz

  toch blij dat je het er hier uitgooit en niet je auto in het kanaal parkeert. je zit er Trouwens niet eens Zo Ver naast met je verwijt van successupporter. ik zat vroeger altijd in het diekman toen een jaarkaart nog 25 gulden was. Maar kan tegenwoordig bijna nooit. dat verklaart Misschien waarom ik er iets anders insta. Moet Jij Misschien ook eens een jaartje doen. Goed voor je hart

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.