Eenheid lijkt in Twente ver te zoeken

Terwijl de selectie van FC Twente donderdag naar Schotland vertrok voor het oefenduel tegen Aberdeen (vanavond om 20.30 uur) gingen de discussies over het wel en wee van de club onverminderd verder, ook op dit weblog. Supporters lijken het niet eens over de gevaren koers en de nog te varen koers van FC Twente. Bovendien bleken er donderdagavond in Enschede ook nog allerlei lang vergeten sentimenten tussen Hengelo en Enschede te bestaan toen Jeffrey Spalburg (bekend van ‘Hengelo-o-o’) tijdens zijn optreden in het centrum van Enschede met bier werd bekogeld en zelfs onder politiebegeleiding het podium moest verlaten. FC Twente, een club in crisis. Twente, een regio in crisis.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

26 reacties op “Eenheid lijkt in Twente ver te zoeken

 1. Sabelrat

  Wat een suggestief stukje onzin journalistiek

    /   Beantwoorden  / 
 2. edwin

  Munsterman moet nauw eens ophouden met die tegenstrijdige verhalen die hij elke keer de wereld in slingert.Andreas Bjelland is vorig seizoen aan getrokken om samen met Douglas het centrum van de verdediging te vormen.Dusan Tadic was de vervanger van Ruiz. En Kyle Ebecilio kwam transfer vrij over. Daar tegen over staan de vele miljoenen die binnen gekomen zijn door transfers en deelname aan CL en EL. Ik kan mij ook nog een uitspraak herinneren dat FC Twente elk jaar één grote aankoop zou doen. Dat FC Twente het in de crisis moeilijker heeft snap ik, maar dat hebben de meeste supporters ook. Vele in de regio zijn werkeloos geworden, maar hebben toch hun jaarkaart aangehouden. Dan is het misplaatst van de voorzitter om deze supporters elke keer een wordt voor de neus te houden en hun vervolgens de rug toe te keren.

    /   Beantwoorden  / 
  1. hihaho

   Je hebt gelijk, Maar niet alles wat binnenkomt aan transfers gaat weer uit naar transfers. Je hebt kostenposten als hypotheken, salarissen. Twente wil in deze zware financiele tijden de hypotheek last zoveel mogelijk verlagen, zodat ze minder kwijt zijn aan rente en niet ten koste van alles nieuwe spelers kunnen aankopen. Ze houden de organisatie gezond, en zorgen voor een positieve balans aan het eind van het seizoen. Het is even een jaartje of 2 door de zure appel heen bijten, maar als clubs straks met hoge renteschulden zitten is twente daar al voorbij en kunnen we weer verder met inkopen en opleiden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. edwin

    Mee eens dat de vaste lasten omlaag moeten. Er komt als een nieuwe hypotheek constructie die een besparing van € 12.000.000 oplevert. Echter Munsterman had vanaf het begin transparanter moeten zijn naar de supporters. Nu draait en keert hij elke keer voor de pers. En telkens die halve waarheden. Daar hebben de supporters genoeg van. Wees eerlijk en draai niet om de brij heen.

      /   Beantwoorden  / 
 3. hihaho

  Komkommertijd tijdens een transferwindow, waar gaat het heen met deze site…

    /   Beantwoorden  / 
 4. Bertje

  Respect dat Twente zo goed op de financiële toko past, maar vertel dan niet elke keer lulverhalen.
  De ene dag zus, de andere dag zo. Direct duidelijkheid geeft meer rust in de club eb voor je supporters. En nogmaals andere clubs weten ook wel hoeveel geld aan transfers binnenkomt.
  En dat Twente niet te veel wil betalen is oké maar zoals ik al eerder zei, geef in ieder geval wel aan wat je van plan bent en dat zoiets alleen kan als er niet te veel betaald moet worden.
  Als het dan niet lukt , jammer dan. Wij als supporters willen niet een hele transfjerperiode in onzekerheid zitten omdat Joop de ene dag zegt dat niets mogelijk is en de andere dag blijkt dat er wel wat kan.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Ben

  Ik word zo moe van die verhalen dat Joop dit moet en dat Joop dat moet. Joop moet helemaal niks. Joop heeft Twente als club voortvarend gemaakt en dat is de club nog steeds. Er stond de afgelopen 2 jaren een uitstekende selectie die het niet heeft kunnen waarmaken. Dat eerste is een verdienste van Joop, dat laatste uietraard niet. Joop is bezig met de lange termijn en als daar geen grote transfers bijzitten dit jaar, moet je dat gewoon slikken. De afgelopen jaren hebben aangetoond dat grote transfers geen garantie zijn voor grote successe. Integendeel, het was slaapverwekkend de meeste tijd. Dus laat de jeugd het dit jaar maar proberen !

    /   Beantwoorden  / 
  1. Waldi

   Ik zeg amen

     /   Beantwoorden  / 
  2. rene

   100 procent mee eens

     /   Beantwoorden  / 
  3. edwin

   Vriendjes erbij halen als McClaren, dat heeft geholpen afgelopen jaar.

     /   Beantwoorden  / 
  4. Arnold

   Een uitstekende selectie op papier, dat klopt 100%, maar waren alle versterkingen wel gericht aangekocht voor het 4-3-3 systeem wat FC Twente wenst te hanteren?

   Joop moet idd geen voetbalkennis in de top installeren en Joop moet idd zijn vriendjes en jaknikkers niet de laan uitsturen. Joop moet maar 1 ding doen, en dat is alles weer afbreken wat hij heeft opgebouwd…..toch?

     /   Beantwoorden  / 
  5. Joost

   Joop moet helemaal niks …… 2020 Joop heeft de klub voorvarend gemaakt vanaf 2008… 2030 Joop was de beste hij won ooit eens de landstitel….Joop moet helemaaal niks . Ohh hij is dood…2041 Landkampioen voor de tweede keer in haar bestaan.

     /   Beantwoorden  / 
 6. bjorn

  helemaal mee eens. Vaak is een pas op de plaats maken een grotere stap vooruit dan continue maar groter en meer willen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Rene uit het oosten

  Joop mag dan nu een goede koers varen, laatste twee jaar was het een stuk minder en is er veel te veel geld uitgegeven aan teveel middelmatige spelers. De voorbeelden kent iedereen

    /   Beantwoorden  / 
 8. edwin

  Komt vandaag Janssen met het verhaal dat Vitesse FC Twente is voorbij gestreefd. Hij vergeet alleen te vermelden dat Jordania dat alles heeft gefinancierd. Zodra Jordania de stekker eruit trekt, wordt Vitesse weer het clubje dat het voorheen ook was. Hebben ze al een keer mee gemaakt met Aalbers.

    /   Beantwoorden  / 
 9. phenix

  weet iemand nog een stream voor vanavond?

    /   Beantwoorden  / 
 10. twentemax

  Nee jammer genoeg niet. Ik wil die wedstrijd ook graag zien. Weet geen stream.

    /   Beantwoorden  / 
 11. twentemax

  Aberdeen- FC Twente 1-0

    /   Beantwoorden  / 
 12. Ijscoman

  2-0 dus verloren wedstrijd,want wie moet er scoren.Wordt weer een zaad seizoen!!!Geen doelpuntenmaker,geen kwaliteit,Ach maakt het uit,Jopie heeft de gaten gedicht!!

    /   Beantwoorden  / 
 13. Ron

  Net gehoord: FC Utrecht wil Glynor Plet huren maar FC Twente wil hem alleen verkopen. Ook Plet wil graag verhuurd worden omdat zijn contract volgend seizoen afloopt. Bron Telesport Transfernieuws 26 juli 2013 dus nieuws van de Televaag

    /   Beantwoorden  / 
 14. twentemax

  Spits erbij en een killer ook!

    /   Beantwoorden  / 
 15. fred

  Als het een beetje tegen zit, kun je zomaar tegen degradatie gaan strijden.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Wim B

  We willen spanning toch. Degradatievoetbal levert veel spanning op. Dus we gaan er weer voor.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Gio

  ik vind het een goede zaak dat Munsterman de lange termijn in de gaten houd. De kostenplaatje voor de toekomst gaat omlaag en dan kun je verder bouwen. De laatste 2 jaar is er onnodig veel geld verspilt aan nieuwe spelers die voor het team niets van betekenis hadden. 2 keer een 6e plek hahaha. een jaartje pas op de plaats is dan toch goed vind ik.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Wallace

  Joop heeft iedereen een paar flaporen aangenaaid. Zijn snode plannetje om de hypotheek over te sluiten had hij hij al in Mei moeten communiceren, zodat de aanhang wist hoe de vlag er tav. aankopen en versterkingen bij hing. Halfstok. Dan had ieder voor zich de afweging kunnen maken om de SCC al dan niet te verlengen of ten minste de persoonlijke verwachting alvast kunnen bijstellen. Door niks te zeggen heeft Munsterman zich opnieuw een zwak communicator en een discutabel leider getoond. Die bovendien harakiri speelt met de sportieve perspectieven op de korte termijn en een enorme druk legt op zijn arme, onervaren trainersduo dat in zijn naam ook nog eens de KNVB een vette loer probeert te draaien. Komt onherroepelijk weer een bestuurlijke rel van. Straks betaalt mijnheer minder rente en zitten we wel met 2 elftallen in de fucking eerste divisie. Stop deze man. Helluppie !

    /   Beantwoorden  / 
 19. gj

  Wat een onzinverhaal van Joop over die inkomsten in termijnen van spelers. Zegt dat we vier miljoen hebben te besteden, twee van Chadli en twee van Fer.
  Het maakt niet uit dat we in termijnen krijgen, want nu hebben we ook nog steeds inkomsten van bv Ruiz en Luuk!
  En volgend jaar krijgen we geld van bv Chadli, Fer, Luuk en Ruiz.
  Ook al verkopen we niets, er komt toch iets van 8 miljoen binnen.
  Hij moet die inkomsten van in het verleden verkochte spelers ook meetellen!!!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.