Gastcolumn: lauwe thee

Prikkelend en scherp stelling nemend over FC Twente in het algemeen en Joop Munsterman in het bijzonder dook de laatste tijd een zekere Wallace op in de commentaarpanelen van dit weblog. Vandaag een gastcolumn van zijn hand. Lees en huiver!


Lauwe thee

Verslaafden aan puzzels worden niet graag gestoord in die bezigheid. Zelf ben ik van de doorlopers. Wie mij iets vraagt terwijl ik doorloop, die kan een antwoord wel vergeten. Shut the fuck up as Wallace walks on. Je weet toch.

Joop Munsterman, de homofiele schlagerzanger die zijn haar verft, die naar verluidt liegt in het belang van de club en werkelijk waar geen bier lust, ook niet off the record, want die, ja, die Joop, brengt sinds kort heuse seasontickets aan de man. Ineens zei hij het, voor tv. “Seasontickets !” Marketing-jargon. Als het Engels klinkt valt het te verkopen. Niet aan mij. Joarkoart. Brama, de voetballer, niet de mensch, is voor mij echt niet veel meer dan een kleurloze breedtelegger. Tukker van geboorte ? Jammer dan. Wat een pech. Next. Een tamme grazer. Kennersjargon. Joop de marketeer, niet de kenner van voetbal, noemt Wout Brama sinds kort, ook omdat het kan waarschijnlijk, de ‘backbone’ van het team. Niks controleur, waterdrager, opbouw-vertrager of de onverkoopbare ZES, nee, de backbone. De…de…ruggegraat. Prima. De ruggegraat van de ploeg waar een wervel of 7 uit ontbreekt. Doe mij gewoon maar een voetballer.

Dezelfde Joop, maar dan de puzzelman, niet de marketeer, is een sudokuïst. Dat is doorlopen met getallen, in plaats van met letters. Leg een sudoku onder zijn neus en je hebt geen tiran meer aan de president. Compleet van de wereld kan Joop zich bij tijden sudoküen. Eindeloze slierten cijfers kan hij omzetten, herschikken en spiegelen tot een geslaagde puzzel die is opgelost. Joop zet ze pats boem op hun nummer. Als je hem ongevraagd lastig valt terwijl hij zichzelve verliest in het ordenen van al die nummertjes, moet je achteraf niet raar opkijken dat hij zich onderwijl een citroen voor een knol heeft laten verkopen. Naar onze core business vertaald; dat hij niet met een Corona, maar wel met een Sno is komen afschijten…Dat uitgerekend vandaag Heerenveen-spits Finnbogasson met de raadselachtige telefoon-Twiet ‘ik loop de hele kloten-dag YNWA te zingen van Gerry and the PACEMAKERS !’ opdraaft, dat kan dus geen toeval zijn, nu juist ook sinds vandaag Sno op ons trainingsveld rondloopt…

Joop houdt gewoonweg van de sudoku. Om even te ontstressen van de aanslepende Chadli-deal nam hij zich vorige week zondag voor, bij een kleine 40 graden in de schaduw van de klapperboom, met half ontblote pokkel in de hangmat van zijn backyard te springen. In de rechterhand een ballpoint, over links een boekje sudoku’s van de Plus Markt. Twee sterren. Rustig opbouwen, dat voorkomt immers irritant gekras in de puzzels. Ha, dacht Joop, de rest van de dag is aan mij ! Chadli is verkocht, voor weinig, maar wat de achterban niet weet, kan de achterban ook niet claimen. Kopen ? Incoming players ? Ha ! You bet ! Not. “Schat ! Doe eens een Ice tea lemon lime hier naartoe ! Niet uit de vriezer!” bestelde de voorzitter van FC Twente luidkeels richting de keuken. “Dan wordt het wel een lauwe, Joop !”, antwoordde zijn vrouw vrijwel meteen. “Lekker zat ! Cheers, darlin’”

Na een kleine 20 minuten was Joop erin geslaagd al een stuk of acht sudoku’s, zonder te krassen – wat had hij daar het schompes aan, aan krassen in zijn sudoku-boekje – moeiteloos tot een goed eind te brengen. Voldaan begon hij aan bladzijde 11 en wist al direkt het eerste hoekje met passende getallen te vullen. En verder ging Joop, die zijn hele ziel en zaligheid in het oplossen van de volgende hersenbrekker legde, slechts gestoord door het amechtige gekwetter van een paar oververhitte mussen. Een 6 tegenover een 6…daar een 4…top !…dan mot dat een 9 wezen en dat een 3…nee, nee, nee…klo ten! Nu even niet !…wel govverredom… !! Een vette kras trok een lelijk litteken over de gehele pagina elluf, terwijl Munsterman op de koop toe een flinke golf bloedwarme thee van de LIDL over zijn zinderende bermuda-hoos liet lopen toen zijn vrouw hem van tussen het vliegengordijn toeriep; “Boss, It’s the local dumbass…SCHABBINK CALLING !”

Wallace

32 reacties op “Gastcolumn: lauwe thee

 1. Tukker

  En dit moet een column voorstellen? wat een lauwe bagger, Wallace… je commentaren op.net waren van betere kwaliteit. Ook wat korter van stof. Lange stukjes zijn niet aan jou besteed…NEXT (gaap)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Arnold

   Wallace wordt door velen gemist op .net zoals je dus weet? Wallace neemt echter wel de moeite en probeert iig zijn zienswijze en emotie in een column weer te geven, waarvoor chapeau. Zo’n column, dat zou jij ook eens moeten proberen. Dan pas zul je merkendat het niet zo gemakkelijk is zoals jij blijkbaar denkt. Dat zijn column minder mooi is dan die van Hannibal of Tukker aan Zee, dat doet er even niet toe.

   @Wallace: Blijf vooral schrijven, want volgers heb je zeker.

     /   Beantwoorden  / 
   1. TomV

    Naja, dat het moeilijk is een column te schrijven doet niet af aan het feit dat het een slechte column is. Volgens mij is het hele idee van voetbalsupporter zijn dat je mensen bekritiseert terwijl je het zelf ook niet kan ;)

    Voor opbouwende kritiek dan: Schrijven kan je wel, zinsconstructies zijn leuk. Alleen laakt het hier aan een punch waardoor het allemaal een beetje blijft drijven. Enige duidelijke is dat je het niet met Joop ophebt, maar blijft in het midden waarom en wat je er mee wil zeggen. Zo zou je de puzzel metafoor relevant hebben kunnen maken, nu is het allemaal onsamenhangend.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Tukker

    @Arnold,

    Dat Wallace het probeert is simpel te verklaren dat deze zelfingenomen clown een podium nodig heeft om zijn bagger tov alles wat met Twente te maken heeft over mensen uit te storten. En zijn podium, fctwente.net, is hem afgenoemn, dus probeert hij het hier…
    Ikzelf heb zo’n column niet nodig, want ik heb niet zo de behoefte om overal tegen aan te trappen, ook al is het puur om het trappen te doen. Maar ik onderschat het schrijven van zo’n column allerminst.
    Als laatste…als je een column schrijft,kun je commentaar verwachten. Zowel over de inhoud, als over de kwaliteit van dit stukje. Het komt op mij over als, door iemand op het forum al genoemd, als frustratiejournalistiek…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Arnold

     @Tukker:

     Je kunt het eens zijn met Wallace of niet, maar Wallace wijkt nooit af van zijn mening. Dat hij geen geslaagde columnschrijver blijkt te zijn, dat laat ik even terzijde. Voor zijn poging tot het schrijven van een column, krijgt hij van mij de credits.

       /   Beantwoorden  / 
 2. Roseler

  Jammer dat Roseler zou mogen vertrekken, zag hem toch wel als man achter Bjaelland en Bengtsson.
  Dat Breukers mag vertrekken snap ik wel, Rosales – Martina – Bouma is genoeg.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Wim B

  “De kansen worden door verschillende spelers gemist. Maar met Tadic erbij hebben we genoeg scorend vermogen” Waarnaar heeft Janssen verleden jaar gekeken. Want ook vorig jaar met Tadic erbij ontbrak het aan scorend vermogen (lees: Castagnios).

    /   Beantwoorden  / 
  1. Harm

   Zegt toch genoeg over Janssen.
   Deze notaire meeloper heeft nog helemaal niets gepresteerd in zijn carriere. Hij zal door Joop wel heel goed beloond worden voor het beschikbaar stellen van zijn papiertje.
   Ff in Zeist een papiertje halen wil nog niet zeggen dat je dan ook een goede trainer bent of wordt.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Feiten

  Jammer WimB
  12 doelpunten en 13 assists zijn prachtige cijfers voor een flankspeler.
  Castaignos 13 doelpunten kan beter (wel topscorer) maar heel twente kon beter want het was een drama seizoen!
  Als het nu beter draait zal Tadic weer op dat aantal komen en zal Castaignos op 18-19 doelpunten komen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Harm

  Haal spits Michael de Leeuw van FC Groningen en je bent verzekerd van een super lastig te bespelen aggressieve spits die bij Twente garant staat voor minimaal 20 goals.

    /   Beantwoorden  / 
  1. jan-o

   michael de leeuw is een middenvelder!

     /   Beantwoorden  / 
 6. phenix

  eindelijk,ik ben het met harm eens,het heeft lang geduurd. de leeuw toppertje

    /   Beantwoorden  / 
 7. de Leeuw

  De Leeuw is inderdaad een hele goede speler, het is alleen de aanvallende middenvelder van groningen… het is geen spits ;)
  Hij is wel een zekerheidje betreft doelpunten, inderdaad lastig te bespelen, heeft een neusje alla Lex Immers voor het op de juiste positie komen en kan erg goed koppen.
  Nu hebben we niemand die kan koppen.
  Maar ik vermoed dat Groningen voor hem ook al wel zo n 1.5 miljoen zal vragen hoor.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Harm

  1 – 1,5 miljoen moet toch wel te betalen zijn als Breukers, Plet en Roseler worden verkocht?
  Dit is wel een speler met potentie die zijn geld wel op gaat brengen en t.z.t. ook met winst weer verkocht kan worden.

    /   Beantwoorden  / 
 9. red

  Michel jansen : met tadic erbij hebben we genoeg scorend vermogen. Deze man begint al net zo dom te lullen als joop.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Lauw

  Op http://www.scholieren.nl staan betere ‘betogen’ dan dit. Dit doet gewoon pijn aan de ogen. Beter doe je dit niet weer W. Focus je op waar je goed in bent, het in enkele regels afbreken van alles wat je lief is.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Gert

  Nog steeds wordt er geen melding gemaakt op de officiele site van Twente dat Martina getekend heeft. Zou Joop nog in onderhandeling zijn met RKC over het aantal termijnen waarmee Joop de transfersom moet betalen? Ik begin steeds meer erin te geloven dat we geen cent meer hebben om te kont te krabben. Nu weer een gratis Sno die mee traint (vriendendienst zegt Joop) wat overigens wel een hele goede voetballer is met beresterk lichaam behalve zijn hart dan. Ik geef je op een briefje dat Sno (als hij de keuring doorstaat) een contract gaat tekenen bij ons.

    /   Beantwoorden  / 
 12. weltevree

  Michael de Leeuw… HAHAHAHAHAHA! Afgeven op dit elftal en dan met dit soort suggesties komen als zogenaamde verbetering… Het moet niet gekker worden. Als er dan wat gekocht moet worden zie ik meer in (blessuregevoelige) Mulenga

    /   Beantwoorden  / 
 13. de Leeuw

  Ik ben het zelden eens met Harm, maar de Leeuw zou weleens een hele goede nummer 10 voor ons kunnen zijn.
  Volg je het voetbal wel? Vorig seizoen 11 doelpunten in een zeer slecht fc groningen.
  En sterk met de kop, wie kan er nu nog meer koppen bij onze fc?

    /   Beantwoorden  / 
 14. Ron

  Nee niet de Leeuw, maar ik zag de naam Mike Van Duinen langskomen en die zou ik wel graag bij Twente zien, mogelijk in een ruil betrekken met en/of Breukers en/of Röseler. In deze jongen heb ik heel veel vertrouwen.Moet ik eerlijk bekennen dat had ik ook in Castaignos, tis maar dat je het weet.

    /   Beantwoorden  / 
 15. weltevree

  ik volg het voetbal in principe niet. Anders was ik geen Twente-supporter geworden. Maar ik weet wel dat 13 meer is dan 11..

    /   Beantwoorden  / 
 16. v Duinen

  v. Duinen zou ook een goede zijn, denk alleen dat ADO nog meer vraagt dan Groningen voor de Leeuw zou vragen.
  Gezien de interesse allemaal al in v Duinen, en het ene bod na het andere word afgewezen door ADO.

    /   Beantwoorden  / 
 17. piemelotje

  Dit is duidelijk een gevalletje Helmerzijde.
  Hoe krijg je het verzonnen! creepy..

    /   Beantwoorden  / 
 18. rene

  Pfff dat ze dit stuk op deze forum zetten. Zegt genoeg over dit forum. Stelletje negativelingen. Ga lekker bij Ajax kijken en kom nooit meer terug. Maja als we kampioen worden (wat we niet worden) dan staan ze weer vooraan. Ik blijf in Joop vertrouwen. Ookal word het dit jaar misschien niets, maar joopie heeft er de laatste maanden een goed elftal bij elkaar gezet, en vele miljoenen geinvesteerd. Kijk naar vorig jaar….. als die verwende voetballers er geen zin in hebben dan kun je het vergeten. We zullen zien dit jaar. ik hoop veel inzet en dan maar kijken waar we eindigen. Wat het ook word onze club blijft financieel gezond. Ookal zegt dat niets hier bij sommige supporters

    /   Beantwoorden  / 
  1. Methew

   Dan maar 5 miljoen minder naar de lening, maar haal wel een spits.
   En wat denk je als Twente aankomend alweer geen spraak maken op EL?
   Er is nu al geen geld..
   Komen geen grootse spelers meer bij, en willen niet meer komen want Twente is niet meer interessant. Logisch! Dan moet je het hebben van de scouting a la Chadli, Elia, De Jong, Arnautović. Dat was met Fredje toch? En Ola kwam daar nog voort van met Adriaanse uit de jeugd.
   Maar nu heb je Cees Lok en dat moet de lange termijn TD worden.
   Ik zie geen grootse Transfers op Tadic na straks bij Twente en dan moet je wel alles inleveren bij de lening..
   We gaan het mee maken!

     /   Beantwoorden  / 
 19. twentemax

  Och ja iedereen mag tikken wat ie wil en je kunt het leuk vinden of niet. Prima. Al dat gezeur over hoe slecht Joop is en hoe hij de club naar de Filistijnen gaat brengen. Och. Een bult gelul. Let maar op de centen Joop en geef maar niks te veel uit. We zitten hier ook in een regio waar geen mens werkeloos is en waar de economie draait als een tierelier. De economie is al vaker verzopen en altijd weer boven water gekomen. Zo gaat het ook met FC Twente ups en downs. Ook wij komen weer boven water ook al zijn we er nog niet eens onder geweest! Maar wie er echt denkt dat je altijd kunt pieken heeft het mis. Af en toe is veel leuker. Dan is een piek tenminste wat waard. Negatief en positief kan allebei. In elk van de tweee zit waarheid en het een vult het ander nog aan ook. En Sno komt niet van Feyenoord.

    /   Beantwoorden  / 
 20. 特温特足球

  De Chinees zit al wat langer op dit bog, maar begin zich nu toch te ergeren aan Jack zijn gastjes.
  Wat een negatief gelul , komt bij dat ik hier niet op zit voor tien voor taal. Laats staan dat ik zit te wachten op puzzels.
  Ik heb het “vooral in het begin van et seizoen’ liever over de mogelijkheden voor dit jaar. Dan telkens maar door zeuren over wie wat niet goed heeft gedaan of nog steeds niet goed doet, of zo de grond in boort dat iedere nono er weer achter aan hobelt en zich aan dit soort oproer gelul gaat optrekken om er toch maar bij te horen.
  Zeg nu zelf mensen, als je dit leest en je zou bij Twente voetbalen?
  WAAR IS ONZE TROTS DIE ONS TOT GROTE HOOGTE KAN LATEN STIJGEN???
  EN ZIJN FUNDAMENTEN VIND IN DE AANMOEDIGINGEN VAN ONZE SUPORTERS!!!!
  Ik roep op “sluit de gelederen en richt uw neuzen naar den zelfden kant, zodat wij weer met opgeheven hoofd richting onzen heiligen tempel de Veste gaan om onze strijders uit volle borst aan te moedigen. …..Zo dat is er uit de Chinees!!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Edwin

   Ik sluit me hier helemaal bij aan, Zaterdag om 18.30 zit ik met een groot glas bier in de hand in de Veste al te genieten op wat er komen gaat, heb namelijk wel heel veel vertrouwen in het team. Als er met mij 30.ooo net zo over denken en onze jongens aanmoedigen dan kan hat niet anders zijn dan dat het overslaat op de spelere. Gewoon achter je club staan en erin vertrouwen, we laten ons toch niet meeslepen in al dat negatieve gelul? Maandag staan we aan kop en dat staan we over 10 maand nog!!!!

     /   Beantwoorden  / 
   1. 特温特足球

    Edwin,
    PROOST!!
    De Chinees

      /   Beantwoorden  / 
 21. Edwin

  En wat kan Joop er allemaal aan doen? Hij Had Kufo, Perez, Tiote, Janssen, Stoch en Ruiz …. twee waren er op leeftijd er stopten, de andere drie waren niet te houden en hij haalde er zoveel mogelijk voor binnen. Adriaansen werd gehaald, waar velen blij mee waren toen dat lukte, geldt ook voor Fer en Castiongos … we hebben ze binnen .. dan loopt het niet en ligt het aan Joop? Tadic, Chadli werden gehaald, maar volgens die nep supporters deed Joop alles fout. Volgens mij kun je het nooit goed doen.

    /   Beantwoorden  / 
 22. M.

  lachwekkend dat die clown alsnog een podium krijgt.
  Het is helemaal geen supporter van FC Twente

    /   Beantwoorden  / 
 23. Neuenhaus

  Complimenten aan fctwente.blog.nl om Wallace een podium te geven. Geweldige kijk van hem op de gang van zaken bij FC Twente. Chapeau!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.