FC Twente beraadt zich op schikkingsvoorstel


Wat iedereen al vermoedde is inderdaad gebeurd. De aanklager van de KNVB heeft gemeend het veelbesproken spandoek te moeten bestraffen met een voorwaardelijke boete van 2.500 euro. Het steunen of niet onderbreken van een dergelijke sfeeractie is volgens de voetbalbond dus strafbaar. Het wachten is op het moment dat het zingen van dezelfde tekst ook bestraft wordt. De KNVB heeft er dus blijk van gegeven geen enkel gevoel te hebben voor de cultuur en de geschiedenis van de voetbalsupporters die wekelijks de sfeer in de stadions bepalen. Zeker, van die cultuur en geschiedenis valt echt niet alles te billijken en over goede smaak valt natuurlijk ook te twisten, maar buiten kijf staat dat wij in de strijd tegen de vertrutting in de stadions niet op de KNVB hoeven te rekenen. Against modern football!

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

6 reacties op “FC Twente beraadt zich op schikkingsvoorstel

 1. phenix

  het was vandaag een gure herfstachtige zomerdag. Onder genot van een kop koffie begon ik de column van Wilfred Genee te lezen. Dat deze afgekeurde zingende keeper een antipathie heeft tegen FC Twente was mij al een geruime tijd duidelijk, maar voor de zoveelste keer wilde hij zijn afkeur richting de trainerskwestie binnen FC Twente aan ons mededelen.
  Zou hij misschien niet in de gaten hebben dat hij zelf ook een stroman is? Vroeger kon hij nog weleens journalistiek uit de hoek komen, maar tegenwoordig is hij niet meer dan een sidekick van Derksen en van der Gijp die de diverse anekdotes van de heren aan elkaar praat.
  Zou hij misschien onder één hoedje spelen met de KNVB? Want niet veel later komt bij mij het nieuws binnen dat FC Twente een voorwaardelijke boete krijgt voor het inmiddels ‘beruchte’ spandoek. Nog nooit heb ik zo een grote onzin meegemaakt. Een berisping vanwege ‘aanstootgevende’ teksten. Blijkbaar mag je wel van alles zingen, roepen en schreeuwen over bepaalde beroepen en diverse ziektes, maar als er iets geschreven wordt wat zogenaamd niet door de beugel kan, krijg je de KNVB op je dak.
  Waar waren zij toen er in de Kuip vuurwerkgeluiden door het hele stadion galmden en die nog steeds klinken? Die geluiden kwetsten mensen en gaan nog steeds door merg en been. Dat staat in schril contrast met de teksten die bij FC Twente op het spandoek stond. Waar blijft Ajax trouwens in dit verhaal? En als je al zo’n zielige daad wilt stellen als KNVB zijnde, geef dan direct een boete en geen voorwaardelijke. Nu lijkt het meer op: “FOEI FC Twente, stommerds, dit moeten jullie nooit meer weer doen, anders zwaait er echt wat.”
  Het is een inconsequente maatregel en respectloos tegenover de club en supporters, die nooit enige verkeerde intenties en kwade bedoelingen hebben gehad. Juist FC Twente is zich bewust van de grote invloed die zij heeft op maatschappelijk vlak. Al jarenlang zet de club zich in op dat gebied en is zich wel degelijk bewust van de voorbeeldfunctie die ze heeft. Een beetje krediet en respect heeft Twente toch wel verdiend? Dat zelfs de Ajax-aanhang zich compleet distantieert van de aantijgingen, zegt eigenlijk al genoeg.
  Maar wat verstaat de KNVB nu onder een voorbeeldfunctie? Is Louis van Gaal een goed voorbeeld voor de kinderen thuis? Een gefrustreerde, narcistische trainer, die wel voetbalverstand heeft en goed werk levert voor Spieren voor Spieren, maar zich op tv soms gedraagt als een dictator? Is dat dan het boegbeeld van de KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND? Nou, als dat dan de nieuwe visie is van de KNVB begrijp ik het wel… NOT!!!
  Ze bereiken juist het tegenovergestelde; De KNVB is de nieuwe hypocriete hoeksteen van de samenleving. Een stelletje schijnheilige, inconsequente humorloze bobo’s onder leiding van Paus Johannes van Praag. Zij prediken normen en waarden, maar lappen zelf de regels aan hun (schein) heilige laars. Ik bedoel, degene die mij een podium geeft om te schrijven mag dan een beetje gek zijn, maar degene die hen een podium geeft om te acteren, moeten ze direct op Marktplaats zetten.
  Zaterdag, PSV thuis, ik hoop dat al het gezeik rondom het spandoek gaat ontaarden in een geweldige sfeer in het stadion, waarbij we weer ONVOORWAARDELIJK achter onze ploeg gaan staan. Wij tegen de rest……
  Rick Meijer,,,, kutgenee en rickmooi stukje

    /   Beantwoorden  / 
 2. Dinkeltukker

  Het heeft allemaal met de waarden en normen in dit land te maken. Ik wil helemaal niet zeggen, dat ik het spandoek goedkeur. Maar dan zijn er ook nog wel ergere zaken te bedenken. Wat b.v. afgelopen maandag op VI. Daar hoor ik 1,5 uur lang die Derksen in VI foeteren op onze bondscoach. Dat lusten de beren werkelijk geen honing van. Maakte hem zelfs uit voor ‘doorgedraaide idioot’ En hoe vaak hij het woord ‘dorpsgek’ in de mond neemt is al helemaal niet meer te tellen. Nu weet ik wel, dat daar de KNVB weinig aan kan doen, maar geeft goed weer waar we ons wel of niet druk om maken. Een spandoekje brengt het hele land in rep en roer en ondertussen worden mensen beschimt en vernedert en iedereen vind dat blijkbaar normaal. Gaat die lullo van Van Praag nu ook ingrijpen tegen zijn geliefde clubje nu Pec Zwolle te weinig kaarten krijgt voor de uitwedstrijd tegen 020???Nee, dan hoor je meneer of de overige media niet, terwijl rechten en plichten door 020 met voeten worden getreden. Ik hoop van harte dat onze FC het hele seizoen stilletjes op een 2e plek blijft staan met 2 punten achterstand en totaal geen aandacht krijgt en zelfs vernederd wordt in de diverse praatprogramma’s…… om daarna op de laatste competitiedag KEIHARD toe te slaan. Als ik dan Jopie was, zou ik de huldiging vieren op het Mediapark in Hilversum. Ik zal er zijn met een lach op mijn gezicht die zijn weerga niet kent.;-)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Leo

  Zaterdag uit volle borst zingen.
  De eerste regel staat in mijn brein gegrift!

    /   Beantwoorden  / 
 4. erwin

  Diep trieste Hollandse truttigheid! Begin jaren 80 toen ik nog fanatiek alles uit en thuis bezocht van onze fct werd dit lied al gezongen. Geef dan ook een voorwaardelijke boete voor al die davidsterren in Adam en andere rommel die al jaren op spandoeken staat in diverse stadions. Pure betutteling van de KNVB die blijkbaar niets beters te doen heeft. Ik zou zeggen rechtzaak aangaan en kijken hoe ver de vrijheid van taal, schrift en meningsuiting nu echt gaat in dit land …

    /   Beantwoorden  / 
 5. Moeke

  de 2e regel moeten we inderdaad veranderen, dat wordt dus zaterdag!
  ben erbij hoor!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Lorenz

  Moet twente nooit mee akkoord gaan. Er was geen sprake van rascisme of discriminatie en de tekst wAs niet liederlijk bedoeld. Dus waar beschuldigt men twente eigenlijk van?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.