Veldcrisis ook bij FC Twente niet ondenkbaar

Vroeg of laat gaat het weer om en gaat het veld van de Grolsch Veste hinder ondervinden van het intensieve gebruik. Met enige regelmaat spelen er drie teams op het veld. Naast het eerste elftal ook Jong FC Twente en FC Twente Vrouwen. Niemand lijkt zich af te vragen of dat wel goed gaat en of rond de winterstop het veld niet nauwelijks meer bespeelbaar zal zijn. En dan begint Michel Jansen ook nog over het kunstgrasveld van ADO Den Haag. Misschien kan Jansen beter eens informeren naar de plannen van FC Twente om het eigen veld bespeelbaar te houden.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

22 reacties op “Veldcrisis ook bij FC Twente niet ondenkbaar

 1. Gert

  De voetbalmat van ADO den Haag is echt bagger, nog nooit zag ik zo’n slecht voetbalveld zelfs niet in de tijd toen ik zelf nog voetbalde en we op zaterdagmiddag op de fiets naar Haarle en Marle moesten en daar werden voor aanvang van de wedstrijd eerst de schapen van het ,,plein” verwijderd. Ik kan jullie verklappen dat het bij Twente nooit zover zal komen zoals bij ADO. Daar geloof ik gewoon niets van, zou tenkoste gaan van onszelf. Maar het is natuurlijk heel diep treurig dat het bij ADO zo ver kon komen.
  Dat is betaald voetbal in Nederland anno 2013!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Dinkeltukker

  Dat de vrouwen en Jong Twente in het stadion spelen kost de club klauwen, klauwen en nog eens klauwen vol met geld. Gisteravond 441 toeschouwers. Bij de vrouwen zullen dat er niet veel meer zijn, eerder minder. Afgezien vd grasmatbelasting(mooi woord)kost het alleen al een kapitaal om al die lampen in het stadion te ontsteken. En straks in hartje winter zitten er alleen nog een paar familieleden. Gauw maar naar Hengelo verkassen die 2 elftallen. 441 toeschouwers. Pf, toen wij vroegah derbys speelden tegen andere verenigingen uit Enschede hadden we minimaal al 500 man aan de kant. Bovendien zal de KNVB die Jupiler Leaque eens snel moeten inkrimpen naar maximaal 14 teams. In een klein land als Nederland is 38(!) BVO’s toch gewoon teveel van het goede. Zelfs de eredivisie heeft m.i. aan 16 ploegen voldoende. Komt de grasmat ook iets vaket tot rust :-)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Miura

   Wat de Jupiler League betreft, ga ik wel met Johan Derksen mee: Afschaffen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Dinkeltukker

    Afschaffen gaat te ver, maar het aantal clubs terugbrengen zou al een eerste stap kunnen zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. twentemax

     Ik denk dat het veld tegen de tijd dat Ajax langs komt wel weer aangegroeid is. Jullie hebben nou eenmaal wat tegen dames voetbal. Jammer het is een prima sport om te doen en om naar te kijken. Van mij mag Joop een mooi stadion maken in Hengelo. Niks mis mee, dan hebben we dit eeuwige gezeur van de manlijke supporter over het heilige gras van de Veste ook niet meer. Maar die grassprieten kunnen nog wel wat hebben hoor! Vooral als de slanke hindes van FC Twente vrouwen er over heen dwarrelen. Het blijft een hot item. Eerst Wallace met zn stukje over dames waar ik al bij achter mn oren krab en nu jij weer. Och loat goan. Twente vrouwen nuchtere vrouwen!

       /   Beantwoorden  / 
 3. Banie

  Jack, dit jaar spelen we niet Europees en niet in de beker. Dus in verhouding wordt er niet meer gespeeld. Daarnaast wordt de mat bij de potjes van de dames veel minder intensief belast dus er is echt geen probleem.

  Bij Den Haag waren ze zo dom om de asfaltonderlaag al in de afgelopen zomer aan te leggen in de hoop dat daar gras op zou willen groeien. Door de aanbesteding (we willen altijd het goedkoopste van het goedkoopste) hebben ze bagger asfalt gekregen in plaats van waterdoorlatend ZOAB. Zie daar is het probleem… Wij hebben gewoon een goede ondergrond dus dat Den Haag probleem zullen we hier niet krijgen…

    /   Beantwoorden  / 
 4. phenix

  441 betalendesupporters,levert altijd meer op dan vorig jaar

    /   Beantwoorden  / 
 5. Wallace

  Jong Twenbte kenmerkt zich door zoveel blinde onkunde, dat ik die kleurloze en talentloze en motorisch gestoorde harken in staat acht ook een kunstgrasveld binnen een maand helemaal naar de kloten te schoppen. Het FBK kopen is de definitieve financiële doodsteek van de club. Joop is op hol. Waanzinnig beleid.

    /   Beantwoorden  / 
  1. twentemax

   Juist goed beleid. Come on Joop kopen die hap en maak er een mooi stadion van.

     /   Beantwoorden  / 
 6. Joop

  + de wedstrijd was gisteravond te zien op televisie waardoor zeker ook nog wel een aantal mensen besloten thuis te blijven aangezien ze a.s. maandag ook weer thuis spelen en dan tegen de koploper.
  Wil niet zeggen dat het er dan 1000 waren geweest gisteravond maar toch een aantal meer.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Dinkeltukker

  Heeft iemand eigenlijk een idee hoeveel dat FBK stadion moet gaan kosten als Twente dat overneemt? En dan koop je het en dan moet je het nog helemaal gaan aanpassen aan de veiligheidseisen. Boh, dan zie ik de bui alweer hangen….de prijs vd jaarkaarten worden opgekrikt volgend seizoen :-(

    /   Beantwoorden  / 
  1. twentemax

   Oh Dinkeltukker, wat zeg je nou allemaal. Haha, je hebt echt de pest aan dames voetbal! Valt me zwaar tegen van je. Normaal ben je toch een nuchter mens maar als het toch aan je jaarkaart komt… Ik denk dat het nog wel mee valt.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Dinkeltukker

    @Twentemax, dat zie je helemaal verkeerd. Ik heb helemaal niks tegen het vrouwenvoetbal. Sterker, ik heb mijn dochter ook besmet met het spelletje en zij heeft het zelfs tot in de hoofdklasse geschopt. Helaas zie ik voor de vrouwentak geen zelfde toekomst als voor de mannen weggelegd. Dat zal altijd een beetje gehobbel in de marge blijven. Hoe goed de dames van Twente het ook doen, maar ik zie een Grolsch Veste nog lang niet elke 14 dagen vollopen voor de dames. Maar dat geldt ook voor Jong Twente.

      /   Beantwoorden  / 
    1. twentemax

     Dat ben ik helemaal met je eens! Ik heb zelf ook een voetballende dochter en ik vind het een prima sport voor de meiden. Ze leren er niet alleen team spirit van maar ook om pit te hebben in t leven. Wat tegenwoordig nodig is! Ik zie damesvoetbal ook niet hetzelfde als de herenteams in de eredivisie. Daarom lijkt mij een stadion zoals er misschien komt in Hengelo juist prima. Want damesvoetbal is niet meer weg te denken uit onze provincie en uit het land zelfs niet. Het gezeur over de grasmat heb je dan niet meer. Maar of een scc kaart voor de heren selectie nou duurder wordt omdat er een stadion bij komt voor de dames en jong Twente dat geloof ik niet.

       /   Beantwoorden  / 
 8. rene

  6 tot 7 miljoen

    /   Beantwoorden  / 
 9. Ron

  Waar moet Jansen naar informeren? Of het mogelijk is hier een kunstgrasveld aan te leggen? Dacht het niet Jack!

  De dames spelen de wedstrijden niet alleen in het stadion toch? Ook bij ATC heb ik begrepen.Daarnaast geeft al iemand anders aan dat we niet Europees spelen en ook nederlandse beker doen we niet meer in mee.Toch geef ik je (Jack) wel gelijk informeren is geen slecht idee.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Joop

  Dat de seizoenskaarten een keer verhoogd zullen gaan worden is wel logisch lijkt me toch?
  Beetje flauw om te zeggen, bedoel dit seizoen zijn de prijzen keurig hetzelfde gebleven daar verdiend onze club credits voor.
  Zou het best begrijpen dat de prijs omhoog gaat, helemaal als ze zo hoog gaan eindigen als mijn gevoel zegt.
  Ik betaal nu zelf 225 dacht ik: 17 wedstrijden = 13,25 per wedstrijd!
  Dan weet ik wel als je met een gezin gaat dan is dat x4 + de drankjes e.d. maar goed dan valt het nog wel mee als je bijv omrekend dat je naar een pretpark ofzo gaat toch?

    /   Beantwoorden  / 
 11. FCTopclub

  Voor de duidelijkheid.
  Als de gemeente besluit ten gunste van de FC, wordt het FBK stadion voor nul euro eigendom van de FC. FC betaalt alleen jaarlijks voor de grond (erfpacht).
  De 6 a 7 miljoen heeft FC nodig om het FBK stadion en omgeving te verbouwen volgens de ideeën van FC.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Richard99

  Drukte om niets !! morgen voetbal, gisteren voetbal en dan weer pas maandag. genoeg tijd om het gras te laten herstellen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. twentemax

   Ja maar als t om FC Twente vrouwen gaat die in de Veste spelen dan worden de heren altijd een beetje vreemd. Voetbal is voor mannen, denken ze. Jammer. Maar daarom is het goed dat Joop het FBK stadion om gaat toveren tot een ware dames voetbal tempel. Je hebt gelijk, drukte om niks.

     /   Beantwoorden  / 
 13. tim

  Bah zuur blog dit.. Altijd zuur.

    /   Beantwoorden  / 
  1. twentemax

   Gewoon naar FC Twente vrouwen kijken dan wordt alles zoet , haha.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.