FC Twente is de slechtste koploper ooit

De kwaliteit van de Nederlandse voetbalcompetitie is volgens de deskundigen de laatste jaren met sprongen achteruit gegaan. De marginale rol die onze clubs spelen in de Europese competities worden daarvoor als het belangrijkste bewijs aangevoerd. Maar nu verzamelen de pessimisten ook intern bewijs. En zie, daar is al een nieuwe aanwijzing voor de deplorabele staat van ons voetbal: FC Twente is de slechtste koploper ooit. Nog nooit won een club die na tien wedstrijden lijstaanvoerder was maar de helft van die wedstrijden. Het oude record stond op naam van PSV, dat in 1989 na tien wedstrijden zes keer had gewonnen. Maar 1989 ging het helemaal niet zo slecht met het Nederlandse voetbal. Een jaar eerder won PSV de Europacup 1, bereikte Ajax de Europacup 2-finale en werd het Nederlands elftal Europees kampioen. En een paar jaar later, in 1992, won Ajax de Uefa-Cup. Dus wat zegt het eigenlijk allemaal? Wat de huidige klassering van FC Twente ons vooral zegt is dat wij Tukkers op dit moment al een paar weken de beste van Nederland zijn. Hoe slecht het ook gesteld is met het Nederlandse voetbal.

20 reacties op “FC Twente is de slechtste koploper ooit

 1. phenix

  lekker belangrijk

    /   Beantwoorden  / 
 2. Dinkeltukker

  Dan het positieve; 23 goals voor in 10 partijen, dat is bijna 2,5 doelpunt per wedstrijd. En met slecht 6 tegendoelpunten is dat met een moyenne van 0,6 per wedstrijd helemaal nog niet zo slecht.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Moeke

  haha, dus als de koploper alle wedstrijden had gewonnen tot nu toe was het niveau minder slecht? het zegt vooral dat de niveauverschillen in NL kleinder worden, maar dat wisten we toch al?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   @Moeke, je kunt natuurlijk wel nagaan dat deze constatering alleen van een journalist uit het westen des lands kan komen. Als 020 met 30 punten bovenaan had gestaan met een doelsaldo 61-1 dan hadden we de hele dag moeten aanhoren hoe superieur die gasten wel niet zijn. Het is in de media pvd de hele dag 020 waar alles om draait.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Miura

  Kun je nagaan hoe slecht de niet-koplopers dan wel niet zijn…

    /   Beantwoorden  / 
 5. Moeke

  maar ik hoor F. de B. uit Monnickendam alleen maar zeggen hoe goed ze zijn……..
  @Dinkel, ik weet er helaas alles van, ben er zelf woonachtig……..
  deugd deed het mij dat een aantal 020 kijkers in mijn omgeving de woorden van de trainert als wartaal bestempelden.

  maar alle gekkigheid op een satestokje, ik wil zaterdag weer een onbevangen FCT zien spelen op het kunstgras van ADO, niet meer en niet minder!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Herman

  Als Ajax of Feyenoord met deze punten en doelgem.bovenaanstonden dan was dit nooit in de publiciteit gekomen.BAH BAH Schande vind ik dit.Natuurlijk zaterdag winnen we.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Zeer zielige, huilende ouwe wijven-reaktie. Het gaat hier helemaal niet om het feit dat het toevallig Twente is dat eerste staat, maar puur om het record aantal verliespunten en dus lage aantal zeges. Godnogantoe, het sterft hier werkelijk van de kleinzerige Calimero’s…wat een benepen strontboerkes bij mekaar. Zullen we ergens anders opnieuw beginnen, Jack ?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Lia

    Kwallace je bent zelf voor Hercales Calimero

      /   Beantwoorden  / 
   2. Johan

    Roerend mee eens, begin maar ergens anders opnieuw Wallace! Ik vind je niveauloos en lees je kinderachtige stukjes en reacties vanaf nu ook niet meer. Er is van alles aan te merken op hoe Twente gespeeld heeft tegen Ajax, maar jouw stukjes voegen echt he-le-maal niks toe, jammer van de webspace.

      /   Beantwoorden  / 
   3. twenteforever

    Kwallace ,begin per direct je eigen blog ,vervelend ventje ,het enige dat er bij jou uitkomt is onzin .Je hebt t over strontboertjes /en Calimeros ?
    KIJK eens in de spiegel sukkel daar zie je de enige echte strontboer .

      /   Beantwoorden  / 
 7. Lia

  Wallace je bent overal uitdredreten zelfs hier. Niemand neemt je serius kwal.

    /   Beantwoorden  / 
 8. vvv

  Nou ja zeg. op deze manier manifesteren we ons hier echt als Calimero’s.Ik heb de wedstrijd gezien, sprak anderen die er geweest waren en de conclusie was; slechte wedstrijd van twee kanten.eerste helft een wat beter Twente, tweede helft Twente vooral paniekvoetbal en geen fatsoenlijke combinatie en je had zelfs gewoon met lege handen kunnen staan.En laten we nou eens ophouden met Tadic steeds de hemel in te prijzen. Ik vind hem een vertragende factor en een hele slechte combi met Castaignos.Draait de rug in zijn tegenstander, maar dan is de loopactie van castaignos al weer voorbij of buitenspel

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   @vvv, je hebt helemaal gelijk.ook wat Tadic betreft. als hij dan ook nog eens rechsbuiten gaat staan is het zelfs helemaal niks. De Tadic die ik van FC Groningen nog op mijn netvlies heb is een linksbuiten die op volle snelheid de bal voor de kist gooide alwaar een Matavz dankbaar gebruik maakte van zijn voorzetten. Ik zie hem nu teveel kappen en draaien waardoor hij te vaak het spel onnodig ophoudt.

     /   Beantwoorden  / 
 9. joop

  Eens over tadic gaf ik laatst ook aan

    /   Beantwoorden  / 
 10. johan

  Hopelijk doet Tadic weer es een keer mee, misschien tegen ADO? Zou mooi zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Rene uit het oosten

  Tadic moet nu ook verdedigend werk opknappen. Volgengs mij gaat dat tenkoste van zijn aanvallende spel

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   Daarom ben ik een fan van de Cruyff denkwijze. Als jij een linksbuiten gewoon linksbuiten laat staan, met weinig of geen verdedigende opdrachten, dan bedenkt een rechsback zich wel 2x voordat hij mee ten aanval trekt.

     /   Beantwoorden  / 
 12. Joop

  Zeg dat maar eens tegen een Janmaat Dinkeltukker, ik denk dat die gewoon mee blijft gaan in de aanval hoor… dan moet er maar iemand uit het centrum uitschuiven.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   De vraag stellen is hem beantwoorden :-)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.