Alfred Schreuder moet weg

Als vaste bezoeker van dit weblog weet u hoe het hier werkt: als hoofd- en eindredacteur typ ik een paar keer per week een lauw en nietszeggend stukje over het reilen en zeilen bij ons aller FC Twente en vervolgens gaat u in de commentaarpanelen los met het serieuze meningenwerk. Onze gewaardeerde vriend Wallace doet daar periodiek dan nog een paar ongezouten scheppen bovenop. Maar nu doe ik het eens een keer anders. Hier:

Alfred Schreuder moet weg. Direct. Zodat FC Twente verder kan bouwen aan een stabiele en gezonde toekomst. Alfred Schreuder blokkeert het herstel van onze club in nood. Alle spelers presteren onder zijn bewind onder hun kunnen. Hij verkwanselt talent en daarmee kapitaal. Kyle Ebecilio? Te mondig en niet bereid in het Schreuder-keurslijf te functioneren. Met Renato Tapia gebeurt nu het zelfde. Hij werd tegen PEC Zwolle gepasseerd omdat hij volgens Schreuder onvoldoende taakgericht speelt. Alfred Schreuder ontneemt spelers hun vrijheid en creativiteit, met zijn taakgerichtheid en alle daaruit voortvloeiende opdrachten. Bovendien kan hij de druk en de spanning niet aan. Hij acteert steeds vertrouwen en rust, maar de camera’s tijdens de wedstrijd liegen niet. Gespannen als een rietje staat hij wiebelend en met merkwaardige grimassen aan de zijlijn. Wie zo gespannen is, kan niet meer helder nadenken. Dat blijkt ook uit de onnavolgbare beslissingen die hij tijdens de wedstrijd neemt. De wissel van Felipe Gutiérrez was daar afgelopen zondag een voorbeeld van. Het schokeffect van een trainerswissel én het aanstellen van een wel capabele trainer, dat is wat FC Twente nu nodig heeft. De eerlijkheid gebiedt overigens te zeggen dat Schreuder niet alléén verantwoordelijk is voor de huidige malaise bij FC Twente. Ook Aldo van der Laan treft blaam. Veel blaam zelfs. Maar op sportief gebied is Alfred Schreuder in ieder geval niet de nu zo noodzakelijke crisismanager. En hoe pijnlijk ook, Schreuder moet dus weg. Linea recta naar een psycholoog trouwens. Ik ken er nog wel eentje.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

22 reacties op “Alfred Schreuder moet weg

 1. twente madmax

  Tranendal
  Dat is het

    /   Beantwoorden  / 
 2. ber

  Dit kan alleen maar bij de FIFA en Fc Twente… Elk ander bedrijf had deze vent er allang uitgerot…

    /   Beantwoorden  / 
 3. Joost

  Situatie is absoluut onhoudbaar geworden. Schreuders heeft nu de afkoopsom gewoon nodig, hij weet dat zijn carrière als trainer wel eens helemaal voorbij kan zijn.

  Twente wil of kan niet betalen, supporter kunnen Schreuder wel eigenhandig het stadion uitknallen. Schreuder is 1 brok wanhoop en het hele team lijdt eronder en is met zijn gedachten al bij andere clubs.

  We zijn echt zo diep in crisis belandt waar niemand meer winnaar is en allen verliezers.
  Duurt echt niet meer zo lang of er gaan dus ook nog een aantal basis spelers vertrekken, puur uit frustratie.

  Sportief en financieel zal drastische maatregelen vergen die Schreuder absoluut niet in staat is om t nemen, met welke staf dan ook aan zijn zij.

  Dus het is gehaktdag, bijltjesdag het is afgelopen, NU!!
  Nieuw bestuur en nieuwe trainer die een Twentehart hebben.

  ALLEMAAL OPROTTEN DUS!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 4. twente madmax

  Stel
  Schreuder is weg
  Maar geld voor een andere trainer is er niet
  Hoe verder? ?
  Hoe pak je dit aan!

    /   Beantwoorden  / 
  1. johan

   zet Davids er maar voor zonder papieren, hebben we al vaker gedaan….

     /   Beantwoorden  / 
  2. johan

   Davids is ook geen garantie voor succes, maar ik shat zo in dat er meer ‘vuur’wordt overgebracht dan onder Jodocus

     /   Beantwoorden  / 
 5. Baretti

  Vergeet je die dorpsidioot uit Hengelo niet? Als er één hoofdschuldige is, dan is het Joop M. wel.

    /   Beantwoorden  / 
 6. JanG

  Volledig mee eens. En dat niet gebaseerd op de laatste drie wedstrijden, maar op op 2 1/2 jaar treurnis. Maar het gaat niet gebeuren. Schreuder zei het al ‘ik heb geen probleem, Twente heeft er een.’ Die man gaat niet weg zonder de afkoopsom, en bestuur Twente kan niet anders dan de excuses zoeken om die man er nog te laten zitten (de ‘financiële crisis’ eind vorig seizoen, ‘lastige transferperiode’ deze start).
  Het is iedereen wel duidelijk: het voetbal probleem IS Schreuder: hadden we beter gevoetbald, hadden we een basisteam, hadden we punten gepakt, dan hadden we er financieel ook veel beter voor gestaan. De man heeft er zelf een deel van uitgemaakt, op de belangrijkste positie naast Joop en Aldo! Met zo’n goede ploeg (vergeet dat niet) zo belabberd presteren, het is alsof ie het erom doet.
  Onder Schreuder wordt een volgend voetbalprobleem Tapia, die (quote Schreuder) ‘wordt beschermd, want hij houdt zich niet aan de instructies, en wil te graag’, terwijl die knaap tegen ADO eerst linksbuiten staat, en 2e helft voorstopper.. volgend probleem is Gutierrez, volgend probleem Ziyech.’… probleem IS Schreuder.
  Het vuurwerk komt steeds dichterbij: De vak-P actie komt, aankomende zaterdag of twee weken daarna, of de week daarna.. en dat gaat uit de hand lopen. Ondergronds brandt het vuur.. en dat gaat heel snel exploderen. En het antwoord ligt bij het bestuur die ook tot de conclusie zal komen dat het publiek (en ook Vak P) het bij het rechte eind heeft, en dat vorige al had: en vak P heeft zich echt wel netjes gedragen. Tuurlijk, je kan niet altijd naar het publiek te luisteren, maar 2 1/2 jaar een flut-trainer laten aanmodderen is de man (als onbewust onbekwaam bestuur) een prooi laten worden van de woedende meute. Bestuur: bescherm die man tegen zichzelf!
  Tenslotte een dringende oproep aan Vak-P: ga niet naar Heracles, ga niet naar Hengelo later die avond: de 3 punten zijn niet belangrijk, dat is een symptoom. Het voetbal beleid moet anders. Het krachtigste signaal daarvoor: blijf in Enschede, maak een feestje, kijk de wedstrijd op straat, in de kroeg, in de Bagpipe. Laat Nederland zien dat Tukkers veel fatsoen hebben. Geef zo het meest krachtige stille signaal af, dat Twente van ons is.. Deze wanorde onder Schreuder is niet ons Twente. Dan maak je Twente trots.

    /   Beantwoorden  / 
  1. twente madmax

   Zo eens!
   Goed verwoord!

     /   Beantwoorden  / 
  2. johan

   ook zo mee eens! De falende Schreuder verschuilt zich achter problemen die weliswaar zijn ontstaan door te grote risico’s nemen wat Joop niet had moeten doen, maar kom op zeg hij had wel een selectie staan waar een beetje normale trainer zeker hogere ogen mee had gegooid waarmee zelfs nog een kampioenschap niet eens onmogelijk zou zijn geweest, maar ook zonder dat had kunnen zorgen voor een betere financiële situatie door aantrekkelijker voetebal en betere resultaten. Velen willen het niet horen, maar deze trainer is echt een heel heel slechte hoor. Wat kan hij overleggen dan aan succes? ‘Moeilijke’ jongens ombuigen naar topsporter? Nee tegengas wordt weggestuurd. Herkenbare speelstijl? Strijd en passie in het team waar publiek voor op de banken gaat? Excellent wisselbeleid? Genieuze tactische vondsten? Positieve clubrecords? Communicatief vaardig richting publiek & pers? Gevoel voor wat er leeft? Nee niks van dat alles. Incapabel gebleken na zoveel jaar en ordinaire zakkenvuller is het.

     /   Beantwoorden  / 
  3. Wilmke

   Goed verhaal en vooral de oproep om NIET naar Hengelo te gaan na de wedstrijd Heracles – Twente vind ik goed. Het heeft namelijk geen enkele zin om rotzooi te schoppen. Laat het tegen Ajax maar weten door een half uur later op de tribune plaats te nemen en allemaal de mond te houden de gehele wedstrijd, dan wordt het duidelijk dat de Twentenaar wel fatsoen heeft maar niet over zich heen laat lopen. De supporters zijn het zat om veel geld voor een jaarkaart te moeten betalen en vervolgens lamlendige en met taken volgepropte voetballers te mogen zien. Vak P doe wat JanG schrijft en ga niet naar Hengelo maar organiseer met andere supportersverenigingen dat we allemaal een halfuur later op de tribune plaatsnemen met een stil protest.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Paul

    Wat een half uur later komen . Voor zulke oplichters moet je gewoon helemaal niet meer komen . Dat is pas fatsoen hebben Oplichters en leugenaars en ketters horen in de bak . Maar anno 2015 lopen ze allemaal los in de term deze teringzooi Regering wil op alles bezuinigen . Bezuinigen verweven in de oplichterij .

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wilmke

     Zoals bekend weer een lulverhaal van je.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Paul

      Er is ook geloot voor de Afvalligen Cup . Ze hebben Twente er maar vast bij gedaan in de poule loting . Twente heeft het niet getroffen met Nac Breda,Go Ahead Eikels en RKC Naaldwijk . Diegene die deze Cup kan winnen mag over 2 jaar uitkomen in de Topklasse Amateurs . En dan gaat Tettebeer trainert worden van Twente dat dan veranderd is in de naam Fc Enschede Nederland .

        /  
   2. johan

    ach dat is al zo vaak gedaan. herinner me ook al zo’n actie in Duitsland lang gelden “keine Leistung, keine fans” , daarna nog vaak gekopieerd. wat echt origineel zou zijn is BLIJVEN ZITTEN! Net zoals Schreuder blijft zitten, gewoon blijven zitten in het stadion na afloop. LAch me nu al dood , die sjorrende stewards die de supporters uit het stadion willen krijgen. Wordt het een landurige actie, steeds meer pers en dat vak blijft maar vol en dat alles onder het motto: Als Schreuder blieft zitn, doot wie dat ok. hahahaha

      /   Beantwoorden  / 
    1. Twentse Ros

     Hahahaha zou wel wat zijn zeg!

       /   Beantwoorden  / 
 7. Paul

  Tettenbeer was vanmorgen om 6.10 op radio . Tettenbeer heeft wel iets weg van de Paus uut Roompot .Zolle ok kato zijn,katoliek . Tettenbeer prut as e ne bus slagroom in de bekke hef . Hee zeg ;alles kump goot,duurt ne paar joar . Met afslutende woordjes of Tettenbeer de moond vol had met slagroomsoosjes in de bekke . De trainert van Gengerberliegie uit Turkentrekkersland is wel ontslagen . Nadat hij met 5-0 van Twente had gewonnen dacht de Voorzitter daaro dat ze wel eventjes kampioen zouden worden . Weer een Voorzitter zonder voetbalverstand . Hij heeft de tranert na 2 wedstrijden ontslagen en ging aan de telefoon tekeer als een razende . De Voorzitter zei;als je niet opstapt dan snij ik je familie de hals door . Bij Twente zijn ze precies andersom. Bij Twente lopen de RVCB en de rest de gehele dag met slagroom in de bek om elkander te beslagromen dat het een lieve lust is . Maarja ,resultaten zwaar gaan worden is het natuurlijk ook nog zo dat je supporters hebt . Trouwens wat verdiend dat ventje heerlijk he Corona 1.4 miljoen . Is nog van het tydperk dat Joop Munsterman spelers kocht om er zelf rijker van te worden . Stel nu dat Jan Smis nu spelers zou kopen om met flinke winst door te verkopen en de winst in eigen zak zou stoppen dan ging Heracles toch ook op de fles . En die clubs die failliet zijn geraakt zijn de Voorzitters met vuilniszakken aan briefjes gauw in hun wagen gestapt opweg naar de eeuwige hangmat in de Zon . O pardon ,Voorzitter wat doet u dan nu ; tjaktjatja ,de club is failliet,ik moet als de sodemieter naar het vliegveld ,naar het hangmatland .

    /   Beantwoorden  / 
 8. Wallace

  Opgeskreudert…op… opop, opop, opopop… OPGESKREUDERT !!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 9. dinkeltukker

  Ik heb bewust een hele tijd niet gereageerd op dit bloq. Ruim 2 jaar een waarschuwend signaal afgegeven dat deze trainer Twente onwaardig is. Steeds weer van die gasten zoals ‘Joop’ en nog wat van die positivo’s die het helemaal in Alfredo zagen zitten. Nu de ellende daar is, hoor en zie je ze niet meer. En vrienden….de ellende wordt nog groter als Zyhech verkocht zou gaan worden! Geen enkele club blijft ongestraft als je 95% van de goals en assists inlevert. De gifbeker is nog lang niet leeg. Het doemscenario 1982-1983 lonkt.:-(

    /   Beantwoorden  / 
 10. Paul

  Blatter was ook weer op tv dar hij heel eerlijk is .As e meer nig in de bak kump . Dan hebben we nog de maffia van Monaco waar staat op wikepodia dat er 18.500 in kunnen . Maar er schijnen er maar 15.000 in te kunnen . Of er zitten nog 3.000 mensen onzichtbaar in de beton pilaren . En extra 500 maffia handelaren op de hoofdtribune in elkander geperste sinaasappelsaap centrifuge wodka belastingvrij . En dat met een begroting van 160 miljoen euro . 15.000 toeschouwers begroting 350 miljoen Goelden . Er zijn maar 2 reddingen mogelijk in het betaalde voetbal . En dat is . of ,de spelers salarissen zijn gebonden aan het aantal toeschouwers plus een percentage sponsoring . Kunje ook niet meer zoals Loeten v Gaal even winkelen voor 300 miljoen bij de Aldi markt . . Systeem 2 ,spelers onder de 27 jaar kunnen niet naar het buitenland voetballen . Dan krijgen alle landen weer betere competitie s en rustige voetballers in hun hersenen die hun kop nu gek laten maken met 17 jaar naar het buitenland zoals Old Chikken . Dan staat de voetbalmaffia mooi aan de zijlijn met hun centjes . Of wat menige clubs doen ,voetbalkindertjes van 12 jaar uit het buitenland halen . En systeem 3 is ook een beste ;Sepke Blatter zijn laatste jaren op aarde in de Kerker gooien op water en stoet,und der rest zeine kompanen ook in den amen .

    /   Beantwoorden  / 
 11. johan

  is Schreuder al weg?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.