Douglas nog niet speelgerechtigd voor Oranje

Hoewel Douglas volgende maand officieel het Nederlanderschap krijgt, blijkt hij daarmee nog niet speelgerechtigd voor het Nederlands elftal. Het zijn de FIFA-reglementen die roet in het eten gooien voor de verdediger van FC Twente. Volgens die reglementen moet een speler na zijn achtiende minstens vijf jaar in het betreffende land hebben gewoond. Voor Douglas geldt dat hij daardoor pas in september 2012 mag uitkomen voor Oranje. En dan alleen als hij tot die tijd ook daadwerkelijk in Nederland heeft gewoond. Gaat hij bijvoorbeeld in de winterstop of na dit seizoen naar een buitenlandse club, dan maakt hij die vijf jaar überhaupt niet vol. De KNVB heeft wel de mogelijkheid om dispensatie bij de FIFA aan te vragen voor Douglas. Die procedure neemt echter enige tijd in beslag en uiteindelijk zal hij dan pas in februari of maart 2012 beschikbaar zijn voor het keuzekorps van bondscoach Bert van Marwijk.

NB: vanavond volgt een reactie over eerdere opmerkingen op dit weblog over fluitende en voortijdig vertrekkende supporters.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

7 reacties op “Douglas nog niet speelgerechtigd voor Oranje

 1. Martijn

  Jammer voor Douglas en Nederland. Zou mooi zijn als hij het EK mag meemaken!

  ‘NB: vanavond volgt een reactie over eerdere opmerkingen op dit weblog over fluitende en voortijdig vertrekkende supporters.’
  Vond ik ook een schande! Er zijn natuurlijk veel successupporters erbij gekomen dankzij de goede resultaten van Twente, maar deze ‘supporters’ moeten ook bij mindere wedstrijden achter de club blijven staan. Anders moet je maar gewoon wegblijven. Gelukkig overstemde het lied ‘Trots’ de fluitconcerten..

    /   Beantwoorden  / 
 2. Nelis

  Volgens mij had Jack het in het eerste bericht over de fluitende supporters op de 2de ring, dus niet de andere geweldige supporters die ook op de 2de ring zitten. Hij is gewoon van mening dat je niet je club moet uitfluiten! ook als ze slecht spelen blijf je ze positief aanmoedigen. dat ben ik met hem eens. anderen zijn dat niet met hem eens. daar is een blog ook voor. kunnen we dit nu gewoon even vergeten en doorgaan met Trots zijn op Twente zonder vervelende randzaken? Dank u wel.

    /   Beantwoorden  / 
 3. twentemax

  Mijn mening is duidelijk, nooit je eigen team uitfluiten en ook niet voor het eind al afdruipen omdat je een mindere middag hebt als supporter. Altied achter Twente bliem stoan, in goed en slechte tijden. Dat doe ik in mn huwelijk ook en dit zie ik als net zo iets. Voor het leven trouw en als het wat minder gaat dan juist klappen, zingen en nog meer aanmoedigen. Ik dacht dat Twente supporters daar ook bekend om stonden. Het kan niet altijd feest zijn! En Douglas, onze super speler, zonde dat er dan weer regels zijn die verhinderen dat hij zo lang moet wachten! Ben benieuwd welke stappen de KNVB gaat maken hierin en of Douglas het er voor over heeft, dat lange wachten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. 荷兰足球东部

   In een huwelijk zeg je elkaar ook wel een de waarheid.
   Als mijn vrouw met het 20 paar schoenen thuis komt ga ik niet staan klappen .
   Maar gaan we natuurlijk wel weer samen slapen. :-)
   En dat is het punt. je moet niet over je heen laten lopen, “mannen met ballen” maar we blijven achter Twente staan.
   TROTS OP TWENTE!

     /   Beantwoorden  / 
   1. twentemax

    Met je eens hoor maar nu zit ik ook niet in de 2e ring en zal me dus ook niet zo aangesproken voelen als sommigen en dat zal het verschil wel zijn. En als ik met 20 paar schoenen thuiskom zegt mn man niks want ik verdien ze zelf! Grapje! En toch vind ik echt als het een keer slecht gaat dat je niet moet fluiten en eerder weg moet gaan, zal ik nooit doen.En misschien vind Jack dat ook?? Een mens kan best die mening hebben.

      /   Beantwoorden  / 
 4. DGA

  Iedereen is gek op Jack? Nu even niet!

    /   Beantwoorden  / 
 5. x

  offtopic:

  vennegoor of hesselink traint mee bij de eerste selectie van PSV..
  dankjewel jong fc twente en daar ga ik weer..

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.