Ola John en Luuk de Jong in voorlopige selectie Oranje

Bondscoach Bert van Marwijk heeft Ola John en Luuk de Jong opgenomen in de 36-koppige voorselectie voor het EK in Polen en Oekraïne. De voorbereiding op het toernooi begint aanstaande maandag. Al na twee dagen zal de selectie worden teruggebracht tot 27 spelers terwijl er uiteindelijk 23 spelers mee zullen gaan naar het EK.

23 reacties op “Ola John en Luuk de Jong in voorlopige selectie Oranje

 1. frank

  Gun het ze van harte dat ze erbij zijn… en de marktwaarde op kunnen schroeven :)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jos V

  Ik verwacht dat alleen De Jong mee gaat.
  Voor Ola wel een leuke opsteker; heeft die jongen wel even nodig!

    /   Beantwoorden  / 
 3. schalke04

  Of ze EK waardig zijn weet ik niet.. Zijn steengoed maar wel heel erg wisselvallig..
  Maar goed, met Mulder, Vlaar en Anita win je ook geen EK.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank

   Als je beetje verder kijkt zie je dat er 5 keepers zijn en er 3 mee mogen…. en als je beetje opgelet had dan weet je dat de laatste tijd dat Stekelenburg, vorm en krul zijn…. dus Mulder is er gewoon bij voor de training….

     /   Beantwoorden  / 
   1. schalke04

    Je geeft als bondscoach een signaal af als je zulke spelers meeneemt. Wisselkeeper van ajaks oproepen, belachelijk.
    Met Anita, Vlaar, Willemsn enz. wordt je door Duitsland en Portugal uitgelachen. Herinner je Duitsland – Nederland 3-0?

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank

     Tja het is een VOOR selectie he, dus niet definitief…. maar noem jij eens spelers die jij er zou willen hebben staan?
     Ik denk dat de namen die jij noemt nog wel afvallen, hoewel… best probleem op de linksbackpositie…. dus kan maar zo zijn dat het Willems en Buttner worden… of Anita…

     Wie anders?

     Emmanuelson, Braafheid enzo dat is het ook niet toch?

       /   Beantwoorden  / 
     1. wimB

      Tiendalli??

        /  
 4. Mike Ree

  Vind het heel mooi dat onze Bert ze meeneemt voir de eerste ronde maar. Waarom neemt ie Bas Dost dan niet mee ?

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank

   Huntelaar – van Persie – de jong/dost had ik verwacht… dat is de Jong geworden dus…. waarom Siem de Jong erbij zit begrijp ik ook niet echt…. dan had ik indd ook Dost verwacht… dat ze het samen mogen uitvechten wie er als 3e spits mee gaat

     /   Beantwoorden  / 
 5. DreeOlee

  Misschien een domme vraag, maar ze hebben net Tadíc gepresenteerd, mag hij met de Playoffs al meespelen of pas vanaf volgend seizoen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Banie

   Pas vanaf volgend seisoen.

     /   Beantwoorden  / 
 6. frank

  offtopic:

  Ik lees net dat Tadic gepresenteerd is, dus er zal zo wel een topic van komen…. voordat mensen allemaal weer beginnen met hun ideale opstelling…. tadic is geen nummer 10 net als dat chadli dat niet is…. en een middenveld met fer, janssen en tadic kan ook niet…. want je hebt een stofzuiger/verdedigende middenvelder nodig ;)

  Dus bespaar me alsjeblieft die onzin berichtjes… beginnen beetje vervelend te worden :P ;) :) kom ze ook al weer overal tegen bij voetbalzone….

  Groetjes de nummer 1 profcoach van de FC Twente league met 5000 man :) :P :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. DreeOlee

   Fer kan best als verdedigende middenvelder functioneren. Is sterk, balvast en kopsterk. Of tenminste, dat KAN hij zijn. Zou nog niet eens zo’n verkeerde optie zijn. Alleen ik had graag gezien dat Janssen iets meer gecontroleerd gaat spelen. Ik denk dat je 2 creatieve middenvelders minimaal nodig bent. Liefst 3 ivm blessures.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Dinkeltukker

   Dat jij als ‘erkend voetbalwetenschapper’ Twente dan niet uit de sores helpt. Ik zou zeggen; biedt je aan. Maar één vraag; heb jij Tadic ooit meerdere wedstrijden(en dan bedoel ik niet 2) de volle 90 minuten op de 10 zien spelen?

     /   Beantwoorden  / 
   1. vak103

    wat betreft Chadli en Tadic heb je gelijk ,zijn geen van beide DE no 10 die we nodig hebben . Las vandaag intervieuw met Munsterman die gaf overduidelijk aan dat Twente nog steeds GEEN no 10 had die op de plek van Ruiz kon spelen resp.de kwaliteiten van Brian heeft .Ga er maar van uit dat de ontbrekende schakel (NO 10) er wel komt .tadic gewoon op links dus ! en Chadli ? verkopen !

      /   Beantwoorden  / 
    1. Edwin

     Ook Ruiz was geen nr. 10. Speelde dat af en toe, maar was het gevaarlijkst aan de rechterkant. Perez speelde toen op 10.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Dinkeltukker

      Jij hebt tenminste opgelet,Edwin.

        /  
   2. frank

    Ik heb Tadic nog nooit op de nummer 10 positie gezien, misschien 1x bij groningen maar ik heb Tadic wel ontzettend vaak zien spelen…. En je kunt wel nagaan dat een pure linkspoot!!! voorspelbaar gaat worden als hij in een overvol centrum komt te spelen…. op de flank dan kan hij 1 op 1 mooi zijn acties maken en zal hij het beste rendement hebben… Denk terug aan de tijd met Matavz in groningen, dat was zijn beste tijd….. voorzetje…. doelpunt…
    Als het niet gaat lopen dan voorspel ik dat Tadic ook de flank opzoekt om van waarde te kunnen zijn en dan krijg je net als wat Chadli telkens deed… dat spelers elkaar voor de voeten gaan lopen….

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dinkeltukker

     Als je het niet probeert in de voorbereiding dan zul je er ook nooit achterkomen! Bovendien is het lariekoek dat een nummer 10 met een linkerpoot in een overvol centrum komt te spelen. Als topcoach moet je dan weten dat je voor dergeloijke spelers loopacties moet maken, maar hem niet voor de voeten moet gaan lopen. Dat deden ze bij Van Hanegem en Maradonna ook niet. Waren dat trouwens ook geen linkspoten op 10……Ik wil geen gelijk krijgen, maar gewoon een discussie opstaren op het een PROBEERSEL waard is.

       /   Beantwoorden  / 
     1. frank

      Ik hoef mijn gelijk ook niet te krijgen, en tuurlijk zal het ook kunnen gaan werken… ik vindt alleen dat je bij Chadli hebt kunnen zien dat het niet werkt…. en dat je bij Tadic hebt kunnen zien waar zijn kracht ligt… dat zijn de assists geweest met Matavz… toen was hij top, waarom zou je iets wat top is veranderen?
      Plus daar komt bij, dat een probeersel/uitproberen ik wel een gokje vindt voor 7 miljoen…. Oke je kunt hem als het niet werkt alsnog naar de flank doet… maar goed eerst maar eens chadli en john verkopen dan… want anders heb je kapitaal op de bank zitten en dat willen we niet he hebben we wel kunnen zien met Janko

        /  
 7. jannes

  mooi voor ola en luuk en goed voor twente

    /   Beantwoorden  / 
 8. twentemax

  Mooi dat er Twente spelers bij zitten, TROTS!

    /   Beantwoorden  / 
 9. willie

  In een slecht jaar toch 2 jongen van ons twente erbij.
  Wat zal dat wat zijn geweest als we een goed jaarhadden gedraaid

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.