EK-flits: Luuk de Jong zwaarst belaste Oranje-international

Ja, het is natuurlijk wel Pinksteren dus veel spraakmakende berichtgeving is er niet, maar ook op dit soort dagen leveren we hier commentaar op het nieuws rondom onze club FC Twente. Vandaag krijgen we een antwoord op de vraag waarom topscorer Luuk de Jong er toch altijd zo ingevallen en vermoeid uitziet. Een verveelde statisticus telde voor alle Oranje-internationals hoeveel wedstrijden zij dit seizoen speelden en Luuk is daarin koploper. Maar liefst 56 keer kwam de spits afgelopen seizoen in actie en wie weet komen daar zomaar ook een nog enkele EK-wedstrijden bij.

12 reacties op “EK-flits: Luuk de Jong zwaarst belaste Oranje-international

 1. OOST

  Raar he dat hij niet hersteld van een ontsteking. Simpelweg oververmoeid. Ik hoop dat hij een aangepast trainingsschema krijgt bij NL. En voor FCT mag eerste ronde in EL door Plet worden ingevuld. De beste man moet rust hebben.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Methew

  Als dat je enige spits is die het niveau draagt dat Twente dient te spelem, is dat nog nie zo gek.
  Een ‘waardige’ 2e spits die nog de tijd nodig heeft ingespeeld te worden is lastig.
  Dit valt allemaal onder het straatje teamgeest dat dit team met zich mee draagt. Waar je nie zomaar ff als vervangende spits in kan vallen.
  Of geld vrij maken voor een nieuwe, zeer getallenteerde spits.
  Of het doen met een vrijwat goedkopere en de tijd nemen het te laten wennen aan het speelstyl van Twente.

  Met goedkopere bedoel ik dus nie een gratis spits.
  Om dan maar gelijk ff antwoord te geven op uw vraag; neen ik vind Glynor Plet niet waardig

  Onderbouwing: Niet talentvol, te oud om het te ontwikkelen
  Niet creatief, trage spelinzicht.

  Positieve punt: Ervaren, en sterk aan de bal

  De spits draagt de verandwoordelijkheid goals te maken, waarmee je de wedstrijd wint. Dus die mag wat kosten. Gezien het hoogst behaalde niveau* van Twente mag daar rustig een bedrag van 6 mil. voor neergeteld worden.

  *daarmee word bedoelt dat we de seizoenen hiervoor eindigen op 2 of zelfs 1e zijn geworden

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wim B

   Methew, je begint traag in je beargumentering waardoor jouw verhal niet meer leesbaar en niet meer te begrijpen valt. Kortom: Plet is geen twentewaardige spits. Mijn conclusie: MEE EENS.

     /   Beantwoorden  / 
   1. phenix

    volgend jaar gaan we plezier beleven van plet,wimb
    als het nie zo is kom ik hier op terug

      /   Beantwoorden  / 
    1. Banie

     Dan mag er nog wel wat gebeuren met hem. Ik zie een transfer naar De zaterdag hoofdklasse eerder gebeuren!

       /   Beantwoorden  / 
 3. Paul Ramon

  Waarom moest ik ineens aan FCT denken toen ik zaterdagvond naar het Ned.11-tal zat te kijken?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Banie

   uh, omdat die de laatste wedstrijden ook allemaal hebben verloren nadat ze de hemel in zijn geprezen?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Paul Ramon

    Dat ook, maar ook het tempo veel te laag. Geen leider in het veld, buitenspelers die constant naar binnen trekken, voorzetten die niet éénmaal fatsoenlijk aankomen plus een trainer waaraan ik ook begin te twijfelen of hij wel verstand van wisselen heeft.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Banie

     hahahaha blijkbaar heb jij de wedstrijd gezien! Ik heb gewoon lekker op terras gezeten. Ik hoop dat deze slechte voorbereiding ervoor zorgt dat iedereen weer land en tot in het bot getergd is…. Dan kunnen er nog mooie dingen gaan gebeuren!

       /   Beantwoorden  / 
     1. Paul Ramon

      Wat heb je eraan als het land getergd is en de spelers niet, want die maken een uitgebluste indruk en denken zo de finale te kunnen binnenwandelen. Nou, direct de eerste wedstrijd tegen de Denen lopen ze al tegen een zeperd aan.

        /  
     2. johan

      toen nederland europees kampioen werd in 1988 verloren ze de eerste wedstrijd met 0-1…. Daarna werd de spits voor van Basten gewisseld en werden we kampioen, zelfde scenario huntelaar/van Persie?

        /  
     3. Dinkeltukker

      Dat elftal uit 1988 had persoonlijkheden. Gullit, Koeman, Van Basten, Rijkaard. De balans was uitstekend, dat kun je nu helaas niet zeggen. En wat ook belangrijk is; destijds won PSV de Europaclub en deed 020 het internationaal ook prima. Ik heb gisteravond alleen de 2e helft gezien en het was net alsof ik FC Twente zag ploeteren zoals ze de laatste wedstrijden deden. Als Bertje dan voor de -tigste keer met die Kuyt op links komt, dan is het toch wel droevig. En nooit switchen die vleugelspelers eens van kant, nee die blijven maar halstarrig naar binnen komen en lopen daar de hele boel vast. Ik vrees dat we de voorronde helaas niet doorkomen. Tegen Denemarken lopen we met die bejaarde, onzekere, achterhoede gelijk al tegen een zeperd aan.

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.