Munsterman laakt huilverhalen in Twente

Wie nu precies de enige echte Calimero is blijft natuurlijk een terugkerende discussie, maar Joop Munsterman probeert in ieder geval in de papieren Voetbal International van deze week de supporters van FC Twente wat volwasssenheid bij te brengen:

Ik kan ook niet tegen die huilverhalen in onze regio dat we te weinig tv-aandacht krijgen. Dat PSV in de Europa League wel live op het open net wordt uitgezonden en wij niet. Discriminatie? Hou toch op. PSV heeft die aandacht zelf gecreëerd, wij nog niet. Dus aan het werk met zijn allen, zou ik zeggen.

Dus geen gehuil meer in de comments, we zijn nu volwassen.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

34 reacties op “Munsterman laakt huilverhalen in Twente

 1. hansie

  Dat is nog eens mannentaal.Over 1 a 2 jaar begint dit, geheul’vanzelf wel aan de ander kant van den eissel. Jopie forever

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jos V

  Hehehe, go joop! :)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jan

  Zo kan ik m’n abonnement op VI wel opzeggen. Op maandag in VI op tv wordt alles al vertelt waarna je het op woensdag nog een keer kunt nalezen.
  Neemt niet weg dat meneer Joop weer eens duidelijk laat zien dat hij z’n hersens niet in de broekzak heeft zitten. We komen er wel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Luca 77

   Inderdaad :S. Dat verhaal over de financiele problemen bij Ajax is ook al verteld bij VI op rtl 7, waardoor het eigelijk gewoon totaal oninteressant is om het verhaal te lezen.
   Ook het verhaal over Twente vertelde Wekking al in grote lijnen in dat programma. Beetje jammer.

   Tjah verder doet de uitspraak van Munsterman me niet zo veel, heb er sowieso niet zo veel problemen mee dat Twente niet live wordt uitgezonden. Gevolg is enkel dat meer mensen Twente in actie zien en er een mening over hebben en dat doet me niet zoveel ;)

     /   Beantwoorden  / 
 4. Ron

  Volwassen én nuchter.. Klasse

    /   Beantwoorden  / 
  1. phenix

   ok ron

     /   Beantwoorden  / 
 5. fct66

  Tuurlijk zegt Joop dat dit huilverhalen zijn….
  Wat moet hij anders, en hij heeft ook gelijk wanneer hij zegt dat wij ons plekje binnen het TV bestek moeten afdwingen, maar toch kan ik mij niet onthouden van een kleine kanttekening…

  Dat bijvoorbeeld FC Twente-Fenerbace niet live op TV komt en Aja tegen Timosora wel of PSV tegen Cluj….roept toch vraagtekens op….en ik denk ook bij meer supporters.

  Wel nu, de knvb of onze stand op de ranglijst doet niet terzake, dit is waarschijnlijk een deal tussen de zender RTL en de clubs PSV en Aja…

  Maar wil men dan blijven vasthouden aan het feit dat er meer mensen kijken omdat Aja of PSV op tv is?
  Dat vind ik zo vreemd, we hebben nog heel veel andere supporters en neutrale voetbalfans.

  Ik kijk persoonlijk liever naar FC Utreg tegen Valencia dan AJa tegen timosora of Heerenveen tegen HSV dan PSV tegen Cluj….

  Ik vraag me af wie er nou tekort gedaan wordt (en dan bedoel ik niet specifiek de FCT fans)

  Naar mijn mening moet de mooiste wedstrijd live op tv en niet bij voorbaat Aja, PSV of eventueel Twente, het mooiste voetbal moet prefaleren.
  diehard fans zitten of in het stadion of hebben eredivisie live, dus RTL Wake up in the real world.

  Dat gedoe om Aja en PSV maar kunstmatig ‘groot’ te houden zijn we zat, we willen in eerste instantie mooie affiches en die geven dan ook de meeste kans op mooi voetbal, welke club dan speelt lijkt mij minder relevant.

  Forza Twente!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Mark FCT 4 Life

   Dat ligt simpelweg aan het aantal kijkers dat hoger ligt bij de topclubs…FCT doet het twee jaar leuk maar heeft nog niet de status van een AZ, Feyenoord, Ajax of PSV. Oftewel mensen blijven voor FCT niet thuis..

     /   Beantwoorden  / 
   1. m

    wat dag je van vier jaar al goed voetbal….

      /   Beantwoorden  / 
    1. luca 77

     Inderdaad, en k vind dat fct66 wel een punt heeft met de vraag of iemand liever naar Utrecht valencia kijkt dan ajax timisioara. Het gros zal voor de eerste optie gaan.

       /   Beantwoorden  / 
   2. fct66

    Mark,

    Dat staat toch ook in mijn relaas….

    Tuurlijk hebben zij meer fans, maar das niet intressant, de fans kijken naar hun club maar ik ben naast Twente fan ook liefhebber en ik zie liever een pot goed voetbal dan persee ajax of psv…
    dus nogmaals het verschil in kijkcijfers zal niet zo groot zijn wanneeer men zorgd dat de op voorhand meest attractieve wedstrijd in beeld komt.

    stel dus dat over 3 jaar groningen voetbalt tegen schalke 04 dan is dat een betere wedstrijd dan FCT tegen quarabag al is FCT dan al 3 x landskampioen geweest (Ga ik niet vanuit ha ha )

    Dan gaat het niet om de grote van club/supporters maar om de attractiewaarde van de wedstrijd.

      /   Beantwoorden  / 
   3. kabert

    wat nou az die ploeg doet het ook nog niet zolang goed oke was kampioen vorig seizoen maar gaat dat dit jaar zeker niet worden en het jaar daarvoor in het rechterrijtje dat is toch geen status van een top ploeg?
    idem met feyenoord dit is in potentie nog een topclub maar allang geen topteam.en ons twente probeert nu aan te haken maar is nog lang niet zover als de traditionele top drie

      /   Beantwoorden  / 
 6. Thijs

  Klein beetje makkelijk praten van koning Joop. Twente heeft er namelijk ook gewoon belang bij dat er meer mensen via eredivisie-live naar wedstrijden kijken… Wel een beetje jammer dat hij niet ook even laat blijken dat hij begrip heeft voor de mensen die geen 15E/ maand neer willen tellen.
  Voor de duidelijkheid: Ik heb gewoon een SCC, passe-partout en eredivisie-live.

    /   Beantwoorden  / 
  1. lubs

   Nu doe je precies wat Joop bedoelde, tis toch logisch dat 020 [veel grotere suppoters schare over de hele wereld] en psvis [suc6 afgelopen jaren] meer te zien zijn op de comerciele zenders, vraag/aanbod verhaal. Met zn allen na t stadion, longen uit je lijf schreeuwen en twente zien winnen met 3 doelpunten verschil, that’s the spirit

     /   Beantwoorden  / 
   1. Thijs

    Hoezo? Ik zeg toch niet dat ik de NOS (PUBLIEKE net) niet begrijp? Hun argumentatie snap ik best. Ik vind alleen niet dat Joop mensen zo makkelijk moet verwijten dat ze hierover zeiken. Als je nl geen eredivisie-live hebt, is van sommige wedstrijden van Twente niets terug te zien. Als je dan fanatiek supporter bent die graag alles wil zien, moet je naast je seizoenkaart en de kaartjes voor de uitwedstrijden die je wel kunt betalen, ook nog even 180 euro/jaar neertellen voor een abo op eredivisie-live. Ik snap best dat supporters die het niet breed hebben hierover zeiken (teletekst supporters uitgezonderd). Joop noemt deze mensen huilebalken en dat is mij wat te kort door de bocht.

      /   Beantwoorden  / 
    1. lubs

     Joop heeft t niet over huilebalken, gehad. hij vind t alleen huilverhalen, dat mensen/ supporters vinden dat twente te weinig tv aandacht krijgen. Je moet zelf de status opbouwen om meer tv aandacht te krijgen. Misch dat Joop t anders had kunnen formuleren, misch is hij wel verkeerd geciteerd. Je wilt toch niet zeggen dat als je 100% fct supp., dat je die 12 of 15 euro’s per maand niet over hebt om twente live te zien op E.L. Verder veel suc6 vanavond, en op na de 3 punten

       /   Beantwoorden  / 
    2. Thijs

     Eens. Huilverhalen is wat anders dan al deze figuren huilebalken te noemen. Onzorgvuldig lezen van mijn kant. Blijf erbij dat die euro’s voor EL niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Als je naar bijna alle wedstrijden in de stadions toe gaat, zou je 180 euro voor pak ‘m beet 3 westrijdjes in het jaar moeten betalen. Het is namelijk niet zo dat er verder veel op die 4 kanalen te zien is…

     Jij ook een prettige wedstrijd met een nog prettiger einde gewenst.

       /   Beantwoorden  / 
 7. saffie

  het gaat alleen maar om geld en nog eens geld.
  Het voetbal maakt niet uit, ook al is het ajax tegen bal op dak 13 dan nog laten ze ajax zien.
  Dan gaat het niet om huilverhalen maar dat ze er nix van snappen in Hilversum(komt vast omdat daar in de buurt helemaal geen voetbal is) endaar kan ik wel van balen nu heb ik zelf wel EL maar daar gaat het hier niet om.
  Maar het grootste belang is dat we vanavond wel winnen

    /   Beantwoorden  / 
 8. 27-27A

  RTL doet door alleen beelden Ajax en PSV te tonen, de nederlandse voetballiefhebber gewoon te kort, die supporters missen zoveel, dat wil je gewoon niet weten.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Ray

  Eredivisie live zend het wel uit dus ik kan kijken

    /   Beantwoorden  / 
 10. erik vak-104

  En anders is er Sopcast nog ;-)

    /   Beantwoorden  / 
  1. san Marco

   dit heb ik geprobeerd, het lukt echter niet, weet iemand hoe dat komt??

     /   Beantwoorden  / 
 11. Tukkerterror

  Ben blij dat het niet op RTL is, wat een verslaggevers hebben ze daar zitten, luister en kijk toch liever EredivisieLive….

    /   Beantwoorden  / 
 12. Marcos

  “Dus aan het werk met zijn allen, zou ik zeggen.”
  nou laten we met zijn allen beginnen in het stadion!

    /   Beantwoorden  / 
 13. reds

  off

  het zegt nog bijna niks maar vandaag
  ome joop in borne samen met de zaakwaarnemer van kjh

  dus wie weet

    /   Beantwoorden  / 
  1. Timm

   Dat zal jij vast weten en dat zal ook vast in Borne zijn…

     /   Beantwoorden  / 
 14. reds

  tiim dan geloof je het niet maar bij jasmin garden
  of vindt je dat zo raar dan

    /   Beantwoorden  / 
  1. Timm

   Hoe kom je daarbij dan, met eigen ogen gezien zeker?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Boeskoolvak120

    En ik heb gehoord dat Joop samen met Messi is gesignaleerd bij de Mcdonalds in Oldenzaal.Ze hadden allebei een Happy meal voor zich staan.

      /   Beantwoorden  / 
 15. reds

  nee maar geloof mij nu maar
  of dag je werkelijk dat ik dit zo maar uit me duim zuig, mischien wordt het niks maar dit is toch beter als geen contact.
  maar effe kijken of je een beetje bij bent je hebt ook nog niets gehoort dat voor 2 a 3 weken geleden een delegatie van twente in milaan was en dat was niet voor die die uit de boom gevallen puber bij inter…..

    /   Beantwoorden  / 
  1. Timm

   Ik heb met Joop en consorten koffie gedronken toen ik op werkbezoek was in Barca, ze hadden het iets over ene Henry die Kufo gaat vervangen…weet niet precies…

   Ach ga jij je toch eens nuttig maken en kom met bewijs!!

     /   Beantwoorden  / 
 16. Arno

  Nu de EuropaLeague wedstrijden te zien zijn bij het commerciële RTL7 ben ik het helemaal eens met de woorden van Joop Munsterman. Ajax en PSV leveren de meeste kijkers en dus de meeste winst op voor RTL7.

  Vorig jaar lag het echter anders toen de wedstrijden op het publieke net te zien waren. De NOS heeft toen met belastinggeld langdurige contracten met Ajax en Feyenoord afgesloten. Wedstrijden die anders ook wel door de commerciële omroepen zouden zijn aangekocht. Het publieke bestel heeft de plicht om een aanvullend aanbod op de programmering van de commerciële omroepen te geven, niet om te gaan concurreren met de commerciële omroepen.

    /   Beantwoorden  / 
 17. rik053

  lekker boeiend, zie de wedstrijden toch wel…. Thuis in het stadion en uit via eredivisie live.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.