Koevermans: Dan maar FC Twente kampioen

“Dit gelijkspel is zwaar kloten. Het voelt als een nederlaag. We wilden na de 1-0 de voorsprong uitbreiden. Dat lukte niet. En dan loopt dat slangenmens er één keer doorheen alsof er niemand staat. (…) Als wij het niet redden? Dan maar FC Twente kampioen, want Ajax gun ik het helemaal niet.”

Danny Koevermans in het AD

50 reacties op “Koevermans: Dan maar FC Twente kampioen

 1. FCTom

  Zo mag ik het horen, ;-) hahaha, lol.

    /   Beantwoorden  / 
 2. kris

  Respect voor onze Twente supporters die zaterdag bij de wedstrijd geweest zijn!!!

  EINDHOVEN/ENSCHEDE – Zo zou het altijd moeten zijn… Eindhovenaar Frank van de Kerkhof (39) krijgt er weer kippenvel van. Zaterdag, na de meeslepende wedstrijd tussen PSV en FC Twente, dreigde een PSV-supporter te sterven aan een hartaanval. In het vak er naast, bomvol met Twente-fans, bleef het tijdens de reanimatiepogingen respectvol muisstil. Om – toen bleek dat de man het zou overleven – in een daverend applaus uit te barsten voor de EHBO’ers.

  Frank van de Kerkhof was er één van. Hij staat sinds 2004 als hulpverlener in het PSV-vak Oost, bij de ‘harde kern’. „We hadden er kippenvel van. Dit hebben we echt nog nooit meegemaakt. Eigenlijk worden we altijd uitgescholden. Maar wat was dit mooi.” Van de Kerkhof heeft in het weekeinde meteen de telefoon gegrepen om de supportersvereniging Vak P te bedanken.

  Ik ben trots om een twente supporter te xijn!

  bron http://www.tctubantia.nl

    /   Beantwoorden  / 
  1. lubs

   Inderdaad, prachtig. Zo kan t dus ook en zo moet t dus eigenlijk ook. Klasse kerels!!!!!!!!!!!!

     /   Beantwoorden  / 
  2. Blèrkip

   Zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn, maar kennelijk is dat helaas vaak anders. Waardering voor deze man en blij te horen dat men bij Twente fatsoen heeft. Topsupporters, zo blijkt maar weer!

     /   Beantwoorden  / 
 3. Joene

  Klopt, Was echt een kippenvel momentje. Hoorde alleen in de trein terug van een EHBO man, dat ie was overleden….Respect!!

    /   Beantwoorden  / 
 4. A.B.H.

  Alle respect voor de FC Twente supporters.
  Daar kan menige club een voorbeeld aan nemen,klasse jongens.
  Alleen zo jammer dat deze man uiteindelijk toch is overleden.

    /   Beantwoorden  / 
 5. hb

  volgens mij zou koevermans best wel geinteresseerd zijn voor de spitspositie volgend jaar….die stouterd

    /   Beantwoorden  / 
 6. Sympho

  *respect*

  En Koevermans zecht wat de meesten denken.. toch wel veelzeggend..

    /   Beantwoorden  / 
  1. rivermann

   Ben zelf voor psv en het is idd waar dat als we het niet meer halen dat ”we” echt ziek worden als ajax toch kampioen wordt hopelijk op een stunt van psv en een gaatje laten , liggen van twente maar boven al respect

     /   Beantwoorden  / 
 7. alexensche

  *repect en may he rest in peace*
  Koevermans:
  volgens mij is hij een open sollicitatie aan het doen voor de spitsenpositie bij oons Twente nu ‘nKufo weggaat hahahahaha
  de snoepert!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 8. jan-o

  laat koevermans maar komen. zeer goede vervanger voor kufo

    /   Beantwoorden  / 
 9. jack

  ja is een goeie vervanger voor kufo en ook 1 met ervaring dus koevermans you welkom

    /   Beantwoorden  / 
  1. Red Alert

   You’re welkom .

     /   Beantwoorden  / 
   1. roodhart

    Het is you’re welcome.
    Als je nou gaat verbeteren, doe het wel goed.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Red Alert

     Ik had dit niet als verbetering bedoelt , ik was gewoon een medestander van @Jack zijn uitspraak . Anders had ik hem wel gecorrigeerd met een uitroepteken !!!!!!!!! . Bedankt Mister Perfect .

       /   Beantwoorden  / 
 10. 28

  Het zou inderdaad de gewoonste zaak van de wereld moeten zijn om respect voor mensen te hebben die andermans levens redden. Ik was blij ook tussen de groep supporters te hebben gestaan die idd 95 minuten lang de longen uit het lijf heeft geschreeuwd om daarna minstens 15 min muisstil te zijn, en toch in zekere zin mee te leven met wat er 100 meter verderop speelde..

    /   Beantwoorden  / 
 11. Michel

  Bedankt voor jullie zeer sportieve gedrag zaterdag bij PSV. Zo zou het altijd moeten zijn. Het was gewoon 1 groot feest. Ik als PSV-supporter vond de 1 – 1 wat minder leuk, maar zeker wel verdiend! Ik ben het volledig eens met Koevermans :-) ).

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank

   mooie reactie michel, succes nog het einde van de competitie

     /   Beantwoorden  / 
   1. Michel

    Jullie ook Frank. Zoals mijn clubbie nu speelt, verdienen ze het niet om kampioen te worden. Twente verdient dit wel. Een goeie ploeg die hopelijk boven Ajax eindigt!

      /   Beantwoorden  / 
 12. h endrik

  mooi

    /   Beantwoorden  / 
 13. mmhj

  @ beheerder Ik zou graag willen dat er op deze blog een ip adres komt bij elk bericht. In iedergeval de eerste 9 cijfers. Ik heb een beetje het idee dat mensen hier iets posten onder andere namen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Sympho

   Hoezo.. paranoid.?

     /   Beantwoorden  / 
 14. mmhj

  Nee ik heb me hier wel vaker aan geirriteerd bij deze pagina. Het ergste geval was dat een “supporter van de oude club van Ruiz” hier kwam vermelden dat het een geweldige aankoop was. Terwijl als je uit belgië komt het lastig is deze pagina te vinden. Als je bij google intoets fc twente dan komt deze pagina pas op de 14 pagina ofzo. Dus vrij onlogisch dat het echt een supporter uit belgie is.
  Of heeft hij toevallig fctwente.blog.nl ingetoetst?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Stephan

   wat een flauwekul. Ik woon in Los Angeles en kan deze pagina ook vinden. Bovendien – “mmhj” lijkt me nou ook niet bepaald een naam dat in je paspoort staat.

     /   Beantwoorden  / 
 15. Wim B

  “In de kuip gebeuren vreemde dingen” (Goal.com – mcClaren)
  Als je het stukje leest, dan verwoordt mcClaren precies wat ik altijd heb geroepen op deze Blog. Nl. je verliest niet van Feijenoord maar je verliest van de Kuip. En dat is al jaren zo. Ik heb namelijk zelf als Twente-supporter in Rotterdam gewoond en gewerkt. De supporters zijn soms zo verhit en angstaanjagend, omdat ze zo dicht aal het veld zitten, dat je gauw als speler wordt geintimideerd.
  Er is maar één oplossing voor dit probleem. Snel druk zetten en zorgen dat je voor komt met 2-0 of 3-0, want dan werkt het publiek zich tegen Feyenoord. Want als je als egenstander goed speelt en dit ook zo laat zien dat je beter bent dan heeft menige Feyenoordsupporter ook daar waardering voor. Dus vanavond d’rop en afkrnijpen die handel daar in 010.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wim B

   Ik wilde geen gelijk hebben, maar ik kreeg hem wel. Zo gaat dit al jaren. Ik heb ongelooflijk zitten balen in de eerste helft. Waarom? Ze knijpen die strot van Feyenoord niet dicht en dan krijg je dit.

     /   Beantwoorden  / 
 16. Wim B

  Alweer iemand die Ruiz naar zijn “club” had willen brengen.
  Ik lees net op voetbalprimeur dat Ruud Gullit het ook in Ruiz zag zitten (5 jaar) geleden. Ik word een beetje moe van al die verwaande kwasten (Gullit, Reker, Riemer vd Velde etc) die hardop denken dat ze Ruiz een goede speler vonden. Maar ze hebben hem niet genomen, maar JOOP wel. Dus we roemen zijn handelsgeest of die van de afdeling scouting. Maar zonder mezelf een verwaande kwast te noemen, wil ik wel opmerken dat ik Gullit en consorten oliedom vind, want toen ik Ruiz op de 1e training van Twente zag, droop zijn klasse er vanaf. Ook van die andere speler die er toen even was op proef, ik ben zijn naam vergeten, was een klasbak. Het was een zuid-amerikaan. Wie weet zijn naam nog??

    /   Beantwoorden  / 
 17. jan-o

  bedoel je jorge ortega misschien?

    /   Beantwoorden  / 
 18. FCTom

  Kloten zooi. Kan ik er vanavond al niet bij zijn, moet je ook nog luisteren naar Leo Driessen. Dan maar hopen op een mooie uitslag. Come on you Reds!!!

    /   Beantwoorden  / 
 19. FCTom

  Nog maar een paar seconden gespeeld en daar zijn de eerste vuurwerkgeluiden al weer. Wat een origineel publiek daar in rotjeknorr

    /   Beantwoorden  / 
 20. boeskoolvak120

  Ruizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    /   Beantwoorden  / 
 21. ray

  geweldige 1e helft ,had alleen 0-3 moeten staan
  op naar de 2e helft

    /   Beantwoorden  / 
 22. FCTom

  Gelukkig toch nog 1-0 voor. Hopen dat we de tweede helft wel de kansen gaan benutten. We zijn SUPERIEUR en hadden de finaleplaats al binnen moeten hebben! Wat een kansen, mogelijkheden en klasseverschil. Het had wel 0-3 of 0-4 kunnen staan. Nu kan het nog spannend worden. Hoop wel, dat we het halen en dat het geen billeknijpuh wordt.

    /   Beantwoorden  / 
 23. FCTom

  Oei, Das Phantom komt er in. Come on Twente… Afmaken die hap!!!

    /   Beantwoorden  / 
 24. FCTom

  Godverdomme, daar heb je het weer. Kut 1-1. Altijd hetzelfde liedje in de kuip. Een klasse beter in de 1ste helft en niet afmaken en tada; 1-1 binnen 5 minuten in de 2de helft! Kom op Twente!

    /   Beantwoorden  / 
 25. FCTom

  onvoorstelbaar; 2-1 GVD

    /   Beantwoorden  / 
 26. mike b

  wat een wanprestatie… het is zo slap allemaal. Reutelvoetbal van twente. Waar is het tempo, het fanatisme? bah

    /   Beantwoorden  / 
 27. FCTom

  Zegt die randdebiel van Leo Driessen dat Feyenoord het verdiend heeft. Echt waar, onvoorstelbaar dat we deze wedstrijd verloren hebben. Maar ja, dan moeten we de kansen maar benutten en is de wedstrijd bij de rust al gespeeld.

    /   Beantwoorden  / 
 28. mike

  Ach ik wil die beker ook helemaal niet. Lelijk ding!

    /   Beantwoorden  / 
  1. FCTom

   Heb jij het IQ van een Visstick of zo??? Dat ding, kan dan wel lelijk zijn, maar een prijs is een prijs! Beetje arrogante houding van je. Dat staat niet bij een Twente supporter.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Sympho

    Dat heetafreageren. Is heel normaal. Gewoon laten fietsen.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Red Alert

    Beetje gevoel voor humor , Tom

      /   Beantwoorden  / 
 29. willie

  eerste goal is wel buitenspel, maar goed moet je zelf in de 1e helft er maar meer inknallen.
  Zaterdag maar afreageren op sparta en op naar het kampioenschap.

    /   Beantwoorden  / 
 30. Rene W

  Een aantal dingen is wel duidelijk geworden. Parker komt toch (nog) echt te kort. Stam is absoluut niet meer de Stam van vroeger. Tiote is een risico op het middenveld i.p.v. de rust die hij zou moeten uitstralen. Opportunistische tegenstanders heeft FC Twente het ontzettend moeilijk mee. Ik houd mijn hart vast voor het eind van de competitie. Dan maar zaterdag laten zien hoe het wel moet !!! (Wel slim gespeeld van Been om zo Makaay scherp te krijgen)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Sympho

   Pfff Nou.. paychologie van de ‘bovenste’ plank.
   Wie zou ZOIETS nou kunnen bedenken??

     /   Beantwoorden  / 
 31. Red Alert

  Ruiz goed gespeeld , voor de rest laat ze morgen lekker in de spiegel kijken en zich dan gaan beseffen wat voor een prestatie ze neer hebben gezet . Parker : bal aanname goed voor de rest , dikke stront in een trechter . Supporters van onze Reds : 1 woord >>Geweldig<<

    /   Beantwoorden  / 
 32. Vakkie Q

  Gelijk is geen buitenspel hoor Willie maar goed ergens in je achter hoofd weet je dat ook wel gezien de rest van jou reactie.

    /   Beantwoorden  / 
  1. FCTom

   30 CM buitenspel is ook buitenspel. Maar goed, het feit blijft gewoon, dat we bij de rust minimaal met 0-3 voor moeten staan en dat wordt nagelaten. Eigen schuld dikke bult!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.