Voorwaarden gemeentelijke lening geen sinecure

Al zijn we blij dat de verbouwing weer een stap dichterbij is, toch vragen de afspraken tussen FC Twente en Enschede om een kritische houding. De gemeente leent Twente 20 miljoen tegen een marktconforme rente van 6,2% maar bijna een derde van dat bedrag was al in een eerder stadium en veel goedkoper geleend.

Ook komt er iemand van de gemeente aan tafel zitten als Twente besluiten moet nemen over de begroting, die daarbij ook stemrecht heeft. Zeker bij 'snoepjes' kan dit een blok aan het been van slagvaardige Joop en Fred zijn.

Mochten we spelers als Engelaar gaan verkopen dan levert dat ook geen vetpot op. Twente is namelijk de verplichting aangegaan om transfersommen van 1 miljoen en meer voor de helft in directe aflossingen te steken.

6 reacties op “Voorwaarden gemeentelijke lening geen sinecure

 1. vak-p

  de burgermeester moet blij zijn dat twente het zow goed doet als fctwente bekender wordt wordt enschede ook weer bekender winkels krijgen ook meer inkomen

    /   Beantwoorden  / 
 2. Desmond

  Maar het is wel zo hoe eerder twente terugbetaald hoe eerder ze het geld in de club kunnen steken. Eigelijk valt het nog wel mee. en als twente 7,5 milioen heeft afbetaald gaat het bedrag naar 1,5 mil. Eigelijk nog helemaal niet zo slecht want twente koopt toch nooit spelers van 3 of 4 mil.

    /   Beantwoorden  / 
 3. vak-p

  komt van zelf wel

    /   Beantwoorden  / 
 4. Vandereikel

  Mochten we spelers als Engelaar gaan verkopen dan levert dat ook geen vetpot op. Twente is namelijk de verplichting aangegaan om transfersommen van 1 miljoen en meer voor de helft in directe aflossingen te steken.

  Dit is natuurlijk niet waar. Dit levert elk opvolgend jaar minder aflossene schuld op.
  Je moet ook naar de langere termijn kijken!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Anoniem

  …en door de nieuwe ring krijg je ook weer extra inkomsten die op een gegeven moment de transferopbrensten zullen overstijgen. Ik vind het wel een goede zaak, ook omdat er dan nog meer gezongen wordt in het stadion.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Erik Hendriksen

  Ik hoop dat het allemaal doorgaat. Dan hebben wij in de toekomst meschien ook leuke concerten hiero

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.