Zwartrijden na dit seizoen verleden tijd

Slecht nieuws voor de getruukte FC Twente-supporters die er een sport van maken gratis met de trein van en naar de Grolsch Veste te reizen. De Nederlandse Spoorwegen en FC Twente nemen komend seizoen een systeem met draaihekken in gebruik dat zwartrijden aanzienlijk moeilijker moet maken. Voor de heenreis hoeft dan geen kaartje meer te worden gekocht. In plaats daarvan dient voor de terugreis een retourticket te worden aangeschaft. De maatregel is onderdeel van meerdere logistieke aanpassingendie de verbouwing van de Grolsch Veste met zich mee brengt. Over extra tourniquets echter weer geen woord. In plaats daarvan staan we straks een keer extra in de rij: voor de kaartautomaat van de NS op station Drienerlo.

4 reacties op “Zwartrijden na dit seizoen verleden tijd

 1. Vivian

  Het lijkt me dat je niet in de rij hoeft te staan bij de kaartjes automaat maar je treinkaartje gewoon voor de heen reis kunt kopen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. joost

  En hoe leg ik dat uit aan de conducteur die mij om de heenreis om een vervoersbewijs vraagt. Ik kom uit Apeldoorn? Daar ook al eens aan gedacht?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fawkes

   Dan moet je gewoon een retourtje Apeldoorn – Drienerlo kopen in Apeldoorn. De regeling geldt enkel voor reizigers van Hengelo naar Drienerlo. Zij worden de heenreis niet gecontroleerd, maar zijn verplicht om voor de terugreis een retourkaartje te overleggen. Dit retourkaartje kan gewoon op de heenreis worden gekocht natuurlijk. Dus die extra rijen gaat niet op.

     /   Beantwoorden  / 
 3. twenteforever

  jammer ,nu is het zwart ryden eraf >hahahahaah neem je toch alleen de heenreis.ga daarna met vrienden of familie mee terug met de auto

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.