Zwaar tegenvallende kaartverkoop voor FC Twente-FC Vaslui

Slechts 10.000 kaarten verkocht FC Twente pas voor het duel in de derde voorronde van de Champions League komende dinsdag in Arnhem. Het noopte doelman Nikolay Mihaylov tot het doen van een heuse oproep aan de supporters van FC Twente. Wij zijn nodig om de ploeg te steunen in een vreemd stadion. Dus we weten wat ons te doen staat!

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

72 reacties op “Zwaar tegenvallende kaartverkoop voor FC Twente-FC Vaslui

 1. OOST

  Polman stadion was ook zeer geschikt geweest……:)

    /   Beantwoorden  / 
 2. eef fct

  Zou Mihaylov ook weten wat de extra kosten voor de supporters momenteel zijn ,een klein voorbeeld,normaal thuiswedstrijd treinkaartje almelo de riet/drienelo +/_ €6,00.naar arnhem €26,80.m,n zoon mee,die heeft nog geen inkomen,dus tweemaal 26,80.is een verschil van goed 40 euro’s,en aangezien ik graag wil,maar helaas heb ik nog niets gewonnen in de lotto/staatsloterij.En nu hoop ik niet dat het gezeik begint van ,ja je bent Fan of niet.Want dat ben ik al sinds 1972,en ik houd m’n hart nu al vast als straks de competitie begint en we kunnen voor de winterstop niet thuis spelen,want dan wordt mijn s.c.c wel heel erg duur.

    /   Beantwoorden  / 
  1. jorn

   heb je geen auto dan?? en misschien is als we tot de winterstop ergens anders spelen een trein abbonoment of ov een optie? is dat niet goedkoper dan een kaartje?

     /   Beantwoorden  / 
   1. eef fct

    Jorn en Red 666,jullie hebben waarschijnlijk nog niet een geheel zelfstandig leven of niet,bij mij gaan de maandelijkse kosten gewoon door hoor,en wat ik er nog even bij wil zeggen is.Als de verzekering straks gaan uit betalen aan Twente (nu ,of aan eind van het seizoen)Dan heeft ons Twente een groot gedeelte terug van de gemaakte kosten,zoniet alles!!, behalve het geld wat er verteerd wordt terug,maar stel nu eens heel negatief,we spelen vijf wedstrijden in arnhem,dat is minimaal €100,00 duurder dan in onze grolchsveste,Denk jij dan dat jouw seizoen kaart dan €100,00 goedkoper wordt,DACHT HET NIET!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. jorn

     dat zeg ik niet, ik heb geen verstand van reizen met de trein, dus stelde wat voor. Maar klopt is inderdaad flink duurder, ik snap wel dat sommige hierdoor niet komen, maar toch vind ik 10.000 wel tegenvallen had rond de 16.000 verwacht

       /   Beantwoorden  / 
     1. eef fct

      Dat weet ik wel Jorn,maar ik bedoel er zijn mensen gewond geraakt ,er zijn twee jonge vaders gestorven,wat horen wij na een paar dagen,dit kost Twente miljoenen (geloof ik best?)Maar over ons hoor je niks!!!!!.normaal gesproken mogen wij nooit op eigen vervoer,nu is er stont aan de knikker en wij mogen maar zien hoe we er komen,inclusief de kosten wat wij extra moeten maken,kun jij de woorden ook nog herinneren ,nee wij begroten de toeschouwers aantallen niet ,wij begroten de CL niet,Twente heeft een extra lening aangevraagd voor de extra uitbreiding,nu horen we weer dat er niet extra geld is voor een leuke aankoop omdat het geld in de extra uitbouw zit (die begroten we toch niet,ik bedoel die opbrengst van de CL)als ze die toch niet begroot hebben ,kunnen wij toch voor een gereduceerd tarief naar Arnhem reizen.

        /  
  2. RED 666

   Tienertoer!!!!

     /   Beantwoorden  / 
  3. WW

   Wat dacht je van de bus?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Anton

    2 maanden Eredivisie Live!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. eef fct

     Dat heb ik wel,geen probleem

       /   Beantwoorden  / 
 3. Wim B

  Ze gaan er ook zo maar vanuit dat iedereen wel FF naar de GelreDome komt. Ik vind dat niet zo vanzelfsprekend. We hebben fijne supporters, ook een redelijk grote groep supporters zoals Vak P (maar ook niet iedereen) die een hoop doet voor FcT, maar er zitten ook een hele grote groep supporters onder ons (ook ik) die moeilijk uit hun ritme gehaald kunnen worden. En met ritme bedoel ik ineens iets anders, een andere tijd, een andere rit, een ander stadion, niet met de fiets of iets nieuws. Dat zijn “verwende” supporters geworden. Die snel denken dat hun aanwezigheid deze “keer” niet hoeft. En met die groep supporters wordt vaak geen rekening gehouden. Men gaat er er zo maar vanuit die die groep supporters ook komen. En dat is dus niet zo. (overigens ben ik er morgenavond er WEL bij).

    /   Beantwoorden  / 
  1. jorn

   ik ben er ook bij dus maak er maar 10.003 van (ooms gaan ook mee)

     /   Beantwoorden  / 
 4. Diek_Man

  Ben er gewoon bij morgen maar lijken mij genoeg redenen waardoor je vooraf al weet dat er minder supporters komen dan normaal:
  - Vakantietijd
  - Geen aansprekende tegenstander
  - Relatief lange reistijd in combinatie met late speeltijd en doordeweekse dag

  Al die redenen op een rij vind ik tienduizend kaarten nog best veel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. jorn

   vakantie tijd ben ik het met je eeens, maar onbekende tegenstander niet, je moet als fan toch ook naar zoeen wedstrijd willen en niet straks alleen naar Villareal of Arsenal ofzo, die vind ik dan “verwende supporter” als ze om de tegen stander niet komen, reistijd en op vakantie vind ik wel een goede reden

     /   Beantwoorden  / 
   1. Diek_Man

    Klopt helemaal maar je weet gewoon dat er een aantal “verwende” supporters is die dus niet komen. Of het een goede reden is of niet…het is een reden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. jorn

     klopt, maar ach, ik zelf vind iedere wedstrijd van twente mooi om te bezichtigen, was naar Fenerbache 0-1 verloren, maar vond het geweldig (behalve thuis samenvatting kijken)

       /   Beantwoorden  / 
  2. ballie

   Ja vakantietijd dus mensen hebben ook lekker de tijd om naar twente te gaan.
   geen aansprekende tegenstander, waar kom je dan voor? voor onze FC toch?
   ach en reistijd, je doet er nu misschien 3 kwartier of een uur langer over dus.
   hmm begint het mij een beetje te kriebelen want wanneer het feest naast de deur is lopen er weer 100.000 supporters maar wanneer er een klein beetje moeite voor gedaan moet worden is dit weer te veel. BEETJE JAMMER al die slappe excusen

     /   Beantwoorden  / 
   1. Diek_Man

    Zo werkt het nu eenmaal Ballie. Ik ga ook wel morgen, maar iemand die om 6 uur moet beginnen kan ik me wel voorstellen dat ie een keer overslaat. En als je lekker in de sleurhut in Frankrijk zit kom je echt niet even terug voor een wedstrijd tegen Vaslui. Dus of je het er mee eens bent of niet het zijn allemaal oorzaken voor de matige afname van kaarten.

      /   Beantwoorden  / 
   2. willie

    Moet morgen eerst werken tot 18.00 uur en een uur reizen ,
    dat red ik nooit dus moet ik eerder vrij nemen.
    Komt bij de extra kosten van vervoer naar Arnhem .
    Ben ik toch al gauw ;
    3x kaartje 60 euro
    2 uur eerder vrij 40 euro
    vervoer 40 euro
    verteerkosten 20/30 euro
    Bij elkaar toch 160 tot 170 euro tegen over normaal 80 euro.
    En dan nog te bedenken dat Twente nog een aantal keren naar Arnhem moet uitwijken ,dan is het logisch dat men liever wacht tot er een tegenstander komt met naam.
    Als ik kijk wat het vorig jaar heeft gekost ,iedere wedstrijd geweest en dat met 3 personen, dat hakt erin.

      /   Beantwoorden  / 
 5. HB

  kan niet eens fatsoenlijk een peuk opsteken in Gatverdome, mij zien ze daar niet weer.

    /   Beantwoorden  / 
 6. henk van dis

  het grootste ‘probleem’ is dat iedereen er van uitgaat dat we winnen,dus komt er nog een ronde tegen een groote tegenstander. daar gaan de mensen dan liever heen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. DGA

  Ik ben er gewoon bij morgen, maar ik was liever naar een stadion gegaan i.p.v. naar een evenementenhal.

    /   Beantwoorden  / 
  1. jorn

   Ben daar 1 keer geweest (was ik 4 voor feest van sinterklaas), maar hoe ziet het er daar binnen dan uit?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jozef

    Vierkant, beton, in de hoeken van het stadion geen stoeltjes maar muur. Kortom net een aquarium…

      /   Beantwoorden  / 
   2. haha

    Met een beetje pech gooien ze het dak dicht en denk je dat je een muziekhal zit met echo’s en dergelijke

      /   Beantwoorden  / 
  2. gerzan

   wees blij dat we ergens naar toe kunnen uitwijken. Als we met ca. 10.000 man in de Schalke Arena hadden gezeten was het ook maar erg leeg en hol geweest.

     /   Beantwoorden  / 
   1. ballie

    Schalke supporters hebben al lang aangegeven dat ze dan wel als “stand-in” publiek maarja dit doet toch niet meer te zake, wil alleen nog maar een keer aangeven dat ik het zwak vindt wanneer mensen deze wedstrijd laten schieten om allerlei non reden

      /   Beantwoorden  / 
   2. Jozef

    Ik heb ergens gehoord dat de uefa het niet toestaat dat de wedstrijden in een ander land gehouden worden, misschien dat dit de reden is dat we niet naar Gelsenkirchen mogen?

      /   Beantwoorden  / 
 8. zillybilly

  ben er gewoon bij met zn 8 heb dr zin in .die kleine moeite in de vakantie heb ik wel voor mijn fct over

    /   Beantwoorden  / 
 9. aks

  Oproep !! mensen laat FC Twente niet in de steek, laat zien en horen dat je er bent, juist nu heeft de club jullie nodig.
  Kaartjes te koop fanschop Grolsch Veste, uiterlijk t/m morgen 17.00 uur
  Als je geen Auto hebt kan het met de trein, bij het station in Arnhem (4x per uur) Bus lijn 7 richting rijkerswoerd

    /   Beantwoorden  / 
  1. eef fct

   Retourtje arnhem,vanaf Almelo de Riet €26,80.Je hebt het ,of je hebt het niet!!!!

     /   Beantwoorden  / 
 10. johan

  Er moet mij even iets van het hart. Het is de keuze die je zelf maakt, maar sommige opmerkingen hier kan ik niet tegen. De kostenoverwegingen maakt een ieder voor zich en ik kan niet in andermans portemonnee kijken. Het gaat mij vooral over de excuses die mensen hebben voor de reisafstand!

  Ik ben er ook bij en lees vol verbazing dat er mensen zijn die zich druk maken om de afstand, want wat is het toch ver weg. Door mijn studie en werk woon ik al ruim 10 jaar in Deventer, daarvoor in Enschede waar ik 18 jaar geleden met het virus in contact bent gekomen. Ja, ook de seizoenen dat het in het Diekman minder ging. Iedere thuiswedstrijd is het voor mij 40 minuten met de eigen auto ( geen leasebak) of een uur met het ov. Ik ken jongens die iedere wedstrijd vanuit Amersfoort, Zutphen, Tiel en verder komen. Of FC Twente United met een bus vol vanuit Apeldoorn. Komend seizoen, als de successen weer groot zijn, kunnen hele massa’s wel naar Bremen, Londen of 020, maar Arnhem is te ver…..

    /   Beantwoorden  / 
  1. johan

   Voor de duidelijkheid, ik ben er morgen WEL bij!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Edwin

    Let’s shake hands. Ben er iedere westrijd vanuit Zwolle bij: meer dan 3 uur reizen per wedstrijd. Zeik dan a.u.b. niet als je zelf een keer een uurtje naar Arnhem moet.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ingrid

     Ik moet uit noord-limburg komen. Heb helaas geen SCC maar krijg via de CC en bekenden toch regelmatig kaarten waar ik dus graag gebruik van maak. Natuurlijk ga ik dan naar Arnhem, drie kwartier korter rijden en ik kan met mijn CC gewoon een kaartje kopen.

       /   Beantwoorden  / 
  2. Ohmen

   Kom uit Bathmen en ik rij elke wedstrijd wel met mijn leasebak naar de Veste. Je kan wel eens meerijden als je wil…

     /   Beantwoorden  / 
 11. Ray

  Zou er best naar toe willen maar je hebt een Clubcard nodig en die kan ik niet krijgen omdat ik al een Seizoenclubcard van Heracles heb. Toch jammer.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Anton

   Je moet keuzes maken….

     /   Beantwoorden  / 
 12. jaap

  Woon op de hoek bij Gelredome
  kon 3 jaar terug met mijn Vitesse-clubcard wel
  een kaartje voor Twente- Arsenal kopen (uitverkocht)
  Nu niet voor Twente -Vaslui , dus niet zeuren
  dat het nu niet uitverkocht uis

    /   Beantwoorden  / 
  1. Edwin

   Loop effe naar het stadion voor de wedstrijd. Er lopen genoeg supporters die hun ssc bij zich hebben en die met alle plezier even een kaartje voor je willen kopen. Mocht je mij aanspreken morgen dan doe ik het persoonlijk.

     /   Beantwoorden  / 
 13. willie

  Moet morgen eerst werken tot 18.00 uur en een uur reizen ,
  dat red ik nooit dus moet ik eerder vrij nemen.
  Komt bij de extra kosten van vervoer naar Arnhem .
  Ben ik toch al gauw ;
  3x kaartje 60 euro
  2 uur eerder vrij 40 euro
  vervoer 40 euro
  verteerkosten 20/30 euro
  Bij elkaar toch 160 tot 170 euro tegen over normaal 80 euro.
  En dan nog te bedenken dat Twente nog een aantal keren naar Arnhem moet uitwijken ,dan is het logisch dat men liever wacht tot er een tegenstander komt met naam.
  Als ik kijk wat het vorig jaar heeft gekost ,iedere wedstrijd geweest en dat met 3 personen, dat hakt erin.

  Antwoord op deze reactie

    /   Beantwoorden  / 
  1. eef fct

   idd ,Amen

     /   Beantwoorden  / 
 14. FC Tim

  PRESENT!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 15. kampioen

  kom op mensen ze moeten ook de volle huur betalen , ik zeg gaan.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ijscoman

   Ze hebben nog een dikke vijf miljoen aan transfer sommen in kas,dus die huur is geen probleem!!

     /   Beantwoorden  / 
 16. Rene

  Ik wil wel maar mijn clubcard is verlopen en fc twente heeft 2 weken nodig om een nieuwe card te maken en tot die tijd kan ik, en drie andere supporters, geen kaartjes kopen. ik snap dat niet, 1 dag lijkt me wel voldoende voor die card.

    /   Beantwoorden  / 
 17. hendrik

  Afschaffen die clubcard, ken meer dan 10 enthousiastelingen die graag naar Arnhem willen en een kaartje willen kopen maar er niet in komen, ja, zo komt het stadion nooit vol…!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Anton

   En hoe enthousiast zijn die mensen dan? Type randdebielen en stadionverboden?

     /   Beantwoorden  / 
  2. Ingrid

   Je kunt met een CC toch 4 kaarten kopen? Nou dan,zoek iemand als ik die maar twee kaarten nodig heeft.

     /   Beantwoorden  / 
 18. Tino

  Er zijn 3 redenen om niet te komen:
  - ziekte
  - vakantie
  - familieomstandigheden

  Dat gelul over geld en tijd… FC Twente is toch ons leven! Een topclub in wording?

    /   Beantwoorden  / 
  1. eef fct

   Je hebt gelijk Tino,maar als ik aan het eind van de maand mijn huur niet kan betalen ,hoef ik ook niet bij Twente aan te kloppen,denk je niet???

     /   Beantwoorden  / 
   1. Ohmen

    Nee, dan moet je kleiner gaan wonen…

      /   Beantwoorden  / 
 19. zillybilly

  ruiz zit niet bij de selectie voor morgen weet voetbalprimeur te melden dat wordt dus waarschijnlijk een basisplaats voor steven berghuis

    /   Beantwoorden  / 
 20. Nelis

  10.002 supporters, ik kom met mn pa morgen nog een kaartje kopen!

    /   Beantwoorden  / 
 21. Nelis

  En alsjeblieft kom gewoon naar het stadion!
  Adriaanse heeft nog extra aangegeven dat hij voor ons supporters speelt, maar dat het dan wel handig is dat wij er zijn!
  ook mihailov en onze aanvoerder vragen erom. laten we er nou gewoon met zn allen een geweldige sfeer van maken en iedereen in Arnhem laten zien DAT WIJ FC TWENTE ZIJN!

    /   Beantwoorden  / 
 22. tukkerwolf

  Helaas zit ik in het buitenland voor werk anders was ik er graag naar toe gegaan zoals 3 jaar geleden tegen arsenal! het is bij lange na geen veste maar het is wel Twente die er speelt dus ga met zijn allen en zorg dat als ik er weer ben ook nog een paar wedstrijden europees kan meepakken. Wil nog wel een wedstrijdje of wat in de championsleaugue zien in de veste. Dat begint door hier met zijn allen achter onze FC te gaan staan.

  DUS MET ZIJN ALLEN NAAR DE DOME!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ohmen

   Oh nie!!

     /   Beantwoorden  / 
 23. erwin

  en niet iedereen heeft vakantie bouwvak begint vrijdag pas. dat heeft er ook mee te maken.

    /   Beantwoorden  / 
 24. jeroen zutphen

  ja dat stadion straalt helemaal niks uit of er nou 10.000 supporters zijn of 25000 het is 10 keer niks

    /   Beantwoorden  / 
 25. Zip

  Vrij logisch dat er maar zo weinig mensen interesse hebben in deze wedstrijd. Genoeg mensen zijn op vakantie en het reisje kost je toch al gauw 50 incl kaartje. Daarbij komend dat vaslui nou ook niet echt een “spannende” tegenstander is en we waarschijnlijk nog heel wat tripjes naar het gelredome zullen Moeten maken vanwege de verbouwing van het stadion (want het gaat echt niet klaar zijn binnen 2 maand). Ach en we gaan deze wedstrijd gewoon winnen. Tuurlijk moeten we niet onderschatten maar van vaslui moet je zelfs kunnen winnen zonder ook maar 1 supporter.

    /   Beantwoorden  / 
 26. Michiel

  Ach vanuit Oss, (noord-brabant)
  is het ook wel lekker een keer maar 50 km ipv 150, maar zal de sfeer wel missen er gaat niks boven De Veste!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ohmen

   Held!

     /   Beantwoorden  / 
 27. David

  Geen clubcard, we willen met 4 man komen.. Wie helpt ons??

    /   Beantwoorden  / 
  1. 0541

   je kunt geloof ik vanaf kwart over 1 kaarten kopen bij het stadion zelf… misschien heb je een kennis in de omgeving die je kaarten kan ophalen? je kunt er ook zelf heengaan en er een leuke dag van maken in arnhem, zijn vast wel meer supporters en arnhem is een best een aardige stad

     /   Beantwoorden  / 
   1. wolff

    is dat dan om 13.15 met of zonder scc

      /   Beantwoorden  / 
   2. David

    Op fctwente.nl staat dat bij het gelredome ook de (S)CC verplichting geldt.. Dus dat schiet niet echt op.. OF iemand moet me iets nieuws vertellen

      /   Beantwoorden  / 
 28. kampioen

  komt t nog op tv?

    /   Beantwoorden  / 
 29. Ohmen

  waar zit iedereen voor de wedstrijd? Ergens op de Korenmarkt neem ik aan…

    /   Beantwoorden  / 
 30. wolff

  Ik wil naar de wedstrijd wie heeft er een clubkaart over? is het ook mogelijk om zonder clubkaart kaarten te krijgen bij kassa?

    /   Beantwoorden  / 
 31. Edwin

  Ronald Koeman zal er alles aan doen om Leroy Fer te behouden voor Feyenoord.Benieuwd wat Munsterman nu uit de hoed tovert om Fer alsnog te halen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. eef fct

   Als het maar geen konijn is

     /   Beantwoorden  / 
 32. twentemax

  Als pa niet overleden was had ik er gezeten, met mn zoon. Het ideale uitje in de zomer vakantie voor mij en hem. Wat is er nou mooier dan kijken naar onze fct! Ik krijg alleen altijd de kriebels als ik in stadions kom met een dak erop, hoe zou dat toch komen?? Voetbalstadions horen geen dak te hebben, het vervormde ook het mooie YNWA.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.