Tussenrapport onderzoek naar bouwongeval Grolsch Veste


De basisconstructie van de overkapping van het ingestortte dakdeel was nog niet gereed terwijl al wel werd begonnen met de afbouw. De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft geconstateerd “dat op 7 juli jl. verschillende voor de stabiliteit essentiële onderdelen zoals koppelstaven en schoren ontbraken. Bovendien was de verankering van de spanten aan de achterzijde van de tribune niet volledig gestabiliseerd“. Of tijdsdruk hierbij een rol gespeeld heeft is nog onderwerp van onderzoek. De Onderzoeksraad doet daarom enkele aanbevelingen voor de werkzaamheden die de komende tijd worden uitgevoerd in de Grolsch Veste, zodat een optimale stabiliteit en dus veiligheid is gegarandeerd.

Eén reactie op “Tussenrapport onderzoek naar bouwongeval Grolsch Veste

  1. HB

    ik heb een gerucht gehoord dat de bouten niet goed waren, aangekocht in China…er zitten nu andere bouten in dan gebruikt zijn bij de vorige dakaanbouw. ben benieuwd of dit nog ter sprake komt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.