Schande! Verboden te staan in vak 323!

Ai! Een uitermate pijnlijke groeistuip van onze al maar groter wordende trots. Zondagmiddag is een aanzienlijke groep fanatieke supporters in vak 323 bedreigd met een stadionverbod omdat zij het waagden tijdens de wedstrijd te gaan staan. Over dit soort zaken nemen wij hier altijd duidelijk stelling: een schande! Supporters zijn géén klapvee of stadionvulling en FC Twente is géén SC Heerenveen! Stop de vertrutting!!

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

131 reacties op “Schande! Verboden te staan in vak 323!

 1. Kris

  Wat is voor een reden opgegeven?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Harry

   Ik kan me voorstellen, dat als je gaat staan, diegene die achter je zit niets meer ziet. :-)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kris

    Hahaha ja ok dat begrijp ik, maar er kan ook veiligheidsreden opgegeven zijn bijv.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Hans

    Het is geen sta vak.Dus……… terecht

      /   Beantwoorden  / 
 2. Tukje

  Zo’n regel hoort alleen maar thuis in het rolstoelen vak!

  Iets totaal anders. Hoezo mag twente Andreas Bjelland nu al vast leggen voor het volgende seizoen, terwijl ze met Willem Janssen pas een half jaar voor het aflopen van zijn contract over een eventuele contractbespreking mochten praten…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kris

   Misschien omdat dit een buitenlandse speler is?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Banie

    Ik denk eerder dat de reden is dat Janssen Transfervrij was en men dus niet met de club in onderhandeling hoefde. Voor Andreas wordt gewoon een transactie geboekt en dus is met de club gesproken en dus maakt het niet uit.

      /   Beantwoorden  / 
 3. joker

  Ach! Ik zat een vak verder. De eerste 3 rijen bleven de hele wedstrijd staan! Dat is gewoon vervelend voor de mensen daarachter! Gewoon terecht dat ze moesten zitten! Nee maar door hun genaamde stoere gedrag gaan ze tegen stewards in! Als ze willen staan prima! Ga dan richting vak p heeft niemand problemen mee! Maar nu zitten er ook kinderen en ouderen in het vak! Sommige supporters denken alleen aan zich zelf!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kris

   Ja inderdaad het is geen sta vak, klopt ook dus inderdaad terecht.

     /   Beantwoorden  / 
  2. danny

   jah zorg jij er dan ook ff voor dat we daar gaan zitten
   ik vindt dat er door het hele stadoin sfeer moet wezen en niet maar alleen bij vak p het is daar zo vol als wat
   m.v.g danny

     /   Beantwoorden  / 
  3. danny

   of vinden jullie het luuk dat je alleen maar de tegen partij hoort
   ik vindt dat je je spelers moet steuen in goede en slechte wedstrijden en niet drie keer per wedstrijdt de lucht in spingen

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kris

    Het is leuk of luuk de jong, maar geen luuk. Jij bent dus van mening dat alleen mensen die staan de sfeer kunnen maken en alleen mensen die staan hun club in voor en tegenspoed steunen? Kom op we worden toch geen Ajax supporters hier of wel, stelletje azijnpissers.

      /   Beantwoorden  / 
  4. maik

   wanneer we (323) naar de sfeervakken willen, worden we alsnog tegen gehouden door de stewards en verzocht onze plek op te zoeken! ik snap best dat mensen het iri vinden dat we staan, maar we kunnen toch ook de sfeer aan de overkant brengen en niet dat alles van 1 kant komt maar mooi rond het stadion, neem andere clubs, deze hebben hier toch ook geen last van?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Andre

    Wij willen hier een heel gezellig vak van maken waarin Ons FC Twente leeft.
    Kijk er zijn altijd mensen die niet willen of kunnen staan denk aan oudere mensen.
    Deze mensen moeten eerst helemaal naar boven en hebben tijd nodig om weer bij te komen ,ze moeten ook weer naar beneden toch.
    Zet deze ouder mensen en ouders met jonge kinderen in vak 110 of zo.
    Waarom mag het In Vak P wel!!!!
    Vak P is er voor de sfeer wij willen daar ook aan mee helpen hoe meer hoe beter.
    Ik heb de 2de helft ook gestaan en er wilde nog veel meer mensen staan maar die durfde denk ik niet!!!!
    En de stewaards hou daar maar over op met 15 tegen 1 durfen ze wel heb ik zelf mee gemaakt.
    Al durfde ze mij niet aan te raken hadden ze moeten doen.
    Als het aan mij ligt staan we de volgende keer allemaal.
    Ook wij willen straks trommels voor de sfeer en die komen er 100%
    Wij moeten maar eens een supporters vereniging op richten voor onze vakken.
    Stoan a-j veur Twente bint.

      /   Beantwoorden  / 
 4. Johnny

  Écht zwaar belachelijk en irritant. Telefoontjes aan Service & Ticketing leveren niets op. Daar zegt men, als er gesproken wordt over de “sfeervakken” aan de overzijde (boven VAK-P), dat het aldaar gedoogd is om te gaan en te blijven staan tijdens de wedstrijden. Dit steekt ons nog het meest denk ik. Er is mij bij de aanschaf/inschrijving voor de SCC niet gevraagd of ik in een sfeervak wil zitten of niet. Daarnaast was door ons als voorkeursvak het “sfeervak” 303 opgegeven wat helaas niet gehonoreerd is door onze vrienden van FC, zich niet realiserend dat mensen niet voor niets juist daar willen zitten. Wedstrijden lang STONDEN velen van ons zich blauw te ergeren aan al die supporters die 3 maal in een wedstrijd omhoog komen en nu zijn wij zélf VERPLICHT om aan deze ongein mee te werken.

  Supporters in 323: Ik heb begrepen dat er actie ondernomen gaat worden in deze. Op welke wijze is mij helaas nog niet helemaal duidelijk maar het is denk ik wel BROODNODIG. Het zitten in het trappenhuis samen met velen van jullie heeft mijn dag ietwat positiefs gegeven over deze dag. Graag zouden wij willen weten of wij ons ergens kunnen aansluiten bij iets dergelijks.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kris

   Het zitten in een trappenhuis is gevaarlijk, wat als er door een oorzaak paniek was uitgebroken? Het trappenhuis hoort ten aller tijde vrij te zijn voor doorloop.Leuk dit soort acties, maar belachelijk dom. Verzin dan iets anders.

     /   Beantwoorden  / 
  2. danny

   ik ga met je mee het is zwaar belangerijk dat je maar aan een kant van het stadion zweer mag maken
   dus als er mensen zijn die net zo als ons willen staan kom met z`n allen in actie miss dat we dan kunnen ruilen met mensen die wel willen dat we staan
   m.v.g danny

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kris

    je bedoelt sfeer, een zweer is een ontsteking.

      /   Beantwoorden  / 
  3. danny

   zwaar belagelijk boelde ik

     /   Beantwoorden  / 
   1. Joost

    jij kan beter eerst terug naar school voordat je je ook maar enigzins gaat bemoeien met dit soort zaken….en die ook nog probeerd te beargumenteren. ik zelf erger me hier ook wel aan maarja staan is sfeer verhogend maar denk is aan alle andere mensen en niet alleen aan jezelf. zo ook tijdens psv is het IQ van de mensen in 323 niet heel erg hoog en gooien ze gelijk bier omlaag waarvoor je behoorlijk moet betalen. terwijl jezelf ook niet wil dat er bier over je heen komt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Bram

     Ik kan jouw vertellen dat ik geen bier gooi. Liever drink ik het op, maar ik krijg zelf ook lading bier over me heen, maar hier kun je beter aan gaan wennen, want dit gebeurd overal. Of je nou na een thuis of uitwedstrijd gaat.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Joost

      hier aan gaan wennen? ik zit zelf al sinds de bouw van het arke stadion in 2001 op dezelde plek en heb nog NOOOOIT bier over me heen gehad, bam eerste wedstrijd met die 2ring erop gelijk bier… snap het sowieso niet bier van 2% bij een wedstrijd..

        /  
    2. weltevree

     En jij schrijft dat Danny eerst weer naar school moet…

       /   Beantwoorden  / 
 5. Colin

  Ben na een goed half uur al uit het stadion gezet, alleen omdat ik stond in dit vak. Niet eens een waarschuwing of wat gekregen.

    /   Beantwoorden  / 
 6. trikkie

  ga in vak p staan of de 2e ring 305 tm 307
  je weet in familie vakken / bobo vakken ed is er een andere mentaliteit.
  m.a.w pas je aan de situatie aan en voor volgend jaar maar van plaats wisselen

    /   Beantwoorden  / 
 7. wiebe

  Die mensen die reageren over dat ze moeten gaan zitten weten blijkbaar niks over het zicht..
  Als je 1e rij gaat zitten zie je de complete 16 meter niet voor de goal omdat je tegen een “biervanger” aan zit te staren..
  Dus de 1e rij gaat staan doen de 2e en de 3e gezellig mee..

  P.s. de 1e 3 rijen zijn zijn allemaal fanatieke supporters die hier door fc twente zijn geplaatst via een supportersvereniging…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Colin

   Juust

     /   Beantwoorden  / 
 8. Ikke

  Ik zit zelf in vak 322 en heb gezien hoe de stewards er mee om gingen. Weet niet wat er precies is gezegd maar aan de gebaren te zien vonden ze zichzelf heel wat. Vooral de man met de naam hoofd steward op het jasje. Ik vind dat het de sfeer alleen maar ten goede komt als je staat en er gezongen wordt. Is toch juist mooi dat aan beide korte zijdes de sfeer top is?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kris

   Er zijn ook mensen die niet de hele tijd kunnen staan of die gewoon lekker zittend de wedstrijd willen kijken. Sfeer is prachtig, maar er moet ook rekening met de mensen gehouden worden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Ikke

    Dat ben ik met je eens. Heb zelf ook netjes gezeten hoor :) . Maar een steward kan ook op een normale manier vragen of je wilt zitten. Denk dat je daar meer bereikt, dan op zo’n manier van kijk mij eens lopen als hoofd steward en ik bepaal hier de regels en jullie niet! Is ook geen nette manier van mensen behandelen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kris

     Dat ben ik absoluut met je eens, maar ik denk dat een Steward ook een bepaalde autoriteit uit moet stralen omdat er anders over ze heen gelopen word. Ik zou het persoonlijk ook eerst net vragen, maar ben dan ook geen steward.

       /   Beantwoorden  / 
 9. joker

  Wat maakt het nu uit dan of het fanatieke supporters zijn of niet! Al zijn ze er geplaatst door epi drost zelf! Je moet jezelf niet boven andere twente supporters plaatsen! Omdat je denkt dat jullie fanatieker zijn! Ouderen en kinderen zijn net zo fanatiek op hun manier! Maar kunnen niet de hele wedstrijd staan.

    /   Beantwoorden  / 
 10. 0049

  Misschien is het een idee om net als bij NAC weer enkele stavakken in het leven te roepen. Even inventariseren hoeveel supporters willen staan en daar het aantal vakken op aanpassen en natuurlijk de benodigde veiligheidsmaatregelen hiervoor treffen. Als uit Vak P de stoeltjes worden gehaald verhoog je gelijk weer de capaciteit vh stadion.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Manu

   Met sta-vakken mag je volgens mij niet Europa in, zoiets heb ik in ieder geval gehoord, heb dit niet zelf nog gecontroleerd. Misschien een oplossing om van bepaalde vakken sfeervakken te maken aan de overzijde en die kaarten dan ook niet verkoopt aan mensen die niet willen staan…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Niek

    Dat er in Europa bepaalde regels zijn m.b.t. staan-plaatsen is correct. Maar bij bijvoorbeeld Schalke 04 is de ghehele Nordcurve bij nationale wedstrijden enkel staanplaatsen. Het uitvak bij bijvoorbeeld AZ ook! Dus er moet vast wel wat mogelijk zijn.. Van vak P een staanvak maken is dus (wanneer het meredeel hier wat voor voelt) nog helemaal niet zo’n gek idee..

      /   Beantwoorden  / 
 11. joker

  Danny jij bent niet realistisch! Je kan niet verwachten van elke persoon dat ze staan of sfeer maken! Die bobos ten eerste niet! Maar wel nodig voor geld! Zie je kinderen al hasj coke en pillen zingen? Zie je ouderen al meedoen met springen als je voor twente bent? Laat staan de hele wedstrijd staan! Die mensen hebben verder net zoveel recht om daar te zitten en goed te kunnen zien! Dus doe alsjeblieft normaal zeg!

    /   Beantwoorden  / 
  1. danny

   ik zeg toch ook niet dat hun mee moeten doen maar ze kunnen toch vakken maken voor mensen wat willen zitten en mensen wat willen staan

     /   Beantwoorden  / 
  2. Kris

   Hihi ik zie het al helemaal voor me

     /   Beantwoorden  / 
  3. Johnny

   Geef gewoon de mensen die dat wél graag willen die gelegenheid en je behoud de status van meest sfeervolle stadion van Nederland. Als je alleen met die titel wilt pronken maar er daarnaast mee akkoord gaat dat er éigenlijk alleen in Vakkie-P en de daarbij behorende “gedoogzone” een megasfeer heerst, en dat men aan de andere kant wordt overzongen door de uit-supporters, nota bene met onze eigen liederen, blijft er weinig anders over dan te gaan protesteren tegen deze onzin.

   Zoals ik al zei zijn er waarschijnlijk honderden die als voorkeursvak een van de sfeervakken boven P hadden opgegeven maar helaas, VOL. Laat ze al die lui in een eigen sfeervak gooien of geef ze/ons iig de mógelijkheid om te verkassen. Als ik als een dooie naar de wedstrijden wil ZITTEN kijken kruip ik wel achter EL.

   Alle respect voor de mensen die niet willen en/of kunnen staan de gehele wedstrijd. Zij zijn wat mij betreft niks meer of minder dan de andere, meer fanatieke supporters. Wél geloof ik erin dat FC deze “fanatiekelingen” net zo hard nodig heeft zonder hun geld dan de “BOBO’s” mét.

   Ik zeg: 320 t/m 323 = gedoogzone

     /   Beantwoorden  / 
   1. mark

    En daar ben ik het helemaal mee eens

      /   Beantwoorden  / 
 12. vvv

  Ik erger me al tijden mateloos aan al die zogenaamde sfeermakers die door te gaan staan denken dat ze een echte supporter zijn.Net als aan die alsmaar bier doorzuipende supporters. Mensen moeten in dezelfde rij wel 8 keer weer opstaan omdat de één of andere malloot uit zo’n groepje zo nodig weer bier moet halen.Of omdat ze heerlijk naast je een sigaar roken die steeds uitgaat zodat je denkt op één of ander afvalverwerkend terrein te zitten. Je kunt toch ook gewoon lekker naar voetbal willen kijken, juichen als er gescoord wordt en met mensen om je heen op een normale manier over wel/geen buitenspel praten.Dat kan niet omdat ze voor je net op dat moment menen te moeten gaan staan, of terug komen met bier, waardoor al die momenten mist.Ik heb er voorzichtig eens iets van gezegd maar dan moet je daarna weer al je tact aanwenden om geen klap voor je kop te krijgen. Ik kom dus niet zoveel meer bij wedstrijden. Heb aan die idioterie geen zin meer. Kijk liever thuis Eredivisie Live. Stoor niemand als ik dan een biertje ga halen.Zie buitenspel in de herhaling en kan heerlijk met mijn vrouw over voetbalzaken kletsen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johnny

   Kijk, zó kan het toch ook……

     /   Beantwoorden  / 
  2. Willem

   Ga vooral zo door met die onzin en je jaagd diverse mensen het stadion uit. Tegen PSV eigen supporters zonder aanleiding in elkaar meppen, overvolle treinen die voor je neus wegrijden, mensen die 6x per wedstrijd voor je neus langslopen om bier te halen en daarna 6x om te pissen, gezeik over het moeten zitten enz enz….. Bij mij vergaat de zin om mijn club in het stadion aan te moedigen ook zo langzamerhand een beetje. Daarbij nog even 4 uur reistijd rekenen dus……….wie wil volgend jaar in vakkie 304 staan?????

     /   Beantwoorden  / 
 13. Gijnesen

  GOA STOAN AJ VEUR TWENTE BINT !!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kris

   In dit geval tegen Twente bint.

     /   Beantwoorden  / 
 14. jordy

  waar slaat het op dat wij onze FC niet mogen steunen door te staan en dat je uit ieder vak 3 stemmetjes hoort zet iedereen die wil staan in 1 vak dan verneuk je voor niemand het zicht en heb je een goede sfeer aan de overkant van p en dan: come on twente maak ze gek!!!

    /   Beantwoorden  / 
 15. mike

  Dus als ik het goed begrijp, we moeten gaan zitten omdat die ouderen achter ons het niet zien. Hierdoor kijken wij tegen zo’n domme biervanger aan waardoor wij niets meer zien. Maar dat maakt niet uit want we moeten zitten. En dan gaan ze ook nog lopen zeiken over mensen die bier halen? Want mogen we over 3 weken niet meer?
  ga toch lekker thuis kijken als je je er aan ergert!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kris

   Omdat die ouderen achter jullie het niet zien? Omdat de mensen achter jullie het niet zien. Deze mensen hebben een kaartje gekocht om de westrijd te kunnen zien en het achterwerk van de persoon voor hun. Als jij niets kan zien door zo’n biervangen dan moet je je beklag doen bij Fc Twente, daar kunnen de andere mensen niets aan doen. En ja het is inderdaad zwaar irritant wat sommige gasten doen met het vele bierhalen. Ik heb eens 1 keer geteld en kwam doen (alleen al op mijn rij) uit op 31 keer over 1 wedstrijd! Dat mensen 1 keer iets halen tot daar aan toe, maar het was niet normaal meer. Door deze gasten mis je gewoon veel van de wedstrijd.

     /   Beantwoorden  / 
   1. danny

    kris als je er niet tegen kan waarom ben je dan niet thuis gebleven iedereen door heel nederland weet dat twente een sfeer stadion heeft als je daar dan niet tegen kan blijf dan thuis

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kris

     Waar staat dat ik niet tegen sfeer kan? Jij begrijpt echt niet dat je ook sfeer kan hebben zonder te staan he? Laat ieder zijn eigen sfeer beleven op zijn of haar manier. Ga staan in de sta vakken en zitten in de zit vakken, zo simpel is het en ook de wens van Fc Twente.

       /   Beantwoorden  / 
     1. danny

      ja waar zijn die sta vakken dan

        /  
  2. Kris

   by the way als iedereen thuis zou blijven die zich ergert aan mensen die voor hun staan, zou het stadion aardig leeg zijn. Deze mensen zorgen er wel voor dat jouw club extra inkomsten krijgt en op deze manier kan blijven bestaan en zorgt er dus automatich voor dat jij in het stadion kan blijven komen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. danny

    jah dus moet twente is na gaan denken wat ze er aan gaan doen want wij betalen ook of denk je dat wij er gratis in mogen hadden ze moeten aan geven dat je hier niet mag staan om dat er bobo`s zijn die graag willen zitten geef ons dan een vak waar we mogen staan mag aan de over kant ook en dan kan iedereen wel zeggen ga je toch na de over kant ja heel graag maar gaat niet omdat er heel veel mensen willen staan daar

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kris

     Ja en zolang die er nog niet is moet je niet afgeven op de overige supporters die wel de wensen van Twente naleven. Als je het niet eens bent stap dan naar Twente, maar je gaat toch niet van die achterlijke acties uithalen door op een trap te gaan zitten? Weet je hoe gevaarlijk gek die gasten zijn bezig geweest?

       /   Beantwoorden  / 
    2. Dennis

     Ooit van leestekens gehoord????

       /   Beantwoorden  / 
 16. jonny

  mike je hebt helemaal gelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 17. danny

  en wat dacht je van de mensen wat allemaal bier halen zijn dat geen inkosten dan?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kris

   Jawel, maar daar heb je de rust voor of koop ineens een hele tray van mij part.

     /   Beantwoorden  / 
 18. Bram

  Ik zit in vak 323 op rij 1 en ‘ja!’ ik sta. die stomme biervangers verpesten mijn zicht op het veld. En samen met onze supportersvereniging zijn wij zeer fanatiek. Ik vindt mensen die zitten ook fanatiek, maar op een andere manier als ons. Ik zie in andere vakken bovenin ook veel jongeren staan. Het verhaal in 323 is dat het eigenlijk nu 50/50 is. Onderin staat iedereen, het midden zit iedereen en weer bovenin staat weer iedereen. Maar wij als supporters gaan ons nog inzetten om niet als zittend klapvee te worden behandeld. Bij deze is hulp van harte welkom!

    /   Beantwoorden  / 
  1. danny

   ik wil wel ruilen met iemand 323 die wat graag wil zitten dan kan ik lekker gaan staan

     /   Beantwoorden  / 
  2. Kris

   Ok maar vraag dan of ze of aparte vakken kunnen maken of een gedeelte staand (bovenin).Maar ga geen acties uithalen zoals op de foto getoond werd.

     /   Beantwoorden  / 
   1. maik

    kris,
    ik snap dat zo’n actie niet elke keer welkom is, ik deed er zelf ook aan mee maar dit hebben we bewust gedaan om het aan het daglicht te brengen, het is een teken dat we er met zn allen uit willen komen en niet dat we tegenstanders van regels e.d. zijn, het brengt deze situatie aan het licht en hopelijk gaan hierdoor meer mensen ons tips en hits geven, we willen hier graag een duidelijk antwoord op!

      /   Beantwoorden  / 
   2. Bram

    Ik snap jouw reactie, ook ik sta op de foto. gelukkig is alles goed gegaan, en hebben ook veel supporters genoten van onze actie. Vele mensen stonden onderaan het trappenhuis te klappen en te lachen.

      /   Beantwoorden  / 
   3. Kris

    @ Maik en Bram:

    Zo’n actie moet je niet doen. Waar is de tijd van de ludieke acties gebleven? Verzin iets anders, maar als er iets was gebeurt hadden mensen niet met spoed het stadion kunnen verlaten omdat jullie er met zn allen op zaten. Een actie is goed, maar overdenk hem wel.

    @ Maik : Ja het is nou misschien een topic geworden en dus aandacht opgeleverd, maar het is niet alleen positieve aandacht en wat als en wat was uitgebroken en jullie misschien extra mensenlevens op jullie geweten hadden? Was je dan nog zo trots geweest?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Bram

     Deze actie zal niet nog een keer gebeuren. We zijn nu bezig om iets te verzinnen hoe iedereen het het beste heeft. Zodat we niet over ‘mensenlevens’ hoeven te praten

       /   Beantwoorden  / 
     1. Kris

      Heel goed en bedankt voor je reactie!

        /  
  3. Johnny

   @Bram Waar kunnen we ons melden voor steun aan en hulp met deze acties ? Ik zat toevalligerwijs tussen het “klapvee” onderaan elke trap en sta volledig achter jullie protesten, zoals zovelen in het stadion. Maarjah, regels zijn regels, en die zijn er om overtreden te worden, niet ?

     /   Beantwoorden  / 
 19. eagletukker

  Ik snap werkelijk de ophef niet. Gaan zitten op de trap omdat je niet mag staan en daar ook nog trots op zijn. Die gaat werkelijk volledig aan mij voorbij.Ik vind het wat egoistisch/kinderlijks hebben. Ik wil staan en als iemand achter mij niets ziet, zijn haar probleem. Inderdaad bij vak P wordt gedoogd om te staan. Ga met Fc Twente in gesprek om vraag om dezelfde status. En dan moet je niet bij Service en Ticketing zijn, dat zijn uitvoerders, geen beslissers. Je zult aan tafel moeten schuiven met beleidsbepalers, wellicht zelfs de stadionmanager. Er er zal gewisseld en geschoven moeten worden. Maar hier moet je toch uit kunnen komen. En over het gedrag van de steward valt wat mij betreft ook te discussieren.Maar gedraag jezelf ook volwassen aub of vertrek.

    /   Beantwoorden  / 
  1. maik

   ik vind niet dat dit klopt, het is een actie geweest om dit aan het licht te brengen, als dit niet gebeurt zou zijn zou deze hele topic niet bestaan en niet aan het licht brengen en de volgende keer weer net zo hard problemen krijgen in het vak! het is niet iets om trots op te zijn maar het werkt goed om dit aan het licht te brengen

     /   Beantwoorden  / 
 20. arie

  Gewoon gaan zitten klaar uit..
  Aan die kant heb je nou eenmaal ouderen en kinderen.
  En als je zoo graag wil staan regel je je lekker een seizoenskaart van vak p.

    /   Beantwoorden  / 
  1. danny

   waarom kan hier niet z`n vak komen dan?

     /   Beantwoorden  / 
 21. moesje

  Heb ik het niet voor de uitbreiding gezegt.
  FC Twente begint Trekken als ajax te krijgen dit mag niet en dit moet je doen.
  De sfeer is in jaren niet zo slecht als nu kijk even naar PSG.
  Supportes welke onderling rivalen zijn het gaat hier ook deze kant op.
  OOOOO ik zit in vak P kijk die 2e ringers en nu aan de overkant moet je zitten.FC Twente is van Ons en niet de commercie eromheen.
  30000 tukkers zoijn we samen

    /   Beantwoorden  / 
 22. Joost

  ik snap deze topic niet en de ophef echt niet…omdat nu opeens nieuwe supporters erbij zijn gekomen moet de rest van het stadion zich aan de wil van die mensen opleggen??!….dit kan niet de regels zijn al jaren hetzelfde en deze moeten nu veranderen omdat jullie jezelf stoer vinden en bier drinken? ga toch heen als je wil staan ga naar vakP of ga elke uitwedstrijd mee. en over dat bier scherm ga klagen bij Twente en niet tegen de andere supporters of stewards

    /   Beantwoorden  / 
  1. weltevree

   Je wil je punt hier maken door over ‘vroeger’ te beginnen. Heb je enig idee hoe het er ‘vroeger’ aan toe ging?! In Diekman, Arke stadion en alle andere stadions in nederland hoefde je toen echt niet met dit soort gezeik aan te komen. Koop een seizoenkaart bij je favoriete hockeyclub.

     /   Beantwoorden  / 
 23. Supporter

  Ik zit zelf ook vak 323 mij maakt het niet zoveel uit, zitten of staan. Maar na mijn horen is dit vak bedoelt voor supportersverenigingen is het ook niet al te slim van Twente om hier ook families te plaatsen, er kan toch een oplossing gezocht worden. Een beetje respect voor iedereen.
  De sfeer was zondag een beetje grimmig

    /   Beantwoorden  / 
 24. twentefan

  Je kunt mensen met kinderen of die een keer hun vader willen meenemen
  niet verplichten om 2 uur te blijven staan. Ze betalen hetzelfde voor een seizoenkaart! FC Twente kan dit heel simpel oplossen; vastleggen in welke vakken je mag staan, en welke niet. En dan dit ook (blijven) uitvoeren , anders los je het gewoon niet op.
  En..geen familie-vakken en supportersverenigingen door elkaar plaatsen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. maik

   mee eens!

     /   Beantwoorden  / 
 25. oelluzz

  Waar hebben we het in hemelsnaam over! gewoon al die k*t stoeltjes in een grote container dumpen en allemaal sta vakken maken.. heb je ook geen gezeik meer over zitten of staan… 1 of 2 vakken maken waar ouders met kinderen en oudere mensen kunnen zitten en mensen in een rolstoel o.i.d. mensen die willen staan moeten gewoon kunnen gaan staan.. maar als je in P zit is dat natuurlijk makkelijk praten…

    /   Beantwoorden  / 
 26. 特温特足球

  En een algeheel rookverbod in het hele stadion.
  Dat dit in 2011 nog kan.

    /   Beantwoorden  / 
 27. Dano

  Zit zelf met mijn zoontje in 303 en dat is geen probleem om te staan, kwestie van wennen, dus dat gelul met kinderen die moeten zitten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johnny

   Juistum. En dan vraag ik me weer af of het om kinderen gaat die graag willen zitten of die gewoonweg niet mogen staan van ouder(s) of begeleider(s) …

     /   Beantwoorden  / 
   1. maik

    daar moeten dus nog duidelijke regels voor komen, en ik ben het er zwaar mee eens dat er geen supportersverenigingen in familievakken moeten zitten(jaja zitten is een beetje dubbelop)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Twentefan

   Jij hebt ervoor gekozen om in dit vak te staan, met je kind
   en dat is prima. Ik heb er niet voor gekozen maar
   wordt zo wel gedwongen. En ik kan mijn vader nu niet
   meenemen. Die kan geen 2 uur staan.

     /   Beantwoorden  / 
 28. mike

  Bij de amateur verenigingen staan de kinderen ook de gehele wedstrijd. kan dat bij fc twente niet dan?

    /   Beantwoorden  / 
  1. maik

   ik ben het met je eens dat dat prima kan, maar ik sta zelf ook in 323 maar vind wel dat er wel de mogelijkheid moet zijn om te zitten, wanneer mensen een rustig potje voetbal willen zien, moeten ze ook de mogelijkheid hebben om dit te kunnen, ik volg deze thread al de hele tijd en er moet ergens een gulden middenweg komen, een gedoog voor het staan of iets dergelijks, woensdag nemen wij als supportersvereniging nog contact op met twente!

     /   Beantwoorden  / 
   1. mike

    Ik kijk uit naar woensdag!:)

      /   Beantwoorden  / 
 29. jan

  ik zit op de 3e rij,, werd als eerste mee genomen! idd waarom kan het aan de overkant wel. kijk in p en kijk in 303 hoeveel ‘kleintjes’ daar staan.

  ik zal zeggen alle supporters verenigingen in 323 en de papas mamas opas omas kindjes en natuurlijk de meneer met de grijze trui er lekker naast!

  BLIEF STOAN AJ VEUR TWENTE BINT!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. maik

   ik zit eerste rij maar denk wel dat het even goed geregeld meot worden en dus contact met alle personen die een ssc hebben in 323 om te kijken of we er zo uit kunnen komen!

     /   Beantwoorden  / 
   1. jan

    uiteraard!
    we gaan het woensdag horen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Moniek

     Helemaal mee eens!
     Wachten op woensdag en ben benieuwd..

       /   Beantwoorden  / 
   2. Tino

    wat staat er woensdag te gebeuren? groeten, een mede 323-er.

      /   Beantwoorden  / 
 30. Willem

  Hoe heet die handicap dat als je je club wilt aanmoedigen dat je dan persee moet staan?? Als ik zit zing ik net zo hard!

    /   Beantwoorden  / 
  1. jan

   dus de hele wedstrijd zitten is beter voor de sfeer dan staan?
   waarom zit p en 303 dan niet? als ze zittend meer sfeer kunnen maken???

     /   Beantwoorden  / 
   1. Willem

    2 regels lezen en begrijpen is ook al teveel gevraagd????

      /   Beantwoorden  / 
  2. weltevree

   Ooit een koor zittend zien zingen?! Oh ja, het ‘koor’ op de tribunes van AZ, Ajax en Heernveen.. Ga je daar toch lekker zittend zingen… Kennelijk vindt jij zo’n sfeer prima.

     /   Beantwoorden  / 
 31. PatjeFCT

  Ik snap niet dat er mensen zijn die ons hierin niet zouden steunen, wij zijn door Twente hier geplaatst terwijl ze donders goed weten dat we van supportersverenigingen komen en ze ook donders goed weten dat die over het algemeen fanatieker zijn. Het is algemeen bekend dat de Vjenne-Rednex vrij fanatiek is en dat had men bij Twente ook kunnen weten.

  Die actie op de trappen gevaarlijk? Tjaa, dan zie je ook wel overal spoken…. pessimist. Hoe hadden we dan ons standpunt duidelijk moeten maken?! We hebben er geen uren gezeten ofzo hoor, binnen 2 minuten zijn we opgestaan en doorgelopen en kon iedereen eruit.

  WIE BLIEFT STOAN!

    /   Beantwoorden  / 
 32. nfear

  Alle jesus wat een stelletje zeikerds hier.

  Gewoon staan dikke schijt eraan hebben.

  Luuk de jong wss naar newcastle?

  Gr iemand uit vak p

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kris

   Egoist

     /   Beantwoorden  / 
   1. jeroen

    zitten doe je thuis voor de TV

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kris

     En waarom hebben stadions dan stoelen wijsneus?

       /   Beantwoorden  / 
 33. @rooieerik

  geen gezeik! de 2 vakken op de 2e ring naast het uitvak maken wij sta vakken om het gezeik daar op te vangen. ik sta zelf in vak 309 en wil daar wel mijn plek voor ruilen.. als mensen nou op deze manier proberen een tussenweg te vinden komen we veel verder..

    /   Beantwoorden  / 
 34. Barrycade

  Helemaal eens met @rooieerik! Laten we zo snel mogelijk proberen om iedereen tevreden te maken door ‘stavakken’ te creeren. Kinderen en ouderen lekker laten zitten en de fanatiekelingen laten staan. Een ruildag op korte termijn is misschien wel de oplossing.

    /   Beantwoorden  / 
 35. Bram

  @johhny bedankt voor je super support. We wachten eerst af wat Twente zelf nog te zeggen heeft woensdag. Als er niks uitkomt, wordt er waarschijnlijk wel actie ondernomen. Omdat in de veste veel aanbod aan fanatieke supporters (op hun manier) zou een gedoogd vak een super idee zijn. Vroeger vond ik het als kind geweldig om te gaan zingen en springen. Dus ik denk dat het grotendeels ouderen zijn die niet 2 uur kunnen blijven staan. Maar op elke potje pas een deksel, dus w zullen het beleven!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johnny

   Heel graag gedaan ! Ook als rustige fanatiekeling die gewoon graag wil staan tijdens de wedstrijden voel ik me beter in zo’n “gedoog-vak” dan tussen die “flippo’s” die je raar aankijken omdat je meer liedjes mee klapt en zingt dan come on twente Enschedééé en goa stoan, en je dan ook nog durven te zeggen dat je niet voor twente bent. Die je voor gek verklaren omdat je met meerdere liedjes het hele vak probeert mee te krijgen, wat uiteraard niet lukt als ze net ervoor een foldertje hebben ontvangen waarop staat dat ze een SV riskeren, zoals mijn maten meemaken. Die mensen durven zelfs overal de hele week te vertellen dat het weer een súpersfeer was in het stadion, maar gaan daarbij voorbij aan het feit dat die sfeer veelal komt van de mensen die staan.
   Ik hoop dat jullie woensdag op een redelijke manier tot overeenstemming gaan komen en daarmee natuurlijk succes gewenst van onze kant.

     /   Beantwoorden  / 
 36. Bram

  @tino aankomende woensdag is er een gesprek met twente over hoe we dit kunnen oplossen. Dit gesprek wordt door onze voorzitter van de vjenne-rednex gehouden. Hij is voorstander van dat er gestaan mag worden, maar verder wordt ik ook nog op de hoogte gesteld.

    /   Beantwoorden  / 
 37. Gert

  Maak van vak 323 een geheel STA- VAK en laat de mensen die nu hinder ondervinden van een groepje dat gaat staan en blijft staan naar een ander vak gaan. Dan is het probleem opgelost. Overigens is de maatregel terecht, je dient je aan de regels te houden en niet alleen aan jezelf te denken. Ik zit in vak 317 en we gaan staan als Goat Stoan wordt ingezet, en we gaan zitten als het is afgelopen. Dat kan toch??

    /   Beantwoorden  / 
 38. Bram

  Het staat nu hier ook in de krant, met reactie van stadionmanager Porcu. Hij begint alleen maar over dat er bier wordt gegooid, en dat het wennen is. Verder bij goed gedrag zullen ze wellicht de teugels wat laten vieren. Maar duidelijkheid geeft het artikel niet. Vooral omdat er staat dat we in de toekomst misschien wel na Vak-P moeten verhuizen. Over dat laatste vind ik het best. Maar Vak-P zit altijd vol, hoe wil je daar 200 man bij krijgen?

    /   Beantwoorden  / 
 39. vak30

  Volgende keer misschien even de gedragsregels doornemen voordat een seizoenskaart wordt aangeschaft? Lijkt me handiger dan achteraf klagen.
  Zodra er ook maar één persoon last heeft van het gedrag van één of meer anderen ben je verkeerd bezig. Mensen moeten met plezier naar ons fantastische stadion kunnen komen. En blijven komen.

  “Anpass’n of oprott’n”

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johnny

   Lees je wel wat je zelf schrijft? Ook de mensen die graag willen staan moeten dus MET VEEL PLEZIER naar het stadion kunnen en willen komen. Als het plezier eraf is en er daardoor vele honderden lege plekken ontstaan klopt er iets niet. Dat moet je niet willen als club. Er zal dus een oplossing moeten komen voor alle partijen en niet alleen voor de zitters. Nogmaals: dranken/voorwerpen gooien verdient een passende maatregel, maar zoveel euries betalen en niet eens mogen bepalen of je staat of zit gaat me te ver.

     /   Beantwoorden  / 
   1. vak30

    Als er alleen maar zitplaatsen zijn en mensen kopen daar een kaartje voor, moeten ze dus zittend de wedstrijd kunnen volgen als ze dat willen. Voor de mensen die zouden willen staan is het dus inderdaad “anpass’n of oprott’n”. Er worden nu eenmaal geen staanplaatsen verkocht. Dat hadden ze van te voren kunnen weten. Nu niet achteraf zeuren en het plezier van mensen die willen zitten op de stoel waarvoor ze betaald hebben vergallen.
    Leg mij nog eens uit wat er vreemd is aan deze mening. Want zowel Johnny als Bram kunnen mij niet overtuigen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johnny

     Ik heb van tevoren geen informatie ontvangen over waar al dan niet gestaan mag worden. Op /ticketing/seizoenclubcards noch op de-grolsch-veste/bezoekersinfo/huisreglement is hierover iets te vinden. Wél staat er inderdaad dat in de “sfeervakken” een gedoogbeleid geldt. Feit blijft dat er altijd voor- en tegenstanders zijn. We kunnen er hier lang en breed over door zeiken maar onze FC had zélf duidelijk naar de supporters moeten communiceren dat het buiten vak P niet is toegestaan te gaan en blijven staan. Daarnaast blijkt in de praktijk dat het niet alleen vak P is maar zo’n beetje de hele korte zijde bij P waar het gedoogd wordt. Ieders mening is vrij maar het gaat hier om feiten en niet meer om meningen. Ik respecteer eenieder die graag wil of niet anders kan dan zitten maar verwacht ook respect van deze mensen terug die wél graag in een goed gevuld, SFEERVOL stadion komen. Als men een gedoogzone wil aanstellen met men ook iedereen die daarin wil plaatsnemen die gelegenheid bieden en zo nodig die zone uitbreiden.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Johnny

     Met andere woorden: zonder sfeervakken aan onze zijde weinig andere sfeer dan de herrie van het uit-vak. Ik vond de sfeer al tijdens de eerste helft grimmig afgelopen zondag. Dat proefde je in de omloop en in de toiletten. Ik heb dan ook meer balende supporters gezien dan blije.

       /   Beantwoorden  / 
  2. Bram

   wel een hele rare opmerking dit. Ik sluit me volkomen aan bij Johnny, zittend maak je weinig/geen sfeer in het stadion. Wij als supporters willen graag ons team supporten. Dit doen we door te gaan zingen, en zingen als je op je gat zit wil niet. En vooral niet 90 min. Als jij zegt oprott’n of aanpassen kan ik dat ook tegen jouw zeggen !

     /   Beantwoorden  / 
   1. vak30

    Als er alleen maar zitplaatsen zijn en mensen kopen daar een kaartje voor, moeten ze dus zittend de wedstrijd kunnen volgen als ze dat willen. Voor de mensen die zouden willen staan is het dus inderdaad “anpass’n of oprott’n”. Er worden nu eenmaal geen staanplaatsen verkocht. Dat hadden ze van te voren kunnen weten. Nu niet achteraf zeuren en het plezier van mensen die willen zitten op de stoel waarvoor ze betaald hebben vergallen.
    Leg mij nog eens uit wat er vreemd is aan deze mening. Want zowel Johnny als Bram kunnen mij niet overtuigen.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Mia

    Sorry hoor maar wat een gelul dat je zittend niet kan zingen. Ik zing altijd mee met alle liedjes, en ik zit ook.

      /   Beantwoorden  / 
 40. Sander

  Als FC Twente een sta vak maakt aan de nieuwe korte zijde. Vind ik dit een goed besluit. Dan zou ik daar ook wel willen staan.
  Maar zo lang dit niet het geval is wil ik ook geen volk voor mij wat staat en zo mijn gezicht belemmerd.
  Natuurlijk kan ik dan ook gaan staan, maar achter mij zitten twee ouderen die ga ik voor mijn plezier het zicht niet bederven.
  De persoon voor mij die dat niks uit maakt druk ik elke keer aan de kant zodat ik het spel ook kan zien. Na 10 minuten heb ik hem gezegd of je gaat zitten of we krijgen beide een stadionverbod.
  Je kunt nog zo fanatiek zijn maar als je daardoor andere twente supporters het zicht belemmerd ben je niet beter als die arrogante 020 supporters.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kris

   Amen!

     /   Beantwoorden  / 
 41. vak 303er

  Goat stoan aje veur twente bint!!!!!

  Aanpassen of Oprotten!!!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Sander

   iq van een koe

     /   Beantwoorden  / 
 42. Tino

  @ Bram
  Oke, dankjewel. Ik ben benieuwd! Wij zitten ook met een aantal personen iets boven jullie en willen ook staan. Zondag hadden sommigen van jullie al contact met ons over hoe en wat… Staan-vak (of gedeelte) zou mooi zijn!

  Goa stoan aj veur Twente bint!

    /   Beantwoorden  / 
 43. Supporter vak 323

  Heb al uit betrouwbare bron gehoord dat iedereen gewoon moet gaan zitten, dat zijn de regels.
  Moeten de stamensen maar naar de overkant.
  Waarom zit het hele stadion netjes (uitgezonderd Vak P) en kan het in vak 323 niet???????

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tino

   Sta jij wel open voor een eventuele oplossing? Zodat de fanatieke supporters wel kunnen staan in 323? n dan bedoel ik een oplossing binnen van 323?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan

    Volgens mij is er helaas maar een oplossing mogelijk; alle mensen die willen staan verkassen naar de achterste rijen. Als dit bespreekbaar is dan is een gekombineerde oplossing mogelijk. Anders wordt het allemaal zitten (en daar heb ik geen probleem mee) !
    Of ziet iamand anders een andere oplossing????

      /   Beantwoorden  / 
    1. maik

     @johan

     ik hoor ook uit andere vakken dat er (ook van supportersgroepen) mensen een seizoenskaart hebben, dat deze dan van plaats ruilen, dus de fanatiekelingen naar 323 en de rustige naar de omliggende vakken!

       /   Beantwoorden  / 
 44. johan

  de sta-mensen moeten maar achterin de vakken gaan staan, en de rest voor in de vakken, kinderen kunnen a) niet een hele wedstrijd staan en b) zien ze ook als ze staan geen reet , nou ja die zien ze dus wel , maar daar hebben hun pappa’s de kaart niet voor gekocht.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tino

   Dat verplaatsen van de sta-mensen naar boven zou ik geen probleem vinden. Ik word wel een beetje moe van dat gejammer: kinderen kunnen niet de hele wedstrijd staan enzo… het is hooguit 45 minuutjes, pauze en wederom 45 minuutjes. Maargoed, we horen dus morgen meer (of donderdag op deze site).

     /   Beantwoorden  / 
 45. Lange

  Uit vak 322 willen ook mensen staan, misschien dat wij met mensen uit 323 kunnen ruilen van plek.

  Heb niks tegen zittende supporters, maar denk dat dit de beste oplossing is. 3 groepen blij, zittende supp blij, staande supp blij en de stewards misschien ook wel, maar die mogen van mij wel een cursus krijgen omgaan met supporters..

  Proost

    /   Beantwoorden  / 
 46. Arnold

  Ik ben ook een (sta)supporter van rij 15 uit vak 323( samen met 2 mensen naast mij). we hebben met onze achterburen( rij achter ons) een goede band(zover als dat kan na 2 wedstrijden) en vonden het geen probleem dat wij stonden. dit is gebeurt in goed overleg. het kan natuurlijk niet zo zijn dat de mensen er automatisch maar van uitgaan dat je kunt gaan staan. in ons vak zitten wat ouders met kinderen.( reken 1 ouder + 1 kind, gauw al 500 euro per seizoen) deze willen natuurlijk graag wat zien van de wedstrijd.

  Het moet me toch niet onmogelijk lijken om er uit te komen, tussen fc twente, en de best wel grote groep wat wil staan in ons vak.

  ik krijg zelf het gevoel dat fc twente bang is dat er een 2e sta(sfeer)vak zou kunnen komen, wat op de een of andere manier moeilijke te handhaven is voor de stewards.( of wat de reden ook mag zijn)!

  We hebben afgelopen zondag al een grote groep bij elkaar kunnen krijgen, die allemaal stuk voor stuk in waren voor een oplossing( zowel voor ons, als voor de mensen die willen zitten een oplossing zou zijn.)

  ik lees dan net dat de supportersvereniging uit ons vak vandaag contact hebben gehad met fc twente.
  ik hoop dat hier netjes gehandeld word, en iedereen straks met een fijn gevoel naar vak 323 komt!

  nog even reageren op de lose kreten als: DAN HAD JE MAAR NAAR BIJ VAK P MOETEN GAAN ETC…. ook al eens gedacht aan dat dit niet kon, er al een hele lange wachtrij is, of het vak simpelweg VOL is?

  Hoor graag wat er vandaag uit het gesprek met fct is gekomen.

  en vak 323, tot over 2 weken!

    /   Beantwoorden  / 
 47. Bram

  Wij hebben nog niks geen bericht gehad over hoe een gesprek is gegaan. Maar wel zijn wij al bezig met het opzetten van een sfeeractie, om dit ‘sta-verbod’ de doofpot in te stoppen.

    /   Beantwoorden  / 
 48. marco

  Ik zit in vak 323, én ook hier stonden in de tweede helft steeds meer mensen, ik zelf ook.. kan het begrijpen van veel mensen dat ze zich hier aan ergeren, alleen het samenvoegen van de vakken tot één stavak lijkt mij de enige oplossing.. zitmensen blij, stamensen blij en nog meer sfeer in het stadion. Why not??

    /   Beantwoorden  / 
 49. Treinwagon

  Aha, nu snap ik dus ook waarom “ga staan aj veur twente bint” vaak word gezongen aan “onze” kant van het stadion (zelf zit ik in vak319)! Ik moet zeggen dat ik het een meerwaarde vind dat er aan beide zijden sfeer word gemaakt! Mensen om mij geen zijn nu sneller geneigd mee te gaan in de sfeer. De oplossing van Marco vind ik een goede: creeer er als Fc Twente een sta-vak bij en zorg dat daar “onze” sfeermakers zich kunnen uitleven op een positieve manier. Zodoende denk ik dan dat beide (Fc twente en de sfeermakers) er tevreden mee kunnen zijn. Hoop dat jullie (vak 323) door blijven gaan met sfeer maken.

  Groeten Joey

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.