Vak P gaat gezapigheid te lijf

We hebben het door alle transferkoorts van de afgelopen week even gelaten voor het was, maar Vak P kwam afgelopen weekend met een opmerkelijke actie. Zowel via de website als middels flyers in het stadion maakte de vereniging kenbaar dat men vindt dat de gezapigheid op Vak P begint toe te slaan. En daar hebben de fanatieke supporters een originele oplossing voor bedacht: Vak P biedt supporters namelijk hulp aan als zij hun plek in het vak willen verruilen voor een plaats elders in het stadion. Daarmee gaat de vereniging ervan uit dat de gezapigheid wordt veroorzaakt door supporters die eigenlijk stilletjes verlangen naar een andere plek in het stadion. Het doel is om de gezapigen op deze manier te vervangen voor jonge, maar vooral fanatieke nieuwe aanwas. Eigenlijk is het een soort politiek correcte variant van dat aloude Vak P-motto: aanpassen of oprotten.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

14 reacties op “Vak P gaat gezapigheid te lijf

 1. fctexpert

  yup echt nodig,

  er zitten in vak 104 ook veel te veel nono’s die de bek nooit opendoen,

  maar als je de fanatieken van de 2de ring haalt is het daar weer doodstil, dus oppassen dat het niet averrechts gaat werken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Chris Pepers

   Goed plan VAK P.

   Geen gezeur, gewoon zingen en positief.
   Twente Ole

   Chris

     /   Beantwoorden  / 
 2. Annelot

  Hoop dat het werkt

    /   Beantwoorden  / 
 3. jan-o

  ze kunnen ook de mensen die alleen maar in de gracht staan vragen om hun jaarkaart aan te bieden! zijn nl altijd dezelfden die er staan bier te drinken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. fctexpert

   Ja laat die gasten meteen opzouten, we komen om voetbal te kijken en sfeer te maken, niet om dom in de gracht te staan bierzuipen.dus ruil die jaarkaart maar voor een kroegen strippenkaart.

     /   Beantwoorden  / 
 4. thomas

  120 is het zelfde zijn maar aantal die zingen en schreeuwen enzo

    /   Beantwoorden  / 
 5. willem fct

  Vak p zou zich ook eens moeten open stellen voor initiatieven vanuit de 2de ring. heel vaak als er vanuit de 2de ring een liedje word ingezet dan moet vak p kinderachtig niet mee of zingen ze een ander liedje! op de 2de ring zitten genoeg mensen die meedoen met de sfeer ook weliswaar genoeg die het niet doen maar goed die zitten blijkbaar ook genoeg in vak p zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Jan

  Ik zit zelf in 306 op de tweede ring, Veel mensen doen wel mee. Vak P moet proberen een aantal nieuwe liedjes te introduceren die makkelijk meezingen. Het liedeje over Luuk de Jong (luuk de Jong, Luuk de, Luuk de Jooong, is bijvoorbeeld geen lekkere meezinger. Dit geldt ook voor het onlangs geintroduceerde nieuwe (algemene) liedje (Groot is onze Veste etc.). Ik weet dat het lastig is maar liedjes die lekker swingen en goed in de bek liggen, worden vanuit de tweede ring beter/makkelijker meegezongen. Het is maar een suggestie.

    /   Beantwoorden  / 
 7. vak306

  Sfeer in 306 redelijk tot goed. Misschien een idee om een trommelaar op de 1ste rij te zetten op de 2e ring. Zodat de liederen beter overslaan naar de 2e ring. Ook op de 2e ring zitten mensen die er (stiekem) niet willen/horen zitten. Als de uitruilactie voor vak-p succesvol is wellicht dit ook uitbreiden naar de 2e ring. Verder super initiatief!

    /   Beantwoorden  / 
 8. Edwin

  De sfeer zit er altijd goed in op de 2e ring ( 304 ). Wordt volop meegezongen door jonge en oud. Maar liedjes zoals chiero oh vind ik niet kunnen. Tevens merk ik vaak dat als de 2e ring een lied inzet Vak P met een heel ander lied begint en niet inhaakt.
  En laat die neus poederaars die voor de wedstrijd op het toilet zijn weg blijven!!

    /   Beantwoorden  / 
 9. koosanova

  Denk dat het ook ligt aan het verwachtingspatroon van wedstrijden,spelen ze een topper met goed voetbal of tegen een laagvlieger en spelen ze bagger met geen inzet!
  denk niet als je mensen verplaatst er meer sfeer komt!Zit vanaf het begin in de veste op het zelfde plekkie en bevalt super!Merk alleen wel dat de sfeer door drank en drugs aan het verharden is tussen eigen supporters vooral bij europese wedstrijden als men door elkaar zit heb je minder sfeer en meer trammelant!Wij zijn toch allemaal voor de FCT!

    /   Beantwoorden  / 
 10. twenteforever

  GRAAFSCHAP -FC TWENTE AFGELAST !!

    /   Beantwoorden  / 
 11. twentemax

  Inderdaad het is net een ouwe wijven ik zing niet club. Ik zit overal en nergens in het stadion en schreeuw en zing zo fanatiek dat mijn familie zich rotschaamt. Zelf doe ik niets liever dan goed laten weten dat ik er ben! Kom graag een keer fanatiek mee doen! Laat maar weten, ik ben er wel!

    /   Beantwoorden  / 
 12. red

  Pff,meen mij de wedstrijd Twente-Groningen jongsleden te herinneren! Er werd nauwelijks gezongen bij de”harde”kern!Kijk eerst naar jezelf en dan naar eenn ander! Of was het te koud! Ook mis ik een lied voor Fer! En Vak-P laat je ook eens horen als twente moet jagen! Hoor ik nooit wat!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.