Column Leo: Begrip ondanks ongeduld

Ja, het maakt allemaal heel wat los, die transeuropese transferoorlog! Vandaag ongevraagd een column op de deurmat van een zekere Leo, leest u even mee?

“Volgende week is alles rond!” Hoe vaak hebben we het al gehoord: “Volgende week maandag of dinsdag worden er knopen doorgehakt”. Vaak, heel vaak en het einde is nog niet in zicht. Of toch weer wel. Niet alleen in Nederland maar ook in Oostenrijk moeten ze er aan wennen dat het bij topspelers en topclubs nu eenmaal iets langer duurt en dat niet elke club de weg naar de bank wil nemen zoals Real Madrid dat doet. Bedenk wel dat een bedrag van tussen de 9 en 14 miljoen euro (tussen de 19,8 en 30,8 miljoen gulden!) verdomd veel geld is voor elke club in Nederland! In het seizoen 1999/2000 had FC Twente een jaarbudget van 9,4 miljoen euro!

In Oostenrijk beschrijven ze het zo: “Bei Transfers in der Größenordnung eines Arnautovic ist wochenlanges Hick-Hack sowieso Usus. Wir Österreicher können das freilich nicht wissen, bewegen wiruns doch leider viel zu selten – von der Höhe der Ablösesumme sogarzum ersten Mal – in solchen Sphären. Willkommen in der großenFußball-Welt.”  Wie de schoen past…

In het geval van Marko Arnautovic komt hier nog bij dat hij een blessure heeft en zelf een paar niet erg slimme opmerkingen heeft geplaatst, wat we konden verwachten van een zeer zelfverzekerde maar erg lastige jongen die nog geen 21 jaar is. Zoals al eerder gemeld wisten ze in Oostenrijk geen raad met deze (vervelende) knaap. Dat het hete transfervuurtje elke keer wordt aangewakkerd door zaakwaarnemers die de draad met de werkelijkheid hebben verloren behoeven we niet te vermelden. We wachten rustig af wat er gebeurt en zullen ook weer juichen als hij een doelpunt maakt in het mooie rood van FC Twente. Want wij kunnen relativeren. Toch?

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

14 reacties op “Column Leo: Begrip ondanks ongeduld

 1. Jopiejo

  Ik hoop gewoon dat hij nog een jaartje in Enschede blijft. Hij zal volgend jaar voor hetzelfde bedrag verkocht kunnen worden. Zijn contract loopt tot zomer 2011?

    /   Beantwoorden  / 
 2. phenix

  2 vervangers,,,wie o wie??

    /   Beantwoorden  / 
 3. Kratos87

  Vanwaar in godsnaam die vergelijking in Guldens :S Anyway, Marko verwacht ik niet meer terug. Heb van m genoten het afgelopen seizoen. Mocht hij toch nog zijn opwachting maken, dan zal ik zeker juichen! In tegenstelling tot velen die hem uitjoelden en uitfloten tijdens de opendag. Ik vraag me af of het merendeel van die fluiters de kloten zou hebben gehad als hij werkelijk op het veld had gestaan die dag.

    /   Beantwoorden  / 
 4. 27-27A

  Het kopen van spelers is altijd een leuke bezigheid. Op dit moment zou ik graag Jan Vennegoor en Leonardo (Ajax) bij Twente zien voetballen. Anderzijds hebben wij nog Rukavitsa en de Jong, van deze twee verwacht is dit jaar nogal wat. De positie is vergelijkbaar met een jaar geleden, wie had toen verwacht dat Elia en Arnoutovic zich zo zouden ontwikkelen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Enschede1965

  Kennedy ?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kevin

   Geef de hoop maar een keer op met Kennedy, sowieso moet je geld overmaken naar Ajax dan en dat lijkt me ook niet wat.

     /   Beantwoorden  / 
 6. jaap

  Honda!V of H.!

    /   Beantwoorden  / 
 7. willie

  je kunt kennedy ook vragen of hij een transfeer wil forceren dat doet ajax ook

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kevin

   En dan zit je met Kennedy opgescheept.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Red Alert

    Absuluut geen handel meer met die 020 .
    Stiekem volk bah .
    Voordat je het weet zit die Danny Blind je hond te verkrachten , bah !

      /   Beantwoorden  / 
 8. Tukkerpride

  Fijn dat Elia een boekje opendoet over de handelswijze van Ajax (“forceer een transfer”) Natuurlijk kenden we de handelspraktijken van Ajaks al langer maar het kan geen kwaad dat dit openbaar is gemaakt.

  Dubieus zootje daar in Amsterdam

    /   Beantwoorden  / 
 9. Michael

  Bryan Ruiz/ Leonardo/ V/d Gun/ Vennegoor/ Henrique/

  Ik zie het liefst vennegoor en Bryan Ruiz of Henrique komen!

    /   Beantwoorden  / 
 10. Kevin

  Wat is er met die Henrique elke keer? Dan ben je je bedrag van Elia in één keer kwijt, die is echt niet te kopen voor Twente hoor.

    /   Beantwoorden  / 
 11. gait

  Zag net het filmpje van Driver. Dat wordt een echter topper. Maar… is die haalbaar voor twente?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.