FC Twente contracteert Zuid-Afrikaans talent

Per 1 juli komende zomer komt Nana Ntuli naar FC Twente. Ntuli is een 18-jarige Zuid-Afrikaan die te boek staat als een groot talent. Hij komt over van de Orlando Pirates en werd in december 2013 kampioen van Afrika met Zuid-Afrika onder 20. Ntuli kan op het middenveld zowel in een aanvallende als verdedigende rol uit de voeten. Hij tekent een contract voor vijf jaar bij ons Tukkers.

41 reacties op “FC Twente contracteert Zuid-Afrikaans talent

 1. Joop

  Vandaag de VI lezen mensen, wordt een mooie uitleg gegeven op al uw vragen en dan kunt u besluiten of u Joop gelooft of dat u meegaat in hetse tegen Joop door o.a. Wallace die niet weet hoe het er intern aan toe gaat ;)
  Gelukkig zag ik al diverse polls voorbij komen waarin meer dan 80% (van een behoorlijke aantal stemmen) gewoon vertrouwen in Joop heeft maar wou het toch nog graag even zeggen omdat het gevaarlijk kan wezen als mensen als Wallace zomaar van alles kunnen en mogen schrijven als ze het op iemand gemunt hebben ;)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   Het zal allemaal wel wat Joop zegt. Maar waarom zorg je ervoor dat je binnen zo korte tijd van categorie 3 naar 1 gaat? Waarom nou de KNVB weer tegen je in het harnas gaan jagen. Waarom overleg je dan van te voren niet met de bond of deze constructie is toegestaan?(had weer die boetes gescheeld)Toen ze in categorie 3 zaten deden ze de boekhouding blijkbaar wel volgens de regels. Schulden in een sneltreinvaart aflossen is niks mis mee, maar dan wel ook graag kapitaal(lees kwaliteit) op het veld.ik lees tussen de bedrijven door, dat als Tadic en Castaignos verkocht zouden worden, ze er één goede speler voor terughalen en dat ze het moeten roeien met de riemen die ze hebben. Dat duidt al op het aanhalen van de broekriem en dat alleen om maar zo snel mogelijk af te lossen. Ik bedoel, het mag wat mij betreft ook wel ietsjes minder snel hoor. De tijd zal het wel leren waar Jopie mee bezig is.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Joop

    Wou jij zeggen dat als zowel Luc en Tadic weg gaan en alleen Ziyech komt ervoor terug (trouwens ze hebben het over 1 DURE speler, er zullen er nog wel wat gehaald worden in de catagorie Lachman/Martina e.d. die ook niet veel hebben gekost) dat Twente niet weer 1 van de 5 gaat worden die voor europees voetbal mee spelen. Of hebben we hier nu weer te maken met een verschil van verwachtingspatroon? Dat je verwacht dat ze meestrijden om de titel i.p.v. mee doen om de bovenste 4 plaatsen?
    Joop geeft toch toe dat door het kampioensschap er grotere risico s genomen zijn dan normaal? Omdat aan de top blijven is moeilijker dan er te komen. Verwachtingspatroon van de mensen veranderd, waar je als club aan wil voldoen… ze hebben daar risico’s in genomen na het behalen van de titel. Nu zijn ze gewoon weer keurig op de weg terug met verantwoorde transfers, aflossen van de schuld enz enz. En dat verhaal dat Joop dus alles in zijn eentje beslist kunnen we ook de prullenbak in doen. Dat legt hij nu volgens mij ook prima uit.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Joop

     Dat Joop uitlegt dat ze na het kampioensschap meer risico s e.d. genomen hebben omdat aan de top blijven moeilijker is dan er te komen en om aan het verwachtingspatroon te voldoen van zowel buitenaf als van binnenuit dat lijkt me antwoord op jouw vraag van waarom ze (tijdelijk) van 3 naar 1 gaan. Hadden ze wel niet kunnen doen: hadden we niet daar gestaan waar we nu staan maar JUIST dan hadden we op de plek gestaan waar jij bang voor bent dat we nu heen zullen gaan :)
     Als Joop dat niet op deze manier gedaan had, hadden we al op die plek gestaan waar je bang voor bent.

       /   Beantwoorden  / 
   2. Joop

    En wat dat aflossen betreft, volgens mij heeft Joop laatst al een keer uitgelegd dat ze dat aflossen zo serieus namen omdat dat zo al weer heel veel geld bespaarde aan rente (meende dat het om 2 miljoen ging). Nu echter was de schuld op een acceptabel niveau dus wie zegt dat bij een verkoop van Tadic het meeste weer naar het aflossen gaat? Dat neem je aan, maar waar dat op gebaseerd is? Dat is gissen….

      /   Beantwoorden  / 
    1. Joop

     De schuld was nu iets van 29 miljoen dacht ik? En hij wil naar de 20 miljoen… nou elk jaar gaat er 3 miljoen vanaf dankzij die fox miljoenen laat er 4-5 miljoen bij gaan van transfers dan hou je nog genoeg over van de opbrengsten van Luc en Tadic (niet alleen transfersom maar ook salaris wat je niet meer hoeft te betalen) dan is er wel ruimte voor een Ziyech en een andere spits hoor. Hoisner mag van mij komen voor een miljoen ;)

       /   Beantwoorden  / 
     1. Joop

      Kopen we Hoissner van het salaris van Tadic.

        /  
  2. C.Prul

   Je hebt ook mensen die een beetje naief zijn.Jij bent ook eentje die in de rij mag staan.Blijf gewoon maar lekker alles geloven wat Jopie zegt.Als je nu nog glashard durft te beweren dat alles wat Joop zegt, dan ben je ongeloofwaardig.
   Ik denk ook wel dat je makkelijk voor de gek te houden bent.Dat Joop goed werk heeft verricht, ontkent niemand, maar om alles maar voor zoete koek te slikken, klopt gewoon niet.Maar goed, ik lees af en toe hier op dit forum en jij valt toch wel een beetje op met je vreemde kijk op alles.Normaal reageer ik niet, maar moest het toch even kwijt.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Joop

  Wie kopen jullie liever? Ziyech als nummer 10 (erg goede speler vindt ik, zal zijn geld ook wel weer gaan opleveren maar ik denk komt Promes niet beter op zijn recht op 10?) En moeten we onze pijlen dan niet richtten op een buitenspeler?

  Ziyech op 10, en Promes/Mokhtar/Corona voor de flanken is mij om het even hoor.

  Maar wat vinden jullie?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Joop

  Gek eigenlijk he Wallace dat er gewoon over transfers gesproken wordt terwijl jij laatst een collum had waarin er geen geld was en het heeeeel slecht met ons cluppie zou gaan.
  Kritiek zoals Dinkeltukker heeft dat snap ik en dat is goed, je moet inderdaad niet zomaar mee hobbelen maar onrust zaaien en een hetse tegen iemand voeren dat is niet juist.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Gek hoor, erg gek, Joop, dat het bestaat, je kan er met je pet en sjaal niet bij…En hoe kom je er bij dat ik iets tegen die andere Joop zou hebben, ben je een dyslect, een narcist of een Borderliner, ik bedoel; het kan me aan m’n ongeveegde toges bommen of Joop blijft of opzout of een andere funktie krijgt of de Baghwan achterna rent richting India, echt, ik heb niks met Joop, nada, ik ben supporter van een club, niet van een gesjeesde zakenman die ( tijdelijk ) de wind mee had bij Twente. Joop is een bobo, een marketeer. Daar heb ik lak aan. Ik ben voor voetballers. Doe mij Fred Rutten maar, die is binnen het voetbalbedrijf veel belangrijker geweest. Joop verkoopt stoelen en boxen. Bijzaken.

     /   Beantwoorden  / 
   1. joop

    Door die bijzaken kunnen de mensen waar jij van houdt zoals rutten hun werk doen… zonder joop was er geen fc twente meer dus beetje meer respect voor die man en zijn bijzaken…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wallace

     Natuurlijk was er nog een FC Twente zonder Joop. De man heeft de wind mee gehad en inderdaad, hij durfde groot te denken, iets wat erg on-Twents is. Daar verdiend hij alle lof voor. Maar nu is het tijd om te delegeren en taken af te stoten. De organisatiestructuur deugt niet. De KNVB gaat daar ook op ingrijpen. Joop moet buigen, anders zal-ie barsten. Jammer dat deze man zo egocentrisch is en wantrouwend is naar mensen die buiten zijn entourage vallen. Zo beperk je jezelf en de ontwikkeling van de club. Aanpassen of oprotten.

       /   Beantwoorden  / 
    2. C. Prul

     Onderschat Plaggeman niet en denk je nu echt dat als Joop er niet was geweest, Twente er ook nier meer was geweest.Goh, dat een mens zo naief kan zijn.Maar daar had ik het al eens over gehad.

       /   Beantwoorden  / 
 4. ber

  Joops.blog.nl

  hoor je stemmen ofzo? Je geeft antwoord op je eigen vragen…. ;)

    /   Beantwoorden  / 
  1. twentemax

   Haha, hij is aan het brainstormen met zichzelf. Is ook een soort zelfbevrediging denk ik. Hij zit vol en het moet er uit.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Joop

  Ik had liever gehad dat je eens reageert op wat ik inhoudelijk zeg ber ;)
  Maybe dat we dan eens tot inkeer zouden kunnen komen met sommige “kritische” supporters of is het zeiken om het zeiken :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. ber

   Ga ik doen Jopie… ff druk nú.. :)

     /   Beantwoorden  / 
 6. twentemax

  Ik zal mij spoeden naar de winkel om een VI te bemachtigen en zal dan reageren op alles.

  Evander Sno van RKC, wat vinden jullie daar van?? Te ,,licht”of toch wel een goede voor ons?? Ik vind hem namelijk altijd wel een bekwame voetballer en zie hem zo voor ons spelen. Goede instelling en technisch zeker oke.

    /   Beantwoorden  / 
  1. joop

   Sno is indd een vis in de markt waar we ons na de dure aankoop op moeten gaan richten. Ik schat ebecilio hoger in maar als back up van hem een prima speler. Alleen heb je brama ook al als backup

     /   Beantwoorden  / 
 7. Ber

  Ik vind het allemaal wel heel erg hosanna hoor. Joop legt t ff uit in de vi en iedereen in twente gaat weer rustig slapen. Het gaat mij om de SCHIJN van belangenverstrengelingen, alleenheersing, maximale uitgaven wat betreft salarissen en spelers. Mega bagger aankopen maar ook parels…
  In elk bedrijf zou meneertje munsterman een probleem hebben… Daarbij zegt peter wekking het volgende heel sterk: Misschien moet Joop alleen al voor het BEELD een stapje terugdoen. Opzij wel te verstaan.
  Dus nee, ben niet echt overtuigd van zijn perfect beleid voeren.

  En kom nou niet aan met wat hij allemaal heeft betekend voor de club, we leven in het NU, NU gaat het dus gewoon kut. Hij is bekend met de regels, hou je er dan aan.
  Joop zal altijd een held blijven maar speelt op dit moment met vuur.

    /   Beantwoorden  / 
  1. joop

   Nee beste ber, in 2012-2013 ging het financieel kut (sportief niet overigens) op dit moment gaat het financieel goed (schuld is aanzienlijk minder, je hebt deel van die miljoenen van fox erbij, zijn minder contracten/salariskosten, lagere rente vd schuld) doordat ze nu worden terug gezet ben je geneigd te denken dat het nu kut is maar het gaat over het seizoen 2012-2013 dus dat is een misvatting van je

     /   Beantwoorden  / 
   1. ber

    We spreken over het boekjaar waar we mee te maken hebben joop.. das 2012-2013.. Dus kut. Misvatting van u in dit geval…

      /   Beantwoorden  / 
 8. Ber

  en wat betreft aankopen? Echt geen idee op dit moment. Eerst afwachten waar de heren grootverdieners heengaan….

    /   Beantwoorden  / 
 9. twente insite

  Slordig berichtje. De beste jongen traint al sinds eind februari bij Twente.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Dinkeltukker

  De waarheid zal wel weer ergens in het midden liggen. Het feit dat men in de gezondste categorie zat, was voor ons supporters een teken dat men goed bezig was bij Twente. TROTS, zeg ik dan maar even. Dan volgt een degradatie naar categorie 2, maar met Jopie’s tekst en uitleg dat ze geen spelers op de balans zetten valt dat allemaal nog te pruimen. Nu zitten we in ‘no time’ in de slechtste categorie met in ons gezelschap o.a. de ‘krantenwijkclub’ Excelsior. Dan komt Joop weer met tekst en uitleg en die foefjes van hem zullen in het bedrijfsleven best allemaal geoorloofd zijn, maar blijkbaar niet bij de Almachtige KNVB. Dan denk ik; waarom overleg je dat niet van te voren met de bond?!?! Dat had de club weer de nodige boetes gescheeld. Maar zoals ik het lees, had twente met een juiste balans wellicht ook in 1 gekomen(?) en moet de broekriem moet worden aangehaald. Joop wil koste wat het kost de hele toko heel rap aflossen, maar wat mij betreft mag het dan wel ietsjes minder snel en worden we ietsjes later eigenaar van het stadion hoor. Qua samenstelling van de selectie gaf ik voor het seizoen geen enkele cent voor kansen bij de top 6, maar dat is nu (nog) onze redding geweest en verbloemt blijkbaar de financiële situatie. Stel je voor, dat wij inderdaad 7e waren geworden met spelers die geen enkel perspectief te bieden hadden. Moet er niet aan denken. Men moet zich bij Twente nadrukkelijk afvragen of dat damesteam wel levenskansen heeft en of dat dure nieuwe stadion in Hengelo echt bittere noodzaak is. Sorry voor Twentemax, maar ik vind damesvoetbal geen financiële en commerciële toekomst hebben en als Jong Twente weer uit de Eerste Divisie wordt gehaald, dan zit je daar met een stadion dat veel geld heeft gekost maar gewoon overbodig is. Laten ze nou niet te hard van(de financiële) stapel lopen bij onze FC, want ik wil ook graag over een jaar of 5 nog met mijn zoon in het stadion zitten en genieten van een ploeg die om de eerste 5 plaatsen blijft meestrijden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Joop

   Eens wat betreft dat stadion voor de beloften en de dames.
   Weet niet eens ben al een tijd niet meer geweest bij de beloften, komt daar nog wel iemand?
   Zeker alleen als de kaarten gratis zijn of 1 euro?

     /   Beantwoorden  / 
 11. twentemax

  Dinkeltukker, ik snap van iedereen hier dat in mindere tijden jullie de dames en het beloften team als eerste de nek om willen draaien en dat een trainingscomplex/stadion er niet hoeft te komen van jullie. Maar ik zie dat als supporter, vrouw, liefhebber van voetbal, moeder van voetbalster natuurlijk anders. Ik weet dat de discussie over met name het vrouwen elftal op deze blog altijd al een hekel punt is geweest. Vooral als de dames met hun elegante en sierlijke voetbal de grasmat in de Veste weer eens kapot getrapt hadden volgens jullie en velen. Ik vind dat Joop prima op de snelst groeiende meiden en dames sport in Nederland ingespeeld heeft. Niet voor niets doen de dames het meer dan prima een aantal seizoenen achter elkaar. Dat dit in jullie ogen niks opbrengt is natuurlijk maar net door welke bril je het bekijkt. Ik weet niet anders of het budget damesvoetbal staat buiten het heren voetbal en is een tak van Twente die er helemaal bij hoort. Dat op de dames en de beloften weinig supporters afkomen is jammer maar begrijpelijk. Om toch ook voor deze beide teams en de animo die er in veel kringen toch wel is een plek te vinden kan ik alleen maar zeggen dat ik meer dan voor ben. Dus kun je hoog en laag schreeuwen wat je er van vind dames voetbal is een stadion waard!! Kunnen we lekker onze eigen grasmat kapot spelen, heerlijk!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   @Twentemax, mijn eigen dochter speelt ook op een redelijk niveau en ik hobbel er elke zaterdag keurig achteraan. Maar deze tak zal nooit volle stadions trekken, dus is een stadion van 5.000 plaatsen volstrekt overbodig, net zoals voor Jong Twente. Als er dan eens een belangrijke wedstrijd is kunnen ze altijd nog in de veste. Niks op tegen. En ik zou het ook nog prima vinden als de dames zichzelf d.m.v. sponsoren konden bedruipen, maar daar zal Jopie wel geen openheid van zaken over geven.

     /   Beantwoorden  / 
   1. twentemax

    Ik denk dat Joop de economische crisis zelf niet zo aan de botten is gekomen. Hij zal zn schaapjes wel op het droge hebben en dat gun ik hem van harte. Ik denk dat hij in zn dream dit ook geweldig had gevonden. Maar inderdaad de droom is groter dan de werkelijkheid aan kan. Grootse plannen moeten wel realistisch zijn dat ben ik met je eens. Maar ik vind dat het vrouwen voetbal er best mag wezen! Ik weet niet anders dan dat dit budget buiten de selectie valt. Wie weet daar wat van???? Van mij mag de selectie ook niet minderen omdat er een vrouwentak is bij Twente. Maar volgens mij is dit ook niet zo. Ik moet toch maar een keer naar een supporters avond toe. Dan kun je helderheid vragen en hoef je niet lopen te mekkeren. Ik wou er wel naartoe met Joop en Wallace zodat ze ook hun gal kunnen spugen. Maar och. Als ik dan gekke verhalen hoor over criminelen in bepaalde clubs ben ik blij dat ik aan deze kant van de Ijssel woon.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Piet

     Twentemax, nooit capituleren voor vrouwenhaters en economisch laaggeletterden, want dat zijn het! Vrouwenvoetbal is de normaalste zaak in veel landen, en de meest populaire vrouwensport in Canada, Australie, en hoog in populariteit in Duitsland, Zweden etc. En al die bedrijven die targetmarketing bedrijven op vrouwen, zullen bij het sterker worden van de sport, Twente geld in het laadje brengen. Dit wordt lucratief, en bovendien, kost nu al niets meer. Een stadion voor het vrouwenvoetbal, tenslotte, is een broodnodige investering om het de allure te geven die het in andere landen al heeft, zodat de sport doorgroeit en de potentie binnengehaald wordt.

       /   Beantwoorden  / 
     1. twentemax

      Piet je bent een man naar mn hart! Nog nooit zo n positieve reactie gehad over het vrouwenvoetbal! Mijn dank is groot! Ik blijf ook zeker fan van het vrouwenvoetbal en met name van de Twente vrouwen. Twente vrouwen sterke vrouwen. Haha, kan ik weten want ik ben dr zelf 1.

        /  
     2. Piet

      Graag gedaan, twentemax! ;)

      Waar iedereen toch wel benieuwd naar is dan, is of je bedoelt dat je een sterke vrouw bent of er 1 van de FC bent. :)

        /  
     3. Dinkeltukker

      @Piet, je bent geen man naar mijn hart, want jij schrijft onwaarheden. Ten eerste ben ik geen vrouwenhater(wat een belachelijke ongenuanceerde kreet trouwens!) en ten 2e ben ik economisch gezien niet de allerminste. Ik durf met jou rustig de voorspelling aan, dat de vrouwentak van onze FC over 5 jaar nog steeds niet de helft van dat stadion in Hengelo vol krijgt.

        /  
     4. Piet

      Ha Dinkeltukker,
      ik ben blij dat jij je schaapjes op het droge hebt. Nou gun die meiden ook hun dromen vorm te geven. Van 5 miljoen in een stadion/bakstenen weet je in ieder geval wat je ervoor krijgt, nl. voor twintig jaar een mooie locatie waarmee je weer evenementen trekt (ook al zit het nooit vol, wat ik overigens durf te betwijfelen). als dat je nog niet over de streep trekt: Castaignos was nog duurder. Nou moet ik je nageven dat bij die investering het stadion wél altijd vol zat. Maar het heeft meer zondagmiddagen kapot gemaakt dan vrouwenvoetbal ooit toe in staat is.

        /  
 12. twentemax

  Lees net dat de Grolsch Veste op nr 2 in Nederland staat als het om stadion bezetting gaat per thuis wedstrijd. Mooi om te horen! Heracles is naar rato het best gevulde stadion. Overijssel is een grote voetbal provincie en leeft bij heel veel clubs! Mooi toch. Even een bericht tussendoor buiten het financiele gejeremijeer om. Ook al kan het organisatorisch anders er zijn nog dingen zat die goed gaan. Dat economisch mindere tijden een flinke domper op dingen geeft is logisch maar dan is voetbal toch nog het uitje voor de liefhebber hier.

    /   Beantwoorden  / 
  1. joop

   Zeker een mooi bericht twentemax! Leuk te lezen!

     /   Beantwoorden  / 
   1. ber

    Die van jouw ook hoor joop.. :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Joop

     Gelukkig maar :P

       /   Beantwoorden  / 
 13. Paul Hilgenberg

  Ik zag woensdagavond een wereldvoetballer int stadion.Zijn naam David Luiz .Supersnel.Overal was hij aanwezig.Zijn trainer was verbaasd.Het publiek ging uit zijn dak.David en Goliat in een fles.Hij verdiend nog veel te weinig.Hij is de God van Brazilie.Hij loopt dat je hem niet ziet.Zijn trainer is de beste op aarde.Zijn trainer heeft nooit zelf gevoetbald.Zijn trainer was gewoon vertaler van L van Gaal.Ik heb genoten van de eerste klas onderafdelingsvoetbalbond met profconditie van Chelsea.Fysiek sterk maar voetbalverstand van nul comma nul .D r is er niet een speler technisch bij Shelsea.Allemaal opgeblazen boerenkooljongens zonder voetbalverstand .Voetbalverstand is Johan Cruijff.De rest zijn amateurs met profconditie.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Wallace

  Die adviseur heet trouwens Hazewinkel. Familie van Willy, zou je denken. Willy Hazewinkel, de sexkoning van Enschede,wie kende hem en zijn bitches niet. Steve hing uren in zijn peepshowcabines en Steve was weer de beste vriend van Joop. Zie je, de cirkel is rond. Ons kent ons, geef ik jou poen, dan jij mij en voor wat hoort wat. Next.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.