Vrouwenvoetbal, ongeluk of onkunde?

FC Twente speelde gisteravond tegen Willem II, FC Twente is de trotse koploper in de kersverse Eredivisie vrouwen. Dat staat goed voor de hele club, al is het vrouwenvoetbal natuurlijk nog steeds niet algemeen geaccepteerd.

Dat lijkt ook wel terecht, want welke maat moet er nou op vrouwenvoetbal gezet worden? Afgelopen zaterdag klopten de Twentse dames in het bekertoernooi de Groningse hoofdklasser Oranje Nassau met 9-0. Afgetekende cijfers. Voor de vrouwenvoetbalboycotters onder ons die toch nog meelezen; Het is 'slechts' een hoofdklasser, maar tot vorig jaar gold dat voor alle speelsters die nu in de eredivisie vrouwen spelen.

Zo ook voor de elf van Willem(ien) II. Die club gaat het niet goed, zowel op mannen- als op vrouwenvlak. Er werd door de vrouwen pas één keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld in acht duels. Het is dat Heerenveen naast die ene overwinning maar één gelijkspel zet, anders had Willem II de rode lantaarn in de mannen en vrouwen eredivisie gedragen.

Hoe anders gaat het bij Twente. Na een valse start in de openingswedstrijd krabbelden de dames van Mary Kok vastberaden op en veroverden ze langzaam maar zeker de koppositie.

Donderdagavond mochten de beide keurkorpsen tegen elkaar aantreden. De koploper op bezoek in de hoek waar de klappen vallen. Appeltje eitje, zou je zeggen. Maar niets is minder waar. Bij rust kijkt Twente tegen een 4-0 achterstand aan, na rust scoren de vrouwen nog twee keer tegen, en Willemien bepaalt de eindstand op 5-2. De achterhoede brengt de koploper een 5-2 nederlaag toe. Zoiets zou in de echte eredivisie niet kunnen. Als de hekkensluiter al kan winnen, dan toch schlemielig met één doelpuntje verschil en veel te veel geluk.

Bij vrouwenvoetbal is dit anders. Net als in het herenvoetbal bepalen fouten het wedstrijdbeeld, maar het grote verschil is dat de dames voortdurend fouten maken, niet alleen het gapende gat in de defensie is een fout, maar ook de aanvaller die wil profiteren is daar in veel gevallen niet toe in staat. Het verlies van FC Twente is dus misschien wel een ongelukje, maar zeker weten ingeleid door onkunde. Jammer.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

3 reacties op “Vrouwenvoetbal, ongeluk of onkunde?

 1. Tukkers on Tour

  Hoeveel Tukkers reizen er Zaterdag ongeveer mee naar Arnhem

    /   Beantwoorden  / 
 2. stan

  10 ofso:p

    /   Beantwoorden  / 
 3. Wouter

  Zelfs ik heb van hun gewonnen :P

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.