Wallace beschouwt na

De zomer duurt dit jaar bijna net zo lang als het transferwindow open is. Dat ga je natuurlijk een keer merken. De loomheid viel FC Twente tot voor dit weekeinde nog niet aan te zien, maar in het Gelredome kwam dan toch de hittedip; spelers keken loom uit de ogen, ballen werden veel te langzaam ingespeeld en de voorzetten kwamen niet aan. Al lijken die in vrijwel geen enkel seizoen ergens op. Vitesse ging beter met de aanhoudende warmte om. De geelzwarte brigade scheet na de 1-0 voorsprong massaal in en verdedigde de voorsprong tamelijk simpel tot het eind. Twente probeerde het niet echt. De bal werd weliswaar in bezit gehouden, maar de hoeveelheid passes in voorwaartse richting lag ongeveer gelijk aan het percentage ballen breed of achteruit. Met andere woorden; de geest van Brama, altijd al met roodverhitte wangetjes in de weer, waarde 90 minuten rond. Het zat er niet in. Kopballetje van Eghan-mannetje net te zacht om de doellijn volledig te passeren, van richting veranderd schot van de beste nummer 10 in de groep, Promes, dat uitgerekend weer langs de verkeerde kant van de paal verdwijnt en van zulke nutteloze zaken nog meer…

Ook de aanjagers Gutierrez en Tadic speelden ver onder de maat. De Chileen slaagde er zelden in een versnelling aan de opbouw te geven. Veel slordigheden in zijn spel, persoonlijke irritaties in de slotfase en niet bij machte aanvallende aansluiting te vinden. Dusan Tadic had er gisteren geen zin aan en leverde een zwakke beurt af. Dat voedt nieuwe speculaties over een mogelijke transfer bij het sluiten van de markt. Zou zijn zaakwaarnemer hem op het hart gedrukt hebben geen risico’s in de duels te nemen ? Speelt er iets ? Na de wedstrijden tegen Feyenoord en Utrecht was hij volgens de verwende achterban onbetaalbaar, oftewel 20 miljoen waard. Na gisteren was elk bod weer aannemelijk en zou de inkomende transfersom mooi aangewend kunnen worden om een vervanger voor de Zweedse slaappil in het centrum te halen. En allicht een andere spits, want Castaignos schutterde er ook in Arnhem lustig op los en vergat zeker vijfmaal te scoren. Kortom; we zijn er nog niet. De Schaal is ver weg. Gezien het spelbeeld was de nederlaag beslist ongelukkig. Toch ontbrak het tempo en de ware bezieling en dan ligt puntenverlies altijd op de loer. Iedereen wacht nu op Jesus Corona, de verwachtingen zijn immens. Het lijkt onvermijdelijk dat Eghan en Castaignos uiteindelijk de dupe van de personele doorselektie gaan worden. Djordjevic moet het aanspeelpunt worden voor nummer 10 Promes, de bijsluitende Ebecilio en de zwervende vleugels Corona en Tadic. Of diens vervanger, waarbij de naam van Zwollenaar Mokhtar geregeld valt. Alles kan nog. Zelfs 2 September is nog redelijk ver weg.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

15 reacties op “Wallace beschouwt na

 1. Jeroen

  Zweedse slaappil :) Misschien weer eens trainen op verdedigend koppen in standaardsituaties?

    /   Beantwoorden  / 
 2. twentemax

  Hoop heb je en terecht want de eerste wedstrijden waren leuk om te zien. In de Gelredome was het er weer. De slordigheid, balverlies, timimg die net niet klopt. En inderdaad de standaard situaties waarop getaind kan worden(corners). Alles wat Wallace schrijft is gewoon waar. Maar over een schaal heb ik het ook echt niet . Deze groep kan onder deze trainer wat worden! En het verlies van gisteren is niet erg, daardoor staan we weer met beide benen op de grond! Gewoon doorgaan want het is een mooie groep spelers. En inderdaad in een week kan er een heleboel veranderen. Ik heb nog geen nieuws gelezen maar Tadic hebben we nodig alhoewel ik gisteren van niemand wat zag. Behalve van de keeper, deze jongen doet het prima!! Gewoon achter Twente staan en kijken wat het wordt.

    /   Beantwoorden  / 
 3. twentemax

  Als Corona goed door de medische keuring komt mag hij een handtekeningen en foto sessie doen voorafgaand aan de wedstrijd van Jong Twente. Zal vast wel goed komen. Hebben jullie studio voetbal gezien?? Ik zag een rood shirt op tafel liggen maar heb niks gehoord over de spandoekgate.Hadden ze het er nog over??

    /   Beantwoorden  / 
  1. Leo

   @Twentemax, Het T shirt lag er wel, maar er is met geen woord gerept over de reactie van Vak P op de uitlatingen van Jack van G.. Als je zulke uitspraken doet moet je ook je verantwoordelijkheid nemen toch?
   Ik heb een voetballend elftal gezien. Natuurlijk kan een wedstrijd verloren worden door de betere ploeg.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Dinkeltukker

    Sorry Leo, wat heb jij gezien????

      /   Beantwoorden  / 
 4. twentemax

  Misschien stond Jack met zn bek vol tanden. Vanavond speelt Jong Twente maar t wordt weer niet uitgezonden. Wel laten ze jong Ajax zien op FOX. Geldzender eerste klas, kijkt vast niet of er ook andere clubs zijn. Alleen die roze sokken brigade komt erop. Het is dat ik de wedstrijden deels op t.v kijk als ik niet naar het stadion kan anders zou ik mn abonement opzeggen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   “Twente maakte veel indruk qua veldspel” schrijft hij.Hij heeft ten dele gelijk als hij vind dat Twente misschien wat verder is dan Vitesse, want daar kon ik helemaal geen lijn in het spel ontdekken. Maar dat Twente gisteren indruk maakte? Nee, verre van dat.

     /   Beantwoorden  / 
  2. twentemax

   Ik heb het gehoord, mooie analyse en teken dat we goed bezig zijn. En toch kon je bij het eerste kwartier zien dat het niet de wedstrijd zou worden die we wilden. Met name slordigheden in het spel. Misschien dat Gutierez daardoor een trap na gaf, gewoon frustratie dat het niet ging zoals hij wilde! Maar oh wat een leuke keeper hebben we. Ik vind hem klasse

     /   Beantwoorden  / 
 5. Herman

  In de vooraankondiging naar studio voetbal zou het gaan over de kampioens kansen van Vitesse en Fc Twente.Hier heb ik niets over gehoord. Het ging alleen maar over de grote 3 met name oeverloos gezeur over PSV.Bedankt Jack v Gelder.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Ron

  Vond van wel dat FC Twente de betere ploeg was. Waar ik meer zorgen om maak is Luc Castaignos. En dat is dat ie weer zovele kansen om zeep hielp.

    /   Beantwoorden  / 
 7. twentemax

  Zijn we beter af met een andere spits??? Blijft toch een heet hangijzer die vraag!

    /   Beantwoorden  / 
 8. Dinkeltukker

  Castaignos heeft iets dat Bajrami ook heeft; hij kijkt Op de bal ipv OVER de bal. Vooral in de kleine ruimte mist hij dan het overzicht. 2e helft zag ik hem en nog eentje van twente een beetje jagen, maar dat had helemaal geen zin. Dan is het met zn allen of niemand en niet halfgebakken. In die fase had Twente zich op eigen helft terug moeten laten zakken en daar de boel afjagen en als een raket naar voren. Dan heb je ruimte en dan heb je iets aan Luc.(zie die beide goals tegen Utreg) Maar zondag zat het er (even) niet in. Ben van mening dat hij teveel onnodige meters maakt met het storen van de opbouw vd tegenstander en helemaal als die anderen niet meejagen.

    /   Beantwoorden  / 
 9. rene

  Ik zou me pas zorgen gaan maken als hij qua spits geen kansen meer krijgt. Maar elke wedstrijd krijgt hij 4 a 5 opgelegde kansen. Dus zijn inzicht is wel goed, alleen hij doet er te weinig mee. Maar dat komt wel denk ik. Dan nog overdie FOX zender. Ik weet niet of dit een zender is voor alle eredivisie ploegen maar bij mij komt het over als ajaxtv. En is veruit erger dan eredivisie live. Maarja je wilt er naar kijken of niet. Ben in ieder geval blij dat er een knoppie zit op de tv

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   Klopt, kansen krijgt hij wel, maar inzicht is iets anders dan zicht. Maar vorige week trapte hij er 2 in. Als hij dat een week later niet doet moeten we niet gelijk weer ouwe koeien uit de sloot halen. Geef het hele team, incl.de technische staf, gewoon tijd om aan elkaar en de speelstijl te wennen.Richting kerstdagen hebben we een beter inzicht, maar tussentijds mogen er beste kritische opmerkingen komen, zowel positief als negatief. Dat hoort immers bij het spelletje :-)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.