Wat ‘ne gedoe

De website Marktplaats.nl was gistermiddag tijdelijk overbelast en niet bereikbaar. Wilden teveel ontstemde Twente-spupporters tegelijk hun gevallen godheid Joop t.e.a.b. te koop aanbieden?

Mensmensmensmens, wat maken we plotseling wat mee met die club. van ons. Niet op het veld. Daar gebeurt al maanden geen ene flikker meer. Gras wil er niet groeien en de plaggen modder die overal rondslingeren komen uit de skyboxen zeilen, waar de gedemoraliseerde milities van Munsterman zware slag leveren met nieuwlichters van de menselijke maat. De kaviaar komt van rechts binnen vliegen, de krokante bitterbal slaat vanaf de linkerzijde in. Achter de schermen, noemen ze dat. Tussen de coulissen van de club heeft jarenlang de vuige leugen geregeerd. Supporters werden herhaaldelijk met kruiwagens vol kluiten drek het geknakte riet in gejaagd. En wat genoten ze ervan! Zo was het ook wel weer.

De verdiensten van Munsterman tellen amper meer, de collectieve toorn heeft zich allang tegen hem gekeerd. Het is wat dat betreft net de voetballerij; je bent zo goed als je laatste wedstrijd. De man die in 2004 redding bracht, zal nu zelf van het leeggeruimde toneel moeten verdwijnen alvorens redding mogelijk wordt. Een zekere dichter heeft daar ooit iets over gezegd. Dat het verkeerd gaan kan. Verkeren kan?

Tegen NAC, de carnavalsploeg uit Breda die hier al mankend een punt pakte, hoorde ik iemand de discussie over een toekomstig standbeeld voor onze vermoeide president af doen met ‘ik neem een schep oet de beerputte, gooi die tussen Boschker en NKufo in, en steek er een stok in met een bord met JOOP erop!’ Dat ging er goed in bij de – schaarse – omstanders. Het vak was voor zeker 40% leeg. Je hoeft tegenwoordig niet meer te vrezen dat je tegen iemand op loopt en daardoor een klotsend deel van je bier verknooit. Een teken aan de wand, heette dat jongstleden zaterdag al. We hadden op dat moment drie punten meer dan we vrijdag aanstaande zullen hebben…

Zo gaat het nog harder naar de kelder op an. Dit is geen gifbekker maar een emmer. Soept vedan a’j veur Twente bunt! Kloppen de boeken na de competitie nog steeds niet, dan komen er bij een volgend meetmoment nog eens 3 strafpunten overheen. Of wel zes, want volgens mij valt die maatregel van de licentiecommissie te vergelijken met een niet betaalde acceptgiro voor een verkeersovertreding. Trapsgewijs betaal je vervolgens percentueel meer… Veilig zijn we deswege nog lang niet. Dat weet u zelf inmiddels ook. Het duurde even, maar ook de blinde Joop-dwepers zien langzamerhand in dat ze zelf ook gegokt en verloren hebben. Alweer. Kan weleens gebeuren, maar zo vaak? Mail de LOI voor een cursus Mensenkennis. Voortaan ook beter je verstand gebruiken. Ruiz, die maakte ons kampioen. Nu niet meteen een tattoo van die jongen laten zetten. Gebruik je verstand.

FC Twente heeft de primeur, menschen. We zijn de eerste club in de Eredivisie die strafpunten opgelegd en daadwerkelijk afgetrokken krijgt. Daar hebben we dan bijna 50 jaar over moeten doen. Op de radio zei de nieuwe sterke man tegen wil en dank Van der Laan er dit van: Ik schaam mij ervoor.’ Gelukkig niet voor zijn worsten, die zijn onveranderd goed te vretten. Voor de strafpunten? Dat zijn krokodillentranen. Hij moet zich schamen dat hij zolang de andere kant op gekeken heeft toen zijn nimmer maat houdende maat Munsterman het geld over de kling joeg. Dat hij de smoezen en de glasharde leugens om Joop’s bestwil zwijgend verexcuseerde. Dat hij Joop niet veel eerder een halt heeft toegeroepen. Desnoods hardhandig. Met de voeste. Multimiljonairs die onder het genot een glas en een sigaar met de toekomst van de club speculeren. En die naar buiten uit jaar in jaar uit mooi weer spelen naar de media. Die de eigenste, duurbetalende supporters met schampere sneren en ginnegapperijtjes vernederen tijdens streng gecensureerde supportersavonden… Dat is dan je club, dat zijn de mensen die je op handen draagt, die je vertrouwen moet… Waar je de kromgesappelde poten voor in het vuur steken wilt. Je kunt net zo goed in een boerderijtje op de gasbel van Henk Kamp in Noordoost Groningen gaan zitten. Stront ben je en blijf je, of dacht je van niet?

Tukkers, de meesten, zijn evenwel nog steeds nuchter. Als Munsterman voorzitter van De Haag of Utrecht was geweest had hij beter zijn baard kunnen laten staan en via Turkije een snelle vluchtroute richting Islamitische Staat uit kunnen stippelen. Aboe Broedkip Al Munsterhammed. Nu mag hij terugkomen voor de wedstrijden, zegt zijn vriend Aldo. Van mij mag dat ook, maar voor elke wedstrijd wel een ton aftikken bij de SSU. En daarna telkens die ezelsoren op je kop zetten, Vak P in en dan een liedje zingen, twee rondjes betalen en na afloop de boel aanvegen. Zoals in verre, vroeger tijden in de papierhal van Tubantia. De cirkel is rond, rijmelde Van Gaal al.

In de oorlog zat de kerk altijd vol, bezwoer mijn grootvader lang geleden regelmatig. De oorlog die FC Twente momenteel voert met de vuurrode cijfers en het morsdode voetbal, die strijd zorgt ervoor dat bange aanhangers van de zieltogende club zich aan van alles gaan vastklampen dat nog een beetje als ‘positief opbeurend’ uitgelegd zou kunnen worden. De nieuwe verlosser heet opeens Gerald ‘met een el ‘van de Belt. Zijn sterke quotes in de kraante geven de menschen weer moed voor de toekomst. Gerald was in zijn functie van Cambuur-directeur al eens te gast in de Veste en kreeg daar een krokante bitterbal met wedstrijdvlag-prikkertje gepresenteerd. Jézus, dacht ‘met een el’, waar doen ze dat van, al die vlagprikkertjes, dit neigt naar kapitaalvernietiging… de decadentie!

Die arme man is wel gewend aan opruimen en saneren, maar dat je meteen in het peilloze diepe – vol Fukushima zeewater – wordt gedonderd om de talloze feilen van je ondergedoken voorloper te gaan nuanceren… Niet te benijden en we moesten nog maar even afwachten of hij geen zinloze strijd gaat leveren, want we kunnen ook zomaar kapot gaan, natuurlijk. Het Ei van Ko is alweer gepeld. Zeer waarschijnlijk loopt Munsterman door al dit gedoe zijn standbeeld wel mis. Dat kun je sneu vinden, maar wie er zuiver naar kijkt kan niet anders concluderen. Voor het verdienen van een standbeeld is onkreukbare integriteit vereist. Of een uitzonderlijke loopbaan, een oeuvre in brons gegoten. Joop verdient hooguit een buste. “Ja, van zijn onderlijf!“ joelt de vrij algemene opinie.

Jammer, maar helemaal zonder aandacht gaan we Joop ook niet door de gewelven met de loeiende verwarmingsbuizen van De Veste weg laten glippen. Als burgemeester van onze al even berooide citystad hebben we hem nu zeker niet nodig, dan zitten we zo naast Almelo in de wachtkamer van de Stadsbank. Maar in de Haagse politiek valt er eventueel nog wel wat te ritselen. Joop Munsterman zou best een bruikbare vervanger van VVD-brompot Ivo Opstelten kunnen zijn, die de Kamer weer over een schimmige onderwereldse deal schijnt te hebben voorgelogen. Dat moet onze Joop echt veel beter kunnen!

Enige nadeel is misschien dat de Haagse politici het liefst tot het bitterste eind op hun pluche blijven plakken, waar Joop het liefst zo snel mogelijk de benen neemt wanneer de tegenwind hem in in de haarlokken blaast. Puntje waar nog aan gewerkt moet worden. Enfin, hij redt zich maar. Moet wel lukken toch? Next.

Wallace

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

10 reacties op “Wat ‘ne gedoe

 1. twente madmax

  Wij tegen de rest.
  Past hier precies.
  De grootste drek krig oons dr neet oonder.
  Sterker nog van narigheid wuj groot en sterk!
  FC Twente boven alles!

    /   Beantwoorden  / 
 2. twente madmax

  En een mooi geschreven stuk over de blatter van het Oosten.
  Liever klein en trots dan groot en opgeblazen!
  Rug recht, twee benen op de grond en verdañ!

    /   Beantwoorden  / 
 3. ber

  Hulde Wallace!

    /   Beantwoorden  / 
 4. IJscoman

  Munsterman de grootste leugenaar moet een stadion verbod krijgen nooit meer welkom zijn de in Veste.Zijn rechterhand v/de Laan moet ook wegwezen en mag nooit voorzitter worden.Het gehele bestuur moet weg, schoon schip maken en heb daarin wel vertrouwen in v/de Belt.Dat hier mensen roepen dat Munsterman fctwente van een faillissement heeft gered die geef ik de tip Google even op Johan Plageman!!!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tukkers on Top

   Ga je mond spoelen joh! Zonder Munsterman speelden we nog met 13.000 supporters voor de degradatieplekken samen met NAC en Heracles. Vanwege pessimisten (zoals u) en de albekende valse Twentse bescheidenheid was de club nooit gegroeid tot waar het nu staat. Zonder ambitie en investeringen kan het niet misgaan en is het lekker veilig, maar blijf je altijd een klein vogeltje, een grijze duif, een nietszeggend clubje.

   Natuurlijk zijn de afgelopen twee jaar vele vele fouten gemaakt, te beginnen bij het ontslag van Adriaanse (3e plek + Europese overwintering ten tijde van het ontslag). Hij was de laatste trainer die van eigen kracht en met aanvallend voetbal Twente wedstrijden liet winnen. Daarna heeft Joop veelal reactief en uit angst gehandeld zoals bij de aanstelling van nieuwe trainers en is het er niet beter op geworden. Vervolgens heeft Joop zijn hand overspeeld resulterend in de Schreuder crisis. Maar dat neemt niet weg dat deze man nog steeds een held is, iemand die afrekende met de valse bescheidenheid en iemand die de club heeft laten groeien en de regio trots heeft gemaakt op ons Twente.

   Plageman was tegen de stadionuitbreiding en staat bekend als degene die Twente heeft gesaneerd op een uitstekende wijze. Hij was echter niet degene die Twente liet groeien…

   BTW leuk geschreven stukje van de altijd messcherpe Wallace!

     /   Beantwoorden  / 
 5. enschede noord

  Wederom goed geschreven…..een diepe buiging….

    /   Beantwoorden  / 
 6. Paul

  Er zijn nog veel ergere domme fossielen dan we denken dat ze bestaan geloven we het gewoon niet dat ook maar 1 ubermens het zou denken . De meeste Enschedeers zouden graag een man zien als Joop Munsterman als Burgemeester .Whaaaa mooi zooi Joop Munsterman Als Burgemeester. Laat hij financieel heel de stad dichtklappen . Kun je netzogoed heel Enschede voor de bultdozer zetten om van Enschede een vuilnisbelt opslag te maken . Vreemde zaak is het ook altijd he dat miljardars of mensen met minder vermogende centen toch altijd en vooral positie s moeten innemen dat een dakloze het eigenlijk nog beter kan . Kijk naar Wessels die elke dag op Vliegveld liep te wachten op de miljoenen slurpslidie die niet kwamen was meneer plotseling verdwenen .Notabene miljardair Wessels . En de Burgemeester zat ook op slurpslidie te wachten tot er niets kwam besloot de Burgemeester dan maar te verhuizen naar Groningen waar ze wel een actief vliegveld hebben . Bij ons blijkt alles plotseling inactief te wezen opdat zowel de Politiek alszijnde de Bouw Maffia alleen maar graag hun zakken willen vullen om als klein jongetje al te beginnen roestige kromme spijkers recht te timmeren om deze in de nieuwbouw te spijkeren en dat is geen leugentje . Er worden in het echt roestige kromme spijkers recht getimmerd om in de nieuwbouw te spijkeren . Elke cent is er weer een . En dan hebben we nog Zanderink van de wasmaschien en zijn trommels Was-Ma-Schien . Zanderink deeld zijn jalourse kwaliteiten uit om te laten zien dat hij veel geld uitdeeld aan mensen studenten enz enz . Maar Zanderink Weerselo wil het liefst Voorzitter worden van Twente . Wat moet de man ook alleen met al zijn geld . De man heeft niemand en niemand heeft hem . Dit is de volgende in rij die behebt en behept is met geld . Steeds maar weer in beeld komen om geld weg te geven aan studenten maar biologischnet als die anderen ontzettend jalours . Jaloursie en intrige is het in die Wereld .Ze kunnen elkander niet uitstaan .Inplaats van hun handen ineen te slaan zijn het allemaal eenzame EINZELGANGERS die door hun machtsvertoon aan moneten geen tegenspraak dulden . Het toppunt kennen we ook . Vladimir klein kontje Poetin met zijn 200 miljard bijeen geraapte oplichting duld ook geen tegenspraak en is ook bovenjan van jalouzie . Bij al dit soort mensen kun je geen kant mee uit .Het is altijd DE DOOD OF DE GLADIOLEN .

    /   Beantwoorden  / 
 7. aks

  Ja, niet meer negatief zijn is moeilijk het is de realiteit.
  Terug naar de orde van de dag
  Scheuder werkt hard en traint keihard, Corona in de lappenmand, enkel blessure
  en wie is er morgen aangesteld bij Willem II – FC Twente juist Wiedemyer, met ass. Olde Olthof de fc Twente hater.
  dus waarschijnlijk weer drie punten in mindering.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paul

   In de naam van de vader zijn zoon en de heilige geest en doe moeder maria en jozef er ook maar bij dat ze morgenavond streng zullen bidden in den hemelen tegen Ronald Wiedemeijer de man met de box vol eier . Ronald mag graag met kaarten strooien dat je denkt dat hij ooit eens voor zwarte piet heeft gestrooid. En dat hij ook vaak onder de wedstrijd een oog dicht heeft zitten . Ronald de scheidsrechterstrooipepernootzwartepiet .

     /   Beantwoorden  / 
 8. heteindeisinzicht

  Leuk stuk,maar reken er maar op dat alleen het topje van de ijsberg nog maar naar buiten is gekomen.Echte situatie is veel erger dan men denkt.Het is echt een drama dat sponsoren,supporters,Vak P en RvC het zo ver hebben laten komen dat 1 man deze club aan het einde kan helpen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.