Fashionista’s doen de ramsj

Afgelopen zondagmorgen was er bij betaalkanaal Fox Sports weer een aflevering van ‘de Tafel van Kees’ te zien; een zó-veel-ste voetbalpraatprogramma met de makkelijk babbelende host en kenner Kees Jansma en de afschuwelijk oubollige side(maf)kick Hans Kraay Jr.

Een onderhoudend en ietwat suf format, maar daardoor wel geschikt voor een uitgeslapen zondagochtend in je joggingbroek (zelf heb ik een prachtige LONSDALE van dikke katoen. Volgens de etiquette der kledingmerken maakt mij dat tot een kaalkop, gabber en een racist. En dan? Jongensjongensjongens… m’n zolen met die etiquette). En natuurlijk wordt er ook in de FOX-studio live versgekookt terwijl het aan de praattafel over het spelletje gaat; gekookt moet er worden, waar wachten ze op bij het Journaal!?

Televisie schijnt tegenwoordig om een kok te schreeuwen. Wat een verwijfde trend. Bij VI geen kok, maar een lekker wijf achter de bierpomp. Min of meer centraal in de Tafel Van stond ditmaal gast Alfred Schreuder, want de bende bij Twente. Allicht. Om van het eindeloze gezeik in de media af te zijn kunnen we echt maar beter bankroet gaan. Wel zo rustig. Enfin, Alfred zat trouwens niet aan de tafel van Kees, maar hij lag er half onder, waardoor hij op de zoon van van André Ooijer leek, die rechtop naast hem zat! De moeite van het bek glad scheren had Schreuderke nog wel genomen. Laconieke houding, witte sneakers aan de poten en jaarlijks 8 ton salaris in tuk. Lacht ‘m moar oet, het dut ‘m neeg wat.

Verder was zijn aanwezigheid uiteraard net zo weinig opzienbarend als de manier waarop hij zijn ploeg coacht. De antwoorden die Schreuder gaf waren veelal dezelfde als die in zijn nabeschouwingen, voorbeschouwingen, tussenbalansen en doordeweekse quotes. Vlak, ontwijkend, braaf en soms op het hautaine af. Innemend zal hij nooit worden. Inhalend blijft hij wel, want off the record schijnt hij Jansma te hebben toevertrouwd geen cent van zijn barre jaarinkomen te willen inleveren… Van geen cultuurbewaker naar geen budgetbewaker. Wie had dat gedacht. Tel voort.

Veel interessanter was zondag het item van Heleentje Hendriks, een struise, blonde reporter die heel leuk in beeld komt over allerlei randzaken die onze profs kenmerken en meemaken. Heel leuk wel, Heleen. In dat latex topje van COCKTEASE. Heleen bezocht de Utrechtse shop van Nyves (?) Jansen, de eega van ons gewezen handbalhoofd Willem Jansen. De tandem die hij met vertrager Brama vormde was lange tijd de meest gammele fiets van de lage landen ooit. Deze Nyves Jansen, een onderneemster met een plan, handelt in gebruikte en gedragen kleding en schoeisel van Nederlandse profspelers. Gebruikt en gedragen, edoch niet persé gewassen, meen ik. Hoe dan ook, de planken, schappen en schragen stonden behoorlijk volgepakt met een scala aan design-handel en onbetaalbare vodden van de beste merken. Een paar spuuglelijke bling blingsneakers van Eljero Elia deden 325 euro, voorwaar een koopje, vond mevrouw Jansen, want de adviesprijs lag zeker nog 150 ballen hoger. De GUCCI-handtas van het wijf van Fer was eveneens verkrijgbaar. Aan de rits hing een zilveren hoefijzertje, ten bewijze van haar paarden-obsessie. Weet je nog wel? Met die tophengst bij wijze van impulsaankoop, die niet op het balkon van het appartement van de Fers paste.

Opvallend veel rotzooi van de FC Twente-familie, viel direct op. Geen klompen, bretels of lange onderboksen, maar het meest gehypte van het allerhipste, gerei voor jongemannen met getrimde baardjes en voor met hun I-phone vergroeide jongedames die sliploos met het ov reizen… Terwijl Gerald van den Belt als een bezetene krenten zit te kakken, te schrappen en snoeien, staat ergens in een Utrechts boetiekje de bewijslast van de schaamteloos decadente Twentse seizoenen opgetast; slangenlederen gympen, tweezijdig gezoomde toilettassen van bewerkte vagina van de Monegaskische steenezel, rare BALR-honkbalpetjes met tientallen SWAROVSKI’S, belachelijke dure t-shirts, een plastic SPAR wegwerpaansteker van Theo Janssen, kruisloze boxershorts van CALIGULA, vijf tinten VUITTON heren polstasjes met vergulde stiksels van Marc Planko, niet de designer, maar de schwalbende spits; allemaal prachtstukken uit het Briljanten Tijdperk, toen de geurende platanen van luchtfietser Munsterman tot ver boven de voetbalhemel reikten… Heleen Hendriks wilde wel eens van Nyves weten van welke bekende, Nederlandse speler ze het grootste assortiment voorradig had.

‘Van Luc Castaignos,’ zei mevrouw Jansen. Je verwacht het niet.

’Op een dag belde zijn moe me spontaan op dat ze kasten vol dingen van haar zoon had liggen, ze wist er geen weg mee, zoveel handel… Luc woont nog thuis, moet je tellen.’ Heleen grinnikte, Nyves grinnikte ook. Ik schudde het hoofd.

Twente betaalt Castaignos elk seizoen omstreeks een miljoen. Hij betaalt er een paar tientjes kostgeld mee, de belasting, verzekering en de SHELL-peut voor zijn PORSCHE, een BIG MAC’je en wat bioscooptickets en de rest gaat op aan onzijdige vodden, petten en sloffen… Zie ze gaan, de monneten die we nu zo vreselijk tekort komen! Verbrast aan verwijfde truitjes, glittervesten en authentieke NBA-baskets! (Baskets is Vlaams voor basketbalschoenen. Vergroot uw kennis, ken je talen).

We kunnen het Luc Castaignos bezwaarlijk kwalijk nemen dat hij zo’n vet contract tekent, ofschoon hij weet dat hij het gezien zijn beperkte kunnen nauwelijks verdient. Het ligt aan de dealtjes tussen club en zaakwaarnemer. Dáár ligt de wortel van alle kwaad, waardoor we nu bijna kapot zijn. Zesenhalve ton netto voor Cabral en zesenhalve ton netto voor Daniël Fernandes, die de meeste supporters uitsluitend van de elftalfoto kennen. Van het tweede elftal.

‘Er zijn ook foutjes gemaakt,‘ erkende Munsterman deze week. Ruiterlijk kun je het niet noemen.

‘Ik ben degene die schuldig is aan de huidige rampspoed, hier sta ik. Spijt is het woord niet, doe met me wat jullie willen. Ik alleen heb mijn handtekening onder het jarenlange wanbeleid gezet.’ Dát is wel ruiterlijk. Joop zit er doorheen, hoor je nu. Hij zit er heel erg mee, en is vooral onder de afwas zeer emotioneel. Tja. Berouw komt na de zonde. En nu rentenieren maar!

Met het tweedehands winkeltje van de familie Jansen te Utrecht heeft het allemaal niks te maken. Die draait haar omzet wel, want bekende voetballers zijn de nieuwe popsterren en reken maar dat hun overbodige shit grif aftrek vindt in de shop. Of er ook online handel gedreven wordt weet ik niet, maar ik zou het overwegen als ik Nyves was. Wat een naam, trouwens.

Toen ik haar belde dat ik haar firma in deze column op aanprijzende manier zou behandelen en daarna brutaalweg vroeg wat dat van haar kant zou schuiven, beloofde ze: ‘Ik zoek wel iets uit voor je. Volgende week komt een exclusieve zending binnen uit Spanje. Wat dacht je van een string van CR7? Dat is een naadloze, satijnen string uit de collectie van Cristiano Ronaldo. Ze zijn er alleen in neon-gifgroen…‘

Nyves! Nyves! Koop daar dan!

Wallace

19 reacties op “Fashionista’s doen de ramsj

 1. twente madmax

  Met plezier gelezen.
  Voel me wel een goedkoop geval in mn Wibra legging. Weinig Cockteaserigs aan. Haast symbolisch voor Twente dat door al deze to much lonen berooid achter blijft. Je schaamt je dr voor!

    /   Beantwoorden  / 
 2. aks

  Van Stichting naar BV om het dreigende faillissement in 2003 te ontlopen was een slimme set, alleen had men er van moeten leren en het standpunt moeten nemen eens maar nooit weer.
  Sommige mensen zijn hardleers of oost Indisch doof.
  De situatie waarin FC Twente nu verkeerd is nog uitzichtlozer dan in 2003,maar misschien is er toch nog een uitweg.
  Als je van FC Twente een coöperatieve instelling maakt.
  Dus een tussenholding je hebt dan wel te maken met een andere rechts persoon met eigen wettelijke bepalingen.
  Het zou eventueel mogelijk zijn om in een coöperatie leden te creëren, dus als het mogelijk zou zijn dat iedere voetbal liefhebber en FC Twente fan lid kan worden voor b.v. 10 euro, dan hebben zij stemrecht en dan kunnen zij beslissen over het wel of wee ven FC Twente of Bestuur van de vereniging.
  Is er misschien iemand op deze site die hier meer over weet, ik kwam deze mogelijk toevallig tegen.
  Om te laten zien wat er bedoelt wordt plaats ik hieronder de link die misschien inzicht geeft voor mensen die hier meer verstand van hebben dan mijn persoon.
  http://www.boekel.com/media/683295/de_coorporatie_in_vogelvlucht.pdf

    /   Beantwoorden  / 
 3. twente madmax

  Als een bedrijf op punt van faillissement staat mag je toch de contracten bekijken en deze bijstellen?
  Omdat anders het bedrijf er aan gaat?
  Waarom gebeurt dit niet bij Twente?
  Het is idioot dat Schreuder zo veel verdient terwijl de club op de rand van de afgrond bungelt. En maar zielig praten. Onvoorstelbaar!Met een greintje liefde voor de club doe je al zelf afstand van dit belachelijk hoge salaris. De club doet nog net of er niks aan de hand is. Ik vind dat je best op je knieën om vergeving mag smeken bij je supporters.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paul

   Max ,zalt oe nog sterker verteln . Een nieuwe Voorzitter die nergens zijn handtekening onder heeft gezet kan alle contracten laten ontbinden . Mocht Geert Wilders President van Nederland gaan worden kan hij subiet uit Maffia Brussel stappen daar hij nooit ergens voor getekend heeft . Dat ken je toch wel Max:ik heb nergens voor getekend . Het omgekeerde doet Maffia Brussel;ongetekend stonden de dikbalgen van de VVD Hans v Baalen und der Timmermans dronkende destijds te bleren op het plein van Kiev Oekraine .

     /   Beantwoorden  / 
 4. johan

  GVD dilemma. Wil wel naar Twente toe zaterdag, maar kan het niet opbrengen weer naar die overbetaalde dooie zakken van de TS met Schreuder voorop, te moeten kijken. GVD nog een keer. Hoop dat ie nog vertrekt voor zaterdag, anders blief ik tuus. Klotezooi.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Paul

  Wallace,mooi stuk,lekker stuk.wat een stuk . Schreuder zit krom onder de tafel voor acht ton . Geen nood .Men heeft Alfred aangeboden om in de nieuwe film Hannibal Lecter te willen spelen daar Alfred er ook nog op lijkt .Hollywood kwam Alfred toevallig opt spoor . Ze hebben Alfred het dubbele geboden dat hij bij Twente verdiend 1.6 miljoen . En hebben ze Alfred gevraagd of hij voor dat bedrag in Hannibal Lecter de nieuwe film danwel rechtop in de stoel wil zitten . Hollywood wil nu een echte scene in de bajesstoel .Hollywood wil nu eindelijk eens af van al dat genep .

    /   Beantwoorden  / 
 6. jan

  Marc Janko is lovend over FC Twente en geeft aan overal voor open te staan en hij is transfer vrij.
  Als ik Twente was zou ik een poging wagen.
  En dan Jari Oosterwijk (belangrijke ften) klaar stomen voor het eerste

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paul

   Schrijf maar met grote letters op je buik Jan ,Janko komt nooit terug . Hij verdiend 1.5 bij wie kent het niet Sydney Fc . Daarbij vindt hij Schreuder geen charmante trainert . En die Castaignos verdiend nog veel meer dan we denken 1 miljoen+het tekengeld destijds +winstpremies .Gelukkig wint Twente niet meer en is dat geld te beschouwen als winst .De spelers laten meer windjes opt voetbalveld dan winstpunten binnenhalen . En ik was gisteren een beetje fout . Ik zei dat Dirk Wessels in oud Nederlands geld 2.2 miljard bezit . Dit is 5.5 miljard oud Nederlandse Guldens . Maar dan klopt het toch precies .Want Dirk Wessels heeft 1.5 miljard euro verstopt op het vliegveld . Op 1 april gaat het Vliegveld Twente open en dan mogen de mensen op zoek gaan naar de zak met geld . Diegene die de zak met geld heeft gevonden mag 0.5 miljard zelf houden en van dat ene miljard mag hij een nieuw giga stadion laten bouwen op Vliegveld Twente . Bij de zak geld zal ook een briefje bij zitten met de tekst ;excuses namens de fam Wessels dat wij vroeger Fc Twente falliet hebben laten gaan .

     /   Beantwoorden  / 
   1. aks

    Wessels graaft en hij legt in heel Twente glasvezelkabel in de grond en die asielzoekers maar graven, niemand van die lui spreekt Nederlands ze hebben zelfs geen broodtrommeltje voor de lunch, af en toe hoor je rare geluiden uit de grond komen
    zouden ze daar fiber mollen vangen
    Hamsteren

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paul

     aks ,ik wil geen glasvezel dat is aangeraakt door Wessels .Anders wordt Paultje Gefibernet . Wessels is netdwangvezelarbeiders 5 minuten te laat opt werk loon ingehouden . De arbeiders komen s morgens graag extra een kwartier te vroeg . 9 uur s morgens schaft in de keet gaan ze van schrik als het tweede Nekschot Dirkie langskomt van schrik al weer om 9.13 weer aan de slag . En zo gaat dat de hele dag door .Dirkie de drilboor .Na normale tijd werkdag de betoncentrale mocht met betonmolen is het gratis bij kunstlicht doorwerken tot s avonds 20.uur .Daarom worden die Varkensberen ook zo rijk . Alle bonnetjes worden wegg of zijn weggewaaid net als bij Fredje en Ivo Afstelten van Haag VVD .

       /   Beantwoorden  / 
 7. aks

  Yme Drost leidt onderzoek naar nieuwe opzet vrouwenvoetbal bij FC Twente.
  Zijn salaris is 60 euro per uur
  FC Twente heeft toch geen geld, O ja v.d. Laan zal het wel voorschieten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paul

   toevallig dat we het over Dirk Dikke Dik Wessels hadden . Ik reken elke dag in Nederlands geld dan weet ik tenminste hoe echt rijk ze zijn .Wessels omzet stabiel met om en nabij de TIENMILJARD Gulden .Met aan orders in hun portefeuille bijna DERTIENMILJARD Gulden . En dat heeft dan destijds Fc Twente falliet laten gaan op 20 miljoen gulden dat Wessels ook nog zelfs destijds had veroorzaakt . Dus is Wessels Fc Twente nog altijd 20 miljoen achterovergedrukte guldens nu 9 miljoen euro schuldig . Kunnen ze overmaken op mijn banknummer, de rente mogen ze houden . En ze moeten eigenlijk het Fc Twente stadion gratis uitbouwen tot 40.000 toeschouwers de oude hoofdtribune . Wessels heeft de KPN lekker opgezadeld door een hoop door te verkopen aan KPN om er 610 miljoen voor op te strijken . N begint mij ook iets te borrelen in mijn hersenen .2 jaar geleden zonder bericht in de bus zag ik s morgens heel vroeg enkele mannen in overall met schop en z n graafmachientje bulderen om te graven om mijn huis heen . En maar dagen graven en schuppen om Vezel te leggen . Tot op een vrijdagmiddag de straattegels er weer ingingen en een malloot met z n Driltoestand de boel kwam aanstampen .En mijn ramen ook in triltoestand kwamen en op knappen stonden . Waren de ramen geknapt dan waren dat er 9 geweest . Dus ik naar buiten met dat lawaai terwijl die malloot zelf wel een dikke koptelefoon op had om het geluid zelf niet te moeten horen . Kwam er later een dikke speknek in pak bij staan . Ik kende hem toen niet van gezicht . Maar achteraf blijkt het dus de grote oplichter Dikke Wessels te wezen . Ik zei nog ;gauw afmaken die handel hier en snel oprotten . Dikke Wessels had ook nog praatjes .Had niet veel gescheeld of ik had hem een poetje voor zijn snoetje gegeven . Jammer dat ik niet wist dat hij het destijds was anders had ik het gedaan . De andere man die er bij stond destijds was van de KPN . Om de KPN destijds warm te maken . Achter Twente stadion ligt water . Daar moeten ze eerst Wessels en dan Joop en daarna Aldo met hun blote reet een paar kilometer overheen trekken dat hun bipsje mooi altijd en eeuwig bij leven mooi rood mag blijven van schaamte .

     /   Beantwoorden  / 
   1. aks

    hahaha, je kunt het zo mooi vertellen, ja humor moet altijd blijven wat er ook gebeurd.

      /   Beantwoorden  / 
 8. Wallace

  Breaking !

  Mannen in witte pakken bestormen Grolsch Veste. Kantoorpersoneel massaal geëvacueerd naar overzijde van het kanaal.
  Heli’s in de lucht…
  Omstanders hebben het over een gigantisch lijk dat rond het middaguur in staat van ontbinding uit een archiefkast op de crediteurenafdeling zou komen lazeren…KNVB dreigt met nieuwe puntenaftrek en overweegt intrekken proflicentie…Regio Twente zamelt 3000 euro in voor de noodlijdende club…Van der Laan doet er uit eigen tuk 150 bij, plus ‘nen drogen wos…
  Joop Munsterman gedagvaardt, maar verschijnt niet voor de rechter. Interpol wordt ingeschakeld. Joop duikt onder bij Sepp Blatter… Aldo van der Laan wordt gespot met Willem Holleeder op landgoed Twickel…Het dameselftal van Twente houdt Toon Renes in gijzeling op het trainingscomplex en eist een verhoogd budget en 3 nieuwe aankopen…Thuis brandt Van der Belt zijn tong aan een Aldi bitterbal en meldt zich ziek…Fred Teeven aan de zijde van Jan van Halst voor de FOX-camera…ze willen de club overnemen voor het symbolische bedrag van 1 euro…Meer in het nieuwsbulletin van elf uur..

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paul

   Wallace ,de nieuwe Paus was gisteren op tv om uitleg te doen over de situation . De meid van tv oost zei ;goedenavond Vieze Voorzitter,u bent nog geen Voorzitter maar Vieze Voorzitter opdat u na de competitie pas Voorzitter zult zijn ..Dan vraag ik mij af,waar is dan de echte Voorzitter ? .. Of het spelletje Wie Van De Drie;wil de echte Voorzitter opstaan? . Aldo sprak de ongelovige woorden dat ik in slaap begon te raken en plotseling ging dromen dat Aldo in wit gewaad met keppeltje opt balkon Kalifaatstad in Rome met grote Bic Mac met krop sla ertussen mompelde aan de honderdduizenden gelovigen opt plein;binnen 2 jaar is Fc Twente weer bovenjan . Achteraan beginnen met inzamelen . Wilt u nu de bakjes,de mandjes en de schalen inleveren . Dank u . Mijn mond viel van verbazing open toen ik hoorde ;over 2 jaar zijn we weer bovenjan . Die Aldo kan nog veel mooier praten dan Joop ooit heeft gedaan . De nieuwe eenacter is geboren . Rekening houdende met nog 3 punten aftrek staat Fc Twente nu op de zo vel begeerde 12 de plaats . 1 punt voor Exsnelcior . Fc Twente is de enige club in de eredivisie die intern en extern de lonen moet betalen van de spelers .Categorie 1 2 3 is op Twente niet meer van toepassing . Categorie 10 komt eerder . In Italie hadden ze er wel anders raad mee geweten ;terugzetten naar de Eerste Divisie . Schandalen zien we nooit . Schandalen zien we altijd bij andere clubs . Waarom denken we toch altijd als de buren een moord plegen dat we dan denken DAT HADDEN WE NOU NIET GEDACHT . Dat destijds Juventus was terug gezet dat geloven we wel . Maar wat er bij Twente gebeurd DAT HADDEN WE NOU NIET GEDACHT . De Ezel stoot zich geen tweedekeer aan de zelfde steen . Aldo is nu al het derde sprookjes bos aan het verkondigen OVER 2 JAAR ZIJN WE WEER BOVENJAN . Bovenjan ,mmmmm ,om het verstand te hebben om dure spelers aan te trekken met Drakesteincapaciteiten . Alles wat zit aan dure lonen blijft gewoon zitten ,levert geen ene euro in,en laat zich niet transfereren . En dan kan Belt hoog en laag het alfabet alfabed uitspreken in de lucht en kan hij mooi lucht gaan vangen . En Belt schreeuwt hoog en laag dat we gaan bezuinigen en de spelers denken LAZEROP MAN wij hebben een duur contract . Om daarna aflopende contract door de zwarte gordijnen gratis weg te lopen en zeggen de spelers TOEDELOE om de club achter te laten als een gesloten boek vol ellende . Dus er komt nog veel meer ellende . Aldo de nieuwe sprookjes ellende man vant Universum .. Vastgoedfraude Dikke Wessels moest 33 miljoen euro terug betalen aan de Bank wegens het bedenken van oplichtersconstructie s . Destijds Dikke Wessels op vacantie was hadden ze hem daarover gebeld . Het postbus 154 antwoordt van Dikke Wessels was ;33 miljoen euro ,weet ik niet ,kan best .

     /   Beantwoorden  / 
   1. aks

    @paul
    Als je 25% van alle Twentenaren kon vertrouwen zodat ze zich inschrijven als niet spelend lid voor (100 euro)in een nu nog denkbeeldige coöperatie FC Twente zodat het mogelijk is om een tussen holding te creëren en als dit wettelijk bekrachtigd zou kunnen worden, dan gaat het volgende gebeuren, het bestuur word aan de kant gezet, alle leden en dat zijn er dan heel veel worden uitgenodigd voor algemene of buitengewone vergaderingen. Voorzitter, secretaris en penningmeester en bestuursleden voor diverse commissies moeten gekozen worden voor een x aantal jaren die bepaald worden via statuten en reglementen.
    Als dat zou gebeuren bepalen leden over het wel en wee van FC Twente.
    Zodat het bestuur zich altijd moet verantwoorden voor grote of ondoordachte investeringen.
    Bovendien heeft de FC dan startkapitaal, als we praten over 100.000 leden
    Geen bobo’s meer in glitterpakjes maar een gekozen bestuur door de leden.
    Maar om dit op te zetten heb je weer mensen met kennis van zaken nodig en een hele organisatie om het op te starten, dit zal wel heel moeilijk worden om dit te realiseren.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paul

     aks ,het is best allemaal heel simpel . We praten het Fc Twente bestuur stelletje onnozelen onwelwilligen gewoon het stadion uit . We gaan over tot een stichting. Stichting mag geen winst maken .Ik ga Voorzitter worden.Vernietig daarbij alle statuten en dure contracten . Willen de dure spelers niet luisteren dan verban ik ze naar het tweede elftal en laat ik voor een prikkie gewoon het tweede volledige elftal in de eredivisie spelen die dezelfde punten ook wel halen . Maken we alle toeschouwers aandeelhouder van de club en gaan we aan crowndfunding doen onder de 1 miljoen liefhebbende supporters die Twente liefhebben en zijn we zo weer op de goede weg . Ik zelf heb als voorzitter niet veel nodig zeg maar pakweg 2000 euro per maand is genoeg . En we gaan de dure RVC en de rest allemaal afschaffen ,want dat is allemaal onzinnig geldverspelen . We gaan ze daar er nog wel uitpraten aks . We gaan ze uitroken .

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.