Quotes na een deceptie

Hieronder wat opgetekende quotes van licht mosterende, passerende supporters na afloop van de afschuwelijke halve finale. Tukkers… Zou je niet?
‘Wat een pech. Voor hetzelfde geld ben je door.’
‘Jammer dan, was graag weer een keer naar de Kuip geweest. De vrouw ook.’
‘Joop heeft hele goede dingen gedaan, daar hoor je niemand meer over…’
‘Het was niet best. Leuk voor Woutje.‘
‘Ja. Blijft sobieso een held.’
‘Hopelijk blijft het rustig met Vak P…’
‘Volgend seizoen nieuwe ronde, nieuwe kansen, jongs!’
‘Tweede helft speelden ze een stuk beter. Het zat er toen wel in.’

‘Ik neem geen bier meer, heb ‘t zat.’
‘Kut. Balen wel. Maar het is nu éénmaal zo.’
‘Schreuder heeft ook fouten gemaakt. Maar ja…’
‘Vrogger had je nog wel eens flinke rell’n na zo’n afgang. Gelukkig maak je dat tegenwoordig neeg meer met.‘
‘Koud is het nog, blij dat ik mijn muts en handwanten aan heb. Zo.’
‘Mokthar was echt niet slecht.’

‘Dan zondag maar winnen aan de Vetkuifstraat. Tja.‘
‘Ik heb mijn seizoenskaart meteen verlengd, zonder nadenken.‘
‘Heb je de Passion nog gezien? Mijn dochter was in beeld, kan je het geloven?‘
‘Castaignos heeft een keer geluk nodig. Voetballen kan hij wel.‘
‘Bjelland erin, dat vond ik een sterke wissel.’
‘Stevens is niet beter dan Marsman, terwijl Marsman ook weer niet beter is…’

Lauw, lauwer. Lauwst.
De stenen die later door de roet’n van de PEC-bussen vlogen waren veel beter tot hun recht gekomen in het fluwelen interieur van de luxe sleeën van de heren M. en Van der L. Verbrijzelde stukken glas op voorverwarmde stoelen.
Krassen op kameellederen dashboardkasten waarin vergrendelde notitieboekjes met schaduwbegrotingen en gecodeerde sleutels voor het openen van U-bochtconstructies.

Maar ja, Twente-supporters, tot in den eeuwigheid trots op speculant Joop en een gevonden kampioenschap. Icoon-aanbidders met een aangeboren aanleg voor nederige naïeviteit. Zoals alles momenteel wordt vergeven, zullen we hen dit ook maar niet te euvel duiden. We moeten er wel mee verder als Van den Belt het Ros in leven houdt. Reuring kenmerkte de jaren ‘80 van de vorige eeuw. De laatste jaren staan in het teken van de gapende lauwheid, ik verwacht dat we er nog zeker 10 aan vastknopen… Heeft u er de kracht nog voor?

En verder ging het, voorbij de spoortunnel…
‘Penantie skeet’n is ‘ne lotterie. Ie könn’ d’r niks van zegg’n…’
‘Ik haal een mosterd wos, zin aan. Lekker oppe ett’n.‘
‘In zo’n wedstrijd mis je de… routine van een Engelaar. Zeker wetten.’
‘Zou Zoutman niet wat wezen voor HSC, daar rommelt het ook alweer.’
‘Mensen die zeggen dat Twente aan de rand van de afgrond staat zijn sensatiezoekers. Gek wordt je van zulk volk, bah!‘
‘Ik kijk minstens vier per week naar de dvd van het kampioenschap. En twee keer per dag naar de site van Kim Holland.‘
‘Toch zie je dat Kamo (…) wel wat kan, alleen komt het er niet uit, nee…’
‘Donders, wat een eind loop’n hier. Waar staat de Daihatsjoe ook alweer nog?‘
‘Als er nu een Zwollenaar voor me stond pompte ik hem geheid die sloot in. Net als 1e Paasdag bie de Pan vietnamees.‘
‘Vandaag ben ik teleurgesteld, morgen zie ik het weer helemaal zitten met Twente. Zo gaat dat bij mij. Raarrr.’

Er verscheen een video op de webbladzijde van Fox Sport. Daarin wordt eeuwige pauper Schilder gevraagd wat er gebeurde en wat er door hem heen ging toen hij zijn pingel vernaaide.
‘Ik liep naar de stip, legde de bal neer en schoot hem op de paal. Ja, dat was het wel, denk ik.’
Schitterende quote. En geen woord aan gelogen. Zo was het en zo ging het precies.
Zonder emotie vooraf of naderhand, kennelijk.
Naar de stip lopen, de bal goed leggen, aanlopen en op de paal schieten. Dat ze daar naar vragen… Je doet gewoon je werk en daarna ga je weer naar huis. Net als de supporters. Hopen op succes, geen succes hebben en dan weer op hoes an.
Kenners in Hilversum vonden de uitvoering van The Passion dit jaar nogal plichtmatig en lauw.
Jezus stond een beetje als Robbert Schilder op de Alpha-toren te zwaaien… Maar goed, het was ten slotte ook volbracht. Aanlopen, paal. En meer was er weer niet van.

Wallace

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

32 reacties op “Quotes na een deceptie

 1. twente madmax

  Wat me gisteren opviel is de mimiek en houding van Ron Jans en de niet houding en de niet mimiek van Schreuder.
  Daar zit dag en nacht verschil in.
  Jans leeft op, springt en juicht terwijl Alfred altijd die jas aan heeft waar zn handen vast inzitten. Zijn vrouw heeft ze dr in genaaid. Met simtouw en nu is Alfred altijd bezig om te proberen of hij het los kan krijgen. Daarom staat en zit hij altijd met de handen in de zakken. Hij heeft geen mimiek omdat hij met zn vingers an’ t pulkn is en daardoor heel geconcentreerd kijkt.
  Nu je dit weet snap je waarom hij als een soort zombie aan de lijn staat. Hij zit vast en kan ze dr niet uit krijgen.
  Ook is hij nu fan van PEC want als Pec de beker wint dan is er nog een kans dat Twente in aanmerking komt voor de play-off’s om een plekje in de voorrondes voor de Europa League. Want op eigen kracht zn team motiveren om te gaan voetballen dat is iets waar hij als trainer nog niet aan toe is. Dat komt een andere keer. Nee nu mag je je nog afhankelijk opstellen want je hebt net je trainers diploma .Ik zou er heel wat voor over hebben als Jans bij ons langs de lijn zou staan. Deze man heeft de flair van een goede trainer, het straalt en spat eraf. Dat is het wat mij gisteravond opviel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Alfred heeft vanavond een handreiking gedaan naar de club en de supporters.
   Hij wil 150 euro per maand van zijn salaris inleveren. Bruto, ja. ‘Omdat ik van deze club houd, en van de supporters. Zo ben ik, je weet zelf.’

     /   Beantwoorden  / 
  1. twente madmax

   De media staat vol met alle rotzooi rond de club. Hoop dat er snel schoon schip gemaakt wordt!
   RvC zegt ook wat. …Ze wassen hun handen in onschuld!
   Het is net de Passion nummero twee!
   Wat een zootje.
   Contract van Alfred schijnt illegaal te zijn,
   dat scheelt in ieder geval alweer een slok op een borreltje. ..ben benieuwd hoe het afloopt met deze soap.

     /   Beantwoorden  / 
  2. aks

   @twente madmax
   Beste max er gaat iets gebeuren het broeit van alle kanten.
   1. De commissarissen voelen zich zwaar besodemieterd door Munsterman.

   In de TC Tubantia van donderdag een verhaal over de handelswijze van Munsterman op de club. Deze krant sprak met alle commissarissen.​

   De collega-commissarissen voelen zich ‘zwaar besodemieterd’ door Munsterman, stelt commissaris Joop de Winter. De Raad van Commissarissen probeerde naar buiten toe eenheid uit te stralen. Maar nu individuele commissarissen door de buitenwacht steeds vaker persoonlijk worden aangesproken op het falende beleid bij FC Twente en hun rol daarin, bijten ze toch van zich af.

   TC Tubantia donderdag.
   ENSCHEDE – Het abrupte vertrek van Joop Munsterman als voorzitter bij FC Twente werd op 1 april op de website van de club nog gebracht als zijnde vrijwillig. Niets blijkt minder waar. Munsterman is kaltgestellt door de overige commissarissen, zo blijkt uit gesprekken die deze krant voerde met de toezichthouders.
   Ik ben ontzettend teleurgesteld in Joop Munsterman
   Bekijk ook…
   Rechtsgeldigheid contractverlenging Alfred Schreuder in het geding
   In de TC Tubantia van donderdag een verhaal over de handelswijze van Munsterman op de club. Deze krant sprak met alle commissarissen.​

   De collega-commissarissen voelen zich ‘zwaar besodemieterd’ door Munsterman, stelt commissaris Joop de Winter. De Raad van Commissarissen probeerde naar buiten toe eenheid uit te stralen. Maar nu individuele commissarissen door de buitenwacht steeds vaker persoonlijk worden aangesproken op het falende beleid bij FC Twente en hun rol daarin, bijten ze toch van zich af.

   Verkeerde been

   „Misleid is nog zwak uitgedrukt, zeg maar rustig zwaar besodemieterd”, zegt commissaris Joop de Winter. Ook Hennie ten Hag is hard in zijn oordeel: „Ik ben ontzettend teleurgesteld in Joop Munsterman. Als je met elkaar in een bestuur zit, moet vertrouwen de basis zijn. Dat vertrouwen heeft hij zwaar beschaamd. Ik had er slapeloze nachten van. Ik heb geen zin de zwartepiet te krijgen voor iets waarvoor ik me niet verantwoordelijk voel. Joop heeft ons in zijn functie van directeur verkeerd geïnformeerd over de financiële situatie van de club en ons daarmee allemaal op het verkeerde been gezet.”

   CONRACT SCHREUDER ONGELDIG ?

   2. rechtsgeldigheid contract verlenging Schreuder in het geding.

   voorzitter Joop Munsterman. De raad van commissarissen was niet op de hoogte van die afspraak.
   Bekijk ook…
   Commissarissen voelen zich ‘zwaar besodemieterd’ door Munsterman
   „Dat nieuwe contract van Schreuder is niet besproken in de rvc. Het kwam voor mij als een volslagen verrassing”, reageert commissaris Hennie ten Hag in de Tubantia van donderdag.

   Geen goedkeuring

   Munsterman bleek mondeling met Schreuder een nieuwe verbintenis tot en met 2019 te zijn aangegaan. Salaris voor de beginnende trainer: ongeveer acht ton per seizoen. Commissaris Joop de Winter: „Ik viel van mijn stoel toen ik het hoorde. Voor het maken van die afspraak had Munsterman helemaal geen mandaat! Volgens de statuten van de club is voor zo’n ingrijpend besluit goedkeuring van de rvc nodig. Die goedkeuring is er niet en een getekend contract met Schreuder is er evenmin.”

   Rechtsgeldigheid in geding

   De vraag is nu in hoeverre de contractverlenging van de coach, die momenteel onder vuur ligt vanwege tegenvallende prestaties, rechtsgeldig is. Een mondelinge afspraak is een akkoord, maar belangrijke uitgaven van de club dienden gefiatteerd te worden door de RvC. Overigens was Aldo van der Laan wel op de hoogte van het akkoord met Schreuder. ,,Op een gegeven moment heeft Joop mij erover verteld”, reageert Van der Laan in de krant van donderdag.

   Ja max de drek komt boven.

     /   Beantwoorden  / 
 2. aks

  TWENTE ZET VOL IN OP FRED RUTTEN
  dubbelfunctie weggelegd als de FC Twente Alfred Schreuder kan lozen en zijn contract kan ontbinden.
  ——————————–
  FC Twente is voor het komend seizoen op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Momenteel valt deze taak nog onder Alfred Schreuder. Het was de afgelopen weken wat stil rondom de invulling van de positie van technisch directeur, maar volgens Eddy van der Ley van het Algemeen Dagblad gaat FC Twente nu vol voor Fred Rutten.

  De vraag is nu of Fred Rutten wel trek heeft in een terugkeer bij FC Twente. Vandaag vielen er weer lijken uit de kast bij de club die financieel op de afgrond lijkt te staan. Toch heeft het nieuwe bestuur onder leiding van Gerard van den Belt geld gereserveerd voor een nieuwe TD. “Een technisch directeur is noodzakelijk. Juist in deze situatie moeten we creatief zijn met het technische beleid.”
  Fred Rutten gaf vorige maand nog aan zichzelf niet achter een bureau te zien. Hij wil graag op het veld staan en met spelers werken. Mocht Schreuder vertrekken dan zou dit tot de mogelijkheden behoren. Rutten was in het verleden ook al eens trainer en technisch directeur tegelijkertijd bij FC Twente.

  Stelling: Ik zie Rutten graag terugkeren in de dubbelrol van trainer en technisch directeur.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Willem Wering

   Rutten nieuwe trainer & Jan v. Halst technisch directeur.
   Is dat misschien niet wat????

     /   Beantwoorden  / 
 3. twente madmax

  Ik heb het gelezen.
  Vraag me af of het zo gegaan was als we de beker finale wel gehaald hadden.
  Al met al een heel gedoe!
  Laat het nu maar komen!
  Gooi de lijken dan ook allemaal uit de kasten. Maar wees open en eerlijk naar supporters! !
  Wat een zooi! Let ‘ s get it over with!
  Hoe eerder de boel op de rails gezet wordt hoe beter!
  Hoop op Rutten want hij kent de club en is de man voor deze functie !
  Misschien kan Jan van Halst ook nog wat betekenen.
  Ik vind dit oprechte mensen die geen nieuwe lijken zullen maken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. aks

   Aldo wist van de hocus pocus van Munsterman, maar de anderen zijn net zo beduveld als de suporters.
   verder ben ik het helemaal met je eens en zie ik Rutten en van Halst graag komen.
   Maar men praat nu ook alweer iemand uit eigen kring
   b.v. Cees Lok, ik heb niets met die Lok.

     /   Beantwoorden  / 
 4. twente madmax

  Echt schoon schip!
  Ik ken Lok niet goed dus kan niet oordelen.
  Ik wil geen meelopers en meepraters maar echt echt echt frisse betrouwbare mensen!
  En is de schuld 90 miljoen? ?????
  Wat een geld!
  Het is en blijft een gek wereldje de voetballerij!
  Dan heb ik altijd iets van ongeloof want de ouderenzorg en psychiatrie worden ten koste van de echt zwakkeren kapot bezuinigd tot op het bot en het spelletje voetbal mag gooien met geld.
  Is natuurlijk geen vergelijk maar de potjes worden gek verdeeld in de wereld. Zal ook altijd wel zo blijven.
  Money makes the world go round. …

    /   Beantwoorden  / 
  1. aks

   meen je dat max ik dacht persoonlijk dat de schuld tussen de 70 en 80 miljoen lag, zou munsterman alsnog op het laatste moment cijfertjes recht hebben gezet ?
   Die man moet echt voor de rechter gedaagd worden, hij heeft geld en bezitingen genoeg, maar ik denk dat alles al op naam van zijn vrouw staat en dan kan je overal naar fluiten.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Wallace

  Trek de stekker er maar uit. Het kan me niks meer rotten ook. Wat een schande, hier komt deze club nooit meer bovenop. Op 1 Juli geen feest, maar een herdenking. Schreuder doet een schep zand in het graf, Kicky doet nog een goed woordje, Bleuming vreet de laatste homp cake weg en dan goat wi’j gewoon weer lauw en gedwee op hoes an. ‘t Is mooi ewes. Next.

    /   Beantwoorden  / 
 6. JanG

  Een goede trainer (i) haalt het beste uit zijn spelers, (ii) leest de wedstrijd en doet de aanpassing waar noodzakelijk en (iii) steunt zijn spelers door dik en dun. Deze drie basis eigenschappen bezit Schreuder niet: Zijn hele selectie speelt ondermaats, gedurende 2 1/2 jaar dat Schreuder bij Twente het beleid bepaalt: de wedstrijd wordt verkeerd gelezen door altijd op minuut 70 de (veelal verkeerde of onbegrepen) wissel te plaatsen, en enige kritiek te verwerpen als ‘het zat tegen’, we waren niet goed genoeg en meer van die onzin. De limiet is bereikt in april 2015: tegen PSV op 4 april 2015 een B-elftal thuis (!) opstellen, en vervolgens het A-elftal op dinsdag 7 april zo enorm slecht coachen (geen strategie/ tactiek: we doen maar wat) lijkt me exit Schreuder als trainer. Met een op alle linies beter elftal dan een PEC, NAC, Groningen en ga zo maar door, zo heel slecht presteren is indicatief voor het geringe krediet van Schreuder bij zijn spelers. Overklast door tactiek van Jans tegen PEC, overklast door de wil van de tegenstander om wel te willen winnen (in de halve finale van de beker!). Vanaf de tweede ring was de geringe inzet en geringe wil om te winnen duidelijk waarneembaar. Klasse van het publiek dat er wel iets van wilde maken: na 30 minuten was bij hun ook het geloof al vertrokken. Schreuder verdient een compliment als hij nu zou vertrekken en zijn afkoopsom gelimiteerd laat zijn.. niet wachten op GoAhead en Utrecht deze twee weken (uit), of de zakdoekjes de week erna tegen AZ. Die man MOET weg wil Twente recht doen aan de seizoenkaarthouders, een deel ervan wil behouden voor volgend jaar en geloofwaardig wil zijn in de toekomst zonder Munsterman

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan

   Ik had het niet beter kunnen zeggen! Recht uit mijn hart. Ik ga Twente officieel vragen of Schreuder volgend seizoen trainer is. Ik wil weten wat ik koop als ik mijn scc verleng. Niet gek toch? Is Schreuder de trainert volgend seizoen verleng ik niet. Als ik geen antwoord krijg of geen duidelijk Nee voor dat de verlenging verstrijkt verleng ik niet. Ik laat me toch gvd niet een paar honderd euro lichter maken waar ik voor moet werken en een bepaalde prestatie moet leveren, door iemand die 800.000 verdiend en er werkelijk waar geen ZAK van kan en er geen zicht is op dat we ook maar ergens naar toe werken. Voor de halve finale heb ik al gezegd, stuur hem weg anders mis je de Kuip. Maar nee he. Weer geen wedstrijd gezien, handrem erop en onze FC met prachtvoetballers laten voetballen als een ondermaatse amateurclub en pas risico nemen als het 0-1 staat. Waarom wil je de play offs Alfred? Om weer tegen eenclub als het godvergeten Qarabaq met 2 pracht gelijke spelen uitgeschakeld te worden? #SchreuderClubCard:Nee

     /   Beantwoorden  / 
 7. Hahaha

  Ongelooflijk dat ze die Schreuder niet eruit hebben geschopt na de nederlaag tegen Zwolle. Of moet Twente eerst degraderen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan

   Ben er klaar meee! Adieu Twente na 30+ jaren scc Twente. Maar wat moet je dan als de voorzitter zegt: Äls je het puur op inhoud bekijkt is het niet zo schokkend. Älfred Schreuder is een getalenteerde trainer die uitstekend bij Twente pas. Daar heeft Joop op willen inspelen” Nou ik heb van dat talent al 2,5 jaar geen zak gezien! Hoe presteer je het met deze spelers in het 2e rijtje te komen? Hoe presteer je het al wedstrijd na wedstrijd het poep-in-de-broek voetbal te laten zien? Hoe presteer je het dat elke speler bij Twente slechter wordt, terwijl dat eerst andersom was? Hoe presteer je het dat je na zoveel tijd er nog GEEN ENKELE LIJN in het spel van Twente te bespeuren valt? Hoe presteer je het spelers niet te kunnen otiveren voor een do-or-die wedstrijd en een het gras opvreten met over mijn lijk mentalitiet? Hoe presteer je het in de halve fivaan de beker voorzichtig te beginnen in plaats van erop en erover? Hoe presteer je het wissel na wissel te verzinnen waar geen supporter op komt en met ook geen enkel resultaat tot gevolg? Deze meest falende coach ooit in de historie van Twente, die de afgelopen maanden negatief record na record heeft gebroken (ja lees het maar na) moet zijn biezen pakken en had dat beter voor de halve finale moeten doen. Daar ga ik geen cent meer aan besteden. Wellicht tot ziens in het tijdperk na Schreuder dan maar. Wat een klote zooi zeg, de club kapot gemaakt door mensen met te veel geld en geen voetbalverstand proberen nu met hun vieze kliekje de TS incluis de boel te redden. En dan dat salaris inleveren wat Schreuder nu roept zo goedkoop zeg. Ga een andere club verzieken met je niks-voetbal. Schreuder & Co in de Veste = Ik uit de Veste.

     /   Beantwoorden  / 
 8. twente madmax

  Eigenlijk zou vd Belt een persconferentie moeten geven of op een andere manier de supporters /supporters verenigingen te woord moeten staan. Ik vind dat uitleg geven hier wel op zn plaats is. Als een kudde schapen volgen we t hele gebeuren. Openheid in communicatie geeft helderheid. Zo langzamerhand is het geen lijk wat uit de kast komt maar een kerkhof.

  Is faillissement echt aan de orde of is er nog hoop?
  Hoe je het went of keert geen sponsor of speler krijg je zo gek om nog bij Twente te komen.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Rick Meijer

  Beste Wallace,

  Wederom genoten van je column. Een pareltje onder de verborgen columnisten. Het wordt tijd voor een breder platform……

    /   Beantwoorden  / 
  1. twente madmax

   Compliment voor jullie allebei door de jaren heen een scherpe visie.

   Samenvatten en bundelen en uitgeven.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rick Meijer

    Hahaha. Madmax, ik denk niet dat het boek veel verkocht wordt.

      /   Beantwoorden  / 
 10. twente madmax

  XXIMO stopt als hoofdspoor.

  Gemis 3 miljoen.

  Gaat niet goed zo..

    /   Beantwoorden  / 
 11. Ber

  Tijd voor Red Bull Twente??

    /   Beantwoorden  / 
 12. Ber

  @Wallace…

  Je bent en blijft een held… keer op keer!

    /   Beantwoorden  / 
 13. Bertje

  Ik heb het de afgelopen jaren vaker geroepen, de man met de eeuwige glimlach (Joop)kun je niet vertrouwen. Heb dit uit eigen ervaring zelf ook meegemaakt met mijn baas. Jammer dat ik gelijk heb gekregen.
  Vind ook dat van der Laan weg moet, die was ook aardig op de hoogte.
  En Joop maar onnozel doen bij de snor, of er niets aan de hand was.
  Ik zou ook graag zien dat Joop vervolgt wordt en dat hij financieel gedwongen wordt om terug te betalen, maar dat kan niet want meneer heeft veel mondeling gedaan en er is niets op papier, dus geen valsheid in geschrifte.
  Gewoon een achterbakse zichzelf overschattende krantenjongen, dat is ie.
  Laat ie maar weggaan uit Twente want hier is ie niet meer welkom.
  Van Halst als T.D. En Rutten als trainer. En Alfred heeft toch geen geldig contract, dus die kan mooi oprotten.
  Hopelijk staan de vijanden van Joop die in het verleden zijn afgehaakt nu op en sponsoren een nieuw FC Twente.

    /   Beantwoorden  / 
 14. kasper

  Twente TV stopt
  Er komt elke maand 400.000 euro meer schuld bij als FC Twente als BV blijft bestaan, dus
  FC Twente stopt als BV
  De mogelijkheid die aks al eerder aangaf om er een coöperatie van te maken heeft wel wat !
  Ook is er misschien een mogelijkheid om FC Twente te verkopen, ber dacht bij wijze van, aan Red Bull, maar
  misschien heeft preud’d homme nog goede contacten met een rijke arabier uit Saoedi Arabië.
  kijk als de gemeente Enschede nu eens kwam met een andere terug betaling’s regeling.
  Terug betalingen verdeeld over 30 of 40 jaren
  Dit zijn denkbeeldige redding’s opties, lukt het niet dan bestaat FC Twente na de kerstdagen van 2015 niet meer en is het failliet, dank je wel Joop.
  Joop moet wel gedagvaard worden, zijn bezittingen zijn een huis van 2,5 miljoen, een auto van 70.000, Joop heeft aan slappe was nog ergens 13 miljoen liggen en misschien is zijn huishoudster ook te verkopen.

    /   Beantwoorden  / 
 15. twente madmax

  Ben benieuwd of hier juridische stappen genomen gaan worden.
  Wat een ellende.
  Het is en blijft doodzonde.

    /   Beantwoorden  / 
 16. robbert

  Roofvogels
  Geschreven door Peter Bonder van Twentesport.

  “Ome Joop, het opperhoofd van de snaveltjeskrant met zijn bedrijfsblinde uilskuikens”
  In zijn column spreekt hij de supporters én de spelersgroep toe. Daarnaast refereert hij met ‘bedrijfsblinde uilskuikens’ naar de RvC van de club. “Ome Joop heeft het oude nest leeggeroofd, lager dan nu kunnen we toch niet meer landen.”

  Het zaterdagavond ploeterende veredelde jeugdelftal van FC Twente tegen PSV (5-0 verlies red.) deed Bonder denken aan twee vogeltjes die hun nestje stokje voor stokje opbouwen: “aandoenlijk, maar helaas ook kansloos [tegen PSV].” Dat kansloze staat natuurlijk symbool voor de verloren wedstrijd, niet voor de vogeltjes die het vaak lukt om een nestje op te bouwen uit stuk voor stuk kleine stokjes.

  “Wen er maar aan, trouwe supporters, maar ook al die polonaisesjouwers, resultaatlifters en succestoeristen: veel meer dan aandoenlijk ploeteren gaat het de komende vier, vijf jaar niet worden. Er moet een nieuw nest worden gebouwd omdat het oude is leeggeroofd door Ome Joop, het opperhoofd van de snaveltjeskrant met zijn bedrijfsblinde uilskuikens, die al het tafelzilver hebben verpatst aan de hoogst biedende eksters. FC Twente moet de hele volière openzetten om er een frisse wind doorheen te laten waaien. Lager dan nu kunnen we toch niet meer landen”, schrijft Bonder.

  Volgens hem is het huidige seizoen “voorbij en verloren.” Als je kijkt naar de ranglijst en de tweede drie punten in mindering die er aan zitten te komen, is dit niet meer dan een logische redenering. Daarnaast is de journalist niet te spreken over de man die altijd voor de wedstrijd in de catacombe de spelers één-voor-één omhelst. Met de woorden: “achterlijke flauwekul” en “Het lijkt verdorie wel een maffiabruiloft” laat hij blijken hoe hij erover denkt.

  Dan nog een boodschap voor de spelers: “ga eindelijk eens doen waarvoor jullie meer dan vorstelijk betaald worden: voetballen”. Met deze woorden besluit Peter Bonder zijn column.

    /   Beantwoorden  / 
 17. aks

  Ondanks alle tegenslag en negatieve publiciteit zal fctwente sterker uit de strijd komen. Afkeren is te makkelijk! Hup, de schouders eronder !
  Nadat XXImo in 2013 de nieuwe hoofdsponsor werd en het merk nog vrijwel onbekend was, zou fctwente het merk gaan promoten om het meer bekendheid te geven.
  Nu dat is dit bedrijf niet gelukt, want wie kent XXImo in Nedeland of buiten onze grenzen als sportmerk ?
  Ik denk dat ze zelf met verliezen draaien, het merk breekt maar niet door op de markt, dus is het knap kinderachtig om zo afscheid te nemen als sponsor door onze club een trap in de rug te geven.
  Dan maar liever geen sponsor, krijgen we straks alleen een shirt met WNF erop of wordt het een shirt zonder text ?
  Of toch een sponsor uit China, ja China glens is vler heel vler en China is gloot heel gloot.
  Nu, misschien wordt Zwaneberg of Kips wel hoofd sponsor, maar dan moet je niet al te veel tegen Aldo v.d. laan aanschoppen.
  Hans Meyer zou gezegd hebben du kanst mich immer storen, auch beim geslachtsverkeer, aber nicht beim essen das ist scheisse.

    /   Beantwoorden  / 
 18. ber

  En nu allemaal uit volle borst:

  Jopie bedankt jopie bedankt! Jopie jopie jopie bedankt!!!

  (Herhaal 1965x)

    /   Beantwoorden  / 
 19. aks

  Aldo van der Laan wil het contract van Alfred Schreuder aanpassen.

  Alfred Schreuder moet wellicht een deel van zijn salaris inleveren bij FC Twente. Dat bevestigt voorzitter Aldo van der Laan.

  Na afloop van dit seizoen praat de clubleiding verder met Schreuder over zijn contract. “Of we het contract willen bijstellen? Laat ik het zo zeggen, het is wel onderwerp van discussie”, zegt Van der Laan in De Telegraaf.

  FC Twente is bezig aan een rampseizoen. Door financiële perikelen moest de club drie punten inleveren en stapte Joop Munsterman eerder op dan gepland. Dinsdag werden de Tukkers ook nog uitgeschakeld in de KNVB Beker, terwijl het team van Schreuder in de Eredivisie slechts tiende staat.

  Onzin

  Eerder deze week kwamen verhalen naar buiten over een nieuw contract voor Schreuder, die in Enschede 800.000 euro per jaar zou gaan verdienen. Er zou een mondeling akkoord zijn met Munsterman, de inmiddels vertrokken voorzitter. Het contract is dus nog niet ondertekend.

  Volgens zaakwaarnemer Rob Jansen klopt er niets van dat bedrag. “Vanwege de situatie heeft de trainer juist gezegd: laat dat nieuwe contract nog maar even zitten. Dat betekent dat Alfred nog altijd werkt op zijn oude voorwaarden en dat het bedrag van acht ton salaris volstrekte onzin is.”

    /   Beantwoorden  / 
 20. aks

  Weer 3 punten in mindering, bij het niet halen van het plan van aanpak begint FC Twente in het nieuwe seizoen met – 9 aftrekpunten en daarna het intrekken van de licentie de KNVB stelt keiharde en duidelijke eisen.

  Voor de tweede keer in dit seizoen krijgt FC Twente drie punten in mindering. De KNVB spreekt deze straf uit omdat de financiële huishouding van de club uit Enschede niet op orde is.
  De licentiecommissie van de KNVB legde de straf opnieuw op omdat voor de derde keer niet werd voldaan aan de normstelling in het plan van aanpak van de Tukkers.

  FC Twente zit in financieel zwaar weer en om dat op te lossen heeft de club een plan van aanpak opgesteld. De licentiecommissie ziet toe dat dit plan goed wordt uitgevoerd. Wanneer afspraken niet worden nagekomen, kunnen er sancties volgen. De maximale aftrek is 9 punten. Daarna wordt de licentie ingetrokken.

    /   Beantwoorden  / 
 21. Wallace

  Hete updtae: alle scouts de keien opgejoekeld. Bleuming en Van Staa verlaten voor de allerlaatste keer trainingscomplex samen op de Kreidler richting terras banketerrie Oonk. ‘Zin aan een aardbeienslof,’ aldus de vetharige in een ultieme reactie.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.