Failliet gaan, omdat het kan

En weer een lijk, en mijn God alweer dan en nog één die uit de kast dondert en als een berg pap blijft liggen, en een hele dikke nu… en nog maar eentje. Elke vuilnisbelt heeft een onder- en een bovenkant, maar de rotzooi die hier vrij komt valt haast letterlijk niet meer te overzien. En dan te bedenken dat Aldo en Joop de traagst ontbindende karkassen overgoten met ongebluste kalk en ze daarna ongezien het kanaal ingesodeflikkerd hebben. ‘Moeilijk traceerbare schulden…’ Mijn reet ja, ga in de plomp zoeken.

Het is zinloos allemaal, de shit is zo groot en Van den Belt is zo alleen om de almaar verder stijgende stront te verwijderen, dat het zeker nog 37 jaar duurt voor er een streepje licht aan het eind van dit fucking lugubere wormgat verschijnt. Ik heb ook helemaal geen zin meer aan het dagelijks terugkerende gezeik in kranten, op de tv en de stroom bagger op het wereldwijde web. Goed nieuws is er niet meer. Volgens de emotieloze worstenkoning die hier de loco president uithangt en daar helemaal geen zin aan heeft, is de contractverlenging van junior Ter Avest een ‘patsboem’-momentje. Zo mensonterend belabberd staan we er dus voor; het openbreken van een minimum koelkastakkoord wordt een reden om met de champagnefluiten te klinken… Kom-op-nou, dit willen we toch niet langer? Hoe bezoedeld is ons eergevoel inmiddels, wat kan een al maanden vernederde en tegen de grond gebeukte supporter nog verdragen, hoeveel zin heeft het nu nog?

Daarom roep ik alle supporters op om morgenochtend naar de lokale supermarkt te gaan en daar de verpakkingen van Zwanenfleisch open te maken en de blikken paardenragout, ballen gehakt in potten en zakjes met schouderham eens flink vol te urineren. Nou ja, vol, ik bedoel: genoeg om het te ruiken en te kunnen zien. Maak er een telefoonfilm van en load de shit up bij Youtube. RTV Oost zal er als eerste medium melding van maken.

‘Her en der in Twente is vanochtend een pis aanslag gepleegd op producten van vleesconcern Zwanenberg,’ zal Schabbink zeggen. ‘Dit lijkt net zo’n vooraf geregisseerde actie als de tirade van Bjelland afgelopen zondag, maar u hoort mij ditmaal niet denken dat Schreuder er best weer achter zou kunnen zitten, dát hoort u mij nu niet denken. We hebben president-directeur Van der Laan om een reactie gevraagd, maar zijn telefoon stond uit. Ha ha, Aldo als je dit hoort, bel me dan even terug.’

Daarna zal blijken of Aldo lef en geld genoeg heeft om te stoppen met het bijlappen voor de maandelijkse betalingen, en zelf denk ik van wel. Zeik bij zijn ingeblikte Frankfurters en vacuüm verpakte plakken zure zult zullen de welbekende druppel vormen. Met een beetje goede wil kan de toko nog voor het weekeinde – reguliere 3-0 voor Heerenveen – op de fles gaan en trappen de eerste curatoren maandagmorgen om 9 uur de brommer aan.

FC Twente failliet.

Tja, en dan? Nooit gedacht? Kampioen geworden! Nooit gedacht? De halve regio zit momenteel zwaar in de piepzak vanwege dit met rasse schreden naderende scenario. En maar kalmeringspillen vreten. Niet doen. Het leed valt te lijden. Bij een comapatiënt wordt de familie op zeker ogenblik ook gevraagd of het moment niet gekomen is. Als iets onhoudbaar wordt, blijkt de verlossing een utopie. Laat toch gaan. Kapot, naar de kloten, tuurlijk is het hard, niemand hoopt het mee te maken, maar goed, er zal uiteindelijk mee te leven vallen. Want ik durf er wat om te verwedden dat eigenlijk niemand al meer wakker ligt van de aanhoudende crisis. Het is aanvaard, we leven ermee en we leven er omheen. Het is er, het valt zeker niet te negeren, laat staan te ontkennen, maar ik vermoed dat duizenden fans voor zichzelf al een soort therapie aan het ontwikkelen zijn om manmoedig te reageren in de dagen en weken die volgen als het zwarte doek over de gedoofde neon-gevel van de Veste eenmaal gevallen is. Alleen volslagen idioten houden nog steeds geen rekening met het slechtst denkbare nieuws. Van die eeuwig vrijgezelle Vriendenkring-jubilarissen, die op hun 56e nog in een FC Twente-slaapkamer pitten en die het feit dat ze nooit van hun leven een naakt wijf te zien zullen krijgen denken te kunnen compenseren met het verzamelen van alle mogelijke krantenknipselen waarin het woordje ‘Twente’ voorkomt… Joop heeft veel op zijn geweten en daar komt zoiets als dit dan ook nog bij. Hard.

We moeten een aanstaand faillisement onder ogen zien en er zo nuchter mogelijk mee omgaan. Geen gejammer en zo. Het heeft ten slotte ook wel iets stoers, over de kop gaan. Je moet het maar doen. Maar durven te beleven. En laten we eerlijk zijn; we hebben het toch allemaal wel een keer gezien? Alles is zo cliché geworden in de loop der jaren. Het home van P… pfffff, wat een stinkende gribus. De rode shirts… de sleet zit er op, beter eens iets geels, of zo. De Wall of Fame, de oubollige rondleiding, de poortjes, Martin Peters, zien zun, de Paalplaatsen, Malki, Boschker, Rutten, Blaise, Renes, enzovoort, enzovoort… Ik bedoel: wat mis je er nou aan, als je er van een afstandje naar kijkt? Wat stelt het feitelijk nou… voor? We zijn er best wel klaar mee, denk ik, al met al. Zoals vroeger wordt het niet meer, al zou je geloven dat minder dan nu ook niet mogelijk is. Maar echt, kom op, zeg. FC Twente. Zeg het honderdtwintig keer en je moet een beetje poepen. FC Twente… tja. Absoluut, heel belangrijk, ik ga er in mee, maar… maar hoe vaak werd je er nou… beter van? Wat kost het niet, op jaarbasis? En wat kun je met die monneten niet doen als het morgen stopt? Weer gaan roken. Weer naar het bordeel. Weer naar de schoonouders op zondag.

En ook hier geldt natuurlijk de ander zijn brood, want een lege Veste is niet wat de armzalige gemeente Enschede wil. Daarom wordt er in de bouwvak om Het Officiële Kampioenschap van Twente gespeeld. Een wekenlang toernooi waar alle Twentse amateurverenigingen aan zullen deelnemen met uitzondering van de Top- en hoofdklassers, een soort Marinus Goedhart XL. De vier halve finalisten zullen vervolgens de mogelijkheid krijgen om in elkaar op te gaan en te fuseren tot HET, ofwel; Het Echte Twente. FC HET gaat beginnen in de Jupiler League met een belachelijk kleine begroting, de beste spelers uit de opgeheven Academy, aangevuld met regionale amateurs en Robbert Schilder, die bij de executieverkoop over het hoofd gezien werd door de veilingmeester van dienst.

FC HET, je moet er aan wennen, ik heb het zelf ook. Alle verandering is moeilijk, maar ooit komt HET moment dat Het Echte Twente weer furore maakt. We moeten er open voor staan, we zullen nieuwe, onbekende wegen in moeten slaan op weg naar een andere toekomst. De mensch lijdt het meest van het lijden dat hij vreest; deze woorden geef ik u nog graag mee voor de komende, ongetwijfeld aardedonkere dagen die nog komen gaan. Ook als u onderwijl geregeld een naakt wijf ziet.

Wallace

11 reacties op “Failliet gaan, omdat het kan

 1. Piet

  Heerlijke filosofische bespiegeling die niet stopt bij de Twentse endeldarm maar dieper gaat tot dat de Zwanenberg worst uiteenspat en een mogelijkheid tot een alternatieve toekomst voor alle Twente-dekbed fans biedt. Nu bij broekhandel Boekhuis.

    /   Beantwoorden  / 
 2. johan

  door de handdoek te gooien voordat de wedstrijd begonnen is en Europees voetbal te weigeren is een grens overschreden. In feite zeg je daarmee, voetallenis nietmeer het belangrijkste. Dan kun je inderdaad beter de boel op de fles laten gaan. Nou goed op de beugel dan, beetje stijl wel houden. Verwacht dan nog wel een sjieke oplossing van de curator voor mijn afgeschreven scc geld. Bijv. Lang houdbare Zwanenburg producten twv 500 euro. Die stuur ik dan linea recta naar Nepal.

    /   Beantwoorden  / 
 3. aks

  Veel laaghangend fruit !
  FC Twente gaat volgend seizoen acht miljoen bezuinigen.
  Drastische maatregelen aangekondigd.
  Niemand ontkomt er aan, waar geen winst te behalen is of wat te veel kost gaat de prullenbak in.
  Zo worden diverse samenwerkingsverbanden (mogelijk) gestopt.
  Contracten die zo goed als zeker stoppen zijn:
  Het Leidse UVS en ook het tot nu toe enigste contract van Sjef Verlaan word niet verlengd.
  De door oud-spits Blaise Nkufo opgerichte Academy in Kameroen kost FC Twente jaarlijks tachtigduizend euro, maar de samenwerking heeft nog geen talent opgeleverd.
  Ook het Peruaanse Esther Grande de Bentin (EGB) van Renato Tapia, de samenwerking kost FC Twente honderdduizend euro per seizoen.
  FC Twente kan zich de komende jaren geen dure spelers van buiten de Europese Unie veroorloven. Dat is de reden van het besluit.
  “Er hangt bij FC Twente wel erg veel laaghangend fruit”, zei Gerald van den Belt al eerder.
  Overbodige luxe is niet nodig, dit valt gemakkelijk weg te snijden.
  Anders zit het eigen lijk met mensen zoals Jan van Staa, die FC Twente nog niet zo lang geleden behoede voor degradatie, of club Icoon Kick van der Val, daar zou ik persoonlijk moeite mee hebben.
  de personen die weg gaan of waar het contract hoogstwaarschijnlijk niet van word verlengd zijn,
  Cees Lok, Kees van Wonderen, Theo Snelders, Youri Mulder, Jan van Staa, Evert Bleuming, de koffie Jufrouw, Castaignos, diverse jeugd spelers van jong Twente waaronder Sjef Verlaan,Tanda,Dico Koppers, Tim Breukers, Ryo Miyaichi, Jerson Cabral, Daniel Fernades.

    /   Beantwoorden  / 
 4. twente madmax

  Mooi stuk uit de pen. IK heb al heel wat lijken onder handen gehad, gewassen opgekalefaterd en in de kleren gestoken. Maar dit mortuarium stinkt zo hard dat je d’ r voor geen goud in wilt. Echt de diagnose grootheidswaanzin is hier op z ‘ n plek.
  Barcelona in Tukkerland. .. hoe kuj’t bedenken.
  Lachwekkend dat is het en zo langzamerhand schaam je je kapot voor de trots van het Oosten. Ik sta nergens meer van te kijken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. aks

   Ja t’is wat Max
   Joop was een dichter, hij dichte het ene gat met het andere.
   Gerald dicht niet maar snijdt.

     /   Beantwoorden  / 
   1. john

    vieze zaakjes zijn nog niet allemaal boven tafel. Was tijdje gelden ook al in VI. Als je het toch hebt over een gat van 6 miljoen wat je accuut nodig hebt en dat heb je als Aldo en Joop gewoon in de pocket, en dat gebruik je niet, dan zijn er andere belangen. Twente wordt bewust aan de beademing gehouden door de heren. Grote vraag is, wat zijn de plannen? Ik vermoed een plan om de grootverdieners uit te roken, inclusief de trainer. Kijk als je een stel huurders hebt als huiseigenaar met een huurcontract en die wil je eruit hebben, ga je het huis ook niet eerst lekker opknappen, strak in de verf zetten, nieuw wasbakje hier, regenpijpje daar etc. nee dan schuif je als het kan een bult stront in de woonkamer, en laat je het zoveel mogelijk verkortten en dan kijken hoe snel je huurders verdwijnen. Zoiets. En de supporter is weer de lul. Waar blijft die inzameling trouwens voor dat standbeeld van Joop. Ik zou wel een mooi stanbeeld weten. Joop als manneke pis en de supporters eronder, maar er zijn vast nog betere. Kom op met dat standbeeld.

      /   Beantwoorden  / 
    1. ber

     Een standbeeld van Joop met om z’n nek een bord met de tekst: ‘Dit nooit meer’ of: ‘opdat wij nooit vergeten’

       /   Beantwoorden  / 
 5. Paul

  Fc Twente is verworden tot een criminele organisatie met draaideurtjes en hekwerk om het stadion door de weeks ik er langs kom en dan altijd de aanwezigheid voel van de moderne gestapo . RVC en Bestuur is alleen maar toegankelijk voor mensen die financieel onafhankelijk zijn . Dat zijn vooral postzegellikkers hengelaars op boten met wijn op hun ouwe dag de gemeenschap daarvoor gedurende ongeveer 40 jaar te hebben opgelicht zoals Joop Munsterman dat ook gedaan heeft soort zoekt soort . Of van gekkigheid niet meer weten wat te doen elke dag met de blote kont in de Sauna liggen en daar groot gaan doen met praatjes vreten en zuippartijen . Verveling aan decadentie drijft hen in de armen van de RVC en Bestuur van Fc Twente waar hen niet wordt gevraagd of men ervaring heeft in het voetbal of cerstand heeft van voetbal gebeuren in het algemeen . Terwijl je 16 jaar bent niet aan de bak komt men JUIST vraagd of je ervaring hebt kun je met 16 jaar natuurlijk nooit ervaring hebben .Maar als je financieel onafhankelijk bent heb je plots geen ervaring meer nodig en ontvang je ook nog gratis 3 ton toe bij Fc Twente . Kan het jou schelen of je dan alleen maar verstand hebt van oplichtende postzegels likkende plakken . Stel dat je zo dom bent en bij Linda de Mol 5 miljoen euro 11 miljoen gulden zou winnen mag je plotseling zo RVC Fc Twente in . Bel je even de niet vangbare muis Ten Hag die terloops steeds heen en weer loopt van RVC tot Bestuur . Muizen raak je moeilijk kwijt bij Fc Twente . Ze willen geen gaten in de vloer in het stadion dus doen ze elke nacht omstreeks 24 uur 2 beschuitjes op schoteltje voor de muis Ten Hag zodat hij niet aan de kabels gaat vreten krijg je anders kortsluiting en vliegendevlam de boel in de hens . Welkom in het Bestuur en RVC de ex voorzitter van de bloembollenvereniging . Voetbal daar heb ik toch geen verstand van zeg.Ben je gek .Ik heb de lucht van de bloembollen nog aan mijn reet hangen . Fc Twebte opzich bestaat alleen maar bij het Bestuur en RVC . De supporters is noodzakelijk kwaad en dom volk voor hun . De afstand tussen RVC en Bestuur en supporters is de afstand van de Aarde naar de Maan . Se supporters noemen het een voetbalclub .De RVC and Bestuur noemen het een geldfabriek . Dit totaal zinloze onzin gedoe achterhaald z n 20 jaar geleden dat mensen zichzelf kunnen benoemen in het Bestuur en RVC of dat je financieel onafhankelijk de muis Ten Hag even aanspreekt komt het ook wel in orde. Ten Hag z n veertig jaar lang de huizen oplichter makelaar in oplichters steentjes . Ten Hag die zich verraden voelde door Joop Munsterman opdat Ten Hag plots niet beter wist als een geboren baby . Steeds gaat Fc Twente weer de boot in afstevende op Faillissementen door dit heerschap gevangenis volk oplichters om er zelf beter van te worden . Steeds ook komt de volgende oplichter binnen wandelen en daarna komt steeds ook weer het vagevuur in zicht . Gelukkig dat Jezus Christus niet meer leeft .Want Jezus had geen geld en kwam dus ook niet in aanmerking voor RVC Bestuur Fc Twente .Maar Jezus kon wel over het water lopen .

    /   Beantwoorden  / 
 6. aks

  Als Twente Luc Castaignos verkoopt aan Swansea dat verdient de Engelse club sinds de onderhandelingen van vorig jaar 6 miljoen
  vraagprijs vorig jaar 9 miljoen
  Nu ligt zijn waarde op 2,75 miljoen
  Verlies voor Twente is dan 6.25 miljoen ten aanzien van vorig jaar, minus 15% naar Doyen-sport 412500
  dan blijft er voor onze FCT 2,337500 euro over
  minus afgeboekt salaris van 1,2 miljoen.
  Dat is ondanks het grote verlies weer een kosten besparing, Want normaal gesproken wordt je deze spits aan de straatstenen niet meer kwijt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Piet

   Die Hagenees zit daar in de directie en zal wel wat hebben met jongens uit zijn regio. En wie weet klinkt het dan en lukt het dan toch. Maar op zandgrond moet Luclucluc (zucht) het niet meer proberen. Adíos amigo

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.