Het is werkelijk een vreselijke pröttel‏

Natuurlijk maakt één zwaluw bij lange geen sommer, doet Gutiérrez er zo goed als niks aan en zijn de aannames van Oosterwijk ontzettend beroerd, maar was het dan zo gek om na de eerste winst tegen Roda tenminste net zoveel inzet en pressievoetbal te verwachten bij AZ? AZ dat heel diep was gegaan in de Europa League, reden te meer daar die kaasboeren toch al wisselvallig presteren met dat drukke programma van ze!? Zondag was gewoonweg schokkend. FC Twente maakte zichzelf te schande, het was een collectieve wanprestatie die zijn weerga niet kent. Maar anderzijds: dit is gewoon de snoeiharde realiteit. We zijn gedoemd tot overleven en die struggle for life ziet er bij ons vaak zo belabberd uit, dus.

Niet in Doetinchem, daar kunnen ze er ook geen kloten van, maar de weerbaarheid is er vele malen groter en de overlevingsdrang traditioneel evenzo. Cambuur geeft ook, vergeefs, toegegeven en gelukkig maar, veel meer gas. Concurrenten anno 2015. Vier jaar terug keken diezelfde menschen tegen Twente op zoals een straatmuzikant tegen Elvis Presley doet. Twente dat was de top, een instituut dat Europa verraste met ontzagwekkende prestaties. Een provinciale topclub met een geweldig stadion… Tegenwoordig past de Grolsch Veste ons niet meer. Soms zit je met zitplaatsvervangende schaamte op je stoel. Waar hebben we dit enorme stadion aan verdiend, was een gedachte die laatst bij me op kwam. Bij een degradatiekandidaat hoort een sintelbaan of tenminste twee onoverdekte staantribunes met wilde pieken onkruid die uit de roestige kieren in het tochtige beton schieten. Wat moeten we nog met de Veste en die tweede ring? Als kut op Dirk, dat slaat het momenteel, zo’n bak van een accommodatie… De club is financieel uitgekleed, veel weggesaneerd kantoorpersoneel heeft de deur achter zich dichtgetrokken en het broodmagere voetbalproduct komt niet langer overeen met de faciliteiten en voorzieningen uit het topsegment. We zijn een ongewassen dakloze in een tering grote villa, het klopt niet meer. Joop is allang weg en we logeren nog steeds in zijn louche sterrenhotel. Als er iemand van het COA meeleest, stampt die vereniging er straks een paar duizend op drift geraakte Syriërs en Iraki’s in.

Volgens de vleesgeworden vlag op onze modderschuit, Hakim Ziyech, deed de ploeg maar wat in Alkmaar. De beelden bewezen zijn indruk achteraf. Vooraf was voor de zoveelste maal afgesproken dat er hoog pressie uitgeoefend zou worden op de thuisclub, maar zo daar al sprake van was, kwam er na drie minuten alweer een einde aan. Chinedu Ede is een technisch onderlegde voetballer, maar koppelt geen snelheid aan geen diepgang. Facetten van een sport die op zich best handig zijn voor een vleugelaanvaller. Aan de andere zijde staat Michael Olaitan voor spek en bonen te figureren. Oosterwijk is Oosterwijk en wat je ziet is wat je krijgt. Bitter weinig. Op de doorgeslagen chaos in Alkmaar viel sowieso geen analyse los te laten. Niemand wist of begreep wat te doen tegen AZ en dan mag je nog blij zijn dat de logische nederlaag binnen de perken blijft. Het ziet er op dit moment niet naar uit dat het lopende dit seizoen nog veel beter gaat worden en dat zou wel moeten. Veel minder kan ook weer niet, al is zelfs dat maar relatief zodra zelfs de Superboeren een serie met winstpartijen gaat neerzetten… zeer wel mogelijk want die knuppels worden van week tot week beter. Je zult met deze haveloze selectie stijf onderaan komen te staan. Schud het dan maar!

Meestal is het omgekeerde het geval, maar na de horrorvoorstelling in Alkmaar komt het competitieloze interlandweekeinde ditmaal echt als geroepen, wat mij betreft. Even bijkomen van Twente, pffffff… Veertien dagen rust, waardoor Hake de lamme takken nog wat harder over de kling kan jagen opdat ze eens inhoud kweken voor bijna 90 minuten strijd, liefst genoeg voor twee verlengingen erbij en dan nog reserve in de tank hebben zitten ook. Voldoen de trainingsschema’s niet? Haal nieuwe! Vanaf nu mag er niemand meer met kramp naar het gras gaan, op je poten blijven staan, het duel zoeken, dat vol gif en bloeddorst aangaan en er als winnaar uit tevoorschijn komen. Met vervolgens een goede voortzetting in voorwaartse richting. Wie zich nu nog slap presenteert mag direct door naar het kantoor van Tedjen om zijn contract te laten ontbinden. Twente is op alle fronten in een pijnlijke doodstrijd verwikkeld, waaronder die op het veld, maar daar staan voortaan dus helden, ridders en bazen die van geen opgeven weten! Die verliezen met eer en wekelijks  grenzen verleggen in hun streven naar de overwinning.

En nog iets: het zal een leuke, welbespraakte jongen zijn, maar eigenlijk moeten we er van af. Van wie? Van Jeroen van der Lely. Sorry dan. Door zijn middelbare school-achtige verschijning, compleet met kuiltjes in wangen en kin, neemt geen tegenstander Twente nog au serieux; Jeroentje is over 10 jaar nog steeds een kind, dat zie je zo. Daar groeit geen baard aan. Je vraagt je af of er al een balletje is ingedaald. Misschien kruipt hij in een kort Knickerbockertje met kniekousjes door zijn ouderlijk huis na de training, druk in de weer met zijn laatste hijskraan-constructie uit de Meccano-doos… We moeten nu kerels hebben, vechters en moordenaars, daar past geen broekenmannetje tussen die met knikkers en Wuppies in zijn voetbalbroekje speelt en in de rust zijn Liga in een glaasje bosbessenranja doopt… Het staat niet, zo’n eeuwige junior. Het is op zich al een wonder dat de inspecteur van Jeugdzorg zich nog niet gemeld heeft, want Jeroentje heeft regelmatig na acht uur ‘s avonds kinderarbeid verricht, live op tv dan nog. Vroeger had je Stuif-es-In, een soort The Voice avant la lettre, waarin schoolkids hun kunsten vertoonden, maar nooit na vijven in de middag. Jeroentje moet voorlopig maar een krantenwijkje nemen, zijn Mickey Mouse-petjen opzetten en zich over 12 jaar nog maar eens melden bij de Academy.

Vreemd genoeg spelen de Twente-trienen gewoon omdat het kan, weer Champions League, thuis tegen FC Bayern München nog wel. Omdat daar nooit een natte hond van wakker ligt, kwam de marketingafdeling weer om in het werk om die wedstrijd onder de aandacht van de regionale bakvissen te brengen. Veel voetbalsters hebben zich aangemeld voor een kaartje zodat misschien toch nog 10% van de totale capaciteit benut kan worden. Ook is nog geprobeerd om zo’n 5000 ama’s, dat zijn jonge, vrijgezelle vluchtelingen voor de gelegenheid uit te nodigen, maar uiteindelijk heeft het COA, heb je ze weer, daar zelf maar een stokje voor gestoken. De korte broekjes en ongecontroleerd bumpende borstpartijen zouden de hormonen van de supporters uit de pan kunnen laten gieren en daar is het toch al moeilijke traject van selectie, plaatsing en integratie van de jonge, alleenstaande asielzoekera in het algemeen niet echt bij gebaat.

Tot slot even kort aandacht voor de huis-,tuin-, en keukenkunstenaar Pier die met zijn elitaire rotpoten ons heilige gras betrad en er de naam van wijlen Dick van Dijk inzaaide. Van Dijk, een Ajacied nota bene, en maar deels een oud Twentespöller, louter befaamd om zijn goal in de legendarische 5-1 thuiswinst op Ajax. De kunstenmaker had toestemming van Porky – niet die van het Pikante Pretpark, die van de huishoudelijke dienst – maar ging ver over de schreef met zijn inzaai-actie – een soort grastattoo – waardoor de club nu terecht een schadevergoeding eist van kwaaien Pierke. De ontoerekeningsvatbare artistiekeling op zijn beurt is weer boos op de club en op Eugenio Porcu en rept geheel in stijl met het gedachtegoed van de linksche kerk van cultuurbarbarisme… Mijnheer de kunstenaar moet lekker met tubes plakkaatverf en de witkwast gaan rotzooien en zich nooit meer met voetbal bemoeien. Volk en kunst, dat lukt gewoon niet. Wij zien het liefst echte doelpunten geschilderd worden, in kruisingen bijvoorbeeld. Wegwezen en niet meer terug komen, mooie graancirkelzaag. Next!

Wallace

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

16 reacties op “Het is werkelijk een vreselijke pröttel‏

 1. Baretti

  Jeroentje v/d Lely… tja..over een stuk uitstraling gesproken. Hij doet me denken aan die oude pindakaasreclame. Petje Pitamientje…stom hé……….. Ik snap ook niet, dat Ter Avest bijkans iedere wedstrijd moet worden gewisseld ? knollen op? of hoofdpijn?, geblesseerd?….90 minuutjes,… en dat noemen ze professional…
  Extra bammetje Pindakaas Hidde dan maar…?

    /   Beantwoorden  / 
 2. ber

  Ruggengraatjes van een vaatdoek… begin weer het gevoel te krijgen dat de grens van het voor elkaar wollen werken sleuren beuken en rossen bereikt is… ik woon in Haarlem maar zie het niet zitten volgend jaar op de fiets naar Velsen te gaan om ons twente te kiek’n… helaas komt dir scenario steeds vaker in mijn brein bovendrijven…

    /   Beantwoorden  / 
 3. johan

  mooin column. van de lely moet de tegenstander gewoon helemaal kapot…. kletsen! door en door suf lullen. weet zeker dat ie dat kan. Elke spits raakt geen bal meer, hou de bek toch een dicht man. Met rood eraf kan ook door opgestapelde frustratie. Verder: Geen gesufkut meer van Oilathan. Zijn rollertje tegen Groningen in de beker, is nu al een bezienswaardigheid in het Twente museum. Hoogte punt dus al bereikt. Die moet even een paar maandjes aande oplaadpaal voorsat die weer in de basis staat. Heb nog wel een stekker liggen hier gratis ter beschikking. Oilathan druut en drin Egan. Hake breng Egan! Dit twente heeft een een stukje nieuw vuur d’r bie nodig. Kom op man. Eghan dran. Ook geslachtofferd door Schreuderknödel dus dat moet wel slecht gezien zijn. Lekker ongeleid proectiel razend over het middenveld. Wakker worden allemaal! Eghan d’r in, met als extra opdracht teamgenoten een flinke peer schop onder de kont geven bij indutten. P.S. Joop is nie weg hoor, zat gewoon op de tribune woensdag.

    /   Beantwoorden  / 
  1. ber

   Ja die zit daar om te laten weten dat hij niet zal rusten voordat hij z’n monneten terug heeft. Net als Aldo, onze maffiabaas met een uitstraling van een dropveter.
   Zodra ze hun poet hebben laten ze de club berooid achter.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Joost

  Mooi Stuk wederom en nog niet eens overdreven…
  Je gaat je werkelijk geen oog meer dicht doen als dit winter Ziyech verkocht gaat worden, en tegelijkertijd Joop en Aldo die Guitterez weten te slijten, nu het nog kan.
  Waarna Tapia denkt: “Vamos a la playa…”
  Waarbij er dus precies 1 jaar gelden een selectie stond waar zeker wel wat van te maken was. Dankjewel he…(wiens naam ik dus weiger nog langer te noemen).
  Nee beroerd, heel erg beroerd, Twente is op sterven na overleden.
  Berusting is wat mij nog ten dele valt….
  Jipie hup FC Twente! (lettertgrote verlagen ging niet..)

    /   Beantwoorden  / 
 5. anton

  Dat Baskenland zich wil afzonderen van Spanje .
  Ja ,er begint mij ook iets te dagen zeg ,dat ik denk Oost Nederland ook van de rest van Holland maar af scheiden .
  Lijkt mij ook het allerbeste .
  Want wij zijn boeren.
  En onze politici in het Westen interesseren zich geen ene reet in onze boeren .
  Getuige het vliegveld en de werkeloosheid of dat toevallig de beste middenvelder van Nederland toevallig op Twente veld mee hobbelt in hun ogen .
  Alles is Ajax . De Politici in Haag zijn voornamelijk Ajax .
  De gehele KNVB is Ajax .
  De trainersstaf van het Nederlands elftal is Ajax middels een verdwaalde Ruud er bij .
  Zelfs de Zoon van de Trainer is midmid in het Nederlands elftal .
  En zijn Zoon kan er geen ene reet van .
  En dat is toch ook weer heel toevallig he,Pappa Blind had wel een Marokkaan van Ajax geselected .
  Maar Pappa denkt niet in landsbelang ,nee Pappa denkt in familiebelang .
  Daarom kon Hakim niet geselected worden door Pappa ,Zijn Zoon moest op midmid .
  En Pappa lulde en lulde om zich er uit te lullen .
  Maar Pappa Blind heeft zich er toch maar mooi openlijk laten intuinen door wat wij hebben gezien in zijn familie belang .
  Ja ,je Zoon op de bank zetten en later thuis ruzie krijgen met je vrouw ,das dan niet zo tof he in het familie belang .
  Want Zoon lief is eigenlijk gewoon van het Kazachstan voetbalgehalte en opgehaald jawel door weer een ajaxcied V Gaal bij United .
  Daily is gisteren ongeveer 10 keer in beeld geweest tijdens de wedstrijd op tv,dat je dacht,waar loopt hij nu .
  Want Daily kan geen wedstrijd naar zijn hand zetten.
  Hij kan ook geen vrije trappen nemen ala Hakim .
  Eigenlijk kan Daily helemaal niets .
  Een beetje als verdediger achter zijn mannetje aan lopen,maar dan moet het mannetje niet te snel lopen zoals in Engeland ,anders verzuipt Daily .
  Nou,zeg maar,wanneer zullen ze gaan beginnen met de bouw van de muur om Oost Nederland heen .
  Zijn we van de Ajax kliek af .
  En KNVB ,nog mijn gelukswensen voor het niet behalen van het EKA .
  Ik wens u KNVB nog vele trainers met Zoontjes.
  Mijn ene Zoon staat in het doel,mijn andere Zoon op het middenveld en mijn derde Zoon staat in de spits en de rest weet het wel .
  O ja zeker ,politici uit het Westen des lands hebben wel interesse in ons Oosten en dan voornamelijk Enschede . In Enschede schijnt het nogal lekker zitten te zijn met hun dikke buiken gratis graaien .

    /   Beantwoorden  / 
  1. chocolade sjakie

   Dit is wel erg zielig en sneu en mag je er echt zo over denken, heb ik met je te doen.Calimero is er niets bij zeg, wat een gejank.

     /   Beantwoorden  / 
   1. anton

    Ik kan er geen chocola van maken .
    Ik denk er niet zo over.
    Het is zo.
    Vanavond zag ik zijn Zoontje over het veld zwalken als een juffertje van de lagere school.
    En Pappa wisselt zijn Zoontje ook niet hoor,want dan zet Pappa zijn Zoontje gewoon linksback onder de wedstrijd .
    En de Ajax kliek blijft gewoon zitten.
    We moeten zeer snel gaan bouwen met die muur.
    Ik wordt echt akelig van dat Westen volk .
    En we hebben nog meer profclubs in het Oosten dan dat de regio Barcelona heeft .
    En ,werkverschaffing van het bouwen van een lange muur lost de werkloosheid mooi voor een groot deel op .
    En maken we onze eigen eerlijke Regering.
    Eigen geld drukkerij.
    Eigen Vliegveld weer terug in volle glorie.
    En zijn we van die westerlingen overlopers die hier even moeten bepalen om 3 jaar na te denken met gratis 4 miljoen in hun portemonee ,hoe het moet.
    Ze willen graag voor ons denken als het hun maar geld oplevert.
    Boeren kunnen zelf heel goed denken hoor .
    En we beschikken in het Oosten ook nog over het meeste beton en zand .

      /   Beantwoorden  / 
 6. aks

  FC Twente sloot vorig seizoen af met een verlies van 3,5 miljoen er is weer 8 miljoen bij geleend van Britse financiers.
  Van de hoed en de rand weet ik niets, maar mijn gevoel zegt dat FC Twente op deze ingeslagen weg failiet gaat.
  Graag zou ik de totale gespecificeerde schulden lijst in willen zien, nog steeds wordt er veel achter gehouden aan informatie.

    /   Beantwoorden  / 
  1. anton

   Precies het zelfde probleem is hier ook aan de hand.
   Allemaal weer Westerlingen die zonodig moeten bepalen hoe het moet met onze boeren club Twente .
   Net als Bert v Fietsenveen van de KNVB die ook meer verstand heeft van Moutenbrintafietsenpap in de bossen .
   En maar weer lenen die Westerlingen .
   Ze lenen ons Twente regelrecht met alleen al de rente naar de vuilnisbelt .
   Als de tijd daar is dan zijn de Westerlingen bij Twente weg om te lachen hahaha en staan wij boeren te huilen .
   Dan zeg Bert v Fietsbeen van de KNVB ,Twente weer dieper in de geleende schuld en papier klopt niet dus weer puntenaftrek na puntenaftrek .
   Want de KNVB is en blijft Ajax .
   En Ajax is de concurrent.
   Komt dat even mooi uit .
   This net de Regering wat er bij Twente zit .
   Zolang het niet hun eigen moneten zijn doen ze net of ze in Disny Land Parijs in een draaischuitje zitten .
   Het is allang 1 minuut voor twaalf voor Twente .
   Maar dat volk wat er bij Twente zit lacht om 1 minuut voor twaalf of 1 minuut over twaalf .
   Er zitten daar bij Twente gewoon een stelletje idioten .

   Maar ze zullen wel zeggen dat anton een idioot is .
   Maar let nog maar eens op dat jullie over een tijdje er ook achter komen wie de echte idioot of idioten zijn .
   anton de idioot of die idioten Westerlingen bij Twente .

   ps ,laatste regels waren op chocolade sjakie gericht .

   Het is een regelrechte schande wat dat volk Westerlingen aanrichten bij ons Fc Twente .
   En ze blijven ook nog gewoon zitten alleen om hun eigen portemonee maandelijks te vullen.
   Waar van akte …….proost

     /   Beantwoorden  / 
   1. chocolade sjakie

    Ok, ok, Anton aus Tirol.Pffff, als je zo in het leven wilt staan, dan moet je dat zelf weten, beste Anton aus Tirol.

      /   Beantwoorden  / 
 7. Piet

  off-topic: wat nou als die zgn top-bondscoaches Dauwglas eens hadden opgeroepen?
  Maar Dauwglas sprak met een raar accent en was nog niet helemaal getemd, zoals die tamme pony’s achterin bij de Laaglandse amateurs. Fuck you Blind en die geriatrische halve Jap: stelletje onnozele sukkels

    /   Beantwoorden  / 
 8. twente madmax

  Zware tijden zijn het!
  Niet alleen in de regio maar landelijk stelt het voetbal geen (fuck wil ik zeggen maar doe ik niet) bal meer voor.
  Triest maar waar! Dat komt niet uit de lucht vallen want vanaf van Marwijk is het al slecht! Jonge jochies met grote auto’s en glimmende kleertjes die het volkslied voor het eerst horen kunnen nooit maar dan ook nooit het oranje gevoel snappen. Laat staan een oranje team gevoel scheppen! Het tijdperk van de ego is aangebroken. Daarom wordt het niks meer. Zet daar dan een bondscoach bij die er geen kaas van gegeten heeft en een KNVB die qua beleid op niveau nihil is blijven steken. R.Koeman had er nog wat van kunnen maken. Maar werd dom dom dom overgeslagen.
  Vanavond de LADY’S in red die wel wat laten zien!
  Trienen? ????? Nee dames die wel CL spelen. En zo afgetraind zijn dat van hobbelende borsten niks te zien is! En kramp? ?? Na 90 minuten lopen ze nog als hindes over het veld van Bayern! Zo zie je maar weer dat het raar kan lopen! COTE! DAMES !

    /   Beantwoorden  / 
  1. twente madmax

   Haha!
   Zo is t maar net! De eerste cup binnen! Trots!

     /   Beantwoorden  / 
  2. Wallace

   Dikke titten van onmeunig mayo op de fritten. Voor de meeste obesen moet je hiero wezen !
   Dames succes vanavond tegen die Bayern, holdt ze astebleef onder de acht, denk toch aan onze – eens zo – goede naam !
   Morgenmiddag persco met de nieuwe trainer. Blind of toch Van Basten ?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.