Dik’s doekoe en andere geldstromen

Volgens een hoop Godvrezende supporters huist de enige redding van FC Twente in een kapitale villabunker te Rijssen. Bouwmagnaat, stenensjeik en kabelknaller Dik Wessels leidt een vrij anoniem bestaan te midden van zijn manshoge stapels rooie ruggen, maar als FC Twente, zo eens per decennium, financieel weer eens zwaar in de schijt verkeert, valt altijd zijn naam.

Wessels, kump d’r eens in dan. Dik, gooi die flappen maar op tafel… Geld zat, ten slotte. En een supporter bovendien. Daarom hoor je insiders en buitenstaanders altijd om het hardst beweren dat FC Twente nooit kapot kan gaan. Ze bedoelen: Wessels is de ultieme reddingsboei… Wessels, je weet toch. Weldoener op de achtergrond, en zo nodig monneten-pomp in opperste nood. Deze vaste Top 3-speler in de jaarlijkse Quote 500-verkiezing heeft welhaast mythische vormen aangenomen. Iedereen kent zijn naam en zijn vermogen, maar bijna niemand krijgt hem voor een fooi aan de veren. Of überhaupt te spreken. Dik Wessels investeert in projecten waar een goed rendement aan vast zit. Hoe zou je zelf wezen? Goed bekeken. Of hij pompt tonnen in een goed doel. Of een heel miljoen in de kerkzak. Tien miljoen voor de zending. Vijftig voor Excelsior‘31. Euro. Vijftig euro. Vijf euro fooi voor de lokale Chinees. Voortaan gratis sambal bij.

Een tweede kampioenschap voor FC Twente is te koop en voor Wessels dik betaalbaar. Eerst alle schulden uitgummen, dan investeren in de organisatie en de selectie. Voor 150 miljoen wil het, gewoon omdat het kan. Dat bedrag is nochtans een hele 25% van zijn totale winst aan rente over eigen vermogen in 2014, als ik de cijfers in de boeken goed analyseer. Duizelig word je ervan. De heer Wessels pakte afgelopen jaar liefst 600 miljoen rente mee over zijn Zilvervloot-rekening… Koekoek. En dat bij de huidige, historisch lage rentestand. Als Dik Wessels de rest van deze maand bruine bonen eet tot aan de jaarwisseling kan hij drie maal daags zijn gerief doen met telkens veertien breefkes van 500 en nog voelt hij het niet. In de knip. Aan de kont misschien wel. Op financieel gebied is de heer Wessels geheel gevoelloos. Shoppen zonder grenzen, elke week een nieuwe Merc, je fantasie gaat met je op de loop bij de gedachte aan zoveel nullen…

Maar naar eigen zeggen heeft niemand serieus bij hemzelve geïnformeerd naar zijn mogelijke bereidwilligheid om weer eens wat akelig gapende geldgaten te vullen. Dat begrijp ik dan weer niet. Het geld is ervoor, vraag hem er dan in vredesnaam ook naar! Zo iemand wil gevraagd worden, ik snap dat wel. Je gaat het ook niet incognito zomaar aanbieden. De enige quote die ik vanuit het Rijssense gelezen heb, is deze: ‘Ik moet niks.’ Heb je het gehoord, Eljero Elia? Wessels mot niks. Niemand maakt de cementcharg de pis lauw. Daarnaast is het bloedgeld bij wijze van opsodemieter-premie voor Joop en Aldo natuurlijk ook allesbehalve een goed doel. Kopen ze er weer een nog rianter buitenverblijf onder die Spanjoolse zon van. Dik Wessels lijkt me er de man niet naar om in slechte doelen te investeren. Twente kan het schudden, eerst moeten ook nog zo’n 12 landelijke en internationale partijen gaan beslissen over het (voort-)bestaansrecht van de club. Het kan nog steeds op allerlei manieren fout gaan. De kans dat we na dit seizoen nooit meer aan een nieuw seizoen hoeven/mogen beginnen acht ik op dit moment nog steeds groter dan dat het wel hoeft/mag. Er is vooralsnog alle reden tot paniek, gaat U vooral niet rustig slapen.

De gemeente Enschede komt niettemin af met een mooie garantiestelling van 32 miljoen euro, waarmee Van den Belt naar de banken kan om geld te lenen voor het voldoen van de boetes en het afdekken van die korte termijn-tekorten, weet ik veel wat dat betekent. De PVDA stelt vanzelfsprekend talloze voorwaarden aan deze financiële borgstelling. De meest opvallende van allemaal is wel dat Twente de komende jaren het symbolische aantal van 1965 (50 is echt te weinig) seizoenskaarten beschikbaar stelt aan de minder bedeelden in de stad. Daarmee nog maar eens het volkse karakter van de club onder de aandacht brengend, en dat was nodig ook na al die escorts uit de bovenste segmenten, kaviaar, sigaren, protserige Audi’s Q7, overvolle selecties, vergulde bitterbalprikkers en hoogwaardig satijnen schijtpapier waar ook Wessels zijn gerief mee deed in zijn eigenste box. De luxe moet eraf. Luxe, opsmuk en weldaad is niet des Enschede, waar Bijenkorf en Nederveen het kansloos afleggen tegen fucking Primark en Poco en met de feestdagen de bezorgpizza het nog steeds wint van de Aldi-gourmetschotel of de voorgebraden kalkoen van Dirk. Enschede, beste menschen – laten we wel wezen – is nooit een land van melk en honing geweest. Hier gaan kinderen zonder ontbijt naar school en komt ‘s avonds opgewarmde kliek ter tafel. Dagelijks zie je desondanks honderden obesen op doorhangende scooters de singels afjakkeren. Nergens vind je meer analfa- en diabeten. Dat oons zeek’nhoes de beste dotterbehandelingen levert van heel het land, is geen overbodige luxe gezien de torenhoge percentages rikketik-lijders. Enschede is sinds mensenheugenis het domein geweest van paupers, tokkies, frituristen, kopertrekkers, wietkwekers, kampianen, downloaders, steunfraudeurs, omkatters, schoolverlaters, minstbedeelden, smokkelaars, illegaal vuurwerk-importeurs, stuffdealers, alcoholisten, een scala aan asocialen, struikpoepers, varkenskop-handelaren en zendpiraten. TROTS. Uiteraard vind je veel voetballiefhebbers onder zulke burgers. De PVDA onderkent dat en biedt ze straks de gelegenheid de halflege, toekomstige Heineken Veste (Grolsch gaat van de hand tegen elk aannemelijk bod, ik zie maar zo een onweerstaanbaar jodenbod aankomen) te bezoeken. Kies maar een stool, plek genog.

Een stad als Enschede heeft altijd met schulden te kampen, een club als FC Twente dus ook. Maakt u zich geen illusies. Zelfs als Wessels morgen zijn pincode intoetst bij de flappentap van zijn favoriete Rabobank-filiaal en er drie uur later een zwaar gepantserde geldwagen 400 topzware, manshoge juten zakken bij het stadion aflevert op naam van dhr. G. van den Belt, dan nog maken we over een jaar of tien bijna exact hetzelfde mee als de dramatische geschiedenis die zich nu voltrekt. Ook in een nieuwe organisatievorm, ook met een afgevaardigde supporter in de nieuw te vormen RvC, ook als we weer driemaal achter mekaar derde zijn geworden of een nu nog onbekende opoe de club een gigantische erfenis nalaat, ook dan en voor altijd zal er bij FC Twente vroeg of laat weer een levensgroot financieel probleem ontstaan. Door toedoen van graaiers, knuppels, megalomanen, argelozen of dragers van een te grote broek. Het hoort bij deze club, haar achterban en Umfeld.

Scherp aan de wind zeilen, zoals Joop het treffend omschreef. Omdat je als club te groot bent voor het servet, maar ook structureel te klein voor het tafellaken en je toch aan wilt zitten bij het Diner der Groten. Kampioen van de Armoede, zei Ferry Fransen, die andere, grote president uit de donkere jaren ‘80 weleens. Eigenlijk komt het allemaal op hetzelfde neer. Twente wil weer meedoen. Aanhaken omdat het kan en dan weer afhaken omdat het moet. Het gaat maar door. De bal die zijn rondjes maakt op een reusachtige roulettetafel met steeds weer andere spelers aan de kant. ‘You’ll never walk alone‘ of ‘Deze club gaat nooit kapot’, we blijven het hoopvol schreeuwen of halfzat lallen. We zijn wie we zijn, en dit is onze club. Wat had je dan gedacht? De FIFA gaat gewoon door ondanks de corrupte troep rond Blatter. Zou Twente dan moeten verdwijnen? En hoeveel ministers en staatssecretarissen hebben de boel niet belazerd over onze ruggen en zijn gewoon aan het pluche blijven plakken? Zou de stekker er hier dan maar cru uit moeten?

Elke dag dat we het leven hebben is er eentje, en er wordt zelfs alweer ‘ne punt gepakt bij Excelsior. De afgrond is diep en nabij, maar we lazeren er niet in. We doen het niet. Nooit. Nee, KNVB.

Wallace

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

35 reacties op “Dik’s doekoe en andere geldstromen

 1. chocolade sjakie

  Goed en treffend stuk.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Pieter

  Top om Enschede zo af te fikken. Jawel, het doet pijn, maar de waarheid is altijd nog beter te verdragen dan die sluiers die voor elke arme straat, én rijke, worden gehangen. Waar niet over gesproken mag worden. Opdat de hegemonie mag voortduren.

  Wessels en al die anderen moet je wel binnen dat kader zien. Ze dot alleen met als ze er beter van wot. Dat is de les des tijds. Supporters die dat ook zijn in slechte tijden hebben neegs andes.

    /   Beantwoorden  / 
 3. ber

  Wereldstuk

    /   Beantwoorden  / 
 4. Hugo

  Wallace, de mods hebben besloten dat je bent weer welkom bent op fctwente.net. Kan je niet via de e-mail bereiken dus maar even langs deze weg.

  Hugo

    /   Beantwoorden  / 
  1. ber

   Dit is serieus Hugo?
   Trok men het niet toen de kritiek terecht was maar zeer pijnlijk? En nu weer in genade?

   @Wallace… Lijkt mij een principekwestie.. to hell with them! Je hebt hier zeker 5 fans!! Hahaha :p :p

     /   Beantwoorden  / 
   1. chocolade sjakie

    Personen als MDeWals, Janpunne, Tukkerrein, TD, Wyatt, Billy etc…..die wouden Wallace een ban aansmeren en zo mis ik er nog een paar.Dat waren de blinde paarden van het twente.net forum, die er niet tegen konden dat iemand een kritische noot kraakte over Munsterman en Twente.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wallace

   Tja, mijn mailboxen wisselen nogal eens van titel of naam, waarmee meteen de grootste oorzaak van mijn permban verklaard zij. Volkomen terecht, dus. Geheel mijn eigen faal. Soit.
   Hoe het zij, bedankt voor deze handreiking. Ik voel me niet zozeer gerehabiliteerd als wel gewaardeerd. Mocht er mijnerzijds dringend aanleiding voor zijn, zal ik alweer inloggen om een bijdrage te gaan leveren aan de veelal doodgeslagen discussies, want jongensjongens, wat is die forumzaak een partij ingescheten…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Pieter

    De blogs en .nets, geboren in tijden van groei, gaan nu de strijd aan om de slinkende typsupporterschare. De geschiedenis wordt er herschreven en aantrekkelijke stukjestypers zien hun percentage uit de weblog inkomsten stijgen. Peace is war.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wallace

     Inkomsten ? Stel je voor. Oale kraante, liefdeswerk. Laat de FIOD maar komen, ik draag transparantie hoog in het vaandel.

       /   Beantwoorden  / 
 5. Baretti

  Hee Hugo..
  Nu je toch bezig bent… Mag ik er ook weer op dan…?
  hebben jullie nota bene de enige 2 die kritisch waren op Joopie laten bannen…….pff…..
  Kijk je al mijn oude posts nog ff terug…. Karel Aalbers 2.0 noemde ik hem al in 2011……
  Hoor graag van je.

    /   Beantwoorden  / 
  1. chocolade sjakie

   Nou, om eerlijk te zijn vielen mij meerdere personen op met terugwerkende kracht, echter zit Baretti daar niet tussen.Dat komt denk ik, omdat je er dikwijls met andere zaken dik naast zat.Tenminste, zo zie ik het en missen deden de meesten Wallace wel en Baretti niet.Er zijn wel meerderen gevallen in de eeuwige slagvelden waar niemand naar om keek.Misschien wat hard, maar wel de waarheid.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Baretti

    Wat jij wil jongen…
    Ik heb mij in het forum altijd uitsluitend op Joop Munsterman gericht… Denk dat je in de war bent met Vieze Harrie…..?
    ff puzzelen hoor… Chocolade Sjakie… dat is een antithese met een Witte IJsbeer…? Jij bent Koekoek Ermis ofnie….?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wallace

   Mag ik er ook weer op dan…ik roep het elke avond, maar mooi niet. Wat denk je Adamo, wat zal ik doen ? Het is niet niks om weer gevraagd te worden. Ik bedoel: denk je dat ze me ook terug willen als ik een welkomstcadeau eis ? FC TWENTE 50 JAAR, doe maar. De jubileumtegel. Heb jij ‘m al, is ‘t wat of wa ? Wil je ook terug, Baretti ? Waarom ? Joop is pleite, je rol is…uitgespeeld. Of wil je het justitieel onderzoek een beetje oppoken ? Stel je voor, Billy terug, en IJsbeere en Zonnebloem, tijden waren dat met die successupporters.
   We zien wel. Misschien zijn we kapot over een week, dat zou wel een heel korte rentree zijn…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Baretti

    Ach Wallace, we hebben een dikke huid… maar het bevalt me hier dikke prima en dat forum op puntnet… tja… niveau is bedroevend…
    Beetje Alfred Schreuder, Youri Mulder, Nick Marsman… Laat me ff weten als je inlogt, anders dan pas ik.. En die stoeptegel hangt hier aan de muur…nostalgisch mooi… Trouwens… heb je nog een chocoladeletter gekregen van Sinterklaas Sjaakie?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wallace

     Mij ook wel, dat het me hier bevalt. Op het forum zitten mij teveel zelfbenoemde financieel adviseurs en experts en net te weinig voetbalkenners. Dat laatste zou toch leidend moeten zijn. Het moet over voetbal gaan en ondanks de huidige shit niet zozeer over de vuurrooie getallen. Ik lees die shit niet graag. Laat de accountancy haar job doen, daar worden die lamzakken vorstelijk voor beloond.
     Vanavond moet de club in klip en fucking klaar ABN tekst en uitleg geven in Zeist over het manshoge koppijndossier Doyen. Wie moet daar in hemelsnaam het woord doen bij afwezigheid van Van den Belt ? Dat zal Toon Renes wel weer worden dan. Zit tegenwoordig ook al Eretribuun en woont met zijn aangevreten nicotine-gebit lotingen te Zürich bij.
     ‘ Mo’j eens em luuster’n, mooie hoog heer’n. Joop hef aalt ‘t beste veur had met Twenter, wee’j neeg. Kö’j hier rook’n ?’

       /   Beantwoorden  / 
     1. Baretti

      Toon Renes? die liet altijd zijn neusharen groeien……. Op een dag vroeg Pascal de Vries wat aan Toon met in beide neusgaten 10 gram shag…. Whoehaaaa…
      Dat hattie nog niet door, dus aan hem kunnen we dat wel overlaten. Zaterdag biertje doen Wallace voorafgaand aan de wedstrijd? 1e rondje van mij.

        /  
     2. Baretti

      Ik zat ff te koekeloeren op punt net, maar ze hebben het over een allerlaatste kans en dat je je aan de regels moet houden…. DAT HADDEN ZE GODVERDOMME BETER TEGEN JOOPIE EN ALDO KUNNEN ZEGGEN… #gegetenengedronken

        /  
    2. chocolade sjakie

     Waarom die vraag, wil je ook een stukje of wat.

       /   Beantwoorden  / 
 6. Mark1968

  Beste Wallace,

  Ben al jaren forum-volger bij .net. Zou het zeer waarderen dat je daar weer gaat posten. Je ban was belachelijk, je (terecht) kritische posts vermakelijk, je schrijfstijl hilarisch…
  Laat je gekrenkte trots niet verhinderen dat je het aanbod van de mods aldaar niet accepteert.
  Hopelijk tot gauw…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   FC TWENTE 50 JAAR. De Tegel van het Jaar. Voor 79 euri ben ik je man. De mods en members mogen het boek voor me lappen en toesturen. Laat Hugo hier maar weer een message achterlaten dat het klaar ligt, dan zorg ik wel dat hij m’n adres krijgt. Tot dan geen return, geen Wallace-posts op het forum. Start de clownfunding, zou ik zeggen, Mark !

     /   Beantwoorden  / 
   1. Maximuss

    Hey Wallace, ik had nog wat meer gevraagd als ik jou was, dit lijkt me een opportuun moment, ze klinken vrij desperate allemaal…

      /   Beantwoorden  / 
   2. Baretti

    Voor een stoeptegel….? Ik ken iemand die het doet voor een chocoladeletter. Ofnie Sjaakie..?

      /   Beantwoorden  / 
  2. deleukstethuis

   Wallace / Nietes ?

     /   Beantwoorden  / 
  3. Paul

   Posten .
   Posten doen straks de deurwaarders bij de voordeur van het Stradion als de boel in elkander is gedonderd.
   Elk mens iet toch dat er geen financieel draagvlak meer is dat alleen nu al verder gebaseerd is op 25 jaar geld aflossing .
   Degraderen is de doodskist in elkander timmeren om amen te zeggen.
   1 geluk is nog dat een mens na de dood aan het echte leven schijnt te beginnen.
   Dit leven op aarde is immers FAKE en bij Twente begint het ook aardig op Fake te lIJKEN.

   Vanavond natuurlijk weer een pubtje er bij met 1 doelpunt per bedstrijd en de Braafschap heeft evenveel tegendoelpunten .

   Verlies vanavond staat er volgende jaar met grote latters op Stadion BierLiek Stadion Fc Drente en een jaar daarna Fc Faillitos Stadion .
   Of de KNACKVB doet nog een naam erbij ;Fc Puntenaftrek Footbalclub.

   In al die jaren was Joop Klusjesman o druk met geld telling dat hij vergeten had de letter F aan de gevel te spijkeren.
   Trouwens,het was Aldo schijnbaar ook nooit opgevallen .

     /   Beantwoorden  / 
 7. Rick Meijer

  Wallace,

  Ik heb het al eerder gezegd. Denk echt dat je een parel bent onder de schrijvers, die FC Twente een warm hart toedragen. Hard, maar fair met een unieke stijl. De ‘kijkcijfers’ gaan weer omhoog bij .net…..

    /   Beantwoorden  / 
 8. BAM

  Tja, t’is weer veel tekst.

  Heb het vaker geprobeerd, maar elke keer halverwege, wederom geen boodschap.

  Zelfde niveau als .Net

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Wat is niveau.net ? Niet jouw niveau, waarschijnlijk. Je zoekt een hoger niveau, waarin verpakt een boodschap die je verder helpt.
   Nee, die heb ik niet. Geen boodschap van mijn kant, laat staan van een aanwijsbaar hoger niveau dan hetgeen hier geplaatst.
   Begin een blog voor hoogbegaafde waarheidsvinders onder de Twente aanhang. Die lat gaat mijn muts te boven. Wat je zoekt ga je hier niet vinden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. BAM

    Een stad als Enschede heeft altijd met schulden te kampen, een club als FC Twente dus ook’.

    Daar klopt dus al niets van. Ongefundeerde logica, zoals men ook op Twente.net ten toon stelt. Het is een forum, allen gissen. Zoals jij dat ook doet.

    Maakt ook niet uit. Ik had bovenstaande misschien niet moeten typen.

    Schrijf er lekker op los! Als je dan toch een boodschap de wereld in wilt helpen, als je dan toch een platform hebt, misschien eens overwegen om serieus te schrijven (en onderzoeken) wat er nodig is om van FCT een ledenclub te maken.

      /   Beantwoorden  / 
 9. ber

  Een stad als Enschede heeft altijd met schulden te kampen, een club als FC Twente dus ook’.

  Daar klopt dus al niets van. Ongefundeerde logica, zoals men ook op Twente.net ten toon stelt.

  Ehm… geschiedenis… heden… is zo gefundeerd als de pest…

    /   Beantwoorden  / 
  1. BAM

   Als je zoiets stelt, moet je het ook kunnen onderbouwen.

   Als Twente als een bedrijf gerund worden kan, met fatsoenlijk beleid, fatsoenlijk management, dan hoeft de club die historisch gezien de 4de club van NL is geen schulden te hebben. Munsterman was er bijna, heel dicht bij. Tot dat er iets scheef ging in zijn bovenkamer. Freud had zijn vingers bij Joop afgelikt. Een soort Oedipus mbt tot het Ros?

   Dat stad en club financieel gebonden zijn, is slechts een aanname die je als waarheid probeert te zien. Hoewel historisch correct, geen absoluut feit.

     /   Beantwoorden  / 
   1. aks

    @BAM
    Een Oedipuscomplex is een min of meer abnormaal complex van het onderbewustzijn, waarbij moeder en zoon, vader en dochter zich op bijzondere wijze tot elkaar aangetrokken voelen.
    Dus ik denk waar heeft hij het over, dit kan beslist niet over voetbal gaan.
    Hebben we hier te maken met een in zich zelf gekeerde persoonlijkheid die geen meisje kan krijgen en het maar met zijn moeder doet en misschien is zijn vader ook wel een viezerik die zijn kleine zusje onderhanden neemt.
    of misschien denkt hij dat hij een nieuwe Freud word is hij soms een egocentrisch gestoorde persoonlijkheid die alles beter denkt te weten, het kan natuurlijk ook een kakker zijn.
    In ieder geval ben je geen Tukker aantoonbaar geboren via voorouders vanaf jaartal 1600
    Als je even naar mij luistert als je dat tenminste wilt dan zal ik het je uit leggen
    Vanaf 1600 toen stropende ruiters afkomstig uit België hier langs de grenzen reden en alles binnen pikten wat er maar te halen was, zelfs van de boeren dochters konden ze niet afblijven, de bewoners hadden een armoedig bestaan en konden amper overleven en toen kwam de Franse overheersing en was het weer leed en ellende.
    In 1910 werd de voetbal vereniging SC Enschede opgericht, zij kwam voort uit een fusie tussen voeybal vereniging Phenix en de gymnastiekvereniging Hercules Hebe.
    In 1926 wer SC Enschede kampioen van Nederlad.
    Na de 1e wereld oorlog, waren daar ineens de textielbaronnen die waren in Engeland geweest om daar te onderhandelen met de hr Tucker over zijn weefgetouwen en toen ze terug kwamen werden ze door de bevolking luid ontvangen, men zei daar komen de Tukkers, wij krijgen een textiel indusrie, met hun textielfabrieken richtte het volk zich op
    Trots- Trots- Trots als een Pauw, maar na het instorten van de economie in de jaren dertig, waar bijna niemand meer werk had de enigste mensen die met een oliespuitje in de hand mochten werken waren hoog opgeleiden en toen kwam de tweede wereld oorlog weer vijf jaar ellende, mensen die alles moesten verkopen om aan eten te komen, daarvoor moesten ze te voet lopen naar Haaksbergen of de Rietmolen om aan een paar aardappels een flesje melk en een paar eieren te komen, na de tweede wereld oorlog bloeide de textiel industrie in het oosten van het land onder de grauwe rook van schoorstenen, waren de mensen gelukkiger er werden in diverse gemeentes arbeiders woningen gebouwd, kinderen gingen naar school en werden lid van een sport vereniging hun ouders waren trots als hun kinderen iets bereikten wat ze zelf nooit konden en als hun dochter voor Hercules Hebe ging turnen en als hun zoon in het eerste elftal van sportclub Enschede kwam te spelen waren ze zo trots al een pauw, hun zoon in het eerste elftal er kwam een prof competitie ik ging met mijn vader kijken in Doetinchem naar de wedstrijd SC Enschede tegen de Graafschap, ik weet het nog goed bij de Enschedeërs stond Flipje Gerberink in het doel hij was de zwarte panter van het Oosten
    Hij was in vele ogen beter dan Frans de Munck en hij werd op handen gedragen.
    later speelde SC Enschede speelde op het van Heekspark elke wedstijd was uitverkocht, de trouwe suporters keken naar ploegen als EDO, Rober et Vilocitas en GVAV Rapiditas, Vitesse, Heerenveen, Heracles, dat was me wat.
    Daarna werd stadion Diekman gebouwd en toen de wonnen de oostelijken met 5-0 van 1e FC Koln, de voetbal wereld stond op zijn kop dat kan ik je vertellen.
    Ook vroeger werden er financiële risico’s genomen, ook toen had SC Enschede een geweldig elftal met Jan v.d. Windt, Arend v.d. Wel, Busscher, Gerrit Voges, hennie Moring, Arnold Zoeren, Julia Nemes, Odenthal Joop Jansen en Rinus Schaap, door het aantrekken van Abe Lenstra door de grote geldschieter Bakkenes.
    Werd SC Enschede weer een topper in Nederland, die jaar weden ze tweede en na beslissings wedstrijden tege DOS utrecht en Rohda Juliana Combinatie werden ze net geen kampioen
    Ook een van de sponsoren die je niet mag vergeten was Melching assurantien.
    Door het aantrekken van Helmut Rahn speelden ze een wedstrijd in het Diekman tegen FC Koln
    FC Twente won met 5-0 van 1e FC Koln een Historische overwinning met de toen nog maar 17 jarige Joop Jansen was hij de grote uitblinker in deze wedstrijd, waar van Ernst Huberti nog die zelfde avond op de Duitse TV zijn verslag deed, hij zei die Enschedeër haben eine weltklasse linksausen.
    Een jaar later in een vriendschappelijke wedstrijd tegen kickers Offenbach kreeg Jopie zoals ze hem noemden een doodschop, hij brak zijn onderbeen de breuk in het bot vol splinters, een soort verbrijzeling, hij heeft na een hele lange revalidatie nooit meer zijn niveau kunnen halen, maar hij is op een wat lager niveau altijd een voortreffelijke voetballer gebleven tot zijn 68 jaar speelde hij nog bij de veteranen van SC Enschede
    en toen kwam de fusie in ’65 tussen de Boys en Sportclub.
    Ook was Henk Charly Bosveld een van de grote spelers bij SC Enschede op 15 jarige leeftijd kwam hij als groot talent bij de club en in juli 1964 ging hij spelen voor Sparta en verliet hij de club net een jaar voor de Fusie tussen Sportclub en de Boys.
    met Jan Jeuring, Benno Huve, Kalle Oranen en Willem de Vries
    Wij hadden vele goede voetballers zoals Spits Kohn, Paul Bosveld, Epi Drost, Frans Thijssen, Kick van der Val, Henk Houwaart, Arnold Muhren, Piet Schrijvers, Kees van Iersel, Clement Zwijnenberg, Fred Rutten.
    Deze spelers waren de Trots van FC Twente
    Daarna kwam er ook een droevige periode
    1982 keerde hij terug. Als icoon en trainer moest Kohn FC Twente behoeden voor degradatie, iets was hem uiteindelijk niet lukte.
    Zwaar teleurgesteld vertrok hij aan het einde van dat seizoen, nadat zijn club voor het eerst uit de eredivisie was gedegradeerd. Onder leiding van Fritz Korbach die Billy Ascroft uit de spits haalde en hem posteerde als Centrale verdediger, keerde FC Twente een jaar later terug op het hoogste niveau.
    Na de promotie was alles vergeven en vergeten, zij waren het die Kampioen werden de Trots van Twente.

    5 juni 2003
    werd een drama afgewend
    Het faillissement van de Stichting FC Twente’65 is van de baan. Donderdag vernietigde het gerechtshof van Arnhem een eerder vonnis van de rechtbank in Almelo.

    De rechtbank in Almelo sprak begin april nog een faillietverklaring uit over de stichting. Maar sindsdien is er veel veranderd. Zo bereikte de stichting een akkoord met de belastingdienst en stemde de gemeente Enschede in met een saneringsplan. Bovendien stelde de gemeente zich garant voor het tijdig aflossen van de belastingschuld.

    Door het akkoord met de belastingdienst en de belofte van de gemeente Enschede een bedrag van 4,5 miljoen euro te verstrekken, zag het gerechtshof geen reden het faillissement door te zetten.
    want de stichting werd een BV
    Ondanks dat FC Twente in het seizoen 2009-2010 kampioen werd, door vooral het toedoen van Johan Plageman die als het voorbereidende werk heeft gedaan om de club weer gezond te maken, de meeste suporterdenken nog steed dat het allemaal door Munsterman kwam, dit is dus beslist niet waar, als Munsterman verstand van voetbal had gehad, dan had ATC’65 al lang in de top klasse van de amateurs gevoetbald.
    Nu 12 jaar later zitten we weer met de gebakken peren, nu door een ontslagen krantenman die zich verveelde en niet meer wist wat hij met zijn tijd moest doen. Iedereen die tegen hem was verdween van het toneel met een gouden handdrukje, voorbeelden zijn Jan van Halst, Ko Adriaanse
    Na deze financiële Jan Boel, kunnen we uit de nesten komen als FC Twente een coöperatieve instelling wordt waarin jaarkaarthouders automatisch lid van de vereniging zijn, waarin FC Twente verplicht wordt tot het houden van een jaarvergadering, boeken moet transparant op tafel en de leden hebben inspraak en adviesrecht.
    Als dit allemaal zou verlopen volgens mijn voorstelling zoals het zou moeten zijn ( een club ingebouwde controle ) dan zullen we weer met zijn allen Trots zijn op ons FC Twente,
    Want Fc Twent gaat nooit verloren, wij zijn nu eenmaal zo trots als een pauw op deze club.

      /   Beantwoorden  / 
    1. BAM

     Ik weet wat een Oedipus-complex :-) Hij doodde zijn vader en trouwde met zijn eigen moeder, in mijn wereld: Joop wilde het Ros doden om Twente zijn eigen te maken.

     Misschien wat te ver gezocht??

     In ieder geval, het slot van je betoog. Thumbs up! Ik zie niet in waarom het niet zou kunnen, en Twente alszijnde 4de Club van NL, moet toch makkelijk 10 a 20,000 leden kunnen krijgen in de eerste twee jaar?

     De rest,
     Als Ajax een vette bankrekening kan hebben, dan kunnen wij dat ook.

       /   Beantwoorden  / 
   2. Paul

    Ik had laatst ook een Oedipus op mijn wang .
    Doktertje vlug was er nog lang mee bezig om het uit te laten lekken.
    Wat bleek nou,naderhand stond halve Ziekenhuis blank.
    Achteraf bleek Joop Klusjesman ook in het Ziekenhuis te zijn geweest en had hij weer ergens met zijn vingers aangezeten ,dit keer aan de waterbrandslang .
    This toch maar beter dat Joop Klusjesman uit verveling geld blijft tellen .

    Oja , Ziejek moet weg want de geldelijken zitten ook op hete kolen om hun geld terug te krijgen en daarna pakt dit elftal geen ene punt mee
    Hete kolen volk interesting Twente niets als ze Ziekjek verkocht en Degradado naar de Bierliek.
    Zo snel ze omhoog wouen ,o snel willen ze ook weer in elkaar donderen.
    Alles moet bij Twente REGUREUS ,normaal doen is er niet meer bij .

      /   Beantwoorden  / 
    1. aks

     Ben je stoned ?

       /   Beantwoorden  / 
 10. robbert

  Wat een geweldig mooie persiflage over het leed van toen en het leed van nu, het Twentse Ros is trots op je Aks

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.