Mail voor mortelmagnaat

We hopen allemaal op een miljoenenlening of beter gezegd een half miljard aan vrijwillige donatie vanuit Rijssen, maar volgens Wessels zelf heeft er nog niemand concreet bij hem aangeklopt. Dat is raar. Wie vraagt wordt overgeslagen, maar hoe zeker is dat in dit geval, waar niemand ergens/iedereen nergens naar gevraagd heeft! Hieronder een mail die de zaak in een stroomversnelling kan brengen. Of… of juist weer niet.

Geachte heer Dik Wessels,

Aangenaam maar.

Het is Kerstdagen 2015 en mijn schoonmoo kwam zojuist met de deepvrees kalkoon in de stoofpot aanzetten. Met de grootste moeite verzon ik excuses om me aan dat halfgare pluimdier en de heersende spanning rond de dis te onttrekken. Elk jaar is het raak. Nu zit ik op haar toilet, de laptop op mijn knieën en de bokse nog hoog aan ‘t gat. Kerst. Als ik aan kerst denk, is het dat ik ook meteen aan Scrooge denk. Wat doet dat met U, dat ik met de Scrooge-deur in huis val? Voelt u zich aangesproken, aangevallen in uw eigenste mailbox? Daarnaast heeft u zich meteen al afgevraagd hoe ondergetekende dit emailadres heeft bemachtigd. Dat zijn zeker relevante vragen, maar eerst maar eens de kern raken. De inhoud van dit bericht komt tot u mede namens nogal wat doodongeruste leden van het grootste FC Twente forum ter wereld; Puntnet. Op de voet gevolgd door Blog, FC Twente.blog. Mocht u het kennen, dan weet u zelf. (Zo niet, zoek maar op. Via Google intikken en aanklikken en de spam weghalen. Wat makkelijk. Het is gewoon zo).

De club is in last, daar vertel ik u geen nieuws mee. U leest de kraanten, heeft uw eigenste Old Boys Network en inside-kanalen. Waarschijnlijk weet u allang meer van de hoed en de rand dan wij. Dat u die, voor ons onbekende feiten niet aan de openbaarheid prijs wilt geven, vinden wij als supporters jammer. Des te meer onderdelen van de harde waarheid boven tafel komen, des te beter kunnen wij onze woede, spreekkoren, doeken en onmacht op de schuldigen projecteren. Ook handig voor de onafhankelijke onderzoekers dat u die oester-modus eens opgeeft en de info die kan bijdragen aan een complete zuivering gaat delen! Manmanman.

Om even terug te komen op die supporters van FC Twente: ze maken thans zeer zware tijden door. Velen zitten al zonder baan of vast inkomen. Of vaste verblijfplaats. En degenen die er wel een min of meer geregeld leven op nahouden, die worden tijdens uitoefening van hun onderbetaalde job geplaagd door de negatieve gevoelens vanwege de crisis rond Twente. Twente is immers ons leven. U zult hopelijk begrijpen dat deze menschen die mentale shit ook mee naar huis nemen, waar alle vormen van huiselijk geweld aan de orde van dag zijn. Er zijn er ook die de club de rug toekeren omdat ze het allang niet meer trekken. Verhalen van ongelukkigen die zich huilend van ellende voor de trein of van de brug werpen vallen in vrijwel elke volkswijk op te tekenen. Het gaat de gewone man met hart voor de club enorm aan dat hart. De verkoop in FC Twente-kisten, lijkwaden, urnen en grafzerken is booming. Als ik u was zou ik een bod uitbrengen op de Monuta, er wordt gestorven bij het leven, ja. Een kist met het Ros erop, ik kan niet wachten, eigenlijk. En de vooruitzichten voor 2016 zijn helaas ook uiterst somber voor wat betreft een herstel van de club. Nieuwe sancties behoren tot de mogelijkheden. Wellicht hangt puntenaftrek alweer boven onze paaseieren. Plus erbij een jarenlang transferverbod, waardoor het aankloten blijft met de bestaande meuk aan spöllers-materiaal. Als ik de naam Schilder noem, weet u genoeg. Degradatie lijkt inmiddels onvermijdelijk geworden en is zelfs kleurloosweg geaccepteerd als je sommige officials hoort jammeren, tenzij… Tenzij er in de komende weken genoeg geld vrijkomt om de dramatisch zwakke selectie een dusdanig kwalitatieve impuls te geven dat er eindelijk eens een serie neergezet kan worden. Een reeks wedstrijden overtuigend winnen is nog altijd het enige medicijn om de kelder uit te kruipen (en dat de concurrentie het tegelijk laat liggen. Wiedes). Maar daar is een bom monneten dus noodzakelijk bij. Geld dat u heeft. Althans, ze zeggen dat u het in vastgoed heeft zitten. Steine statt beine! Miljone statt Zitrone! (Joop beweerde het omgekeerde, maar goed. Als hij er niet was geweest, enzovedan. Genoeg over die vent. Meer dan genoeg, ja).

Ik kan, in tegenstelling tot de Quote 500, verder niet in uw portemonnee kijken en weet ook niet welk bedrijf u er voor zou moeten verhandelen, maar dat laatste zal toch echt moeten want met een paar lauwe ton is Tedje er ook niet. Met zes ton kun je echter nog steeds wel bij Jan Smit aankomen, zo liggen immers de verhouding in het Twentse voetbal. Gekkigheid, ik weet dat u liever kapot valt dan ook maar een joet in Heracles te steken. Ga daar mee door! Nu heb ik uiteraard gelezen dat u heeft gezegd dat u ten aanzien van deze misère ‘niks moet’. Dat u al genoeg doet. Een lening heeft uitstaan. Een box bestiert. Prima, ga ook daar vooral zo mee door, houd het allemaal aan. Maar toch: er moet deze winterwindow gewoon genoeg armslag komen om de club in elk geval op het veld weer een smoel te geven. Vandaar dat een belangrijk deel van de aanhang een beroep op u doet. En u genadig vraagt om een levensreddende, renteloze gift in de de pot te stampen. Maar het moet niet. Behalve dreet’n en de belastings betaal’n mot er niks. Zonder vurig clubgevoel wordt het toch al erg moeilijk om een offer te brengen.

Als u denkt: tja, ik zit ook al in Excelsior‘31 en de korfbal, het klotenscheet’n en het kinderkoor en de klarinetclub, en verder ben ik het zat, tja, dan laat maar zitten. Denkt u dat Sanderink er wat mee kan, anders? Maar ik zeg toch ook niet dat u meteen beslissen moet, ja, waar stel ik die voorwaarde!? De transfermarkt opent pas op 1 Januari 2016. U heeft nog ruim een wek om die 10 mijloen aan te leveren, ik bedoel: ik noem maar wat. Ik gooi slechts een balletje op, excuseer. Het kwam eruit voor ik het zelf in de gaten had, met die 10 miljoen. Raar. Maar dan bent u het wel kwijt, er komt geen termijn waarbinnen Van den Belt ook deze poet nog eens moet gaan aflossen, dat zit er echt niet voor u in, hebben is in dit geval houden. Wat vindt u van zo’n… zo’n startkapitaaltje? Twente zou met 10 miljoen netto echt wel flink geholpen zijn, Wessels, wee’j wa? Het moet alleen, sorry hoor, het moet alleen uit de officiële boeken blijven. We moeten het zo zien te organiseren dat er verder geen haan naar kraaien kan. De gemeente Enschede en de KNVB gaan ten slotte lopen zeiken als er nieuwe inkomsten bekend zijn geworden uit de lopende onderzoeken en inspecties. Die wethoalder verbiedt dure aankopen. Een heel oud wijf, ja, maar zonder hem was het al dood en begrafenis geweest. Dus graag zo anoniem mogelijk, alstebleef. Bedankt hoor. Sorry, ik wil niet steeds als een slijmbal overkomen. Betaal gewoon, man. Zo beter?

En meer mag altijd. Iemand op de tribuun begon laatst over 120 miljoen ineens. Dom lull’n, maar toch, het kan. Voor u is het… gewoon geld, denk ik. Jezus. En misschien kunt u de geldstroom naar de klarinettisten even opschorten. De kerk iets minder verwennen? Volgens mij zwemt de Paus in de centen. Zijn lijfwachten dragen vergulde manchetknopen en elke Pasen komen er meer bossen bloemen rond de Sint Pieter te staan, zeg zelf. Tot zover mijn/onze smeekbede in dit inktzwarte jubileumjaar. Terwijl we ook zoveel prachtige momenten beleefd hebben. Kampioen geweest, kom daar nou eens om. Bekkers ewonn’. Die tijden moeten we terug zien te krijgen op basis van slim, verstandig beleid. Toch? Heeft u niet een paar gehaaide onder-aannemers die de zooi in de Veste weer in de steigers kunnen zetten? Dat er weer over voetbal en spöllers scouten en analyseren gekuierd wordt. De leu weer trots bunt en gaan staan als er in dat kader een liedje over gezongen wordt.

Help FC Twente. Red hooligan-gezinnen, bespaar levens. Positioneer uzelve als de Grote Geldpomp van de hele fucking regio. Een anti-Scrooge, een weldoener voor minderbedeelden en supporters. Twente kan niet zonder uw geld. Ik bedoel… zonder uw goedgevigheid. Goedertierenheid, one-tier-board, tier… toeval bestaat nergens. Wat u ook doet, alvast heerlijke kerstdagen en daarna een zalige jaarwisseling, maar dat zal best lukken met zo’n koelkast en voor 350.000 euro aan miljoenklappers… Tja.

Met vriendelijk groeten,
mede namens honderdduizenden lotgenoten, geplaagden en potentiële suïcidalen,
en alvast bedankt, good goan!

Wallace

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

15 reacties op “Mail voor mortelmagnaat

 1. twente madmax

  Mooi stuk Wallace.
  Ik weet alleen niet of je hem er mee over de streep trekt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Baretti

   Ik zou de voorzitter van de Vriendenkring op missie sturen. Radio Oost erbij en SBS…. Loat Oefoek maar lopen….iets met trust..?

     /   Beantwoorden  / 
  2. aks

   Max, ik denk dat hee Wessels denkt
   ze trap me op de pik

     /   Beantwoorden  / 
 2. ber

  De smeekbede der smeekbedes.
  Heerlijk.

  Aan u het woord!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Maximuss

  Wessels (of elke andere mogelijke investeerder) wacht nog mooi tot de boel uit is gebodemd (1 mei is hiervoor de datum aangezien we dan het oordeel van tuchtcommissie, FIFA en KNVB hebben gehad), mocht ie uberhaupt er in willen stappen, dan onder zware voorwaardes voor maximale ROI. Giften etc. daar kunnen we op hopen, maar dat gaat toch niet gebeuren…

    /   Beantwoorden  / 
 4. Paul

  Wessels is een Schuurboer.
  Als je niet op past dan trekt hij nog kabels door jullie hersenen .
  Eigenlijk is het een stiekeme DDR hond die als een dakloze in zijn eentje destijds over het vliegveld liep te wachten op gratis miljoenen en dat er plotseling 80.000 bomen moesten worden gekaapt.
  Anders konden er plotseling geen vliegtuigen meer landen .

  In dat licht bekeken staan de gebouwen van 150 meter hoog goed in het zicht van Vliegveld Atlanta ,drukste vliegveld ter Wereld ,doen ze daar niet zo moeilijk over ,he .
  Daarom kom ik al gauw tot de conclusie dat ons landje vol zit met ongure DDR type s .
  Al gelooft de domme mens daar natuurlijk niets van .
  De domme mens ziet slechts een mens staan in een keurig pak met een mooi gestreken stropdas dat hun aardappel in hun hals constant aan het afknijpen is .
  Mensen met heel veel poen kun je herkennen aan hun dichtgeknepen stropdas aardappel ,zoals ene Donald Duck Trump Trompet ,maar wel met een goedkope toupet,beplakt met de goedkoopste soort bisonkit,anders raakt zijn haar in de war .
  Dat zou wat zijn zeg ;Fc Twente Footbal Club spelende in Donald Trump Stedium .
  Ome Donald Duck zou gelijk het Gemeentehuis er bij kopen .

  Ik zal binnenkort Ome Donald eens gaan bellen,want zijn drukke gebabbel en onzin geneuzel om President van Amerika dat soort onzin gein is zeer slecht voor zijn bloeddruk .

    /   Beantwoorden  / 
 5. Angel

  Prioriteit 1

  Dhr Ted

  Haal Warner Hahn.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Baretti

   Prio 1 is een ervaren trainer. Die Haake is niet geschikt voor deze klus. Kan Fred Rutten niet gewoon instappen?, gewoon omdat het zijn club is, omdat het 2- voor 12 is…gewoon? Haake is een prima trainer voor Rietmolen, maar kom op zeg… dit gaat toch helemaal nergens over.. Zijn we 1.5 jaar bezig die kneus van Jedocus te lozen krijg je boer Harms als uithangbord…….Hoe lamgeslagen is iedereen dat alleen Johan Boskamp inziet dat met dit materiaal er Nul Nada Niets is gepresteerd..
   En over de keepers.. We hebben geen geld en Sonny Stevens komt er aan. Daar heb ik zeker wel vertrouwen in i.t.t. Marsman. Dat geld kun je beter investeren in 2 sterke verdedigers en een spits… Met jongens als Ede, Olaitan, Bijen, Lelie en Oosterwijk gaan wij niet overleven.. Never nooit niet.
   Iedereen een goed uiteinde gewenst en voor Joopie in het bijzonder.

     /   Beantwoorden  / 
 6. BAM

  Wessels is een zakenman.

  Die bouwt liever op, dan geld blijven gooien in een beerput.

  Ik verwacht, op basis van niets dan logica, dat hij wacht op de laagste prijs. Het Management van FC Twente en het bestuur dobberen door, er komen nog wat tegenslagen aan (mogelijk), dus de waarde van Twente blijft dalen, en dalen. Meer spelers vertrekken, meer kostenposten worden verleden tijd, de boel is aan het normaliseren. Het product, ook in de JPL, is echter een product dat geschiedenis, maatschappelijke waarde en een grote fanbase heeft.

  Dus, onze Dagobert (Wessels of niet), wacht rustig af.

  Dat is mijn stille hoop.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Baretti

  En ik vind dat verhaal Gerald v/d Belt toch een tikkie verdacht en dan druk ik mij zeer eufemistisch uit. Op Puntnet zie ik allemaal lofuitingen over deze man… maar waarop gebaseerd? omdat ie sympathiek overkomt? Hebben we dan helemaal niets geleerd van het charmante voorkomen van Ome Joop? Dirty Harrie kent toch ook dat spreekwoord van die ezel?…. Ik lees nu, dat de wethouder Twente bij de hand heeft genomen en Gerald zit thuis met een Burnout op een verdacht (slecht)moment? Om in termen van Tedjen te blijven.. ik denk dat er een krasje zit op Gerald. Wat jij Wallace? Wat denk jij? zelfde slechte voorgevoel als ik? Heb je al een afspraak staan met Dirk? Hoe laten moeten we er zijn? Bij hem thuis, of bij De Markies? let me know.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Wessels wil afspreken achter Dieka, maar zijn monneten blijven vooraleerst in de kluize.
   Lees de reaktie van BAM. Zo is het. Aasgieren wachten altijd tot de dooie veren van het karkas gewaaid zijn en storten zich daarna op het vette fleisch. Twente is nog steeds een interessant project voor geldzakken. Dankzij het legioen, allicht. Wat ik van van…van, van…van Van den Belt vindt ? Dat hij wel erg lang bij de deur zit. Nu moet Renes de tent runnen en mag er ineens wel weer gerookt worden in de kantoorns. Allemaal een lekker uiteinde gewenst, trouwn’s. Het kan ten slotte alleen maar slechter worden ! Proost.

     /   Beantwoorden  / 
 8. Baretti

  Mocht Oefoek (over krasjes gesproken) ook aanschuiven in Rijssen, dan kunnen we beter afspraken bij Fehmie’s Swarma. Die schijnt echt alleen Kebab te eten met slappe thee.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Mike b

  Voorspelling en krasje… Michailov terug naar Twente….

    /   Beantwoorden  / 
 10. Paul

  Als Twente degradeerd dan moeten ze al dat maffia tuig dat bij Twente nu zit vollerd ophangen ,openlijke ophanging op de markt .
  Dit stelletje schorum begint nu al zo langzamerhand de supporters te hersenspoelen dat naar de Eerste Divisie straks een normale gang van zaken is .
  Met nog steeds de vierde begroting van Nederland is het dus wel heel erg vuilnisbelt gesteld met dit onkunde varkensvolk.
  En Aldo doet ook niets anders dan varkens te onthoofden voor zijn Aldo worst om het door mensen strotten te krijgen voor winstbejag .
  Dus ik zie dan ook geen verschil in varkens danwel menselijke varkens .
  Het is bij de konijnen af deze ziekte voetbalonkunde die er op moment heerst bij Twente met Ted voorop .
  Walgelijke zieke slijmelaar der onkunde geheten Ted v Leeuwen.
  Man die als een jochie van 12 jaar in zandbakje in boekje kijkt en prutser voetballertjes opscharreld als een valse hoer achter gesloten deur waar de slijm nog onder de deur door druipt .
  As Twente gedegradeerd is moeten ze Ted als eerste gekneveld geboeid slepen naar de stad het marktplein.
  Alwaar het marktplein vol ligt met snotslijm en kots en mooie woordjes tot branden in de Hel .
  En de rest van RVCB kunnen ze dan een lantaarnpaal in hun reet rechtop in de wind aan de stok .

  Het is godverdomme een grote schande dat Twente bijna onderaan staat .

  Straks bij vertrek van de 3 spelers staat er nog slechts een A1 elftal .
  Wilje het nog erger hebben dan dat straks de Graafschap met 2 x winnen Twente gewoon gaat inhalen en Twente troosteloos onderaan bungelt en klungelt .
  This toch te gek voor woorden deze ziekelijke beweging van RVCB en de rest van het circus onkunde volk.
  Het is gewoon een walgelijke optocht dat in geestelijke zin nog erger is dan dat er thuis een muis aan je vloer knaagt .
  Hun sprookje heet dan ook; op stap met het A1 elftal in de Eredivisie .
  Ik moet walgen en kotzen en kotsen tegelijk van dit soort onkunde volk.
  Een rat is minder erg en heeft mindere streken .

  En voor Joop Munsterman de man met 2 gezichten wens ik nog een vrolijk uiteinde? .
  Joop heeft de begroting bij ATC 65 wel op orde he .
  Want bij ATC valt er simpelweg niets te jatten met ingebouwde pennetjes op papier .
  Die Aldo die toen hij weg ging voor de laatste keer bij Twente ,wat heeft Aldo een doorgeslepen gladjanus gezicht.
  Aldo heeft z n glad gezicht met zijn geniepige ogen dat hij vast en zeker een muisje achterna kan door een pennengaatje .
  Aldo zijn gezicht is zeker weten nog zo gladder dan zijn drol in het toilet om daarna er nog even fijntjes met zijn glimmende gladde bril er door heen te jassen.
  Zo glad is al dat volk wat er nu bij Twente zit ook,maar ze bakken er nul comma nul van.
  Het enige waar ze steeds aan denken is hun status.
  Hun status van nul comma nul.

    /   Beantwoorden  / 
 11. ber

  Om het nieuwe jaar maar in stijl te beginnen: klaar met Zyech. Lekker de club volledig in een interview de grond intrappen… never bite the hand that feeds! Oprotten… ga lekker over barça dromen….

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.