Auftakt nach Mass

Die titel, is dat…Duits? Ja. Het betekent zoiets als dat het halve werk gedaan is bij een goed begin. En goed begonnen zijn we, aan 2016 en aan de hervatting van dit rampseizoen. Knallende kurken en gute Laune! Maar de club wordt gelukkig ook dit jaar pas 50 jaar oud, niet in 2015. Dat, 2015, geldt nu als Schnee von Gestern, wat voor leken op het gebied van de Deutsche sprache zoveel had kunnen zeggen als de pruim van spoken, vanuit hun perspectief, bedoel ik. Het heeft zelfs geheel niks met zulke rare dingen te maken. Schnee von gestern, waarde luisteraars – beste wensen dan, het kan nog gewoon – wil zeggen dat het klaar is met 2015. Gedaan, bek over dicht, over en sluiten, de relevantie verloren, don’t look back, aait vedan en op naar een volgende ofwel next!

De blik moet vooruit gericht zijn, neuzen ook maar, er staan weer, als vanouds, allerlei zaken op het spel. Voorheen, nog niet zo lang geleden, had je het dan over de spannende race richting de prijzen. Toen Twente jaar in en jaar uit genomineerd was voor silverware. Kampioen, bekker, Cruijff schaals, alles kon maar. Waanzinnig.

Toch wordt 2016 niet alleen maar overleven, het kan zeker achteraf, op de drempel van twintigzeventien, straks, nog best zijn meegevallen. We zijn ten slotte een grote club met een dikke aanhang. Aan de teneur van deze tekst valt tot nu toe, denk ik, al wel af te lezen dat er recent gewonnen is door FC Twente. Dass stimmt auch. De zelfbenoemde aartsrivaal uit het Almelose werd vrijdagavond met een eclatante – irritante, meende het uitvak – 4-0 van de pauperse pantoffels geschoten.

Ditmaal zat ik, niet eens zo ver, van Onno Jacobs – zijn telefoon ging namelijk: Niets is sterker dan dat ene woord, ringde zijn tone – als één of andere zakenlul bussines as usual, ter hoogte van de middenlijn en achter de dugout der bezoekende vereniging. Daardoor zag ik het mopperende hoofd van Stegeman regelmatig van heel nabij. Als deze beginnende, zonder meer talentvolle coach ontstemd is krijgt hij een hangende mond alsof er in zijn brein iets niet goed is gegaan. Een bloedader geknapt, iets engs. Sylvester Stallone heeft dat ook. In de Rambo-serie over de bokser, die u dromen kunt, is zijn kop op zeker moment volledig tot poeder gepompt door Apollo Creed de neger. Lekker belangrijk ook. Met dichtgeslagen ogen en schrammen en zwellingen en een beurse lever, roept hij een paar keer hard om zijn vriendin. Hij schreeuwt haar naam. Opzoeken maar, ik weet die naam niet meer. Mar…Marjorie, gok ik. Marjóóóriééé!! Dat roept Rambo Bilbao… Rocky Balboa – waar ik hierboven Rambo aanhaalde, bedoelde ik eigenlijk Rocky, je weet toch zelf – dan roept hij om haar en dan zie je ook zo’n mond die naar een bepaalde kant afhangt, waardoor van een scheve bek sprake lijkt. Ook in andere films zag je dat wel van Stallone. Zelfs tot in deel IV van The Expandables, geloof ik. Nou, en dat heeft John Stegeman dus ook. Mooi laten hangen de rest van dit seizoen, zou je zeggen.

Nee, ik heb geen Tannane, ik heb geen Tannane vandaag, lalalaaa laalalaa… (nieuwe song vanuit Vak P. Kan u geloven dat ik het verstond als… als bananen. Ik mormelde mee over bananen. Leu keek’n mie an! Pffff…)

Wie ik vanachter de dugouts ook weer eens zag was Malki, materiaal-Malki. Wasmalki. De Syriër van de ballenpomp, de wisselhesjes, de nog ongewassen slips en de industriële Whirlpool-wasautomaten waar je een broene beer schoon uittrekt, zo groot zijn die.

Tot aan de werkelijk schitterende goal van mijn voetbalgod Hakim was Jacob Malki nergens te bekennen. Ten minste, ik had hem niet gezien. Helene Hendriks zag ik wel, in de mini-dugout. Zo. Dat is geen sneeuw van gisteren, jongensjongens. Ziyech en Helene, dan kan zo’n avond niet stuk. Bruggink zat met haar te slijmen, maar ik schatte de wederzijdse communicatie zodanig moeizaam in dat hij niet eenvoudig dat broekje binnen ging komen, afijn, ze zal hem te glad vinden. En hij zichzelf te netjes. Maar Malki stond ineens dus op de zijlijn na de 2-0. Ziyech negeerde alle klootzakken van ploeggenoten, supporters, trainers, vierde mannen, Helene en Broens de stadionspreker en viel Malki om de nek. En kuste hem liefdevol, maar gelukkig slechts in de hals. De dik ingepakte dames om me heen vonden dat een prachtig tafereel. Ze slikten hoorbaar een brok in hun keel weg. Ik moest er smakelijk om lachen. Wat een clown, die Jacob. Die stond natuurlijk op dat draagbare Sanyo-tv’tjen in de tunnel te loeren toen Ziyech na die wereldse solo scoorde.

Daar moet ik snel bij wezen, zal de wasman gedacht hebben en stoof de trap naar boeten op. Juist op tijd om de nummer tien in zijn bezwete oksels te laten hangen. Dat is een act, menschen. Die Malki wilde zichzelf even terugzien op de videowalls. Als Ziyech deze week vertrekt, zal Jacob een nieuwe favoriet aan hem binden, waardoor hij geregeld in beeld blijft. Belachelijk. Denkt hij soms dat er een transfermarkt is voor wasmannen? Dat clubs als Chelsea en Real Madrid die markt af scouten en miljoenen willen investeren in een sterk team van wasmannen, zoals ze in de top ook kapitalen besteden aan groundsmen en koffiedames? Waanzinnig.

Wat speelde Twente eindelijk eens met vuur tussen de oren na rust. Had u, eerlijk zeggen, ooit gedacht dat er toch nog eens van Jerson Cabral te genieten zou vallen? Dat u lovend over Edé zou praten op weg naar ‘t hoes? Ze hebben het er voor de winterstop gewoon lelijk bij laten zitten, de lambakken, de lakstralen, de lijkzakken, de lijmballen. Zwakke mentaliteit getoond. Hopelijk is dat kwartje nu gevallen en is het balletje ingedaald!

Wie niet in- doch wie van boven afdaalde (zelluf ‘ezeen) was voorzitter Jan Smit. De Harry Piekema onder de voorzitters, want zijn kantoor ligt pal boven een Almelose buurtsuper in het Polman. Ha, altijd een genot om die man te zien. Helemaal na zo’n traditionele vernedering tegen de grote breur. Zo wit als de Dood van Pierlala om de neus, wurmde hij zich op de staande receptie aan de rand van het veld tussen de feestende Twentenaren en een paar buitenlanders door. Momperde met handgebaren tegen hulpje Kolmschot, terwijl de nieuwbakken eerste assistent Alflen er stiekem tussenuit kneep. Steeds bleker trok de voorzitter weg toen hij Hake de hand schudde, Kick op de schouder klopte, hoofdschuddend naar uitslag op de videowall keek en – troost zoekend – vergeefs trachtte Helene dan maar om haar middeltje te pakken. Ze strekte juist op tijd haar linkerarm uit en weerde deze ongewenste intimiteit op Keulse wijze af. Ze zal hem te glad vinden. En hij zichzelf, precies, te netjes. Smit had weer eens op alle fronten verloren in de Twentse hoofdstad, maar toonde zich, de stand op de ranglijst indachtig, wat anders, toch maar een groot verliezer. Je hebt geboren winnaars en groot verliezers.

Het was met andere woorden weer een keer een avond geweest waar we er de laatste maanden veel te weinig van gehad hebben. Is dit het startsein voor een lekkere puntenserie of was het niet meer dan een momentopname zoals voor de bekker tegen AZ vorig seizoen, een hele zoete, maar ook ultrakorte droom wanneer in de week die voor ons ligt binnen een termijn van vier dagen achter mekaar Tapia, Ziyech, Mokotjo – opvallende publiekswissel, hoewel hij niet erg sterk speelde – en ook de nieuwe aanvoerder Pipe hun biezen pakken?! Wat dan, Tedje? Ik zou een moord plegen voor een kijkje op zijn schaduwlijstjes. Bent u ook zo benieuwd welke namen er op staan? Is er een hacker in de zaal die de laptop van de TD eens ongemerkt kraakt? Hoe zal het verder gaan met Twente in twintigzestien na dit goede, overtuigende begin, zo vraag ik u.

Omdat je een stukje, ook dit jaar, moet afsluiten in eenzelfde soort geest als waarmee er aan begonnen is wil ik afsluiten in de woorden van een groot libero, die het WK van 2006 voor een in de boeken omschreven bedrag van 7 miljoen van de FIFA heeft gekocht, maar die corruptieve daad tot op heden ten stelligste ontkend en mede daarom nochtans op vrije voeten is: ‘Schauen mir mol…’ Bayers dialect voor kijken wat het gaat zijn. Wat gaat het nu weer zijn in 2016? Mann kann es wieder nur ahnen… Mit klarem Kopf wird es sich wohl richten!

Wallace

9 reacties op “Auftakt nach Mass

 1. twente madmax

  Zo de winterstop zit erop. Gelukkig. Allen een goed 2016. Wat dit jaar ons brengt zullen we zien. Afhankelijk van de winteruitverkoop. Altijd een hekel an dat flauwe gedoe! Afhankelijk zijn is nooit niks. En daarom zal ik niks voorspellen. Is niet te doen. Alleen Aad de Mos doet dat. En die is niet goed wies. Maar het begin was zoals je het hebben wil. Bij aankomst in Enschede hoorde ik gezang toch wel 500 meter buiten het stadion. Waren we te laat? Nee…de Heraclieden juichten te vroeg. Want later was het stil aan de overkant! Want dat hadden ze gedacht! Even winnen van ons Twente! Nou mooi niet. Lekker puh, homo’s van Almelo. Fijn gevoel deze winst! Hoopvol door een goed spelend team. Maar een wolf over de grens maakt nog geen roedel. Zeldzame momenten? We zullen het zien. Het zit er in maar komt het eruit? Op naar Eindhoven volgende week.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Pjotrer

  Ze zal hem te glad vinden. En hij zichzelf, precies, te netjes.

  Het deksel dat Wallace zijn ejaculatie voor zichzelf deed houden. Dank daarvoor. Was toch net een beetje ongepast geweest want de efceetee is toch nog een beetje zo’n lundia kast waarvan de planken er wat losjes inzitten.

    /   Beantwoorden  / 
 3. aks

  Rotterdammer vind nog meer lijken in de kast.
  Wanneer houd het op.
  Rechtszaak dak drama komt er nog niet !
  Er moet ook een gerechtelijk onderzoek komen naar de malle vide praktijken van Joop en Aldo

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Plus de tuchtcommissie moet zich nog buigen, beraden en uitspreken over de Doyen-cover up. Er ligt een 95 cm. hoog dossier op kantoor in Zeist. Getiteld FC TWENTE.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Paul

    Even zijn zieke voorganger op zijn nummer zetten ,bah.
    En dan gaat Onno Feyenoort tijdens,jawel tijdens de nieuwsjaarsreceptie de streber eventjes ;; is dit de microfoon,ug ug ,een twee,ja hij doet het,attentie attentie dames en heren,dit is het juiste moment om de nieuwjaarsreceptie vrolijk te verstoren met hapjes en borreltjes.
    Mijne dames en heren ik moet u even mededelen dat ik als een porselijnen olifant door een kastje ben gerolt.
    Want mijn dames en heren,dat doe ik in mijn eigenbelang hoe goed ik wel niet ben,maar in werkelijkheid doe ik het voor mij zelf dat ik ook graag na 1 mei nog bij Fc Twente te kunnen werken.
    Want ik ben een smerige ellenboogwerker .
    Over niet al te lange tijd ga ik naar de Kerk ,bidden op de voorste rij zodat meneer Pastoor mij ook heel goed kan zien.
    En ik laat het extern door een buro onderzoeken,kost veel geld extra weer ,maar bij Fc Twente is geld zat ? .
    Of betaald Sinterklaas dit weer ?-
    ——————————————
    Wat een volsagen idioot om op een receptie dit te gaan mededelen.
    En nog erger ,die paar papiertjes te laten uitzoeken door een extern onderzoeksburo wat weer geld gaat kosten.
    Dat betekend dat meneertje kak pratertje Onno Feyenoort dit dus zelf niet eens kan oplossen zoals hij bij Feyenoord ook niets kon oplossen.
    Hij is de domheid zelve .
    Ik wou wel eens weten welke kwakzalver hem heeft aangenomen .
    Dus de KNVB denkt nu ook KASSA puntenaftrek eind competitie ofzo ,en dan komen de verrassingen als rijpe appeltjes uit de KNVB boom vallen en is Fc Twente de klos .
    Deze Onno Feyenoort brengt Fc Twente nog dieper in het moeras.
    1 kilo paardengehakt heeft meer IQ .
    En dan dat zogenaamde onderzoeksburo .
    Onderzoeksburo moet cijfertjes gaan ontrafelen.
    Mijn God ,een jongen van 16 jaar met een IQ van 160 doet het voor niets en kan het beter.
    Ik heb mijn maag volzitten in dit landje met al die onzin opvretende nietsnutten Commissies en de nietsnutten onderzoeksburo tjes .
    Gemeenten geven jaarlijks honderduizenden euro s uit aan onderzoeksnuro tjes die gewoon achter het raam zitten en maar wat opschrijven om hun belangrijkste doel ,hun centen te generen voor hun eigen inkomsten .
    Misschien als Onno op de eerste rij in de Kerk de Pastoor hem ook nog kan onderzoeken en de Pastoor zeg ;; allei Onno zo ik gij aankijk zou ik na de kerkdienst toch ook maar even langs de dokter gaan .
    God bless you mijn zoon .
    En de dokter zeg ;; ojee Onno ,je ziet helemaal bleekwater gezicht ,volgens mij zit je bij het voetballen niet goed.
    Ga maar eerst uitrusten in Blaiswaik en zoek je daarna maar ander werk op,glazenwasser of zoiets ,en vergeet niet 3x daags tabletjes in te nemen .
    Maar dokter,ik wil ook wel bij een Casino werken,zeg de dokter;;wat wil je dan Onno ,met je kont op de draaiende roulette gaan zitten,ach jongen,daar wor je toch helemaal tureluurs van .

      /   Beantwoorden  / 
 4. Paul

  Ach,Aldo is weg en plotseling hebben de lafaards meer aanwijingen dat er iets niet klopt .
  Wat een wonder dat ze dat nu pas weten he .
  En Onno Feyenoort die nog niet eens een blauwe maandag bij Fc Twente is mag de dans gaan lijden leiden .
  Onno Feyenoort die Rotterdam in de soep heeft laten lopen.
  Daarom schut dat Fyenoort stadion ook altijd zo.
  Het gelden zijn nog niet betaald,de fubdering staat nog steeds op droog broot in de fabriek.
  Mag ik evven lachen ,Onno Feyenoort en Stront Heerts komen nu ook uit de slijmkast .
  Daar moet je zijn daar moet je wezen bij de FNV .
  Heb nog wel enkele zeer rotverhalen over de mensen met dikke pensen op de stoel bij de FNV ,waargebeurd ,voor die gore smeerlappen .

    /   Beantwoorden  / 
  1. Pieter

   Als FC Twente puntenaftrek krijgt zoals gesuggereerd wordt, omdat de transfer van Tadic naar Southampton niet correct is gegaan,dan is Onno Feyenoord op zijn zachtst gezegd niet tactisch te werk gegaan. Dat kan je ook een jaar later naar voren brengen. Stel dat je straks nacompetitie speelt vanwege puntenaftrek (de kans op nacompetitie is overigens toch slechts toegenomen en levensgroot nu de beste spelers Tapia en Ziyech verkocht worden), dan heb je met Onno Feyenoord concreet je paard van troje in huis gehaald. Het kan ook uit pure domheid zijn: de man kijkt niet al te snugger uit de ogen, en vond dat hij zich direct moest laten gelden. oh oh oh

     /   Beantwoorden  / 
 5. Paul

  Er is licht in de tunnel gekomen bij Tedje .Eerst wou Tedje de 31 jarige spits ouwiezoekie van Cambuur hebben.
  Maar allei,Tedje valt toch liever op jonge jongens.
  Nu is Tedje weer uitgezwenkt naar Ajax,waar een 19 jarig jongetje spit van tweede elftal die is afgedankt door ene Jaap Stam ,het jochie de spitsenroederredder van Fc Twente moet gaan worden .
  Enen Zakaria Zoesje met slagroom die het gehele halfjaar alle stukjes van de Dug-Out kent mocht de afgelopen laatste wedstrijd even mee doen ,zodat Tedje zou toehappen .
  Tedje kan ook maar beter in de zandbak gaan spelen en een hap zand opvreten .
  Dat journalisten volk in het voetbal dat kriebelt elke dag op hun tong Baad het niet dan Schaadt het niet.
  Of , niet gegokt is altijd verloren , beter 1 procent in je hersenen dan 10 procent in de riolering,liever een leuke jonge knul in het elftal in de spits dan een ouwe bok die voeteballen en scoren kan .

  Jaja ,ik begin Tadsjen steeds beter te begrijpen .

    /   Beantwoorden  / 
 6. Hahaha

  Wat een puinzooi daar bij Twente binnenkort komt er weer een nieuwe onderzoek of Twente een Duitse of Nederlandse club is ik verschiet nergens meer van

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.