Hoe begon het voor jou?

Voor mij op 19 augustus 1987 met FC Twente-PSV (2-3). Pieter Huistra en Mika Lipponen.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

34 reacties op “Hoe begon het voor jou?

 1. phenix

  1976 twente thuis in vakp samen met paps.wedstrijd weet ik nie meer maar ben nooit meer weg gegaan
  het was in ieder geval heel erg mooi
  eerste uitwedstrijd weet ik nog wel
  nec uit eredivisie.10tje koste dat en gelijk spel en degraderen dat jaar

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fred Rutten

  Offtopic….

  Benfica gaat zich weer melden voor Fer….

    /   Beantwoorden  / 
 3. Dinkeltukker

  26 maart 1972. Fc Twente-N.E.C. 1-1. Goal Twente Willem de Vries. Goal N.E.C. Frans Thijssen…18.000 toeschouwers :-)

    /   Beantwoorden  / 
  1. twenteforever

   met de regenwedstrijd Twente -Ajaks 5-1 !! IN HET DIEKMAN …

     /   Beantwoorden  / 
 4. Pokermike

  5 maart 1995 twente willem2 0-3

    /   Beantwoorden  / 
 5. twentemax

  Tja het begon met de strijd in de fam. tussen de FC Twente aanhang en de Heracles clan, tja als je zo opgevoed wordt dan blijf je natuurlijk altijd voor de besten! Eenmaal zullen wij de kampioenen zijn FC Twehente FC Twehente, zit er met de paplepel ingegoten. Maar aktief naar wedstrijden ga ik pas sinds Rini Coolen trainer werd van Twente en je de club zag groeien onder van Staa en Rutten. Eenmaal binnen ben je helemaal verkocht en wil je niks anders meer. Twente is mijn nr 1 verslaving en dat is als vrouw toch wel gek vinden velen. Maar dat stekt mie niks. Ik heb mn kids ook een goede smaak meegegeven, niks 020 bij ons thuis is het FC Twente en verder niks!

    /   Beantwoorden  / 
 6. WW

  1978! Ik was 7 jaar en werd door mn opa meegenomen naar het Diekman. Weet niet meer tegen wie maar was meteen verkocht nadat ik Manuel Sanches Torres had zien spelen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. graspol

  1967 Was tegen DOS uitslag weet het niet zeker maar iets van 5-4 gewonnen. wel al met het legendarisch elftal. Phalplatz Huve Jeuring Drost Oranen. Sindsdien vaste gast

    /   Beantwoorden  / 
 8. Hans

  Door m’n jeugdige leeftijd begon het bij mij een stuk later.
  Ik was al een tijdje FC Twente-fan, maar toen ik vanwege een kidsclub actie in de wedstrijd tegen RKC tijdens het seizoen 04/05 vaandeldrager mocht zijn, was ik helemaal verkocht. Wat maakte dat indruk op mij bij het YNWA!

  Doordat ik me daarna moest omkleden, miste ik de goals van Robert Fuchs en Sharbel Touma. Maar de krachtige kopbal van Majstorovic en met name de prachtige uithaal van Nkufo vanaf randje 16 vol in de kruising zullen me altijd bijblijven.

  Wat een prachtig filmpje trouwens! Knap staaltje!

    /   Beantwoorden  / 
 9. Hans

  Is mijn reactie nu geplaatst of niet? Ik kan ‘m nergens zien staan.

  Edit: reactie teruggezet vanuit filter.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Hans

  Jack, wat is dit? Zodra ik een lange reactie plaats, is-ie nergens te zien!
  Gebeurt me nu twee keer achter elkaar.

  Edit: dat is ons haperende spam-filter. Excuses. Het is onder de aandacht van blog.nl. Ik zal kijken of ik je reactie uit het filter kan vissen.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Fred Rutten

  10 april 1994.. twente – vitesse 0-1 hans gillhaus…
  Vergeet het ook nooit meer dat de vrouw voor me bloedfanatiek aan het schreeuwen was hup bart! hup bart!
  Ik dacht: Bart? er voetbald geen bart bij twente….
  Was ze gewoon voor Vitesse… Bart Latuheru voetbalde er!
  :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Rutten

   zij kan het niet meer navertellen….

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fred Rutten

    geintje

      /   Beantwoorden  / 
 12. schalke04

  Begin jaren 90.. Bekerduel Twente – Ajax met pa.. 2-2 eindstand en door Bergkamp en Alffen (vrije trap) 2-4 verloren..
  Off topic: interview McClaren op voetbalprimeur gelezen? Castaignos diepe spits met Chadli, Tadic en Guttierez erachter. Daar weer achter Fer als box-to-box player..

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Rutten

   Prima opstelling toch?
   Las alleen ook ergens dat Guttierez toch nog niet fit genoeg zou zijn? In dat geval Gyasi neem ik aan?

     /   Beantwoorden  / 
   1. schalke04

    Vind ik ook! Veel op de aanval, veel creativiteit.. Maar om het goed in de praktijk is om te zetten.. Bin gespannt!!

      /   Beantwoorden  / 
   2. schalke04

    Helemaal mee eens! Lekker aanvallend, veel creativiteit..nu maar hopen dat het concept makkelijk in de praktijk is om te zetten..

      /   Beantwoorden  / 
 13. twentemax

  Eindelijk morgen weer voetbal! Ik zit er klaar voor. En de stand wordt: FC Twente- RKC Waalwijk 4-1.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Rutten

   Ik hou het op 3-0… 2x Castaignos, 1x Chadli…

     /   Beantwoorden  / 
 14. stephen king

  pfff wedstrijd weet ik niet meer maar het was in 1976-77 samen met een kameraad en zijn buurman die nam ons wel eens mee,toen jaren seizoenkaart gehad maar helaas de laatste jaren niet meer geweest ivm werk(ben ik nu een teletekstsupporter?)maar kijk en volg alles wel via diverse tv-zenders en bladen….ps heb nu een dochter die mij de oren van de kop zeurt om een seizoenkaart aan te schaffen,toch maar weer proberen dan?

    /   Beantwoorden  / 
 15. Ijscoman

  Begint al weer goed bij PSV-PEC Zwolle.Zuiverder kun je een handsbal niet maken Marcelo legt de bal gewoon met de hand stil.Die blinde met de fluit laat natuurlijk gewoon doorspelen.Komt Lens met gestrekte poot in,alleen vrije trap.Nou ik weet de uitslag al wel!!!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. erwin

   ben blij dat het nu 1-0 is voor overijssel

     /   Beantwoorden  / 
   1. twenteforever

    GOED NIEUWS !!! PEESVEEE GAAT ERAAN TUSSENSTAND 1-3 !!! wat te denken van die achterlijke PIETERS ? een doodschop uitdelen ,terecht donkerrood en slaat hij ook nog door een ruit met onbekende afloop …zag wel heel veel bloed liggen…..wat een gek !

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ijscoman

     Per ambulance naar het ziekenhuis.Door dit soort hufters gaat mijn zorg premie telkens omhoog!!!

       /   Beantwoorden  / 
     1. twenteforever

      tja een normaal mens doet zoiets achterlijks niet ! het was toch gewoon donkerrood .

        /  
     2. Red Alert

      Goed voorbeeld tegen agressie op/buiten het speelveld. Vooral voor de pupillen

        /  
 16. Ijscoman

  Dit is geen nieuws maar vertel het toch maar de clown Mihaylov is weer geblesseerd!!!!!Dus morgen Boschker op doel en graag het hele seizoen.Oprotten met die flapdrol!!

    /   Beantwoorden  / 
 17. willie

  seizoen 2013 begon heel goed voor mij .
  en dan sta je boven aan zonder zelf te spelen.
  weten ze morgen wat ze doen moeten ….WINNEN

    /   Beantwoorden  / 
 18. warco

  Sorry , 1985-1986 -FC Twente-Ajax 1-8

    /   Beantwoorden  / 
  1. twenteforever

   kan een keer gebeuren ! toen had ajax nog echte voetballers zoals Van Basten bijvoorbeeld . Nu holt de kwaliteit alleen maar achteruit .

     /   Beantwoorden  / 
 19. Wim B

  de wedstrijd op 27-9-1979 (info fctwente.nl) tegen Glasgow Rangers. We wonnen met 3-0. Schitterende sfeer met twee dronken Schotten voor me, die de hele tijd “matches” riepen. Ik (15 jaar toen) zei schitterende “Match”. Wist ik veel dat hun aansteker leeg was.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wim B

   thanxx Jack, raar dat hij nu wel doorkomt?

   Edit: ik heb hem uit het spam-filter gevist.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.