Categorie: "Europees voetbal"

Geen groepsfase Europa League voor FC Twente

Het vijfde gelijkspel in een officiële wedstrijd was niet genoeg voor plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. In de Grolsch Veste werd het donderdag 1-1 tegen Qarabagh FK. In de eerste helft kwamen wij Tukkers nog wel op voorsprong. Een soepele combinatie werd door Luc Castaignos afgerond. In de tweede helft ging het mis. Na zes minuten al was het gelijk en het weinig overtuigende offensief dat volgde leverde weliswaar twee ballen op de paal op, maar geen doelpunten. Dus liggen we eruit. De competitie en de KNVB-beker is alles wat ons nog rest.

Cruciaal play-off duel voor FC Twente

Donderdagavond kan FC Twente in de eigen Grolsch Veste de groepsfase van de Europa League bereiken door Qarabagh FK te verslaan. Hoewel de kaarten niet echt duur zijn – voor seizoenskaarthouders waren ze dat al helemaal niet – zijn er pas 18.000 tickets verkocht. Of om het positief te duiden: er zijn maar liefst 18.000 duizend supporters van de bijna 30.000 seizoenskaarthouders die het grote belang van deze wedstrijd wél inzien. Wij zijn er in ieder geval bij! U toch ook?

Doelpuntloos gelijkspel tegen FK Qarabagh

Aanvallend krachteloos als eerder tegen Cambuur Leeuwarden en ADO Den Haag kwam FC Twente ook tegen FK Qarabagh niet verder dan een gelijkspel. In Bakoe was en bleef het 0-0. Dat betekent dat één verdedigende onachtzaamheid volgende week in de thuiswedstrijd voor grote, mogelijk zelfs onoverkomelijke problemen kan zorgen. Desalniettemin zullen de teksten van Twentse zijde wel weer doordrenkt zijn vertrouwen en hoop. Ik ga er pas in mee als zondag in Breda wél kansen worden gecreëerd. En doelpunten worden gemaakt. Anders heb ik een hard hoofd in plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. En jullie?

FC Twente in Europa League tegen FK Qarabagh

Zo, daar gaan we dan. Op naar het hoofdtoernooi van de Europa League, hopen we. In het snikhete Bakoe wordt vanavond om 18.00 uur Nederlandse tijd afgetrapt. Ter plaatse is het dan 21.00 uur en aanzienlijk koeler, zo’n 24 graden. Volgens de Nederlandse aanvaller van FK Qarabagh, Leroy George, is de top van de competitie waarin Qarabagh uitkomt van het niveau plek 12 tot en met 18 in de Eredivisie. Tja. Zeg maar niveau Cambuur Leeuwarden en ADO Den Haag dus. We gaan het zien. Uw suggesties voor de opstelling en voorspellingen van de uitslag lezen we graag in de comments. Kom op Twente!

UPDATE: Qarabagh FK-uit wordt uitgezonden!!

Die 17 graden hier in Nederland houdt natuurlijk ook niet over, maar in Bakoe, waar FC Twente morgen aantreedt tegen Qarabagh FK, wordt het vandaag 42 graden. En op de wedstrijddag 36 graden. Zware omstandigheden dus. Maar voor ons achterblijvers is er ook een probleem: waar of hoe zien wij de wedstrijd? Televisiezenders lijken het duel van ons Tukkers massaal te negeren, of we moeten hier ter redactie iets gemist hebben. Uw hulp is dringend gewenst! Tips graag in de comments!

UPDATE (16.25 uur): gelukkig, gewoon op FOX Eredivisie 1.

UPDATE: Vandaag loting play-offs Europa League

Het is zomer en misschien bent u al op vakantie geweest, of u bent nu op vakantie, maar er is vast en zeker een groot aantal Tukkers die vandaag vanaf 13.00 uur met argusogen de gebeurtenissen op de burelen van de UEFA volgt. Daar wordt namelijk geloot voor de play-offs van de Europa League en dus lonkt er voor ons Tukkers een potentiële Europese voetbaltrip. Gezellig! Wat willen we wel en wat willen we niet? Even uit de losse pols. Wel: Cyprus, Griekenland, Zweden, Slowakije, Finland en Zwitserland. En niet: de rest. Kom maar op met die loting! Alle mogelijke tegenstanders vindt u HIER.

UPDATE: en we gaan weer naar Azerbeidjan. Op 21 augustus eerst uit tegen FK Qarabagh, op 28 augustus de thuiswedstrijd in Enschede.

Kansloze en nutteloze nederlaag tegen Helsingborgs IF

Tijdens een wedstrijd om de baard van Sinterklaas de Kerstman de Keizer vochten ruim twintigduizend Tukkers donderdagavond tegen de kou en de verveling, terwijl hun gedachten onwillekeurig afdwaalden naar helden uit vervlogen tijden als Blaise Nkufo en Marc Janko. De tweede garnituur van de selectie van FC Twente zakte gegroepeerd door het ijs. Na een ruststand van 0-2 werd het in de Grolsch Veste uiteindelijk 1-3. Geen beste generale dus met het oog op de competitiekraker van zondag tegen PSV. Die wonnen trouwens hun uitduel tegen de nummer twee van Italië met 1-3. Maar die wedstrijd ging gelukkig ook nergens om.

FC Twente zonder veel basisspelers tegen Helsingborgs IF

De Europa League wordt door steeds meer clubs nauwelijks als prioriteit gezien maar nu in veel groepen de beslissingen gevallen zijn, zijn veel van de laatste groepswedstrijden helemaal niet meer dan een verplicht nummer. Dat geldt ook voor FC Twente-Helsingborgs IF vanavond. Beide ploegen zijn uitgeschakeld en dat bracht Steve McClaren er toe veel spelers buiten de selectie te laten. Leroy Fer, Robbert Schilder, Willem Janssen en Roberto Rosales ontbreken vanavond. Bovendien zal Sander Boschker op de bank plaats nemen. Filip Bednarek neemt zijn plaats onder de lat in. Wel wordt de wedstrijd aangegrepen om de van zijn blessure herstelde Nacer Chadli speelminuten te laten maken. Je zal maar een kaartje hebben gekocht voor dit niemendalletje. En dan dat winterse weer. Nee, wij begrijpen wel dat veel Tukkers vanavond bij de kachel blijven om met hun Sinterklaascadeaus te spelen of de Kerstboom op te tuigen.

FC Twente reist af naar Duitsland zonder Robbert Schilder

FC Twente is woensdagmiddag per spelersbus afgereisd naar Hannover voor het oefenduel Europa League-duel met Hannover 96 donderdagavond. Robbert Schilder, Nacer Chadli, Nikolay Mihaylov, Jerson Cabral en Denny Landzaat bleven achter in het land tussen Dinkel en Regge. Robbert Schilder is een nieuwe naam in de ziekenboeg. Hij ondervindt hinder van zijn knie en wordt met het oog op de competitie gespaard. De beloften Joey Pelupessy en Mirco Born maken wel deel uit van het reisgezelschap. Tenslotte reist – voor wat het waard is – ondergetekende vanavond achter de Twentse karavaan aan. Bier und Bratwurst!

FC Twente bijna uitgeschakeld na gelijkspel tegen Levante

FC Twente is donderdagavond in de Europese thuiswedstrijd tegen Levante UD niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Voor 19.000 toeschouwers waren wij Tukkers weliswaar  de bovenliggende partij, maar dat leidde eigenlijk nauwelijks tot kansen. In de slotfase van het duel werden de gasten uit Valencia bovendien nog enkele keren gevaarlijk. FC Twente staat nu derde in Groep L, met vier punten achterstand op nummer twee Levante. We moeten nu de laatste twee groepswedstrijden – uit tegen Hannover’96 en thuis tegen Helsingborgs IF – winnen, maar zijn afhankelijk van de andere resultaten om alsnog door te gaan naar de knock out-fase.