Dames, wat moeten we er eigenlijk mee?

Kunnen we het er misschien even over hebben wat we nu precies moeten met onze kersverse vrouwenafdeling? De website van FC Twente is namelijk al een tijdje bezig de dames uitgebreid onder onze aandacht te brengen. Gevolg is dat al een foto-reportage van de eerste training langs kwam en dat nu zelfs het gehele oefenprogramma en competitieprogramma wordt gepresenteerd.

Hoewel Fred Rutten zich vorig seizoen beklaagde over de kwaliteit van het veld in het Epi Drost stadion, spelen de dames daar dit seizoen hun thuiswedstrijden. Dus is het soms de bedoeling dat wij tweewekelijks met 13.000 geloofsgenoten uitrukken voor deze duels? En krijgen we dan met onze seizoenskaart gratis toegang? En zijn de ontmoetingen met FC Utrecht en Den Haag risicowedstrijden? Hoe leg ik thuis uit dat ik naar 22 vrouwen ga kijken?

Om een lang verhaal kort te maken: Joop Munsterman heeft bij de
lancering onderstreept dat de damestak niet ten koste zou gaan van het primaire product: het eerste (heren)elftal. Dus wat mij betreft spelen de dames hun thuiswedstrijden op het trainingscomplex in Hengelo en verdwijnt de berichtgeving over het damesteam onder een aparte link op de website van de club. Want mij interesseert het eerlijk gezegd allemaal maar weinig.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

18 reacties op “Dames, wat moeten we er eigenlijk mee?

 1. Sofie

  Beetje raar dit, het is altijd alleen maar mannen, mannen en nog eens mannen. Waar blijven wij dan in het voetbal? We hebben zeker net zoveel plezier in het voetbal als de heren!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Henk

  Als het je niet interesseert, dan kijk je toch niet! Er zijn genoeg mensen die het wel leuk vinden.

    /   Beantwoorden  / 
 3. steve

  Dat lijkt me erg kort door de bocht. Was jij na je eerste wedstrijd van twente ook zo fanatiek als je nu bent? Denk daar maar eens over na, ik denk dat het je op den duur wel gaat interesseren.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Tom

  Zoals Henk zei, kijk er dan niet naar. Ik vind het zelf een zeer goed plan, en hoop dat het een succes word! Ik zie dna ook niet in hoe het ten koste gaat van mannenvoetbal, als het alleen iets ruimte inneemt op de voorpagina van de club. En ik heb de volste vertrouwen dat het ook niet ten koste gaat ervan, zeker na de geweldige anakopen dit seizoen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Utop

  Het interesseert Jack maar weinig, maar toch gaan er twee stukken van zijn hand direct of indirect over vrouwenvoetbal. Typisch geval van ‘meisjes plagen, kusjes vragen’… hij zit gewoon eerste rang straks.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Amateurpsycholoog

  Waarschijnlijk heeft ie gewoon een heel jaloerse vrouw thuis, en is ie gewoon bang dat ie niet naar de wedstrijden mag.

    /   Beantwoorden  / 
 7. steve

  Precies, kom op en wees een man!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 8. jamin

  Stoer!!!!!!!! Fc Twente (Vrouwen) maak Twente trots en word kampioen!!!!
  Wie stoat achter oe!! Forza Twente!! (Heren, en vrouwen!!!!!)

    /   Beantwoorden  / 
 9. frank

  idd jamin en henk helemaal mee eens succes dames

    /   Beantwoorden  / 
 10. Sofie

  Zo is het ook, het neemt geen plek in bij de heren en als je er liever niet naar kijkt dan doe je het niet. Ik sta ook achter het vrouwenelftal en hoop dat ze hoog komen te spelen en de naam Fc Twente alleen maar beter maken dan dat het al is ;) ( geld natuurlijk ook voor het 1e (heren)elftal! :D )

    /   Beantwoorden  / 
 11. steve

  Eigenlijk is het gewoon een geniale set van Munsterman. Een seizoenkaart wordt ineens veel meer waard. Als zodadelijk de verbouwing klaar is, moeten de tribunes wel vol. Het vrouwenvoetbal kan veel nieuwe supporters aantrekken, of een reden zijn voor supporters om een seizoenkaart te kopen. Ook zullen nu meer vrouwen overwegen naar het stadion te gaan.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Utop

  Er staat me iets van bij dat het percentage vrouwen in het Arke Stadion het laagst is van de eredivisiestadions (en bij de Gelredome het hoogst).

  Maar ik vermoed dat je geen SCC nodig hebt om de wedstrijden van de Vrouwen Eredivisie te bezoeken, dat is namelijk ook niet vereist bij Jong Twente.

    /   Beantwoorden  / 
 13. jamin

  Ja…………meer vrouwen in het stadion. Fc Twente is voor ons allemaal!! Ik heb liever een vrouw in het stadion die echt toeschouwer is als van die halve zolen die er alleen maar zijn om rotzooi te trappen. Gelijk hun plaats afpakken en doorgeven aan welwillende toeschouwers!!

    /   Beantwoorden  / 
 14. Tukkerrandy

  Idd Steve, en hoe meer vrouwen in het stadion, hoe meer mannen er weer naartoe komen ;) . Oftewel we kunnen de volgende uitbreiding alweer gaan plannen.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Zoepporter

  Beste Jack, je slaat de plank volledig mis en hebt er duidelijk niet lang over nagedacht toen je dit stukje tikte.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Dieuwertje Kaper

  Ik kijk uit naar een foto op de fc twente site, van het vrouwenelftal, met naam én rugnummer,
  en wens ze veel succes in het komende seizoen.
  Wanneer komen jullie in Eindhoven?
  Groeten van Dieuwertje

    /   Beantwoorden  / 
 17. Jack

  @ Dieuwertje

  Volgens mijn informatie heeft PSV geen elftal in de nieuwe landelijke damescompetitie. Hetzelfde geldt voor FC Eindhoven. Dus naar Eindhoven zullen ‘we’ niet komen. Daarentegen twijfel ik er niet aan dat er vele mannelijke geïnteresseerden zijn hier die je graag met een bezoek komen verblijden…

    /   Beantwoorden  / 
 18. Frederique

  Hoe kun je eigelijk bij FC Twente dames onder 15 komen als je niet zo dicht bij Enschede ligt. Hoe weet je dan of je goed genoeg bent?
  Gr. Frederique[RKVSC Velddriel]

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.