Oververhitte geruchtenmachine om niks

De sterke overwinning op Heracles heeft geen vervolg gekregen tegen achtereenvolgens PSV en NEC, waar het spel – toegegeven – opnieuw beterschap beloofde, maar als je voor lijfsbehoud moet vechten hoef je met aardig veldspel natuurlijk niet naar bakker Oonk te gaan. Die geeft je daar geen donker ongesneden volkorenstoete voor. Of een zak vol voorgebakken Kaiserbröttchen. Of een doos puddingbroodjes. Fruitboten. Chcocosloffen. Alles waar de goede voornemens van 1 januari jl. geen feeling mee hebben.

Toch is het op z’n minst nog hoopvol te noemen dat de ploeg van Hake de handschoen lijkt op te pakken en de strijd wil aangaan. De sleutel tot succes in de vorm van handhaving kent twee geheimen:

1. Zoveel mogelijk doelpunten maken.
2. Zo min mogelijk doelpunten incasseren.

Vervolgens zul je als Technisch Directeur in samenspraak met de hoofdcoach antwoord moeten vinden op de belangrijke vraag; maar hoe dan, met wat er nu staat?

Scorende spits zoeken, solide centrale verdediger, mogelijk ook een backie en liefst een beetje een betrouwbare keeper. Die laatste positie gaan we niet meer op niveau krijgen dit seizoen. Daar zullen we mee moeten leven en gewoon maar accepteren dat het een keuze blijft tussen kak, poep of stront, formeel gezegd. En dan heb je Plattel ook nog. Vier doelmannen met een overschot aan minpunten en weinig echte keeperskwaliteiten. We moeten het er weer mee doen. Dus de nul houden kun je in al je naïviteit wel prio nummer één geven, maar met Marsman, Stevens, Drommel of Plattel in de kist gaat dat zelden lukken. Zelfs met twee van hen tegelijk onder de lat lijkt het al een utopie. Met Marsman en Plattel bijvoorbeeld al onmogelijk. Elke combi met Marsman feitelijk wel. En Plattel. Genoeg over die sluitposten.

Tedje van Leeuwen grijnst maar wat voor zich uit als het journaille bij hem informeert naar de transfers, uitgaande alsook inkomende. Het is inmiddels een cliché geworden; Twente moet eerst dik verkopen om daarna erg mager te kunnen huren of liefst ergens wat gratis zo goed als afgekeurde handel op te pikken… Spöllers met het befaamde krasje zijn het handelsmerk van Van Leeuwen geworden. Daar kun je van alles van vinden, uiteraard veel negatiefs met name, maar de man heeft geen cent te verbrassen op dat gebied en moet roeien met riemen die krom zijn en niet langer dan ‘ne halve meter. Daar maak je weinig deining mee in het water. Het wachten is ook nog steeds op een club die interessant genoeg is voor Ziyech om mee in zee te gaan en die voldoende monneten op tafel kan leggen om Tedje, Onno, Eelco, de zaakwaarnemer, de bemiddelaar, Foppe, en ons allen tevreden te stellen. Er komt wat kijken bij zo’n grote transfer met meerdere strijkstokken. Joop betaalde de bemiddelaar gewoon 3 miljoen, schakelde de andere, betrokken partijen daarmee uit en bedong waarschijnlijk zelfs nog een kickbackfee voor zijn eigen ‘onkosten’. Het onderzoek naar hem en naar zijn slippendragers en de vice president, dat onderzoek loopt nog. Over een maand is het af en wie weet komen we ooit aan de weet wat er zich precies afgespeeld heeft. De onderzoeker zal toch wel hebben kunnen voorkomen dat de booswichten nog meegevreten hebben uit de ruif van de Tapia-deal? Of dat nog gaan doen als Hakim morgenavond laat dan toch nog onverhoopt zijn biezen pakt!? Krijgen we weer punten eraf of zijn we de licentie dan kwijt? De onzekerheid blijft grote gaten in ons geloof in de toekomst knagen.

Intussen draait de geruchtenmachine op volle toeren,’ want Twente gaat nog wat doen…’ De ene na de andere bekraste exoot passeert ongevraagd de revue in binnen- en buitenlandse media. Twente en Tedje zijn al aan dik 70 huurbare namen gelinkt en de enige die kwam is voorlopig Zakaria El Azzouzi. Ook Stefan Thesker kwam, maar dan zonder link, die stond er ineens. Bleek zelfs al een paar dagen medische tests te hebben afgelegd zonder dat iemand het wist. Toch was er wel een link waar Thesker de hoofdrol inspeelde, maar die voerde rechtstreeks naar een genant telefoonfilmpie op Youtube, dat ons liet zien hoe deze Duitse verdediger verbaal afrekent met beveiligers die een bespottelijk modaal salaris verdienen. Wat je zegt een huurling met een kras..

Wachten op wat Ziyech wil en doet kan lang duren. Een club die hem wil, moet goed genoeg zijn voor hem en voldoende sportief perspectief bieden, er moet meer dan 10 miljoen betaald kunnen worden en er moet een doorverkoop clausule van minimaal 15% afgedwongen kunnen worden, vermoed ik zo. Pas dan lijkt een definitieve overgang reëel. Meestal ontbreekt er echter één of zelfs twee van voornoemde criteria om een deal rond te krijgen. De spöller in kwestie heeft ten slotte altijd het laatste woord en dat is maar goed ook, al kan Twente momenteel elke cent erg goed gebruiken. De club wordt door meerdere partijen en afspraken in een houdgreep gehouden.

Niettemin blijven de namen van mogelijke, tijdelijke versterkingen de kranten en het internet overspoelen. Vooral de handel met gesloten beurs in aftandse, afgeschreven centrumspitsen met deuken, krassen en scheuren floreert in het geruchtencircuit. Twente zou onderhandelen met Jappen, Turken, Duitsers, Abchazen, Belgen, Schotten, veredelde amateurs, Paken en Nieuw Zeelanders, maar zodra Tedjen naar het waarheidsgehalte van de roddel gevraagd wordt, houdt hij het bij een geheimzinnig grijnzen met een zuinig mondje. Zuinig is het toverwoord hier. Zuinig zijn met het heel kleine beetje geld, met Ziyech, met de licentie, de KNVB, en het gas- en lichtverbruik.

Intermezzo. FC Twente-FC Utrecht. Later…

Maar dan zie je zojuist, vanmiddag dus een FC Twente dat, gewoon omdat het kan, in de eerste helft het positioneel goed scharnierende Utrecht de stuipen op het lijf jaagt, in een klein hoekje presst en liefst driemaal scoort. Met Hölscher nota bene, alsof hij al jaren controlerend speelt op het middenveld en met debutant Teskher, die als een kerel verdedigt en juiste keuzes maakt in de opbouw. Met de opnieuw dartele Cabral, de ijzersterke captain Gutiérrez waar weer passie en wilskracht van afstraalt en de jonge, watervlugge El Azzouzi die beheerst scoort en een lekkere klik heeft met tovenaar Hakim. Ziyech blijft, neem ik aan. Sampdoria, Anderlecht en Hoffenheim sluiten aan bij zijn ambities noch zijn mogelijkheden. Laat hem maar blijven en ons nog een paar heerlijke assists en fraaie goals voorschotelen in het restant van dit seizoen. Dan loopt alles in sportief opzicht waarschijnlijk met een sisser af. Deze selectie intact houden en wekelijks vol gas geven, dan hebben we de hoestende producten van de krakende geruchtenmachine toch helemaal niet nodig!?

Hoe het anderzijds financieel gaat aflopen, daar zijn de kantoorhoofden en bureauklerken verantwoordelijk voor. Wat hen enorm vooruit zou helpen is een flappen spuwende geldmachine, of in elk geval een dikke sponsor die de knip trekt en de grootste sores in no time de wereld uit investeert. Zouden ze er nog wezen, de vermogende supporters, wier harten bloeden en die het stuurloze schip met hun broodnodige monneten richting veilige haven loodsen?

Een oververhitte geldmachine zou een hoop fans ook weer wat gemoedsrust en extra slaapuurtjes opleveren. Waarin we kunnen dromen van nieuwe glorietijden op basis van gezonde beslissingen, die genomen zijn na goedkeuring van een altoos alerte Ledenraad… Dreaming of good work! Maar eerst maar weer zenuwenlijend op naar maandagavond 23.59 uur. Er gaat nog wat gebeuren, daarvoor is het geldgebrek helaas te groot. Twente moet nog steeds verkopen. Maar wie dan en voor hoeveel? Nog ruim 26 uur vanaf… vanaf nú. Duimen voor de goede afloop en maandag weer heel veel op de telefoon, de nieuwssites en de klok loeren. Sterkte maar weer, want de gebeurtenissen op de eerste dag van februari beslissen in belangrijke mate mee over de sportieve toekomst…

Wallace

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

19 reacties op “Oververhitte geruchtenmachine om niks

 1. twente madmax

  Dat het piept en kraakt is bekend. Maar altijd zo godsgruwelijk negatief doen daar zit geen mens op te wachten. Of je zit zo als mens in elkaar en dat is zielig. Van de vele depressieven zit 80 procent op dit blog. Arme jullie. Zoek hulp of spring van een brug. Maar alleen dat gekanker, bah. Klagen alleen helpt nooit. Gooi dr een flinke dosis humor in en t leed wordt iets dragelijker. In ieder geval voor mede lezers. Ik doe dr niet aan mee in ieder geval.

  Twente speelde een mooie eerste helft. Ik ben er blij mee. Punten pakken en niet degraderen. En met welk gajes ze ook komen als het werkt vind ik het oké! En Ziyech. ……die blijft. Die wacht wel tot van t zomer. Hij redt ons van de JL! En zelfs oonze lieve heer van het voetbal Johan Cruyff laat weten dat Twente niet kapot mag. Heerlijke maandag verder. En als t oe neet an stiet wordt maar supporter van Feyenoord. Want daar kunnen ze nergens mee omgaan en bedenken dingen die het journaal halen. Arme Tapia die baalt nou al. Want doodsbedreigingen zo verpest zijn we hier godzijdank nog niet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paul

   Mooi stuk Wallace .

   Twentemax nu nog een gruwelijke zeer zware depressieve voetballer die er 30 in trapt en iedereen is blij.

   Van Gogh sneet zich ook zijn eigen oor af,maar was ook Godsgruwelijk goed met de kwast .

   Laten we lachen om alles wat er gebeurd op aarde.
   De aarde is maar 1 stipje in het Heelal -

   Denk als God ,want God lacht ook overal om .

   Dus blijf lachen tot de laatste adem gestokt is.

     /   Beantwoorden  / 
   1. bonny

    Er is leven,
    er is leven na de dood.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paul

     bonny .
     Klopt precies .
     Het gaat maar oneindig door.
     Het is precies als dromen in je hersenen.
     Je hoeft geen knop in te drukken om te kunnen dromen.
     Je gaat maar liggen en het gebeurt gratis.
     Geen mens dat er wat van snapy.
     Geen mens weet hoe zijn hersenen werken.

     Zelfs Keeper Mars ziet ze nog een keertje vliegen.
     Duurt niet lang meer dan ziet Mars ze ook nog een keertje vliegen.
     En tart hij de zwaartekracht.
     Zag Mars een keertje duiken dat ik dacht ,nou,die komt niet meer terug uit de lucht .
     En dan Uvini bij eerste doelpunt als een blinde .
     Maar dat had hij weer goed gemaakt met zijn gehaktbal kopbal.
     En Cabral op zijn roze bordeelsluipers raakte de bal volkomen verkeerd om dan zijn eerste doelpunt te maken .
     Met of onder Ziekjek scheelt een hoop punten.
     Maar ze zijn op de goede weg .
     Al is het natuurlijk beschamend in oogschouw nemen dat Heracles op de dritte platze steet en Fc Twente op de 14 .
     Maar er moeten dan maar meer spelers op die Roze Bordeelsluipers gaan voetballen.
     Maken ze allemaal z n mooie verstands verbijstering actie door het getrokken sleutelgat van Crabal.
     Plotseling is iedereen goed,en de trainer is ook plotseling goed na een paar overwinningen,maar dat is natuurlijk niet zo .
     Alles staat of valt valt Ziekjek.
     Zonder Ziekjek had Twente gewoon op 11 punten gestaan .
     Dat 1 voetballer een heel elftal er door heen kan trekken.
     Die Ziekjek kan zo op middenveld van M United .
     Het is een grote aardse schande hoe ze met Ziekjek hebben lopen planeten.
     En dan vooral Tante Danny Blind .
     Zulke trainers moesten ze op de markt …..publieke opening .
     En dan vooral zijn tering zoontje .
     Wat zal er wat zijn afgelachen bij de Tering Blinds huize om Ziekjek.
     Grappen als :o p de tandem naar Marokko .
     En zolang ik trainer ben van Nederlands Elftal komt Ziekjek er toch niet in .
     Echt van het soort trainers om schijtziekjek van te worden .
     Zijn baby zoontje met vlasbaardje is 10 keer minder dan Ziekjek ,maar ja wij Zeeuwen zijn dan ook zunig met boter van Zeeuws Meisje .
     Man man man ,die Ziekjek neemt ook gewoon M United bij de hand.
     Dat stelletje boerenvoetballers van M United door Luitje v Gaal te zijn besmet met zijn halve gare half Miljard aankopen-
     Volslagen gestoord idioot krankzinnige bedragen voor simpele ziele footballers .
     Krankzinnigheid ten top .
     Met de allerbeste amateurs voetballers op deze planeet speel je ook in de top 5 van Drengeland .
     Loetje v Baal heeft zitten slapen die man.
     Had hij nou werkelijk niet aan Ziekjek gedacht voor een peuleschil die paar Amerikaanse Dollars van die Amerikaanse Zakenlieden .
     Maar goed ook,nu zit Ziekjek nog even mooi bij Twente .
     Want Ziekjek speelt in zijn eentje nog dat dolle dwazen geld van M United van de plank .
     Zo goed is Ziekjek .
     Voor 20 miljoen zou ik Ziekjek niet voor minder verkopen.
     20 miljoen daar lachen Engelse clubs om .
     Abramofiets van Gealsie steekt met 20 miljoen de sigaar aan .
     Die lachen er om,terwijl Fc Twente straks weer gaat smeken of het 10 miljoen kan krijgen voor Ziekjek .
     Echte boeren onderdanigheid zullen we maar zeggen.
     Een oor laten aannaaien.
     Oosterwijk heeft oren als Dokter Spook,is van een andere planeet,zeker weten .
     Uit de roelatie ,ook de nieuwe aankoop van Tadje,Tadje had weer een kraslot gekocht.
     De nieuwe hereniging met Marcella Tesker uut Duutslaand ,Tadje kreeg er graag een Tumor er bij,
     Tedje doet het met de Tumor .
     Zal de volgende speler ,ja ,kijk er niet raar van op hoor,een speler met een hersenbloeding is voor Tadje ,niets is meer te dol .
     Tadje staat te boek dat hij al bijna de gehele Chirug afdeling bij Fc Twente aan het kweken is .
     Toch een rare man die dol os op kraslootjes.

       /   Beantwoorden  / 
 2. Bonny

  ‘Poolse spits op weg naar FC Twente’? of is dit een gerucht.
  Oskar Zawada 20 jaar

  1.91 lang.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Baretti

  Als we in de zomer Ziyech verkopen. Kunnen we de gemeente afbetalen en 2 ervaren spelers kopen…. Mahrez en Vardy…

    /   Beantwoorden  / 
  1. aks

   @Baretti,
   je blijft uit je nek kletsen, je snapt er ook helemaal niets van.
   Het geld van Ziyech gaat naar de Gemeente en van zijn salaris kosten kan eventueel een speler gekocht worden, dus denk niet aan een top aankoop.

     /   Beantwoorden  / 
 4. deleukstethuis

  ‘t Zawada ‘t ‘ne gooin is.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Pieter

  “de sleutel tot handhaving kent twee geheimen: zoveel mogelijk doelpunten maken, zo min mogelijk incasseren”. Lijkt een diepe studie aan vooraf gegaan te zijn. Uit de boeken gehaald Wallace, of zelf afdoende ervaring met degradatie amateurvoetbal?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Jarenlange inventarisatie van competities en clubs die het overkwam, die zich door gebruikname van voornoemde twee mysteries te handhaven wisten, bedoel ik. Als amateur nooit gedegradeerd. Louter titels en bekkers en prijzen op mijn naam. Met name in de pupillen-sectoren F t/m C, nadien dikwijls zeg gerust vele seizoenen in de brede middenmoot afgesloten.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Pieter

    Als je geen stukkies had kunnen schrijven, had je zelfs dan nog een half leven lang kunnen teren op de highs uit je vroege jeugd. Een goed begin is het halve werk.
    Ik kijk altijd naar het puntental. Met 34 punten blijf je erin. Moet je van de komende 13 wedstrijden er 5 winnen, dan ben je er.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wallace

     Precies, en intussen op basis van het verbeterde spel de lat allengs iets hoger leggen, zonder het publiekelijk uit te spreken, hoe Twents. Ga nog steeds uit van plek 12 op het eind.

       /   Beantwoorden  / 
  2. Paul

   Pieter , de filosofie bij Fc Twente is ,lekker onderin spannend blijven houden,anders komt er geen hond meer kijken.
   Nu zitten er nog 24 duizend.
   Wat als de spanning weg valt en men de komende jaren bloedeloos in de middenmoot ,zonder dat men europa in mag.
   Een beetje supporter die dan denkt,voor de kut zijn kat zonder enige vorm van spanning ,stroom, .
   Doe thuis je stroom er ook maar eens achtereen zit je ook mooi in een donkere hoek te kijken om niets .
   En dat rattenvangers van Hamelen RVCB ;supporters ,wel lekker blijven komen he.

   De voetballers maken zich straks bij handhaving nergens meer druk om volgende seizoen om eventueel in de middenmoot te jassen.
   Voetballers hebben spanning nodig .
   Het is ons zeer bekend hoe elftallen die zich vrij hebben gespeeld van degradatie als Zondags voetballers te werk gaan op het gras .

   Dus ,bij Fc Twente kunnen de supporters de eerste komende jaren wel een dikke bloedeloze zakdoek meenemen .
   Of dat menigeen anderhalf uur wat anders gaat doen dat beter is dan ,voor de klap van niets te zitten kijken .

   Ik verdenk Fc Twente er dan ook van; we moeten het wel een beetje spannend blijven houden nu,anders komt er geen hond meer kijken.
   Dat gaat de komende jaren dus ,kijken worden om niets .
   Want toen wilde Joop en Aldo Europa niet in met hun voetbal politiek gedoe,
   Nu mogen ze Europa niet meer in .
   Gaat het straks nog ergens over,nee,het gaat straks nergens meer over.
   Of het voetbal is stilletjes toch over gegaan in politiek.
   Politiek,gaat ook nergens over .

   Een film die straks de eerste 3 jaar nergens meer over gaat .

   Net als een slechte film in de Bios,waar mensen na 10 minuten weer weg lopen ,en de Bios eigenaar toch vooral de mensen op hun hart blijft drukken,vooral blijven komen .

     /   Beantwoorden  / 
 6. Pieter

  Die drie jaar kom je toch idd niet aan uefa kwalificatie. De fans zullen desondanks verleid moeten worden met emotie, mythes etc. Toch is dat de enige weg als je op termijn weer mee wilt doen en voetbal als van theo tegen inter mailand wil zien. Of er nog bestuurders met zulke visioenen zijn, dat moet echter, zelfs als we positief zijn, ten zeerste afgewacht worden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. pieter

   En anticiperend op de reactie van onze socialist Wallace (no offence, heeft mijn sympathie): ja, voor mij gaat profvoetbal om een kapitalistische conventional missile oorlog (liefst wij (Asterix en Obelix) tegen onze ‘natuurlijke’ vijand, de Randstad, m.n. Agax (had eigenlijk een romeinse naam moeten zijn ;) ). Volgens mij kan het niet revolutionair aangepakt worden. Dan heet het geen professioneel voetbal meer. uhmmm…ben ik mezelf nu kwijt…ja.

     /   Beantwoorden  / 
 7. Paul

  Als bordje met huisnummer Ted v Leeuwen op aarde als postbode iets door de gleuf moet doen kun je er donder op zeggen dat niet de beste voor nop voetballers worden gehaald .

  Ik wordt zolangzamerhand stront beroerd van dat gelul van Ted;spelers met een krasje .

  Hallo ,autobedrijf ;heb u nog een auto met een krasje ?.

  Alleen in het Ziekenhuis komen mensen met krasjes ,de ene heeft een groter krasje dan de andere ,helaas,de Chirurg is zo gelukkig in 98 procent de mensen hun lichaam beter te maken , om de geest te vragen moeten we maar even Ted v Leeuwen bellen .

  Ik kan die Ted niet uitstaan en de RVCB ook niet dat gaje s .

  Johan Derksen zei nog afgelopen avond op tv ;RVC Fc Twente geen knip voor de neus waard .
  Is de zelfde benaming in denken, alszijnde ,,stront RVC, vuilnisbelt gedrochte s , maffia pleuris .

  Mijn wijlen Vader Piets zei altijd ; een eerlijke zakenman wordt niet rijk .

  Het wordt tijd dat men al die raden van RVC gaat afschaffen.
  Welke gek heeft zich voor de eerste keer in het voetbal aangemeld als Commissaris.ingelult.

  Het is dit weekeind Carnaval en daar horen ze op de praalwagen dat soort van RVC voor hun aandacht .

  Ik Paul ,kan heus wel Fc Twente leiden als een persoon die geen poespas nodig heeft als een Prinselijke Optocht der RVC er bij .
  Hoeveel RVC wouden we dan hebben ;; 2 ,6 9 ,of toch 20 personen .
  Waar staat dat in de Wet dat een voetbalclub Raad Van Commissarissen nodig heeft ,,staat nergens in de Wet .

  De straf dat Fc Twente Europa niet in mag slaat werkelijk nergens op .
  Het is zo maar weer een walgelijke uitspraak,van fossielen commissies walgelijken.
  Ze hadden net zo goed kunnen besluiten;Fc Twente uit de competitie halen,wat ook onzin was geweest .
  Waar het om gaat is de daders aan te pakken .

  Fc Barcelona en Real Madrid hebben tezamen 1 Miljard schuld,en daar hoor je niemand over , niet de FIFA en niet de UEFA ,allen maffia .
  Nee ,daar durven de UEFA en de FIFA niet aan te tornen .
  Dan worden de maffia vriendjes plotseling heel stil als het om Fc Barcelona en Real Madrid gaat .
  Want Fc Barcelona en Real Madrid zit vol maffia .
  De voetballers van Fc Barcelona en Real Madrid weten helemaal niets van wat er spookt .
  En het armzalige Fc Twente wordt door een of ander zich zelf mongolen maffia uitspraak 3 jaar niet meer Europa in .

  Gisteravond was op SBS 6 een man van 95 jaar die goed bij lichaam en geest een einde aan zijn leven wil maken.
  Maar dat mag niet van de Commissie ,zeg maar de Commissie zelfmoord antie .
  Daar had je het weer dacht ik ,weer een in het leven zich zelf bedachte Commissie .
  This net of we niet meer uit ons Moederbuik zijn geboren,maar uit de buik van Commissie s .
  En als we uit de buik van Commissie s waren geboren dan wisten we het wel he ,want Commissie s dat ijn allemaal mannen .
  En als die Commissie s straks het Carnaval in gaan zuipen en door drank in hun hersenen mooie jongens zien dan neuken ze hun vrouw op Dinsdagnacht om te denken aan die mooie jongen die ze tijdens Carnaval hebben gezien .

  Dat is de Commissie der Aarde .

  Commissie der onzin ,vol van de drank met klein pikkie .

    /   Beantwoorden  / 
 8. Paul

  En dan wou ik er nog eventjes bij aanschuiven in wat voor idioot Nederlandje we leven .

  We leven in een dictotariaal landje waar als het Carnaval is de gekken trommeltje trommeltje over de 100 procent decibel.
  Maar probeer thuis zo min mogelijk lawaai te maken,na 22 uur kan de politie mantelpakjes aan de deur staan .
  Politie mantelpakjes jongens geestelijk besmeurd door Clown Mark Rutte het grootste homo onzin circus van de lach allertijden .
  Nu in 2016 mogen we plotseling 130 km rijden in tijden van aardeversmelting

  Het is elke dag Carnaval .

  Communistisch Cuba waar de mensen elke dag lawaai muziek uit hun woningen schallen en ouwe auto s ,alles is daar toegestaan ,parkeren waar je wilt excetera ,behalve Nederland dat vol zit met MAFFIA CLOWNS OPLICHTERS SCHOOIERS

    /   Beantwoorden  / 
 9. aks

  Tesker ziek, Marietje Schilder weer in de ploeg daardoor is een uit overwinning onmogelijk geworden omdat Schilder geen rechtstreekse duels aan kan, hij dekt op afstand en hij laat gewoon alle voorzetten voor het doel komen, dat wordt weer bibberen voor de centrumverdedigers om gek van te worden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. bonny

   Of een schilderij in de broek kan ook nog.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.