FC Twente ruim langs UE Santa Coloma: 6-0

FC Twente heeft donderdagavond een verwachte eenvoudige overwinning geboekt tegen UE Santa Coloma uit Andorra. Dit alles in het kader van de kwalificatie voor de UEFA Europa League. Na een ruststand van 2-0 werd het uiteindelijk 6-0. Het duurde een klein halfuur voordat wij Tukkers voor de eerste keer het net wisten te vinden. Debutant Robbert Schilder scoorde en deed dat amper een minuut later gelijk maar wéér. Na de rust kwamen Dusan Tadic en Nacer Chadli de troepen verstrekken en liep FC Twente uiteindelijk in een gestaag tempo uit naar de 6-0 eindstand. Dusan Tadic, Glynor Plet (2x) en Joshua John namen de doelpunten voor hun rekening. Volgende week donderdag speelt FC Twente de return in Andorra. Seizoen 2012-2013, de kop is eraf!

37 reacties op “FC Twente ruim langs UE Santa Coloma: 6-0

  1. HB

    mooi intervieuw met Joop bij eredivisieLive, de jong alleen weg voor 20 miljoen. Hij kan nu niet meer terug. ben benieuwd. Schilder en Tadic erg goed gespeeld.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Martifct

      Vind 20 miljoen wel overdreven hoor. Tussen 12 en 15 meer realistisch.
      Aardige pot gisteren, gretige Chadli, Tadic en John gezien. John doet het goed maar heeft z;n postuur niet mee dus voor het echte werk nog een vraagteken lijkt me. Verhoek en Janssen gaan het basisteam niet halen.

        /   Beantwoorden  / 
  2. wimB

    Het was even wennen. Drie spelers vielen voor mij door de mand. Twee wist ik van tye voren. Eén was verassend. Plet en Breukers kan niet. Hebben niet het door ons gewilde niveau. Verhoek was slecht. Laten we hopen dat hij zijn dag niet had. John vond ik goed en Schilder ook. Als de andere spelers erbij komen kan het een leuk seizoen worden. Maar dan moet Luuk absoluut blijven, want wat was die Plet slecht. Zelfs Jan van Sta zegt na afloop dat de commentator, als die had meegedaan, er misschien nog meer dan twee doelpunten maakt. Dat zet toch al meer dan genoeg. Ook zegt Jan dat een spits een killer moet zijn, hij moet er altijd willen staan en voor de doelpogingen gaan. En dat heeft Plet niet. Dus. LUUK MOET ABSOLUUT BLIJVEN (tenzij er toch 20 milj gevangen wordt, want dan halen we een andere Luuk: Castagnios)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tino

      Plet, tja… Die is net zo beweeglijk als een zwerfkei. Vast aan de grond, niet soepel, niet wendbaar, geen reactievermogen enz. enz.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Tino

    Joop heeft ons vaker voorgelogen! “we kopen geen spelers met een 1-jarig voor ‘zoveel’ miljoenen euro’s” Verhaaltje L. Fer.
    Bij een goede deal, ook (ver) onder de 20 mljn. gaat Luuk weg…

      /   Beantwoorden  / 
  4. OOST

    Met Tadic en een fitte Chadli gaan we hele mooie dingen beleven. Even los van zon potje op donderdagavond. Die 2 brengen het elftal in een versnelling en laten anderen beter spelen. Zeer hoopgevend. Als ik Luuk was zou ik nog lekker een jaartje blijven.

      /   Beantwoorden  / 
  5. FCT65

    Ik vond Tadic verrassend goed op 10. Ik denk dat Luuk er 3/4 ballen meer dan Plet in had geschoten met zulke kansen! Een vervanger voor de Jong wordt een moeilijk verhaal, dus lijkt t me een goed idee om Bajrami, Douglas, Brama en Rosales te verkopen. Als we van dat geld Büttner, Narsingh en Nuytinck/Gouweleeuw/van Dijk kunnen halen, komen we uit op dit elftal:
    Mihaylov
    Büttner Nuytinck Bjelland Schilder
    Janssen Fer
    Tadic
    Verhoek de Jong Narsingh

    En deze bank:
    Dm: Fernandes
    Vrd: Wisgerhof, Röseler
    Mid: Promes, Guttierez
    Aanv: Plet, Chadli (Chadli/Verhoek/Narsingh strijden om basisplek, beetje concurrentie altijd goed + een wissel die een wedstrijd kan openbreken)

    Tadic speelt prima op 10, en Schilder brengt als rechtsback ook veel aanvallende impulsen!

    Lijkt me een topteam!

      /   Beantwoorden  / 
    1. wimB

      Alleen al dat je op het laatst Schilder rechtsback zet, is het een lulverhaal geworden. Jammer, je begon zo goed.

        /   Beantwoorden  / 
      1. FCT65

        Ik bedoel linksback natuurlijk!

          /   Beantwoorden  / 
      2. FCT65

        Je hebt inderdaad gelijk dat Schilder rechtsback zetten deze opmerking een lulverhaal maakt. Wat een achterlijke opmerking van mij zeg.

          /   Beantwoorden  / 
    2. Dinkeltukker

      Volgens mij sta jij op de markt of niet? Jij moet spelersmakelaar worden. Jij komt nu al geruime tijd met allerlei opstellingen waar spelers in staan die jij uberhaupt niet hebt zien spelen.

        /   Beantwoorden  / 
    3. schalke04

      absoluut niet mee eens.. Waarom weer allemaal spelers nu nog extra erbij kopen? En dan spelers kaliber Wisgerhof op de bank? Beetje belachelijk.. Narsingh kopen? En wat doen we met Chadli dan? Oh, die verkopen we gewoon weer.. :S

        /   Beantwoorden  / 
  6. twentemax

    Dat zeg ik nou de hele tijd al, LUUK MOET BLIJVEN en laten we hopen dat dit zo is. Waar haalt Twente in hemelsnaam dan nog een spits die beter of gelijk is aan de Jong? Nergens meer of te duur of te slecht. Er is maar 1 optie Luuk houden en ik hoop dat Borrusia een leuke vind maar niet de onze. Trouwens ik vind Joshua John best aardig, een prachtig doelpunt maakte hij. Toch een mooi begin deze wedstrijd, ook al was het natuurlijk nivo niks. Blij dat iedereen de benen nog heel heeft want Santa Colloma begon toch aardig onbenullig te worden aan t eind. Ik ben benieuwd naar de return, knollenveld met sta tribunes?

      /   Beantwoorden  / 
  7. Hans

    Hem trouwens niemand nog over Nicky Kuiper gehoord, wat was die bagger zeg!
    Ik schreeuwde de longen uit m’n lijf dat hij een keer buitenom moest gaan, maar nee hoor, zoveel ruimte en dan steeds weer dat tikkie breed of terug!

      /   Beantwoorden  / 
    1. wimB

      was jij dat waarom ik het geluid op m’n tv zachter moest zetten? (hahaha je hebt overigens wel gelijk)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Red alert

        Ik las net dat Tiote in de belangstelling zou staan van Man,United. Leverd deze eventuele transfer Twente ook geld op ?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Red alert

          Dacht het wel toch?

            /   Beantwoorden  / 
          1. jan-o

            max 4 miljoen

              /  
          2. Red alert

            Mooi man

              /  
      2. wimB

        5% tot max 4 milj.

          /   Beantwoorden  / 
  8. Hengelooo

    Ben wel tevreden over het aankoopbeleid van dit seizoen. Vind het alleen zeer jammer dat je een speler als Joshua John koopt, die toch wel heeft bewezen bij Sparta dat hij goed kan voetballen, niet gebruikt. Denk dat hij zich nu wel heeft bewezen. Hij is snel, technisch en is zeer bewegelijk, doet me denken aan Elia op sommige moment, al was Elia natuurlijk al een stapje verder. Tadic, niets over zeggen, kan de opvolger van Ruiz worden. Gutierrez, afwachten, heb vertrouwen in onze scouting. Schilder, prima back, beter dan we hebben. Bjelland schijnt het erg goed gedaan te hebben bij zijn clubje, lijkt me een versterking voor de basis. Breukers miskoop, Plet miskoop. Bajrami snel verkopen.

    Mihaylov
    Rosales, Bjelland, (nieuwe halen, op dit moment Wisgerhof of Roseler, liever Roseler), Schilder; Fer en Janssen/Brama; Tadic; Chadli en Gutierrez/John; Luuk (en anders onze nieuwe aankoop

    Verhoek, Promes, Janssen/Brama, Wisg./Roseler, Kuiper op de bank

    Opvolger van Luuk…. Wilfried Bony, is die toch te duur, buitenland zoeken

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tukker 72

      Breukers speelde welliswaar tege een paar houthakkers, maar deed dat gisteren uitstekend.
      Een wat voorbarige conclusie lijkt mij.

        /   Beantwoorden  / 
      1. wimB

        Ben je familie van hem?

          /   Beantwoorden  / 
        1. wimB

          Waarom komt die boot eraan. Wordt Breukers al gelijk opgehaald voor Texel 16?

            /   Beantwoorden  / 
        2. Oet Onzaal

          Slaat ook nergens op die reactie!!! Vond hem ook zo slecht nog niet. Gaat nergens over, op om die jongen nu al compleet af te branden.

            /   Beantwoorden  / 
  9. Frank

    Breukers en Plet gaan dit inderdaad niet redden, zei ook ik al van te voren en kon je gisteravond alweer zien… komen duidelijk te kort… Joshua John gewoon lekker zijn minuutjes geven straks als een wedstrijd beslist is dan kan het wel wat worden.
    Verhoek was niet bepaald gelukkig met zijn voorzetten, maar goed dit kan ook te maken hebben met dat ze naar Plet moesten… als Luuk er stond die had er misschien wel wat mee gedaan.
    Schilder deed het ook erg goed op linksback, en zou zomaar eens linksback kunnen worden want Brama en Fer zullen wel op het middenveld komen met een Guttierez of Tadic op nummer 10.
    Ik roep hier al een tijd dat ik vindt dat Tadic gewoon op links moet staan, maar gisteren deed hij het verdienstelijk op nummer 10… maar toch zie ik daar liever Guttierez en Tadic op de flank…. Snappen jullie het nou? Je ziet duidelijk dat toen Chadli en Tadic erin komen dat Tadic op 10 moet spelen en wie loopt er vervolgens de hele tijd in het midden? Chadli!
    Blijf toch weg uit dat centrum, veel te druk dan!
    Misschien dat het een soort van onvoorspelbaar iets moet worden ofzo, maar zoals nu lukt het wel tegen deze club maar straks wordt het makkelijk te verdedigen denk ik….

      /   Beantwoorden  / 
  10. stephen king

    waarom is bijna iedereen gelijk negatief hier, tegen dat team voetballen is moeilijker dan tegen profs te voetballen!

    ik heb gisteren een goeie tadic-chadli-schilder-john(1ste helft)gezien breukers moet even wennen kuipers is lang eruit geweest geef die jongen wat tijd,brama normale doen,roseler en wisgerhof gewoon degelijk,fer te korte inval om te beoordelen,boschker een wereldparij gekeept….verhoek janssen en plet vielen tegen, kijk dan nog even wat je op de bank en wie er nog niet bij waren hebt en je hebt voor dit seizoen een elftal waar heel de eredivsie jaloers op is.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

      Als ik mijn stukje terug lees dan kan het overkomen alsof het negatief is, zo is het niet bedoeld ik probeer alleen wat mij betreft de mindere punten eruit te halen zodat we een super seizoen tegemoet gaan…. en jouw beredenering van breukers moest ff wennen vindt ik wel leuk hoor :) hou wel van een positieve benadering maar voor mij is het gewoon vanaf het begin van hoe ik hem ken van zijn tijd bij heracles dat ik denk van: nee twente is een stap te hoog… en als ik hem dan gisteren zie stoeien en foute passes zie hebben dan wordt het voor mijn gevoel al snel bevestigd… en tja dan kunnen we het straks wel weer 4 wedstrijden aan gaan kijken en balen van een fout die ons straks punten kost maar volgens mij hadden we het kunnen zien aan komen :) ik wel in ieder geval :P
      Maar goed Rosales komt nog terug en anders Verhaegh, dus komt goed!

        /   Beantwoorden  / 
  11. Schalke04

    Prachtige reacties hierboven. Andere clubs schreeuwen wel eens dat Twente een Duitse club is. Als je bovenstaande reacties leest, is niets minder waar. Twente wint keurig met 6-0 en i.p.v. Complimenten gaan we zeiken. Al eens een berichtje gestuurd zonder kritiek?
    Ik heb niet gedacht dat Schilder zo goed kan voetballen! Eerste helft puik! Schilder linksback: stel je voor! Wat een voorzetten! Chadli: nu al in bloedvorm! Heerlijk dat John de aansluiting gevonden heeft! Tadic: wat een rust en inzicht! Fer: is weer uitgerust! Wat een kracht! Plet en Breukers komen er wel. Daar zorgen dd toppers om hen heen wel voor! Niks kopen! Niks verkopen! Het is prima zo!! Genoten!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

      Ben blij dat je genoten hebt Schalke04! Ik heb ook goede punten gezien wat me vertrouwen geeft, alleen je moet ook kunnen relativeren he…. als we zo hadden gespeeld tegen roda jc of utrecht uit dan hadden we ons weer geergerd hoor..
      En dan zou het weer een teleurstelling zijn geweest voor je, dus beetje relativeren… Want die lui waren wel heeeeeeel erg slecht he… Ik probeer vast te kijken naar is het genoeg voor de competitie enzo, en dan zie ik bijvoorbeeld dat wel fout gaan met een Breukers, Kuiper. En het door elkaar lopen van een Tadic en Chadli…. veld gewoon lekker breed houden… de flankspeler (wie dat dan ook moge zijn) lekker 1 op 1 duel met een voorzet…
      Schilder zijn voorkeur gaat uit naar het middenveld maar ik denk dat hij de linksback gaat worden…. tenzij Werndt komt…
      Dan inderdaad komen er ook gave voorzetten van de backs!
      Roseler geniet ik ook van, wat een rust in zijn spel he :)
      Komt wel goed!
      Alleen paar kleine aanpassingen, maar we zijn net onderweg dus komt goed! :)

        /   Beantwoorden  / 
  12. johan

    sneu voor hem maar was in kampioenswedstrijd Jong Twente ook al bagger. Hopelijk wordt ie nog weer zo goed als vroeger, maar zal wel lastig worden als dat nog lang gaat duren.

      /   Beantwoorden  / 
    1. johan

      dit was een reactie op Hans over Kuiper

        /   Beantwoorden  / 
  13. Dinkeltukker

    Ik ga niet negatief doen, maar let wel jongens dat het een wedstrijdje tegen een stelletje amateurs betrof. Boschkert heeft de 2e helft 2 verdwaalde ballen gehad. Als je in dergelijke wedstrijden al niet kunt uitblinken, zoals een Plet, Verhoek en Kuiper dan is dat toch het niet best en is 6-0 eigenlijk een magere score. Maar goed, het seizoen is nog pril en er sluiten nog spelers aan en je weet nooit welk team er vanaf 1 september in de wei staat.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Banie

    Hoe moet Kuiper uitblinken als er niet wordt aangevallen? je spreekt je zelf heerlijk tegen! Verder wat Pletje betreft geef ik je gelijk. Verhoek heeft het voordeel van de Twijfel. Die heeft volgens mij ook nog geen wedstrijd in de benen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dinkeltukker

      Twente viel toch aan, dus kan Kuiper zich inschakelen bij die aanvallen en initiatief nemen. Hij leverde alleen wat obligate breedtepasjes af. Had gewoon meer lef moeten tonen zoals Schilder dat wel deed. Maar een Kuiper in goede doen verdient zonder meer een basis plaats. En van verhoek mag je toch verwachten dat hij ee keer of 5 zijn amateuristische tegenstander voorbij komt zoals John dat wel deed. Verhoek krijgt idd het voordeel vd twijfel, maar dat moet niet te lang duren

        /   Beantwoorden  / 
  15. tukkerwolf

    Jongens we hebben netjes gewonnen. EN laat Plet nog maar even wennen. Over Janko werd er hier ook eerst het zelfde gezegd. Te houterig en noem maar op. Plet komt er wel! Hij heeft zijn lengte mee en met eenbeetje tijd gunnen wordt dat een hele goede invaller en als de Jong weg gaat dan toch maar eens een basisplaats gunnen. Met Tadic en John en schilder en Verhoek (die echt flink tegenviel gisteren) hebben we ook mensen die unnen scoren!
    Achterhoede heeft gisteren niets te doen gehad en valt dus ook niet te beoordelen.
    De Scheids was gisteren overigens wel echt bagger! Geeft an d everkeerde persoon de gele en dus rode kaart en zijn grensrechters kon hij ook niet echt op vertouwen. Verder een mooie uitslag en dat is goed voor het vertrouwen en voor alle kinder die aanwezig waren!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

      Janko was goalgetter bij Red Bull en Oostenrijk…. Plet deed het leuk bij Telstar en Heracles… vindt deze vergelijkenis niet echt kloppend

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.